דורון, רפידות בלם? פעם ב 200k ?
מה אתה עוצר עם הרגליים?
Printable View
דורון, רפידות בלם? פעם ב 200k ?
מה אתה עוצר עם הרגליים?
דיזל ידני.
עוזבים את הגז בזמן, הרכב עוצר.
המנוע עושה את שלו.
סה"כ הוחלפו ברכב הזה 3 סטים של רפידות קדמיות בכל מהלך חייו עד כה.
דיסקים הוחלפו פעם אחת בגלל רפידה שהתפרקה וחרצה דיסק, מדידת הדיסק עצמו העלתה שאחרי 450~K ק"מ הוא בקושי נשחק עשירית מהמידה המקורית.
ככה זה כשהתקינו מהמפעל בלמים ביתירות גבוהה ביחס למשקל הרכב- הדיסקים הקדמיים של הרכב הזה משותפים לרכבים שהמשקל הכללי שלהם גבוה ממנו ב-2 טון.
אז העומס עליהם גם ככה לא גבוה, ויחד עם הרגלי נהיגה נכונים, זה מחזיק.
דורון, אם הרפידות החזיקו אצלך 200000 ק"מ להערכתי נכנסת לספר השיאים של גינס.
לא יודע אבל בשבילי 1007.10 ש"ח זה 1000 וכן אני מעגל מה לא ברור לך:
מצברים? פעם אחת הוחלפו לשתי מצברים קטנים ופעם אחת למצבר גדול חלקים לשיפוץ פרונט 277.65 AU$ שהיום זה 800 ש"ח סליחה זה רק 779.92 ש"ח והמשלוח השלים לבערך 1200 ש"ח לינק למה שנקנה
http://www.ebay.com.au/itm/Swivel-Hu...-/131049742299
ביצה קדמית נקנתה ממישהוא שפרסם בלוח המודעות של האתר אם תתעקש אני אחפש בשבילך את הלינק, פולי מוקטן ופאן קלאץ נקנו ממשהוא מאוד ידוע באתר (אתה מוזמן להתקשר אילו לברר מחירים)
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לכתוב בפרטי אני מאמין שאת רוב האנשים פו לא בדיוק מענין עליות לרמת הבורג הבודד בלי עיגולים
אשמח לשמוע את דעתו של DANI1 בנושא.
חחחחחחחחחחחח
מעניין שלא הוזכר כמעט בכלל המתחרה הישיר של הטויוטה, מיצובישי פאג'רו.
אין לו את האגומאניה של אחיו היפני, הוא זול ב20-30% ולרוב הוא לא יהיה ממש נחות ממנו בשום מקום בשטח ובכביש הוא הרבה יותר טוב.
אז השאלה היא מה מונע ממנו לקבל את היחס המופלא שמקבל הלנדקרוזר?
אני אישית מעוניין לקנות אחד מהשניים ואחרי צפייה בחלק מהתגובות כאן, חזרתי ללוח יד 2 וגיליתי שבמקום לקנות ב100K לנדקרוזר ישן שנסע הרבה, אוכל לקנות פאג'רו צעיר יותר שנסע פחות ולפחות מהתמונות, רובם לא אכלו אבק מעולם.
האם גם כאן נובע ההבדל במחירים ובביקושים מאמינות נמוכה? מה לגבי דגם הבנזין?
נו... התחלתם?
חאלס.
אתםהרי לא ממש לוקחים זה את זה ברצינות וסתם מעוררים את המנהלים למחיקות וחרמות והשעיות וחסימות... תתאפקו עם הניסוחים ה"חריפים"...
אייל.
לכאורה, הטויוטה מתאים יותר לשטח (יש לו סרן אחורי חי ונעילה...) וניתן "לשפר" אותו בקלות רבה יותר.
חוץ מזה יש לו "שם", שעולה הרבה כסף... בקנייה ומחזיר עצמו במכירה.. כך אומרים.
אבל מצד שני... תקנה בזול ותמכור בזול אז...
מבחינתי.
אם היית צריך לבחור בין השניים (ואני לא רואה מצב ראלי שזה יקרה), ואם הייתי מצליח להתעלם מהמחיר המופקע.. הייתי בוחר בטויטה ללא היסוס - יש לו סרן חי מאחור ונעילה וזה מספיק כדי להוות יתרון מכריע, מבחינתי.
מזל שאני לא כבול לשתי האפשרויות האלה...
אין לך את אף אחד מהרכבים וכבר קבעת שהוא לא נחות מימנו בשטח וטוב יותר בכביש.
אז אספר לך שיש לנו גם לאנד קרוזר 2004 וגם פאג׳רו 2008, שגם נקנה כי אחי חשב כמוך.
אז בשטח לא נסעתי עם הפאג׳רו אבל בכביש הוא נחות מהלנד קרוזר בהכל.
בידוד הרעשים שם כמעט ולא קיים, הוא נשמע ממש כמו משאית.
נוחות הנסעיה הרבה פחות טובה, הוא הרבה יותר נוקשה.
פלסטיקה מקרקשת כל באמפר.
והמנוע...הוא מרגיש הרבה יותר חלש, אולי זה בגלל שהוא שוקל כמעט 400 ק"ג יותר ללא שום סיבה.
בקיצור, עדיף לדבר מניסיון.
גם אני חשבתי בזמנו על הפג׳רו לפני שהכרתי אותו מקרוב.
היתי שמח אם הוא היה יכול להיות אופציה גם עבורי, אבל הוא לגמרי לא ברמה שלו.
אגב מבחינת אמינות הוא כבר עוד מעט 3 שנים אצלנו וללא שום בעיות מיוחדות
הניסיון מדבר ותודה על המידע, אך עדיין קצת לא ברור מה עדיף:
רכב ישן יותר גם מבחינת גיל וגם קילומטרז' מול צעיר שנסע פחות. הדיון היה בנושא אמינות והשאלה אם בדגש על אמינות הטויוטה רכב יותר טוב מהמיצובישי.
לגבי יכולות, ביצועים, צריכת דלק ונוחות זה נושא אחר כרגע.
נכון, אבל ציינת מתחרה ישיר ומבחינתי אם הוא לא ברמה שלו מהבחינות שציינתי הוא לא מתחרה ישיר שלו.
לפחות מבחינתי.
אגב אם ציינת צריכת דלק אז תוסיף גם את זה.
הטויוטה עושה באופן קבוע 1 ל- 9.6.
הפאגרו עושה 1 ל- 8-8.5
אני כרגע חושב בכלל על רכב שלישי לשטח.
פאגרו אני לא אקנה ולא משנה כמה יותר חדש הוא מהלנד קרוזר.
ולאנד קרוזר לדעתי יצא לגמרי מפרופורציה המחירים שלו.
אני מכרתי לפני שנתיים את הפראדו שנת 2002, שהיה מצויין עד המכירה.
אבל לקנות עכשיו לאנד קרוזר שנת 2004 ולהחזיק בוא עוד 6-7 שנים, אין לי ניסיון איתו כבר בגילאים האלו ואני לא בטוח שבא לי להיכנס לזה.
לא חסר לי מידע, יש לנו לאנד קרוזר 2004 כבר 5 שנים, מאז שמכרתי את הפראדו אני מטייל איתו.
הוא של אבא שלי אבל שהוא צריך את הסוואנה אנחנו מתחלפים יוצא שאני 50% עם הסוואנה ו 50% עם הלאנד קרוזר.
ואם הוא היה ארוך היתי גם משאיר אותו אצלי, זאת הרי הסיבה בשגללה מכרתי את הפראדו.
אבל להתחיל לחפש עכשיו אוטו כזה בן 12.....לא רוצה לחשוב על זה.
בטח שאני מאלו שמתעקש על לבן, כי לקנות אותו במחיר כזה שכל הלקה והצבע שלו כבר מתקלף (רוב המטאלים) בשנים האלו, די מבאס אותי.
לא היתה לי טויוטה (סביר שגם לא תהיה ), אבל היה לי פגרו 2002 (קינג) ארוך.
מבחינת שטח הוא היה בסדר גמור, ולפני שיקפיצו לי פה את הסרטון שלי ממשל"ט 21, אציין שהטעות שם הייתה בעיקר שלי ולא בעיה ברכב ולצערי, באותה נקודה בדיוק, שנה לפני נתקעתי גם עם ה XJ המיתולוגי, כך שכנראה באמת הבעיה בנהג ולא ברכב :)
הוא לא רכב עבירות. הוא רכב טיולים נהדר.
אני חושב שמבחינת VALUE FOR MONEY, הפגרו נותן תמורה טובה מאוד , לפחות ביחס לטויוטה.
מבחינת אמינות, אני נתקלתי בכמה דברים כואבים (גיר, מסרק הגה) אבל ממש לא הרגשתי/שמעתי קירקושים על כל במפ. דווקא זה הרשים אותי מאוד.
איכות הייצור שלו טובה מאוד בעיני, מושבים ניתנים לכל כיוון אפשרי, לא מקרקש והכל עובד (ואם ניתקת/פירקת חלק פלסטיק כלשהו, הוא יחזור בדיוק למקום ולא יקרקש, בניגוד לכמה אמריקאיות/בריטיות שאני מכיר מאותה התקופה)