נראה לי שהשהייה בגולה דפקה אותך...:p
המגנים שצירפת כן עושים שימוש בקייס עצמו - שים לב לזרוע בחלק העליון שמאלי....
איתי.
Printable View
הסיבה לחביקת הקייס עם הברגים שלו היא חיזוק הקייס והורדת הלחץ מחלקי האלומיניום
מה שקרה לי בפעם שעברה היא שהקייס התפוצץ ולא עמד בעומס ואפילו התושבת במחוזקת שלי התעקמה כתוצאה מהפיצוץ
היה לי תכנון לבנות עריסה כזאת אך בתוספת לחביקה הקיימת אצלי כעת
מה שטוב במתקן שהראית בסה"כ זה שהמתקן נע על צירו
אתה מפרק את הברגים בצד אחד וכמו דלת יורד כלפי מטה
אך יש גם חסרונות
תופס המון מקום, מסתבך עם האגזוז, צריך לבנות תושבות חדשות על השלדה בצד אחד
ועדיין אינו חובק את כל הקייס
ראיתי שזה חובק, אבל לא חובק כמו המתקן של קובי.
לצערנו, אין אפשרות להשוואה בין שני המוצרים ולבחון עומסים.
רק קובי יכול להעיד עד כמה חזק המתקן, לאחר בחינה שלו בשטח.
תוצאות של המתקן שאני העליתי יש בפורום זרים, יש מקרים שבהם המתקן כשל אבל זה גובל בקטגורית האקסטרים של הליגה בישראל.
תראה אמיר אני בונה דברים חזקים
אני אוהב חוזק וכמה שפחות משקל איפה שניתן להוריד
אצלי מדובר ולפחות הכיוון הוא לכיוון של כמה שיותר אקסטרים ולכן אני בונה ככה
ורק לידע כללי החורים של הברגים על התושבות שמחוברות לשילדה נהיו גדולים יותר מכח הקריעה של הטרנספר
בקיצור הפתרון הכמעט מושלם נמצא בידי נשאר עוד טיפה תוספות של המתקן שהעלית ואם אני לא טועה
זה של ZOR והכי הכי יפה שבחורה בונה את הדברים הללו
אני ממליץ לכל סמוראי עם יחסי העברה ולא חשוב איזה לשים מתקן מחזק כמו שלי
והסיבה פשוטה יחסי העברה הם מחוץ להוראות יצרן וכל כוח שהוא שונה ומופעל על הטרנספר עלול להכשיל אותו
כיף לשפר וכיף להחליף דברים אבל לא שהם נשברים
לי אישית כשמשהו נשבר זה הורס לי את התכנונים קדימה אני תמיד עוצר וחושב למה נשבר ואיך זה קרה
ברוב הפעמים זה נהג משוגע אבל לא מעט תיקוני הנדסה למיניהם
אמיר שלח לי בפרטי את האימייל שלך
יש לי משהוא לשלוח לך שבטוח לא הגיע מעבר לים
בקרוב יגיעו גלגלי השיניים, בעו כמה ימים יעבור חודש מיום השליחה ועזרת השם לא יהיו עיכובים בדרך
וגלגלי השיניים יהיו אצלי
ההכנות כבר בוצעו כרגע אני מתכנן צמיגי 35' או 37 ולא יודע מה עדיף
אשמח אם יש למישהו צמיגים בהשאלה לצורך בדיקת הכלי בנסיעה
מבטיח תעוד מצולם של הנסיעה הבאה
תודה לכולם קומבינה
קובי, אילו הכנות עשית ?
חיזוק הסרן ? יחסי העברה בביצים ? הגבהות ? מה עם ההיגוי ?
