אז מה המשמעות של השורה הזו בחשבונית?
Estimated tax to be collected: $0.00
Printable View
אז מה המשמעות של השורה הזו בחשבונית?
https://www.ynet.co.il/articles/0,73..._medium=social
mustop נסגרה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ארז,
אתה טועה, ואתה טועה בכמה דברים עקרוניים (אתה מוזמן לפנות לעורך דין שיסביר לך את הפסיקה. חוק חוזים אחידים וכו').
המוצר נקנה באתר של אמזון, והחשבונית של אמזון - כל שאר האמירות - "שאני צריך לברר", "שהמוכר לא ידע", וכו', "לא יכול לספוג" פשוט לא רלוונטיות.
1- נתחיל מהסוף - "לא יכול לספוג" - בכוונה שמתי את המחיר של Shipping & Handling 105$ ! ותאמין לי, זה למנוע לג'יפ... זה בערך 1ק"ג. אתה יודע מה כולל הסכום הזה? אתה יודע איך לברר? לדעתי זה כבר כולל עמיל מכם ומע"מ. אני, לא רוצה להבין ולא רוצה לדעת. המוכר לא רוצה לפרט, מצויין, אני לא צריך לחקור. אם היה כותב שזה כולל A, B, C וכל השאר, כולל מיסים מקומים עלי..... הייתי צריך לבדוק.
2- כתוב במפורש Estimated tax to be collected: $0.00 מה זה אומר? שעכשיו אני צריך לעצור את הקניה, ולחפש את המספר טלפון, או הדוא"ל של המוכר (לא של אמזון), ולשאול אותו אם הוא מבין שיכול להיות מכס בישראל??? כתב פה מישהו, זה מיועד למס מקומי במדינות בארה"ב.... כלומר, אמזון הגדולה, מבינה שאני מזמין לכתובת בישראל (ראה עלויות משלוח), אבל משאירה בטעות שורה, כל כך מטעה, בחשבונית?
3- לאורך כל התהליך לא היה איזכור לגבי מי המשלח ומה כולל הטיפול. יש לך מושג באיה שעה טס המטוס? באיזה חברת תעופה? למה אתה לא מברר את המחירים שלהם בימים האלו?! קישקוש!!! יש לי שורה על משלוח, אני סיימתי. מאיפה FedEx החוצפנים מבקשים עמלה טיפול??? יש לי איתם עסק? אני חתמתי אתם חוזה? למה הם מחייבם אותי על X ולא 3X? מי שהכניס את FedEx לעסקה זה המוכר, והוא סיכם אתם על תעריפים והוא משלם להם. FedEx סתם ניסו לעשות סיבוב!!!
אני אתן לך דוגמה נוספת - קניתי מוצר בחו"ל, ~$100 כולל משלוח וטיפול. היה כתוב שמיסים מקומיים עלי (הבנתי שאני הולך לשלם מע"מ), זה הגיע לארץ DHL ביקשו את המע"מ ועמלת טיפול. אמרתי שישכחו והם יכולים להחזיר למוכר. אחרי יומיים התקשרו ואמרו שבאופן חריג הם מוכנים לוותר על החיוב של העמלה (שילמתי רק מע"מ).
לפעמים, לא בקניות כאלו, שעושים יבוא מסחרי, יש הפרדה בין השלוח לבין הטיפול בשחרור ובמסים, ואז הלקוח בוחר ומתקשר למשלח (FedEx, DHL) ואז העלויות על הקונה. במקרה שלנו, המוכר הביא את המשלח לעסקה, והוא חתם איתו, והוא משלם לו.
הפסיקה \ ההלכה המקובל בעולם, שבכל מקרה של התקשרות בין יחיד לבין חברה, שנעשה שימוש בניירת אחידה של החברה (המוכר, הבנק, הקבלן), במקרה של סתירה בין סעיפים שונים, או משהו לא ברור שניתן לפרש ברמה סבירה לכיוון שונה, תמיד יפסקו לטובת הלקוח.
אמזון לא חלטוריסטים, הם לא יכולים להסתתר מאחורי כל הטענות שהעלו פה.
מהרגע שיש תשלום על משלוח טיפול ויש אמירה על מס', אני לא צריך לחקור כלום.
שלא יבלבלו לכם את המוח, ואל תבלבלו אחרים.
דרך אגב, הפרשנות הזו חלה גם על כל מה שקשור לתאור המוצר, או תמונה לא זהה ב 100%. קנית לד בר, כתוב עליו הספק חשמלי, הגיע לארץ, ההספק לא תואם..... שלום קחו בחזרה (ולכם חשוב שיהי הספק חשמלי שאפשר למדוד, ולא איזה מספר מופרך של לומן).
הבעיה שזה קורה מול עלי או איזה סיני אחר, לך תתבע אותם.
אבל בגלל זה אני מוכן לפעמים לשלם יותר. כעקרון אני לא קונה בעלי אקספרס מוצרים מעל $10, הבנתי שאם אני אקבל ג'יפה זו בעיה שלי.
בשביל זה, בדיוק בשביל זה, דברים יקרים יותר אני קונה באמזון. זה קצת יותר יקר, אבל אני לא נתקע עם הזמנות נפל.
מה אני חושב שקרה פה - ניחוש פראי שלי....
FedeX, אמזון, או כל מישהו אחר, חתומים על חוזה ארוך טווח, בגלל מה שקורה עם הקורונה ועלויות המשלוחים, נוצר למישהו חור בתחשיב, אז ניסו.
עובדה אחת ברורה - ברגע שפניתי לאמזון, זה לקח 5 דקות, בלי שוק ובלי שום וויכוח.
אפשר לינק למוצר שרכשת?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רשמו לך Estimated, שזה הסכום שהם מעריכים, אבל המקבל אחראי על התשלום אם זה יותר.
כשאמזון המוכר והמשלח הם גובים מיסים מראש ובשביל להראות שיש להם שירות לקוחות טוב במקרים שזה יותר יקר הם סופגים את ההפרש וכשזה נמוך הם מחזירים. בגלל זה הם הצליחו להשתלט על הקניות בישראל- אנחנו לא אוהבים הפתעות במיוחד בתחום חלקי הרכב שמספיק שהחלק צריך לעבור בדיקה וזה עוד כמה מאות שקלים...
הם זיכו לא בגלל שהם חושבים שאתה צודק, הם זיכו בשביל לשמור על השם הטוב שלהם.
דרך אגב, בדיוק בגלל בעיות כאלה רוב המוכרים לא מוכנים לשלוח לישראל
ועל סמך מה הקביעה הזו?
בבקשה תראה לי איפה באתר של אמזון יש הסבר כזה.
- - - Updated - - -
לא.
לא קניתם בחיים באמזון?
מה כולם נהיו פה שרלוק הולמס?
עוד מעט תשאלו איזה פונט ועל איזה נייר...
זה לא ישראל, לא מתחכמים. מה שכתוב זה מה שקורה.
מה כל כך קשה להפנים?
- - - Updated - - -
לא אי אפשר.
יודע למה? כי זה לא ישראל. הלילה, כמה שעות אחרי שסגרתי עם אמזון, המוצר הורד (וכנראה גם המוכר איתו).
נורא פשוט
קניתי, אבל ליתר בטחון הזמנתי עכשיו עפרון בכ- $30. עלות המשלוח $40.
מצד שני, מופיעה ההודעה הזו (שמעולם לא ראיתי בעבר):
Please note that your country may charge import duties, taxes and fees that you may have to pay ahead of delivery
קובץ מצורף 129096
שיניתי את הכמות ל- 3 יח' ולעלות מתווספת:
Import Fees Deposit: $46.38
קובץ מצורף 129095
יכול להיות שהמשלח יהיה דואר ישראל ולכן הם מסייגים את נושא המס המקומי?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני לא מבין מה לא ברור.
יש אמזון המוכר ויש אמזון שנותנת שרותי חנות ווירטואלית
בכל מקרה הם לוקחים אחריות כי זה השם שלהם על האתר.
גם איביי לוקחים אחריות רק ששם אין SOLD BY EBAY. כן יש גם גלובל שיפינג פרוגרם כלשהו שמאפשר לך לקבל את המוצר ללא הפתעות. גם לעלי אקספרס יש.
בתור מוכר יש לך כמה אופציות.
או שאתה מוכר הכול לבד, משתמש באמזון רק בתור פלטפורמת חנות ווירטואלית או שאתה נותן לאמזון למכור את המוצרים שלך, אתה רק דואג למלא להם את הסטוקים במחסנים שלהם זה נקרא אם אני לא טועה משהו בסגנון FULFILLED BY AMAZON . יש גם מוצרים שאמזון עצמם מוכרים, זה נקרא SOLD BY AMAZON. יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה. נדמה לי שיש גם SHIPPED BY AMAZON שזה בתכלס הGLOBAL SHIPPING PROGRAM שלהם. כלומר, יש מוצרים שנמכרים "קומפלט" דרך אמזון, יש מוצרים שאמזון רק מאחסנת במרכזים הלוגיסטיים שלה ויש מוצרים שלאמזון אין שום נגיעה בהם והמוכר עושה את כל העבודה.
