-
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
חנן,
תקן אותי אם טועה.
מהתמונות שהעלת אני מבין שהשילדה באזור הגיר תפריע לצרייה לעלות מעלה, אבל יכול להיות שזה רק בגלל התמונה..
אני מעריך שהתבלבלת והתכוונתה שהשלדה תפריע לציריה לרדת ! אבל לא. השלדה בכל מקרה לא מפריע זה רק נראה ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eranbar
חוץ מזה, אני מציע שתעצור עכשיו הכל !
אתה נמצא בדיוק במקום שבו אנחנו הלכנו לגרין גראס להתייעצות.
אתה לא מבין כמה הבנאדם הזה צודק.
אני מציע שלפני שאתה ממשיך, כדאי שתדבר עם עופר חבר שלי.
יהיה לי כואב לראות אותך עושה את אותן טעויות שאנחנו עשינו ובגללן העבודה נעשתה 3 פעמים ובשורה התחתונה מדובר בכסף ובהרבה..
אין לי טעם לעצור , אני לא מתכוון לחסם את החלק מכיוון שכנראה באמת שאין טעם אבל גם אין טעם לעצור, אני אמדל את החלק ואתחיל לבדוק את האפשרות לייצר אותו כולל חיסום. יש עוד הרבה זמן עד שהבאגי יסע כך שאני לא נלחץ מהקטע הזה. אין לך מושג כמה קטעים כאלה היו לי עד עכשיו בנושאים אחרים, נדמה לי שכבר כתבתי לך פעם שהקטגוריה הזאת של אב טיפוס היא הכי קשה. אז תודה ואני אתקשר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
היי נמרוד , כמו ששאלתי אתכם כאן בפורום שאלתי גם את האמריקאים כולל אלו שמוכרים את הצריות וכולם נתנו לי את אותה התשובה, לפלס את הפלאנג'ים כמו שעשיתי שזה המצב שבו המרחק ביניהם הוא הקצר ביותר (דא"ג הם קוראים למצב הזה, סטאטי) למדוד את האורך בין הדפנות הפנימיות של הפלאנג'ים ולהוריד בין רבע לחצי אינץ. זה האורך של הצריות שאני לדבריהם צריך.
בקשר לסימטריות של הזרועות, אני לא בטוח, נראה לי שהן סימטריות ושזוית הקאמבר 0. על תשכח שמדובר בזרועות חצי עוקבות ולא עוקבות טהורות.
המדידה צריכה להיות במצב הקרוב ביותר של הזרוע, שזה אכן כשהציריה באותו המישור האופקי עם הפלאנג'ים של הגיר. אני דיברתי על כיוון הToe In של הזרוע, שצריך להתבצע בגובה הסטטי, הרגיל שבו הרכב יעמוד ויסע רוב הזמן - וזה מן הסתם נמוך יותר ממישור הגיר בשליש מהלך.
כמו שכתבתי בהתחלה, לדעתי השינוי במרחק שינבע מכיוון Toe-in של הזרוע שולי לעומת החופש שקיים במערכת הצירייה והCV, אבל עדיין נכון יותר לכוון Toe-in (קריא: את מיסב הקצה הגדול של הזרוע) בגובה נסיעה, ואחר כך להעלות את הזרוע למישור הגיר שבו באמת אתה מודד את הצירייה.
השאלה השנייה שלי היתה לגבי הסימטריות של הזרוע. רק עכשיו אני שם לב, אבל כשהזרוע סימטרית מעלה מטה, וזו זרוע עוקבת חלקית, המשמעות היא שבגובה הנסיעה הגלגלים יהיו עם קאמבר חיובי /---O---\ וזה לא המצב הרצוי... אבל הזרועות בנויות כך שאין מה לדון על חלב שנשפך. ואולי זה רק נדמה מהתמונות וארנון כן לקח בחשבון את העניין בבנייה.
לגבי הStub Axles המרוכתים - ידוע לכולם ובוודאי לחנן שזה לא הדבר הנכון, אבל המציאות גרמה לחנן לבחור בדרך לא אידיאלית כרגע, וזה טבעם של דברים. אני בשמחה אמדל ואתכנן stub לעיבוד שבבי, אני רק צריך את החלקים ביד. לגבי הייצור - הוא לא טריביאלי, בוודאי לא יומיים שלושה, החלק הקשה/יקר הוא הsplines של הציריה. ברגע שיהיה שרטוט ביד, הגדרה של חומר ותהליך חיסום אפשר יהיה להשיג הצעת מחיר בארץ, גם בזה חנן אני אעזור בכיף ומאמין שאפשר למצוא. להעריך מחיר קשה לי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני דיברתי על כיוון הToe In של הזרוע, שצריך להתבצע בגובה הסטטי, הרגיל שבו הרכב יעמוד ויסע רוב הזמן.
כמה TOE IN צריך ? אם על אורך של מטר יש לי TOE IN של 15 מ"מ, זה טוב ? איך מחליטים כמה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני בשמחה אמדל ואתכנן stub לעיבוד שבבי, אני רק צריך את החלקים ביד. לגבי הייצור - הוא לא טריביאלי, בוודאי לא יומיים שלושה, החלק הקשה/יקר הוא הsplines של הציריה. ברגע שיהיה שרטוט ביד, הגדרה של חומר ותהליך חיסום אפשר יהיה להשיג הצעת מחיר בארץ, גם בזה חנן אני אעזור בכיף ומאמין שאפשר למצוא. להעריך מחיר קשה לי.
תודה רבה נמרוד, ידעתי שממך תגיע הגאולה ;-)
-
דא"ג זה מה שכתב לי האמריקאי...
Hi Hanan, most of the race cars here are set at zero degrees at ride height
because the car will automatically tow-in as it reaches full bump! This is
adjusted by your heim joint on the outisde of the arm. And, measure your
axles @ "static" where the arm is in the picture (completely level).
-
יענו כל מה שעשיתי לא שווה כלום,
צריך לכוון TOE IN אפס ,במצב גובה נסיעה
ואורך ציריות במצב שבו הפלאנג'ים באותו הגובה.
-
זה מה שכתבתי בהודעה מספר 282 בשרשור חנן... אולי הסמנטיקה בלבלה כאן - אני קורא "מצב סטאטי" לגובה הנסיעה של הרכב, ולא לגובה שבו הציריה אופקית ובו באמת נמדד אורך הצירייה. במצב הזה אתה שואף לכוון Toe-in של אפס - קריא גלגלים מקבילים - ובגלל שלא אפשרי לכוון למקבילות מושלמת, תנסה הכי טוב שאתה יכול אבל את אי הדיוק במדידה, שיהיה לכיוון המתכנס.
-
2 קבצים מצורפים
או קיי , המדידה בוצעה ע"פ השיטה של וואסם והציריות הוזמנו.
האורך 71 ס"מ :shock:
היו שתי אפשרויות לציריות , 300M שזה ציריות מחוזקות ביותר ל אזור ה 500 כ"ס או ציריות כרומולי "רגילות" עד 240 כ"ס, תנחשו מה הזמנתי ?!
ניחשתם נכון...את ה"זולות" כשיהיה גיר אחר עם הרבה סוסים אורך הציריות יהיה שונה כך שלא היה טעם "ללכת" על ה "יקרות" .
-
טוב... למרבה הצער לא עקבתי כבר יותר מדי זמן ויש לי לא מעט לומר על כל הכיוונים של המתלה... אבל ממש בקצרה- מכונית למירוצי שטח, מכוונים ל0. אמר האמריקאי, אמר נמרוד, עכשיו גם אני אומר. כל המשחקים של כמה מילימטרים לפה או לשם זה למכוניות כביש ולמכוניות עם גלגלים קטנים. הTOE-IN היחיד שאתה כן מכוון הוא במלה הקדמי, וזה סיפור אחר.
לגבי ייצור סטאבאקס - פרידנזון הנדסה מחולון יוכלו לייצר לך אותו, כולל הספליינים.
אם נמרוד עסוק, אני יכול למדל ולהכין שרטוטי ייצור. סה"כ מדובר בחלק די פשוט. כן כדאי לשים לב שבחירת החומרים לכזה חלק לא טריוויאלית, כנ"ל לגבי חיסום או טיפול תרמי אחר באזור השיניים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טוב... למרבה הצער לא עקבתי כבר יותר מדי זמן
תתביש לך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ויש לי לא מעט לומר על כל הכיוונים של המתלה... אבל ממש בקצרה- מכונית למירוצי שטח, מכוונים ל0. אמר האמריקאי, אמר נמרוד, עכשיו גם אני אומר. כל המשחקים של כמה מילימטרים לפה או לשם זה למכוניות כביש ולמכוניות עם גלגלים קטנים. הTOE-IN היחיד שאתה כן מכוון הוא במלה הקדמי, וזה סיפור אחר.
לגבי ייצור סטאבאקס - פרידנזון הנדסה מחולון יוכלו לייצר לך אותו, כולל הספליינים.
אם נמרוד עסוק, אני יכול למדל ולהכין שרטוטי ייצור. סה"כ מדובר בחלק די פשוט. כן כדאי לשים לב שבחירת החומרים לכזה חלק לא טריוויאלית, כנ"ל לגבי חיסום או טיפול תרמי אחר באזור השיניים.
אסף.
אסף תודה, כיוונתי ככל יכולתי ויצא קצת TOW IN וזהו אני לא מתכוון לשחק עם זה יותר במיוחד עכשיו אחרי שהזמנתי כבר את הציריות. אני אצור קשר עם החברה מחולון ונראה מה הם יגידו. נמרוד אמור לקבל ממני את הסטאב אקסל באילת בסוף המירוץ כך שמהבחינה הזאת אני מסודר.
בקשר לכיוון המתלה הקדמי אני אשמח לקבל מידע .
אז תודה בינתיים ודיר באלאק...תעקוב !:-x
-
מרחבה חנן...
בקשר ל "שידרוג" הגיר לעתיד אני מתחייב (ואני כן מקיים) , כשתרכוש את המינדולה הצריות עלי!!!
כולל הכאב ראש של חישוב המידות החדשות;).
בהצלחה, ונשאללה הריון קצר עם פחות כאבים!
וסים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waseem
מרחבה חנן...
בקשר ל "שידרוג" הגיר לעתיד אני מתחייב (ואני כן מקיים) , כשתרכוש את המינדולה הצריות עלי!!!
כולל הכאב ראש של חישוב המידות החדשות;).
בהצלחה, ונשאללה הריון קצר עם פחות כאבים! וסים.
תיזהר...תראה מה מצאתי ... המצב הכלכלי משפיע גם :rolleyes: על האמריקאים מה שהיה 12000 דולר לפני חודש נהיה 8 עכשיו, אך אם רק הדולר ירד עוד ...
Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
Top:Parts MENDEOLA S4 TRANNY AND SHIFTER ID: 14231 Date posted: Jun 2, 2009 Expiration date: Jul 7, 2009 For Sale
Make and Model : MENDEOLA Year : 2008 Price : $8000 Description: MENDEOLA S4 SEQUENTIAL TRANSMISSION AND HARGETT BILLET SHIFTER FOR SALE. ASKING $8,000 ONLY HAS 9 HOURS ON IT OF LIGHT USE. MY LOSS IS YOUR GAIN. WILL SHIP. I ALSO HAVE A SET OF HARDENED 934 AXLES MADE BY GEARONE THAT ARE BRAND NEW. ASKING $650 PLEASE EMAIL ME AT [email protected] or call me at 801-808-2332 City : Salt Lake City State : ut Zip/Postal Code : 84109
Contact Information: Name: Vincent
Phone: 801-808-2332
E-mail: Privacy Mail
URL: not available
Search all ads posted by this user (the same contact e-mail).
Photo Gallery:
photo 1 http://www.race-dezert.com/trader/ph...rtp14231n1.jpg
photo 2 http://www.race-dezert.com/trader/ph...rtp14231n2.jpg
photo 3 http://www.race-dezert.com/trader/ph...rtp14231n3.jpg
race-deZert.com
-
אל תתאמץ בלהרתיע אותי :rolleyes:!!!
כי פשוט... שיכול הדעת שלי לא נובע מ $ או ₪ או € ... אילא אך ורק (מגיע לך\לא מגיע לך) ומצדי כבר החלטי שאחרי כל הברדק והמאמץ שלך כן מגיע לך מתנה צנועה (במטרה לעודד ולשאוף להכי טוב);).
וסים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waseem
אל תתאמץ בלהרתיע אותי :rolleyes:!!!
כי פשוט... שיכול הדעת שלי לא נובע מ $ או ₪ או € ... אילא אך ורק (מגיע לך\לא מגיע לך) ומצדי כבר החלטי שאחרי כל הברדק והמאמץ שלך כן מגיע לך מתנה צנועה (במטרה לעודד ולשאוף להכי טוב);). וסים.
תודה רבה ,
אתה גבר גבר אבל בינתיים המרשרשים ישארו אצלך. ;-)
-
4 קבצים מצורפים
קצת !!! התקדמות מהימים האחרונים.
מיכל השמן של מערכת ההגה מותקן, מיכל הדלק "יושב" סופית במקומו והתחלתי לחשוב על מיתקון הראדיאטור.
הראדיאטור שנבחר לבסוף הוא של פונטיאק וחיברתי לו את המאווררים של הסובארו, דווקא יצא לא רע :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
קצת !!! התקדמות מהימים האחרונים.
מיכל השמן של מערכת ההגה מותקן, מיכל הדלק "יושב" סופית במקומו והתחלתי לחשוב על מיתקון הראדיאטור.
הראדיאטור שנבחר לבסוף הוא של פונטיאק וחיברתי לו את המאווררים של הסובארו, דווקא יצא לא רע :rolleyes:
חנן נראה אולך ומתקדם אחלה .
בבחירת המיקום של הרדיאטור כדי לחשוב על האמשך מבחינת צורה של הרכב וזרימת האויר יש דיון שלם על הענין ברכב של סרטינה ( אלי להשקיב את החלק העליון אחורה ולבנות כונס מעל לגג ) ,מעבר לזה שהפח החוצץ בינו לבין התא לא מספיק להעביר אוויר לרדיאטור אני היתי מחליף אותו עם רשת על תשתית פח, עם הרדיאטור היה נשאר במיקומו הנוככי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן נראה אולך ומתקדם אחלה .
בבחירת המיקום של הרדיאטור כדי לחשוב על האמשך מבחינת צורה של הרכב וזרימת האויר יש דיון שלם על הענין ברכב של סרטינה ( אלי להשקיב את החלק העליון אחורה ולבנות כונס מעל לגג ) ,מעבר לזה שהפח החוצץ בינו לבין התא לא מספיק להעביר אוויר לרדיאטור אני היתי מחליף אותו עם רשת על תשתית פח, עם הרדיאטור היה נשאר במיקומו הנוככי.
חשבתי על להשכיב אותו אחורה אבל זה יפגע לי במיקום של ה"ספרים". בקשר ל"פח" מה זאת אומרת רשת על תשתית פח ? זו רשת מה שיש שם.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
חשבתי על להשכיב אותו אחורה אבל זה יפגע לי במיקום של ה"ספרים". בקשר ל"פח" מה זאת אומרת רשת על תשתית פח ? זו רשת מה שיש שם.
מה שקים אצלך זה פח מנוקב ולא רשת (סליחה על הקטנוניות ) מניסיוני אויר לא אוהב לעבור דרכו (אויר זורם לאן שקל לו בדומה למים ושטח הפנים של פח מנוקב יחסית לרשת עוצר את האויר מלעבור דרכו).
דבר נוסף שנראה בתמונות זה שקיר האש "גונב" חלק משטח הקירור של הרדיאטור וזה גם לא טוב.
רשת כמו בתמונה שצרפתי יש ליקנות ב "סקופ" זו רשת נירוסטה ארוגה .
קבוצת סקופ מתכות בע"מ
רחוב המרכבה 3
פארק תעשיות "ראם"
ת.ד 3
בני עי"ש 60860
טלפון: 08-8631000
פקס: 08-8631020
אי מייל: [email protected]
האתר : http://www.scope.co.il/
כמו כן אתה יכול לראות בתמונה את שלד הפח (מאלומניום) שמחזיק את הרשת.
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
דבר נוסף שנראה בתמונות זה שקיר האש "גונב" חלק משטח הקירור של הרדיאטור וזה גם לא טוב.
רשת כמו בתמונה שצרפתי יש ליקנות ב "סקופ" זו רשת נירוסטה ארוגה .
כמו כן אתה יכול לראות בתמונה את שלד הפח (מאלומניום) שמחזיק את הרשת.
עידו
עידו תודה, זה באמת נראה יותר טוב ובטח גם מאד יקר. אם תהיה לי בעיית התחממות אז אולי אחליף חלק מהפח המנוקב ברשת כזאת. קיר האש באמת גונב חלק מהשטח אבל לא הייתה לי ברירה כיוון שרציתי שהקיר יגן על הראש של הצוות. כנראה שמה שאני יעשה זה להניח את הראדיאטור כך שהוא לא יהיה צמוד לקיר ויוכל לקבל אוויר גם מהצדדים.
-
חנן, אין סיבה לקיר אש בגובה מלא! זה נאמר שוב ושוב לכל מי ששואל אותי, כולל לך ולארנון עוד כשתחלתם לבנות את הרכב... זה לא מחוייב בשום תקנה. במקרה של רכב בלי חלון קדמי, זה ממש לא הגיוני. אתה צריך להפריד בין תא המנוע/דלק, איפה שיכולה להדלק אש, לתא הנוסעים. במקרה שלך זה מתבקש לעשות "דק" - סיפון - מעל תא המנוע/מיכל הדלק, שימשיך קיר אש בחצי גובה, ועל הדק הזה לתקין את הרדיאטור, צמיגים, ציוד וכולי. ואז כל החצי העליון של "קיר האש" יכול להיות פתוח.הזרימה תהיה דרך מלוא תא הנוסעים, זה יתרון עצום של רכב פתוח שאתה זורק לפח וללא שום סיבה. ובוא אני אגלה לך - אתה אפילו לא צריך רשת יפה מנירוסטה (עידו אוהב דברים יפים ואיכותיים). גם רשת ברזל 5X5 פשוטה ביותר, קשיחה ועם שטח פתוח מירבי, מצוינת בתפקיד הזה, כל מה שהיא צריכה למנוע זה מדברים גדולים לעבור מאחורה לתא הנוסעים ולהיפך. יש גם את הרשתות המודרניות יותר, מלבנים, של "כל גדר" או "גדרות יהודה" וכאלו - כל אחד מהדברים האלו יעשה את העבודה מצויין.
-
נמרוד תודה. מה בקשר לראדיאטור ? הוא יכול לעמוד סמוך לקיר האש בחלק הגלוי שלו ? (של קיר האש). הרי אז ישנה סכנה של זרימת מים רותכים לכיוון הצוות במקרה של שבר בראדיאטור .