תתחדש על היונימוג...
ביקשת לא לשאול- לא שאלנו.
Printable View
תתחדש על היונימוג...
ביקשת לא לשאול- לא שאלנו.
טוב, אז גם אל תנחשו (וזה לא)
בקיצור... בינתיים לא מדברים על זה.
אסף.
חולני.
ואפילו אין לדבר הזה קבוצות תמיכה.
ו... תתחדש!
חולני זה מחמאה, מה אסף מתגעגע לימים בש.נ 24 : )
יום שישי, בוקר. הגעתי לחצר, התכנית היא להחליף את הגומיות של הבולג'וינטים בעזרת החולץ החדש שקניתי, להרכיב את המתקן של הגלגל שהצבע שלו כבר התייבש, ולצאת דרומה למירוץ הרייד שמתרחש בסוף השבוע הזה. פתחתי את הדלת הצדדית וגיליתי שנכנסו מים מתישהו, לא משהו נורא, אבל מים. אומרים שהחיים זה מה שקורה בזמן שאנחנו עושים תכניות. אז עכשיו התכנית השתנתה ודבר ראשון אני מחליף את הגומיה של הדלת הזזה. לשם כך צריך לפרק את הגלגלות של הדלת - כמובן לא את שתיהן יחד, אז קודם התחתונה, להעביר את הגומי ולהרכיב אותה חזרה, ואז את העליונה. הגומי נראה באיכות מצויינת, הפרופיל מתאים בול והאורכים של ארבעת הסגמנטים מדוייקים. צריך לשים לב שלכל חלק של הדלת יש פרופיל שונה של אטם.
שלושה צדדים - ימין למעלה ולמטה - חשופים וההרכבה היא כמה דקות. אבל הצד שמתחבא מאחורי הדלת כשהיא פתוחה דורש עבודת פרך עם האצבעות, כיוון שאי אפשר להכניס שם אף כלי. זה לוקח זמן אבל בסוף הכל מורכב.
קצת התאמות, דיסקיות, אומים, ספייסרים, ואני מרכיב גם את המתקן החדש של הגלגל ספר. אני מקווה שזה יפתור את בעיית החיוכים הלא רצוניים שיש לחזית של הקמפר כל פעם שמישהו קצת כבד נשען על הגלגל.
עכשיו נטפל בבולג'וינטים? מה זה? גשם? אז ניסע ככה. היי דרומה.
עוברים בעיר הגדולה, לאסוף שני ילדים ותיירת, ועכשיו באמת היי דרומה.
כבר בין ערביים, ואני לא מרחם על הקמפר העמוס. מהירות 60~65 כל הדרך, והוא אפילו לא חושב על להתחמם, בקושי מגיע לטמפרטורת עבודה. אבל לא חוכמה, זה ערב, וחורף.
מגיעים לעיר האוהלים של הראלי כבר בחושך. ברנש חביב מצביע לי על מעבר שלפנינו, חול די עמוק וטיפוס על גדה "אם זה לא ג'יפ אתה לא תצליח". תודה על האזהרה, ראשון, גז, ואפילו שזה לא ג'יפ אנחנו עוברים בלי להתאמץ. שמרו לנו חניה במרחק 5 מטר מהזינוק, על יד הכניסה לפיטס.
נקניקיות לילדים, דברים אחרים לגדולים, יותר שתיה ממה שרצוי לשתות ערב לפני מירוץ, יש מישהו ששותה שוקו כדי לאזן את הוויסקי (סטיה), והולכים לישון. הבנים במיטה למעלה, הבנות במיטה למטה.
שבת, 6 בבוקר, האופנועים האלה עושים הרבה רעש. פותחים וילון וצופים מהקומה השניה באופנועים מזנקים.
ארוחת בוקר, התארגנות, השולחן נפתח, והילדים יכולים לצייר ולשחק. הם לא רוצים לצאת.
אני והתיירת מקבלים בהשאלה RZR ונוסעים לצלם את המירוץ. היא אומרת שהיא לא האמינה שהקמפר ייקח אותנו עד למדבר.
הילדים בינתיים משחקים ומציירים בקמפר, אם הם יצטרכו משהו הם מכירים מספיק מבוגרים במחנה, הם יסתדרו. וחוץ מזה פלסטרים יש להם.
המירוץ נגמר ואנחנו חוזרים, אומרים תודה ומשאירים את ה RZR לבעליו החוקיים, הילדים עם ערימה ענקית של ציורים.
צהריים. טכס סיום, תמונות של פודיומים, וחזרה למרכז. אני מחליט להתעלל בו קצת, לראות מה עם הטמפרטורה. 65 ומעלה כמעט כל הדרך. הטמפרטורה סביב 100~ 105. זה קר. בעוקף באר-שבע אני יוצא לעקיפה ברביעי ממהירות 50 מי"ש, גז ברצפה. זה יחמם אותו. בהחלט. עד סף העליה אנחנו על קצת יותר מ 60, והטמפרטורה עולה עולה עד כמעט 120, ומייד יורדת חזרה. משם עד תל אביב 65~70 מי"ש, והטמפרטורה לא עוברת את ה 110. אני חושב שהעניין של המצנן שמן עובד.
שבת, אור אחרון. אני מחנה את הקמפר ומחבר אותו למטען. עבד קשה ועשה עבודה טובה, מגיע לו לנוח.
אסף.
נשמע פנטסטי.
אגב אסף, כבר אמרו לך שאתה חולה?
הי אסף,
פוסט מעניין ביותר, כיף לקרוא ועושה חשק.
מצאתי רכב דומה לשלך, חשבתי אולי יעניין אותך לקרוא קצת על אחרים: http://www.vwvagabonds.com/jova.html
KEEP ON GOING
תגיד, בסוף התהליך, תעלה תמונה ראויה גם לפה ?
http://forums.vwvortex.com/showthrea...-Babes!/page25
אני מקווה שאתה מבין שזה לא חיפושית..
אז אם כבר -
http://s520.photobucket.com/albums/w...%20and%20Bays/
אוסף נפלא.
אסף.
אסף, 28 דפי שרשור בלינק שהעליתי...
כאן - http://forums.vwvortex.com/showthrea...1#post66542654
היא מצטלמת בקמפר...
לא ידעתי שיש כ"כ הרבה בחורות שמתעניינות בשיפוץ רכבים עתיקים.. http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon6.png
אבל מה שכן, אם אסף יצתלם בלבוש מינימלי בקמפר שלו אני לא בטוח שזה יתקבל בהבנה..
שיגרה.
טסט.
שני תפוחי הגה.
רישרוש חדש מתא המנוע.
עברה עוד שנה.
אסף.
פרוייקט נפלא נפלא.
בסוף השבוע היה מבצע להחלפת הגומיות של הבולג'ויטים.
(והנה מדריך מקוצר להחלפת הגומיות, ובכל לפירוק נאקל מהזרועות)
הרכב על מגבה. לפרק את הגלגל ולהנמיך את השלדה על בוק.
קובץ מצורף 40277
כמו שאתם רואים הגומיה התחתונה גמורה והעליונה תקינה. מדובר בצדנהג - וזה הצד שיש בו בעיה ייחודית בפירוק הנאקל - הכבל של הספידומטר שצריך להיזהר עליו. קודם כל פותחים את האום התחתון (בוקסה 27). חכו עם העליון.
קובץ מצורף 40288
זה הבולג'וינט התחתון, מבט מקרוב ובלי האום.
קובץ מצורף 40292
עכשיו פותחים את האום של הבולג'וינט העליון. שימו לב - יש כאן קונוס בתוך קונוס, עם תותב אקסצנטרי, שאחראי להתנהגות הכביש המשובחת של הטרנספורטר. סמנו את המיקום שלו על הנאקל. אחרי זה סיבוב של האום יסובב את התותב בתוך הקונוס שלו בנאקל - וכך לא יהיה צריך לחלוץ אותו - והאמינו לי, מסובך לחלוץ אותו. אחרי שהוא מסתובב בתוך הנאקל, תופסים אותו עם מפתח גדול, ואז אפשר לפתוח את האום.
קובץ מצורף 40286
קובץ מצורף 40287
זמן החליצה - צריך חולץ גדול מספיק, הבולג'וינטים האלה ארוכים! אני משתמש בג'ק מתחת לנאבה כדי לא לתת לנאקל ליפול. כשמנמיכים אותו, לשים לב לכבל הספידומטר, ולשים לב לצנרת הבלמים! זהירות!
קובץ מצורף 40285
קובץ מצורף 40282
עכשיו חולצים (עם החולץ) את התותב האקסצנטרי מהבולג'וינט העליון, ומורידים את הגומיות הגמורות. שימו לב שעל הגומיות יש טבעות קפיציות - את העליונה (הגדולה) צריך לפרק לפני הורדת הגומיה. התחתונה יורדת עם הגומיה וצריך להיזהר שלא תיפול על הרצפה.
קובץ מצורף 40278
קובץ מצורף 40284
נשאר לנקות את הבולג'וינט, ולהרכיב את הגומיה החדשה. השיטה שלי היתה נוחה היא ללמרוח גריז על הבולג'וינט, למלא את הגומיה החדשה בגריז, לשיםאת הטבעת הקטנה על המגרעת שבגומיה, ואז להלביש את הגומיה למקום. את הטבעת הגדולה הלבשתי בהרבה מאמצים, לVW כמובן יש כלי ייעודי לזה, לי זה לקח בראשונה שעה, באחרונה שתי דקות.
כשהכל מורכב מחזירים את הנאקל למקום, לא לשכוח את התותב האקסצנטרי ולהיזהר על כבל ספידומטר וצנרת בלמים קשיחה. את האומים מהדקים ל72 פאונד-רגל, ולשים לב למיקום של התותב האקסצנטרי יחסית לנאקל.
קובץ מצורף 40289
קובץ מצורף 40290
ועוד תמונה, של צד נוסע, שהיה יותר קל למרות שגם שם יש בעיות יחודיות (למשל סירפדים, אבל אני חושב שזו בעיה ייחודית שלי)
קובץ מצורף 40291
אסף.
השרשור הזה ממש עושה לי חשק לאחד כזה , בעיקר אחרי איזה סיבוב שקבלתי באיזה שישי בבור והבנתי שזה הרבה יותר מקמפר ...
יופי של פרוייקט , אגב התמונות לא עלות ...
חג שמח לכולם,
מצ"ב תמונות של שני קמפרים נוספים, שצילמתי. שמורים ללא שריטה. גם ישנים יותר ישנם ולא מעט. יפים ושמורים.
קובץ מצורף 40301קובץ מצורף 40302קובץ מצורף 40303
הסינכרו, הוא אכן משהו מיוחד. התמזל מזלי וקיבלנו באוניברסיטה קרוול סינכרו חדש לגמרי (שנת 92, מנוע מאחור). כלי עדין אך בעל יכולות יוצאות דופן עם שתי נעילות רוחביות.
גם הדבל קבינה מודל 70 שהיה ברשות המשפחה כ- 15 שנה, הפגין עבירות מופלאה. היה גבוה וכמעט ואין מכללים שיכולים להפגע בחלק התחתון.
אמיר
אוקי חשבתי שזן של סיכנרו מפואר יותר, נוו אבל זה עדיין עושה לי את זה
אכן התמונות לא עולות .