אכן, אבל אז היה סימון לקטבים..
Printable View
על הקטבים העיקריים של סולנואידים, לפעמים, רואים שיש אחד ארוך ואחד קצר. הקצר הוא לאספקה והארוך לצרכן. זה נעשה משיקולים של מבנה פנימי וחומרים כאשר החלק המחבר את המגעים איננו סימטרי. בסולנואידים הרגילים, החלקנשזז נוגע בשני המגעים יחד ולכן זה חסר משמעות.
אסף.
לא חללית ולא מוצר על, זה ממסר הכי פשוט שיש בעלי :-)
אין קוטביות אין דיודות הגנה והכל אותו הגובה.
סע לשלום (לדעתי, יש לך בעיה גדולה יותר, אבל זו דעתי).
קובץ מצורף 124398קובץ מצורף 124399קובץ מצורף 124400קובץ מצורף 124401קובץ מצורף 124402קובץ מצורף 124403קובץ מצורף 124404
חרשתי מספר חנויות לקנות כבלים למצבר בחתך 50 מ"מ בצבע אדום ושחור לפי מטר רץ.
לא מצאתי, יש כבל רתכת בצבע כתום.
מאחר והמחירים די דומים למחיר סט כבלי התנעה לרכב, קניתי סט כבלים בחתך 50 מ"מ,
מתכוון להתשמש בזאת עבור חיבור המצברים,
יש מניעה? התנגדות? הערות?
או שאין בעיה להשתמש בכבלים כנ"ל
תודה
יורם
זה מאוד תלוי בסוג הכבלים.
יש כבלי התנעה שרוב העובי שלהם הוא פשוט פלסטיק/גומי ושטח החתך של המוליך עצמו הוא מביך.
ויש גם כבלים איכותיים.
אני מדבר על כבל איכותי בחתך 50 מ"מ הכבל עצמו,
לא הציפוי
הכי טוב.
אסף.
אחלה
תודה
עכשיו לעבודה
שאלה בנוגע לנעל כבל
האם ניתן להתקין כאלה? או חובה מנחושת?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9c8f8fdf34.jpg
Iזו בדיוק הכוונה. הממסר ממתג את הקוטב השלילי של המצבר. כמו שכתבתי.
לחיבור המצבר צריך שני כבלים לשני קטבים בכל מקרה. להזכירך, המצברים מחוברים במקביל זה לזה.
אבל הפלוס מחובר מקוטב לקוטב קבוע והרבה יותר נוח ובטוח מאשר המינוס שבאמצע ממותג ממסר וחשוף יותר למגע מקרי בלתי רצוי.
אני מציין (שוב) שהמצבר הממותג הוא ״מצבר ההתנעה״. הוא תמיד מלא.
PW
אצלך הסידור שונה.
המצבר המנותק הוא הראשי ולא הצרכנים כפי שנפוץ.
לא שמתי כבל מינוס נפרד למצבר צרכנים בעקבות ההמלצה שאתה מכיר.
כן החלפתי את המינוס הראשי של הרכב לעבה משמעותית וכן את המינוס של מצבר הצרכנים.
Slowly..
בוא ונדייק בטרמינולוגיה ובתיאור החיבור:
אצלי המצבר הראשי (שאליו מחוברים גם כל הצרכנים) הוא המצבר המקורי של הרכב.
המצבר הממותג הוא מצבר ההתנעה. (מסוג אופטימה "אדום")
ה"אופטימה" מחובר במקביל למצבר המקורי:
כבל עבה מחבר את שני רגלי הקטבים החיוביים זל"ז, רגל המינוס של האופטימה מחוברת לשסי דרך ריליי אחרי סוויץ'.
גם כן ע"י כבל עבה. המרחק הוא כ - 10 ס"מ כך שגם בסידור הזה אין בעצם כבל ארוך / נפרד למינוס של האופטימה.
המרחק בין הקטבים החיוביים של שני המצברים בתא המנוע (אורך הכבל החיובי המחבר ביניהם) הוא כמטר ומחצה.
אני מנסה להבין בדיוק מה קורה בסידור הזה ברגע ההתנעה בבוקר.
במשך הלילה, הצרכנים מרוקנים את המצבר הראשי.
בבוקר, ברגע שאתה פותח את הסוויץ', האופטימה מתחבר במקביל למצבר הראשי (הריק מהלילה, שבעצם מתחיל "לשתות" מהאופטימה), ואז בא הסטרטר....
אם המצבר צרכנים מספיק מלא, ברגע ההתנעה, המתח ירד מספיק נמוך, ושני המצברים ישתתפו בהתנעה.
אבל, אם המצבר הראשי מספיק ריק, ברגע ההתנעה, האופטימה יצטרך לסחוב את כל העומס של ההתנעה + טעינה של המצבר הראשי :-(
אם יש לי מוע דיזל שצריך חימום, זה אפילו יותר גרוע, המצבר הראשי, שנפרק בלילה, מתחיל "לשתות" את המצבר התנעה (בקצב של 100A+ ) במשך כמה שניות, לפני שבכלל מנסים להתניע. מה ההגיון?
אני רגע מתעלם אם ממתגים את הפלוס או המינוס (שאלה מעניינת בפני עצמה), אני רק מנסה להבין מה רע בשיטה המקובלת -
- לא לגעת במערכת של הרכב. כל המערכות של הרכב, כולל ההתנעה, מחוברות למצבר הראשי שמחובר כל הזמן. אין שינוי.
כל הצרכנים מחוברים למצבר צרכנים, שמתחבר למערכת אחרי ההתנעה.
במצב הזה, המצבר שמשמש להתנעה, לא "מוטרד" ע"י המצבר צרכנים (הריק), לפני שהמנוע עובד.
ועוד נקודה למחשבה: אם מצבר הרכב המקורי יתרוקן לגמרי, לא יהיה לך מספיק מתח וזרם כדי להפעיל את הסולנואיד שמחבר את האופטימה...
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk