וואוו, איזו השקעה מטורפת בתיעוד. מדהים.
הלוואי ורק אחוז אחד מהטיולים שלי היו מתועדים ככה.
שאפו ענק!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Printable View
וואוו, איזו השקעה מטורפת בתיעוד. מדהים.
הלוואי ורק אחוז אחד מהטיולים שלי היו מתועדים ככה.
שאפו ענק!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
שאפו על ההשקעה.
פשוט תותח!
יש כתבה בקנה? (פרטי מסלול, חויות, תקלות)
נגיע לזה, זה בהחלט ברשימה.
בנתיים יש משהו ראשוני עם תמונות אצלי באתר.
http://www.omrigi.com/camping-beautiful-israel
זמן למשימות כיף לא משמעותיות.
כחלק מאתגר תאי האחסון בטנדר (אין כאלה), החלטתי לנצל יותר את המרווח שמתחת לרצפת הארגז האחורי. בנוסף למיכל המים שהותקן לקראת המסע החלטתי להוסיף עוד תא לכלי עבודה/שמנים/כל שיט אחר. סה"כ משימה פשוטה.
כדי להקשות החלטתי להציב כמה מגבלות:
1. קדיחה או ריתוך לשלדה לא באים בחשבון.
2. קיצור הכנף או שינויים כלשהם בבודי מחוץ לתחום.
3. התקנה של התא החדש תעשה ללא פירוק של חלקים אחרים בטנדר.
4. פרויקט מחזור ללא עלויות - שימוש בשאריות ברזל וצבע שזרוקות לי בסדנא מפרויקטים אחרים ומציאות.
אילוץ מספר 3 היה זה שסיבך אותי הכי הרבה. אם הייתי מרים את האמבטיה של הארגז ההתקנה הייתה פשוטה והייתי מכניס קופסא שלמה מלמעלה. כדי להכניס את הקופסא מהצד תיכננתי קופסא מודולרית.
ברור לי שהתא לא יהיה אטום לחלוטין למים או לאבק אבל אני מתכנן להשאיר דברים פחות רגישים שיהיו שם בעיקר במהלך טיול.
תושבות לקופסא:
כיוון שכל קורות השלדה באזור בזווית שונה, המשימה הראשונה הייתה לייצר תושבות שייצרו מישור מפולס. לחלק האחורי הכנתי תושבת שמתחברת לברגים הבריאים של מיכל הדלק.
קובץ מצורף 116651
לחלק הקדמי הכנתי חובקים לעמודי השלדה. מהחובקים תושבות שיתחברו לתושבת האחורית כך שנוצר בית להניח בתוכו את הקופסא.
קובץ מצורף 116652קובץ מצורף 116650קובץ מצורף 116653
הקופסא:
לקחתי פח מגולוון בעובי מילימטר. סימנתי על הפח את הכיפופים הרצויים ועשיתי חריץ עם דיסק בערך עד חצי מהעובי. בעזרת פטיש והרבה כוח רצון הצלחתי לכופף את הקופסא.
קובץ מצורף 116654קובץ מצורף 116656קובץ מצורף 116655
כדי לנצל את כל הנפח האפשרי על הקופסא להיות בנויה בחלקים. את ההרכבה אעשה כשהקופסא במקומה הייעודי אחרת הקופסא לא תיכנס בחתיכה אחת. הכנפון של הגלגל האחורי הוא המכשול העיקרי. את מכסה הקופסא הכנתי בנפרד והוא יהיה הראשון להיכנס לחלל. אחריו תיכנס הקופסא ללא הדופן הקדמית.
את הדופן הקדמית פיצלתי ל-2. הצד השמאלי הקבוע יורכב במקום והדלתית בצד הימני תתחבר לתושבת התחתונה.
קובץ מצורף 116657 קובץ מצורף 116658
כדי להסוות מעט את הקופסא צבעתי אותה בשחור ובהמשך עשיתי שכבת זפת דקה בדומה לטקסטורה של השלדה. קצת קשה לצלם את האזור, זו התוצאה:
קובץ מצורף 116647 קובץ מצורף 116648 קובץ מצורף 116649
בגדול זה לא בדיוק עומד בסטנדרט של הפרויקט מבחינת רמת גימור, אבל זה לקח לי הרבה יותר מידי זמן. נפח הקופסא מקנה עוד 18 ליטר אחסון. נקווה שלפחות יהיה שימושי :)
יפה מאוד עימרי...!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה ועם זאת נראה מסורבל לשימוש לא?
זה שם להישאר. למה מסורבל?
מתכופף, מכניס יד ומחפש את הכלים אם הבנתי נכון את אופן השימוש?
