תגובה: הולכים להתחסן או מסויגים?
טיפ קטן לחיסון השני שנקודת ההזרקה יותר כואבת.
אם אתם ישנים קבוע על צד מסוים תבקשו את הזריקה ליד השנייה.
זה הדבר היחיד שהפריע לי שקיבלתי זריקה בצד שאני ישן עליו.
חוץ מזה חצי יום הייתי קצת מנומנם ולמחרת הכל עבר.
לפחות לי מרגיש יותר רגוע ויותר שקט שגם אנחנו גם ההורים וגם סבתא וסבא מחוסנים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
עכשיו, כשאנחנו (מעט) נינוחים יותר, אפשר לפתח את הדיון של "האם החיסון הזה בכלל יעיל? או שכמו שפעת נצטרך כל שנה להמר על שניים שלושה זנים נבחרים (ובד"כ לפספס) ולהתחסן מחדש?"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עכשיו, כשאנחנו (מעט) נינוחים יותר, אפשר לפתח את הדיון של "האם החיסון הזה בכלל יעיל? או שכמו שפעת נצטרך כל שנה להמר על שניים שלושה זנים נבחרים (ובד"כ לפספס) ולהתחסן מחדש?"
עזוב כל שנה.
האם המחוסנים באמת לא נדבקים בקורונה כי מתחיל לצוף מידע על לא מעט מחוסנים שנדבקו בקורונה.
נחכה למומחים, אני רק ניזון מהתקשורת. אבל להבנתי אפשר להיות נשא, ואפילו חולה קל.
וזאת אחת הבעיות עם קונספט הדרכון הירוק (בלי להכנס למלכודת של שלילת זכויות ובלה בלה בלה), שאתה יכול להסתובב חופשי ולהפיץ את המחלה, כך שעד שלא כולם מחוסנים (או לפחות הרוב המוחלט), יהיה קשה לשחרר.
אבל כאמור, זה רק משמיעה מזדמנת של מהדורות, שמהן אני גם מנסה להתחמק, לא בדקתי, לא ביררתי, ובד"כ באקטואליה אני פחות בעניינים מהאוורג' ג'ו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
חיסון הקורונה שונה מחיסון השפעת, והוא מבוסס על ייצור סימולצייה של מאפיין משמעותי ומובהק של כל משפחת וירוסי הקורונה שאותו הגוף לומד לזהות, ולכן סביר להניח שהוא יכסה מגוון רחב של מוטציות, גם אם לא את כולן.
חיסון השפעת בנוי בשיטה של וירוס מוחלש/מומת ולכן הגוף "בוחר" איזה תבנית לשמור כזיהוי לוירוס, ולא תמיד הוא יבחר מאפיין משותף, ומכאן הכיסוי החלקי יותר.
לפי המומחים שבתקשורת, דווקא יש להם אופטימיות זהירה שהמחוסנים לא יהיו נשאים ולא ידביקו אבל אף אחד לא מוכן לחתום על זה בוודאות.
לגבי ההשפעה של החיסונים וההשפעה על ההדבקה והחולים הקשים אז אומרים שרק עכשיו הכמות של האנשים שקיבלו מנה שניה ושחלף מאז שבוע מתחילה לגדול אז זה עוד קצת מוקדם.
מצד שני נראה לי שהייתה ציפייה שכבר אחרי המנה הראשונה תהייה איזו השפעה יותר ברורה.
אם בעוד שבוע לא יהיו כבר נתונים ברורים וחד משמעים על השפעות החיסון אז כנראה שבאמת כבר יהיה צריך להתחיל לדאוג.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עזוב כל שנה.
האם המחוסנים באמת לא נדבקים בקורונה כי מתחיל לצוף מידע על לא מעט מחוסנים שנדבקו בקורונה.
בינתיים הפרסומים היי לגבי אנשים שהופיעו להם סימפטומים ותוצאה חיובית לקורונה בטווח ימים בודדים אחרי החיסון הראשון, לפני שהחיסון מספיק להשפיע.
כלומר,
בטווח זמן הדגירה של הוירוס, מה שאומר שהיו חולים סמויים כבר במעמד החיסון הראשון.
אסף.
אנחנו במכבי. בחיפה קבלתי תור לעוד חודש. בטבעון תור לעוד שעה.
צא ממרכז תל אביב ... יש חיסןנים בקלות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חיסון ראשון, כאבים בכתף. מסתבר שמה שגדל לי זה לא זנב אלה אנטנה 5G.
ההורים שלי אחרי חיסון שני, אמא שלי הייתה עייפה עם כאב ראש ובחילה. אבא שלי בלי כלום.
אסף, היכל שלמה, אין עומס ואין כלום, אם אין תור, פשוט תגיע ויחסנו אותך. בכללית, אתה
מגיע ומחסנים ישר בלי לשאול אפילו איך קוראים לך ובן כמה אתה.
בהיכל שלמה לקח לי פחות משלוש דקות מרגע הכניסה ועד רגע ההתאוששות. קופת חולים כללית.
3 ימים אחרי: כאב בכתף, קושי מסוים להרים את היד. מחכה לחיסון שני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
בהיכל שלמה לקח לי פחות משלוש דקות מרגע הכניסה ועד רגע ההתאוששות. קופת חולים כללית.
3 ימים אחרי: כאב בכתף, קושי מסוים להרים את היד. מחכה לחיסון שני.
4 דקות ו 10 שקלים (חולדאי דופק אותנו גם בחיסונים) ביום שישי.
זה רק הפרומו, חכה שהוא יהיה בממשלה
שמעתי מחבר שאיכילוב... 3 דקות והחוצה. כללית.
בהצלחה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יש פה מישהו היודע אם המנה השניה באותו הרכב וכמות ?
פשוט את המנה הראשונה לא הרגשנו בכלל ,
אתמול התחסנו (חמישה) במנה השניה וכמעט כולם לא יכלו להתהפך ולשכב על צד החיסון.
רענן
החומר כן, זה רק המחטים כבר פחות חדות [emoji6]
המזריק אמר שזה אותו הדבר בדיוק. היבול הסטטיסטי שלי עד עכשיו -אני , חבר סקפטי, חמות בת 70+עם רקע רציני, חמי - כואב קצת במקום ההזרקה. אשתו של הסקפטי- יומיים וחצי מרותקת למיטה עם חום וכאבים ואחרי זה כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יכול להיות שהעיר הצפונית היא אום אל פחאם ?
עדיין כאב מנג'ס ביד.
רענן
השבב לא מצליח לעבור במחט דקה, צריך עבה יותר.....:p
טוב, היום אני שבועיים אחרי המנה השניה. כאבים בזרוע חלפו בערך אחרי 10 ימים אחרי הראשונה. אחרי השניה חום כאבי שרירים ועיפות בלתי מוסברת. שבת וראשון האחרונים במיטה עם חום. רק היום חזרתי לעבודה. אבל למרות הכל, זה עדיין עדיף מכל בחינה מאשר לחלות.
מה בהמשך.... דעתי בלבד.
בכל מקרה לא רואים את האור בקצה המנהרה, אנחנו עדיין רחוקים משם. מדובר על שנים, עד שיחוסנו 80- 90% מאוכלוסית העולם.
בנתיים אין שום תיעדוף ל"דרכון הירוק" . להיפך, אדם שחוסן הופך להיות מסוכן בסביבה של לא מחוסנים. והרבה מדינות כבר מבינות, ומונעות כניסת מחוסנים.
בישראל תחוסן רוב האוכלוסיה ובקרוב נוכל לפתוח את הכלכלה לפעילות כמעט מליאה. אבל כדי להצליח בזאת נתב"ג ייצטרך להישאר סגור.
במצב זה נוכל לנסוע מכס. לפתח תקווה, או למבוא סהרורים.....ואם רוצים נתב"ג פתוח, כנראה שנחזור למתכונת הסגרים.
עד עכשין הכל מתנהל כאן כשורה(בע"מ, עד כמה שמאפשר הבלגן כאן) וכנראה שנחזור בקרוב לשיגרה שכה התגעגענו אליה, עד שתגיע המוטציה הזדונית שתחזיר את הפניקה, והיא בתורה תחזיר אותנו לתחילת 2020. הלוואי שאתבדה.
קצת אופטימיות.....בבחינת ההיסטוריה הרחוקה יותר, התגברה האנושות על מגיפות גם כשלא עמדה לרשותם חיסונים וידע רפואי מתקדם,
ויום אחד הנגיף והמוטציות שלו פשוט יעלמו מעצמם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
קצת אופטימיות.....בבחינת ההיסטוריה הרחוקה יותר, התגברה האנושות על מגיפות גם כשלא עמדה לרשותם חיסונים וידע רפואי מתקדם,
ויום אחד הנגיף והמוטציות שלו פשוט יעלמו מעצמם.
לא מדוייק !
המגפה האחרונה הייתה עם אוכלסייה עולמית קטנה משמעותית מהיום (פחות צפיפות).
לא הייתה תנועת נוסעים גלובלית במטוסים ועם מספר נוסעים רב במטוסים מסחריים שיש היום.
רענן