תקיא קצת פרטים ואם יש לך איזו תמונה מטושטשת מהסלולרי, גם טוב :)
כמו שאמרתי פעם, אני לומד על הרכב שלי המון וכל פעם שאני משפר משהו יש משהו חדש ללמוד
כל החיים הם לימוד אחד גדול
הגבהות אני ממש לא צריך משום שהורדתי את הכנפיים הקדמיות וחתכתי את הרכב מאחור
הסרנים שלי מוכנים ל35 ללא כל בעיה וגם ל37 בנסיעה רגילה ללא השתוללות ה33 פשוט היה קצר לי מידי ולא נתן לי מרווח נשימה לדיונות למרות שהרכב נועד לסלעים ובוץ אך אני חושב שעם צמיג נכון ניתן גם לשלב דיונות ועכשיו יש גם את המנוע עם ההזרקה אז אני מוכן לנסות הכל
עדיין נותר לי לחזק את צריות הסרן הקדמי אך לא העשה זאת עכשיו ואחכה לשבירת ציריה ורק אח"כ אשדרג
אני מתכנן כרגע בוכנה הידראולית לסרן הקידמי שתעבוד עם תיבת ההגה של הL200 אני צריך לקדוח ולעשות הברגות בתיבה בינתיים ההגה שלי חזק מאוד אך אני מנסה למנוע בלאי גבוה ע"י הוספת הבוכנה
חוץ מזה בקרוב כשיגיעו יחסי העברה אצלם את העבודה שעשיתי על הטרנספר
מדובר על שילוב של המתקן של זור עם המתקן שאני ייצרתי בקיצור אני שואב את הייתרונות מכל מתקן ויוצר מתקן אחד
מושלם ואת זה אוכיח בשטח
לא יודע אם ציינתי את זה קודם לכן אבל גם את גשר הגיר חתכתי ובניתי אותו מעל השלדה כך שלא יפריע לדרייבשאפט
הסרנים מוכנים ל35 ו37 ? אתה בטוח ? יחס העברה 4.56 כמדומני, שזה סביר (גם את זה אני לא אוהב, אבל ניחא), אבל מה עם המשקל של הצמיגים? הצינור של הסרן לא ממש יאהב קפיצות ופיתולים עם כזה משקל בקצה. וזה בלי לדבר על המיסבים. בבוץ יש הכי פחות בעיה כי יש פחות חיכוך, אבל סלעים ומהירות נורמלית בשבילים מהמורתיים לא ממש יעשו טוב.
לגבי הסרן הקדמי, לא חבל לך לבזבז שבירה כזו אם תקרה במהלך תחרות ? זה יביא להפסד כמעט וודאי באותו אירוע ויכול לפגוע גם בניקוד הכללי.
בעניין ההגה כוח - אני אשמח אם תוכל לאחר התהליך להעלות הסבר מפורט לחישובים שלך ותמונות נורמליות. זה צריך להיות מאד מעניין.
קובי,תקשיב לאמיר.מנסיון סרן של היילקס שובר ציריות עם צמיג 35" ומעלה.(וכן הנסיון הוא סרנים של היילקס על סמוראי...:p)
מורי, מעניין אותי מאוד לדעת על הניסיון שלך עם סרני היילקס ו 35 על סמוראי.. אתה מזכיר את זה הרבה פעמים ואף פעם לא ראיתי איזו תמונה או הוכחה לעניין...
קובי אני בעד 37 :) אין לך ממה לפחד עם הסרנים האלו, הקייס לדעתי האישית לא יסבול מזה ברכב קל משקל כמו שלך, הנקודה החלשה הראשונה שהייתי מתייחס אליה זה הציריות הקדמיות..
אופציות לחיזוקים ושיפורים לסרנים האלו הם בין הגדולות ביותר בשוק ה 4X4...
אני חושב שכדאי קודם להחליט על המידה המתאימה לך בלי לחשוב על ענייני "האם זה יעמוד בעומס" וכו.. תחליט מה אתה רוצה מהרכב, מה מתאים לך מבחינת יציבות וכדומה, מה מתאים לך יותר למתלים ואם תרצה לחזק או לשפר את הסרן בעתיד תמיד אפשר.. אתה לא תגיע בקלות למצב שאתה הופך את הסרנים האלו לשבירים כלכך כמו שציינו כאן כמה חברים, אתה אולי רק תתחיל להעמיס עליהם כשתגדיל צמיג בעוד כמה מידות..
לגבי החיזוק לקייס - אני בדיוק סימתי להרכיב יחסי העברה 6.5 ושלד כזה בקייס שלי, בנוסף לשלד חיזקתי את הזרועות המקוריות וריתחתי בין השלד לזרוע האורכית - מנסיון של 3 ימים בשטח ונסיונות חריפים של לחיצה על הדוושה תוך כדי שהרכב מקפץ על העליה החיזוק הזה מחזיק מצויין! :)
בינתיים הנה לכם תמונה של הטרנספר מתחת לרכב שלי...
רק תגיד איפה, אני אשמח מאוד לנסות לרכב על כלי שכזה, ואני מעריץ ומעריך כל חבר בארץ שיש לו סמוראי עם סרנים אחרים ו 35', אבל יותר מעריך מי שגם לא מפחד להראות אותו ולשתף אותנו במידע רשמי יותר ולא רק "מנסיון שלי" או כאלו ואחרים, בנית כלי כזה שתף אותנו בידע שיש לך, אין צורך להסתתר...
ממש מעליב למה אותי אתה לא מזמין גם אני ישמח לראות בכלל לנהוג על דבר כזה
מה הרכב שובר בד"כ מה המחלה שלו?
כפיר כל הכבוד ובהצלחה עם הסמוראי אין ספק אחד הסמוראים אם לא הסמוראי
שנית שים לב טוב טוב על משקל הנעליים שאתה נועל זה קורע תושבות מנוע גיר וטרנספר
עכשיו נשאר לך לגלות מה נקודת התורפה הבאה ברכב ומקווה שלא תהיה
אני אוהב את השיטה שלך המצדדת באימרה מכל מלמדי השכלתי ולא ניסיתי על בשרי
אתה חושב ומכין שיעורי בית ועושה את הדברים בצורה הנכונה ביותר
מורי בהצלחה בפרוייקט החדש אם תצטרך עזרה תמצא אותי מהר מאוד לידך
אני לא שוכח את עזרתך כשאני צריך
קומבינה
אמיר, אני כמובן מודע לכל מה שהולך לי מתחת לרכב אני מבלה שם לא קצת זמן - אבל תודה בכל זאת!
אשמח לספר לכם בהמשך על איך הרכב מתנהג עם ה 6.5 (וגם על סיבות הקרע אם זה ממש מעניין אותך אמיר), אבל אני חושב שאנחנו קצת נוטים מנושא השרשור, כאן מדובר על הרכב של קובי - אני רציתי לתת חוות דעת אישית מנסיוני על החיזוק הנ"ל לטרנספר..
מסכים איתך לחלוטין כפיר. הייתי חייב, עד שרואים אותך פה :)
כעיקרון כבר ביקש ממני אמיר לא לפרסם כאן אז אני נמנע מלהציע עבודות
כל שנותר לי הוא לבנות שיפורים וחלקים ולמכור אותם בתור חלקים בשרשור המתאים
את המחיר כבר ציינתי בשרשור חלקים ובקשר לשאר הדברים
אני נותן לשמועות לרוץ אם תרצה יותר פרטים בהודעה פרטית כמובן או בפלאפון 0526-888404
קומבינה
קובי לא כל כך הבנת אותי , התכוונתי לכפיר והמבין יבין .
חוץ מזה עדיין אין תירוצים לתמונות ...
וסתם משהו קטן שהולך להעסיק אותי בזמן הקרוב ...
איש , נעילה ויחסי העברה ? סחטיין. איזה יחסים ?
התמונה קטנה אגב.