לדעתי אתה קנית ממוכר שרק משתמש באמזון כחנות. הוא מטפל ושולח את המוצר בעצמו. בדרך כלל יש הודעה, גם באיביי יש אותה, שיתכנו מיסים נוספים ועלויות נוספות. בדרך כלל כשאני רואה כזו הודעה אני יודע שזה לא דרך הGLOBAL SHIPPING של אמזון ולכן לא תמיד רוצה לרכוש את המוצר מהמוכר הספציפי הזה. במקרה כזה גם המחיר משלוח וטיפול יהיה גבוה יותר ובגלל שלדעתי העמלה של אמזון גבוהה יותר משל איביי, באיביי תמצא את אותו מוצר ולרוב גם את אותו מוכר, בלפעמים 10-15 אחוז פחות.
בקניה מאמזון יש 3 אפשרויות, קניה שהמוכר הוא אמזון
קניה שהמוצר נארז ונשלח עלידי אמזון וקניה מגורים שלישי
הכל רשום בפרטי המוצר, 2 האפשרויות הראשונות שהמוצר נמכר/נשלח על ידי אמזון יש אחריות מלאה כולל עלות המיסוי, ואף יותר מכך, אם הם טעו בחישוב המיסוי זה תמיד יפעל לטובתך, אם המיסוי יהיה יותר גבוה - אמזון יספגו את זה, אם תשלום המיסים קטן יותר מהעלות הצפויה אמזון תזכה את החשבון .
האפשרות השלישית של קניה מגורם שלישי, אם תתעורר בעיה, אמזון ינסו לפתור את הבעיה בדגש על ניסיון .
לאיביי יש שרות גלובל שייפינג פרוגרם, שמחשב את עלות המשלוח והמיסים אבל הם עובדים שונה במקצת .
אני הזמנתי דרכם ובארץ חברת gcx רצו תוספת של 200₪ עבור עמלת שקר כלשהו, פניתי לשרות של איביי והם הציעו לקבל חזרה את המוצר, או לחלופין לשלם את התשלום והם יזכו אותי לפי קבלה.
בפועל לקח שבוע אבל קיבלתי את המוצר וההחזר מאיביי
המדען המטורף
תקרא בבקשה כאן - https://www.amazon.com/gp/help/custo...deId=201910420
ציטוט:
Shipping & Delivery › International Shipping›
About Customs, Duties & Taxes
---------------
The recipient of an international shipment may be subject to such import taxes, customs duties and fees, which are levied once a shipment reaches the recipient's country. Additional charges for customs clearance must be fulfilled by the recipient; Amazon has no control over these charges, nor can Amazon predict what they may be.
Customs policies vary widely; you should contact your local customs office for more information. When customs clearance procedures are required, it can cause delays beyond our original delivery estimates.
ברגע שהמוכר מבצע עסקה דרך הפלטפורמה של אמזון הוא חייב לנהל את זה כאילו אמזון עצמה מכרה ואם בממשק כתוב שהמס הצפוי הוא 0 אז הוא לא יכול להגיד כלום.
גם חברת אמזון עצמה לא תשתמש בקישור והציטוט שהבאת למעלה להתנער,אם השורה של המס הצפוי מופיעה.
- - - Updated - - -
גם לי היתה התנסות דומה
- - - Updated - - -
חבל שאתה כותב בצורה כזו נחרצת מבלי להביא סימוכין.
המוכר (צד ג' שמטפל במשלוח בעצמו ולא רוכש את שירות הטיפול השילוח של אמזון) אינו אחראי על העלויות של המיסים בארץ הקונה (מחוץ לארה"ב לפחות) ולא על האופציה והעלויות של הטיפול באישורים מול משרדי הממשלה בארצות השונות.
הוא מקבל פלטפורמה לניהול המכירה, פרסום וכו'. יש מוכרים שכן מסתמכים על הטיפול של אמזון בכל נושא השילוח - הם כמובן משלמים על הטיפול הלוגיסטי לאמזון אבל זה לא המקרה המדובר.
נשלח מהנייד