יאפ. כלי העבודה שלי נגישים בתא שבניתי בתא מנוע. כאן מדובר על דברים שלא צריך זמינים. מקום אחסון מצויין לדברים שלא צריך כל רגע. רצועת גרירה, כבל קלאץ ספייר, רצועות מנוע, שמנים ועוד לא מעט דברים לשעת פקודה. האמת שאני חושב על זה, זה מקום מעולה לפקל קפה. רק צריך עוד לוודא שהדוד האחרון של האגזוז לא מטגן את זה ביום קיץ חם. אני פשוט לא יודע עוד אם אמצא יום חם בשבוע הבא.
אל תדאג גל חום מגיע בשבוע הבא...
הטנדרון עבר טסט נוסף בהצלחה אחרי כמה בעיות קטנות. החלפתי את תפוחי ההגה אחרי ששיפצתי מוט ספייר אצל ארמון הגאים (הוכן מראש). פעם ראשונה שאני מבקר אצלו. התרשמתי מאוד לטובה מהמקצועיות והרצון לעזור. האמת שלא ידעתי שאפשר לשפץ ככה את התפוחים. הוא מייצר אוקולון במידה המתאימה וסוגר עליו את התפוח.
מלבד זה הכשילו אותי על זיהום אויר (פליטת co2). כיוון קרבורטור תו"כ שהמדיד תקוע באגזוז והצלחנו להביא את הערכים לטווח הרצוי.
חשבתי שלא בודקים זיהום לרכבים ישנים.
באופן מפתיע הופיעה על הקבלה מהטסט עמלת רישום ק"מ (ע"ס 2 ש"ח). מישהו נתקל שמחייבים בזה? מעט מקומם אבל לך תתווכח.
כמה תמונות מהטיול האחרון לנשמה :)
קובץ מצורף 117333 קובץ מצורף 117334 קובץ מצורף 117335 קובץ מצורף 117336
קובץ מצורף 117332 קובץ מצורף 117331
3 ימים שכללו:
יום 1: יציאה ממצפה רמון צפונה לאורך המכתש וכניסה למכתש דרך מעלה נוח. מעבר בעין ארדון, רמת סהרונים ונחל אדום, ויציאה דרך נחל נקרות ומישר לכביש 40. שינה בתחתית הר קירטון.
יום 2: נחל ערוד, נחל פראן, סיבוב רגלי בנחל ורדית ושינה בפראן ציחור.
יום 3: מעלה ורדית ונחל זעף עד לכביש 90.
המסלול מצורף כקובץ.
היה נחמד להיפגש בורדית ;)
ממה שראיתי בסוכות, אין ספק, עבודה יפה מאוד, הטנדר נראה כאילו יצא מהמפעל :)
הוא יצא מהמפעל של עימרי[emoji16]
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
היי :)
התראיינתי בשבוע שעבר לפודקאסט שנקרא פופקורן של ליאור פרנקל. הפודקאסט עוסק בקריירות אלטרנטיביות. ליאור מארח בפודקאסט אנשים מתחומים שונים שעשו שינויי קריירה, הקימו עסק מיוחד, נכשלו או הצליחו.
בפודקאסט סיפרתי איך בכלל התחלתי עם כל עניין השיפוץ, איך פתחתי את השרשור הזה בג'יפולוג ולמה הוא עזר לי כל כך לחצות את קו הסיום.
הפרק שבו השתתפתי עוסק בעיקר בקשר שבין תחביבים לקריירה.
אז אם לא הספיקה לכם החפירה שלי פה בפורום, אתם יותר ממוזמנים להאזין לפרק ולשמוע על השינוי, הקשיים ואיך הכל התגלגל.
היו לי עוד הרבה דברים לספר, אך קשה להכניס 4 שנים לפרק אחד.
הפודקאסט זמין בלינק הזה, וגם בפודקאסטים של האייפון ובסאונד קלאוד.
קובץ מצורף 118797
הם שם בג'יפולוג בהחלט מחכים ומתמוגגים מהעדכונים...
אתה בחור רציני ומעורר השראה ללא ספק.
מצטרף למחמאות ונהניתי לשמוע אותך, משלים את התמונה המלאה, עונה להגדרת אוטודידקט.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
סחטיין עלייך עומרי!
Sent from my iPhone using Tapatalk
הורדתי את הפודקסט והקשבתי לו במהלך טיסה, נהניתי מאד. אתה איש מיוחד ומעורר השראה.
רק לא הבנתי איזה מן ג'יפ זה הUX הזה שאתה מדי פעם מזכיר... חשבתי שאתה בעניין של SJ בעיקר :rolleyes:
ה- ux זה תחביב אחר שגם כנראה מאפשר לממן את ה- sj...
יצא לי לראות את הרכב חולף על פני בתל-אביב לפני כשבועיים, יפה כמו בתמונות. כל הכבוד.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk