הבעייה היא הקלות שבה מוסחת דעתו של נהג אנושי. מטלפון סלולארי, מילד מעצבן, מאלכוהול, סמים, סתם עייפות, צרות בעבודה או ויכוח עם האישה. אלף סיבות שונות לא להתרכז בנהיגה.
הפתרון? ובכן, הוא נושא הדיון הזה - נהג לא אנושי :rolleyes:
Printable View
הראש אומר כן, הלב אומר לא...
אין ספק שמדובר במגמה שהיא חיובית בסה"כ, וכולנו נרוויח ממנה.
הבעיה היא שזה יבוא על חשבון התחביב שלנו, ורק מי שאוהב לנהוג ואוהב מכוניות יפסיד.
קצת אנוכי לנסות לעצור את הקידמה כי בא לנו לתת בגז.. וכנראה שגם ככה לא באמת סופרים אותנו.
צריך להנות ממה שיש כרגע.
כן, לבני אדם יש מגבלות. דעתם מוסחת בקלות. גם דעתך. גם דעתי.
ועד שמכוניות ינהגו בעצמן, מסכים מרצדים וטלפונים ברכב הם סכנה ברורה ומיידית. זה כמו משחק בנשק. משהו שצריך להיאסר בחוק, עם עונשים דרקוניים שירתיעו כל אחד אפילו מעצם המחשבה להשתמש בטלפון במכונית בזמן שהוא נוהג.
אני היחיד שרואה קצת מעבר למכוניות אוטונומיות?
כן. אני נגד מכונית אוטונומית כי אני אוהב לנהוג וחרד מהיום שבו זה ייאסר עלי. וזה ייאסר על כולנו, כי מי שהחליט שרכב אוטונומי זה טוב, בהכרח לא אוהב לנהוג. כי אם היה אוהב לנהוג, כנראה היה זורק את הרעיון הזה לפח הזבל.
בני אדם עושים שטויות כי הם רק בני אדם. טועים לפעמים. יש להם רגשות, מצב רוחם מושפע בקלות מאירועים סביבם ומשפיע על תפקודם. הם לא יעילים.
מחשבים ומכונות עושים כמעט הכל מהר וטוב יותר מבני אדם, והעתיד, לפחות לדעתי הוא מאוד קודר. מכונות יעשו כמעט הכל במקום אנשים - לא רק מכוניות אוטונומיות אלא כמעט כל מלאכה.
על נהגי מוניות/אוטובוס/משאית אני כבר לא מדבר. הם הראשונים שייעלמו וייזרקו לרחוב.
תחשבו על פקיד אוטומטי שעובד 24/7. לא מתעייף, לא טועה, לא שובת, לא חולה. ואין גם מה להתווכח איתו.
תחשבו על מורה ממוחשב. יעיל, סבלן, ממוקד. לא חולה, לא שובת, לא מתלונן על שכר נמוך.
או שוטר מכאני נטול רגשות שמסייר, תופס, שופט ומוציא לפועל בו זמנית. הכל ברחוב. בו במקום. מאוד יעיל. וגם חסכוני.
או רובוט-שף שלא מדבר לעגבניות ולתפוחי אדמה כמו אייל שני, אבל חותך סלט מהר ממנו, מבשל טוב ממנו ובסוף גם שוטף כלים.
גם מקצועות הייטק רבים ייתפסו על ידי רובוטים סופר-אינטילגנטיים. חכמים, מהירים ויעילים בהרבה מכל הייטקיסט תאב-אקזיט שכדי שייתן תוצרת, צריך לצ'פר אותו במשכורת שמנה, רכב צמוד, סמאטרפון, אופציות וקרן פנסיה. רובוטים שמתכננים ובונים רובוטים.
וכו' וכו'.
וכן - בסוף יהיה גם מחשב-על ששולט במערכת הגנה גלובלית, שולח מל"טים חמושים כדי להוריד מישהו דרך חלון חדר השירותים שלו וגם טילים גרעיניים על עיר בירה של מדינה אחרת כאשר הוא מזהה תוקפנות כנגדו.... להמשיך?... לא צריך להמשיך. זה יהיה הסוף.
לפני כמה ימים היה בטלויזיה ראיון עם פרופ' יובל נוח הררי, מחבר "קיצור תולדות האנושות". איש מדהים. הוא מתאר עתיד שבו רוב המקצועות שאנו מכירים פשוט נעלמים, עולם שנשלט על ידי אליטת גאונים שמפתחת טכנולוגיות מתקדמות, כאשר כל שאר האנושות הופכת לסוג של עבדים שלה. תדמיין לך את רוב האוכלוסיה מובטלת, מתקיימת על קצבת קלוריות יומית ועוסקת בשירותים עבור אותם גאוני הייטק נבחרים. נראה לך כמו משהו טוב? כן, זה טוב. טוב למי ששייך לאליטה ועושה אקזיטים. ומה עם כל היתר? כמה זמן לדעתך, יחלוף עד שההמונים יעלו על האליטה בכוח וייפרעו ממנה?....
זה נשמע כמו תסריט לסרטי מד"ב, אבל בשיטה הזו, שבה מכונות ומחשבים תופסים את מקומם של בני אדם, זה רק עניין של זמן עד שמכונות אינטליגנטיות (מי אמר סקיינט?) ייפתחו תודעה משל עצמן ויחליטו שבני אדם - חכמים או טפשים, עשירים או עניים, אליטה גאונית או המונים נבערים, הם מטרד עבורן. ואנחנו נגיע לזה יותר מהר ממה שאתם חושבים.
אני ממש חרד למה שיקרה למין האנושי כאשר מכונות יתפסו את מקומו. אז לדחוף שזה יקרה?... להאיץ את התהליך האסוני והנורא הזה?.... ועוד תמורת בצע כסף?.... תחשבו על הילדים שלכם ועל הילדים שלהם. המרדף הטכנולוגי הזה מריח מטימטום ברמות-על שרק בני אדם מסוגלים לו, והם גם ישלמו את המחיר על זה.
ועד אז - כל עיכוב או תקלה או פאשלה או אפילו אסון במהלך פיתוח רכב אוטונומי, הוא לדעתי המאוד אישית, סוג של ברכה גדולה. כן יירבו התקלות והעיכובים.
האדם מרדן מנעוריו.
כל פעם שמישהו חושב שהוא ישנה את חוקי הטבע בצורה קיצונית זה מתהפך לו חזרה בפנים.
אז תהיה עוד מלחמת עולם, תדולל האוכלוסיה והאנושות תחזור אחורה לנקודת התחלה אחרת כלשהי.
נו באמת, נבואות אפוקליפטיות יש לא מהיום. שום דבר לא חדש. אז מה?
אני כן מאמין שמתישהו תהיה פה שואה "אפוקליפטית" אבל אני לא חושב שזה יהיה בסגנון סקיינט אלא יותר בסגנון מקס הלוחם.
טוב אז צריך להתכונן. עם רכב נטול אלקטרוניקה שאפשר להסתלק איתו למדבר ולהסתדר שם עד שהכל יעבור..
מזכיר לי חבורות של ״שורדים״ באמריקה שם השגעון האפוקליפטי מתורגם כבר מזמן לתורה סדורה שבצידה ספר הדרכה שנמכר ב39.99 במבצע...
אסף.
אל תזלזל. נכון שזה נשמע מצחיק ספר הדרכה אבל לדעתי רוב הסיכויים שרובנו לא ישרדו לאורך זמן ללא מדריך כלשהו. שרידות לאורך זמן לא דומה לשרידות מיידית.
אני חייב להכין לי גרזן
תבוא, נכין :cool:
זה לא מצחיק.
באמריקה, היכן שהכל בגדול, יש עשרות-אלפים רבים של "שורדים" שכאלה שמתכוננים ליום הדין. חיים בהרים וביערות בבונקרים מבוצרים, מאחורי מצלמות במעגל סגור, אוגרים כמויות דמיוניות של נשק, תחמושת, מזון משומר ו/או יבש, תרופות, דלק, ציוד הישרדות לסוגיו. כל מה שלדעתם יאפשר להם לשרוד את האפוקליפסה ולהחזיק מעמד במשך חודשים ברציפות, או אפילו שנים. מלמדים את הילדים שלהם הישרדות מעשית - נהיגה, רכיבה על סוסים, ציד, דיג, עבודה עם סכין וגרזן, פירוק בשר ציד לנתחים והכנתו למאכל, פשיטת עורות, ירי בקשת וחץ ובכל דבר שיש לו הדק.
יום הדין מבחינת השורדים האלה זה לאוו דווקא התקפה גרעינית מכיוון רוסיה/סין/צפון קוריאה. חלק גדול מהם מאמינים דווקא שהרעה תיפתח מכיוון וושינגטון DC. הם יותר בקטע של התנגדות והימלטות מפני שלטון טוטליטרי, שהמרדף האסוני והמטופש אחרי טכנולוגיה מתקדמת מביא אותנו אליו בצעדי ענק.
המימשל הפדראלי, "החליפות והעניבות מוושינגטון", ה-FBI, ה-CIA, המשטרה, הצבא, הגברים בחליפות שחורות ומשקפי שמש שמגיעים במסוקים שחורים, כל סוכנות ממשלתית, כל סממן של שלטון מרכזי, "כל מה שסמל המדינה מוטבע עליו" כמו שאני אוהב לומר - הם האויב הראשי מבחינתם.
לנו מהצד הם אולי נראים כמו מופרעים, אבל אם אתה יושב לדבר עם אחד כזה, שנראה ונשמע בנאדם נורמטיבי לחלוטין, הוא עשוי לשכנע אפילו אותך.
צחוק צחוק? רכב ישן וטיפש עם קרבורטור ונטול מחשבים זה בדיוק מה שצריך ביום שבו האקר מחוצ'קן בן 16 ישתלט מרחוק על מאות מיליוני מכוניות מנוהלות מחשבים ויהפוך אותן לערימת גרוטאות - או שלחילופין, מערכת ממוחשבת מרכזית תבלוש אחרי כל רכב מודרני, בוודאי אם הוא אוטונומי, באמצעות הצ'יפ שמנהל אותו - ותדע איפה אתם נמצאים בכל רגע נתון.
ועכשיו סיפור מהחיים, על הדרכון שלי.
כידוע, הוא חפץ שנמצא בשימוש בעצימות מאוד גבוהה, ועל כן, באופן טבעי, למרות שתוקפו עד יוני 2021, הוא החל להתבלות.
אחרי שהעירו לי בנתב"ג בפעם השלישית שדף עם קרע עלול לסדר לי מעצר מאוד לא נעים במדינות שבקרי הגבולות שלהן עושים עניין מכל שטות כמו טורקיה למשל, ואחרי שבפעם הרביעית כמעט ולא נתנו לי לעלות לטיסה (אלא אם אגש לדלפק משרד הפנים ואוציא דרכון במקום בעלות ההזויה של - תחזיקו חזק - 1120 שקלים!!!... הצלחתי לשכנע אותם שיוותרו לי רק הפעם) החלטתי לגשת למשרד הפנים בחולון ולהחליף דרכון. הייתי עושה את זה בכל מקרה, גם ללא קרע בדף, כי ממילא כבר לא נותר בו מקום לחותמות נוספות.
מחירון משרד הפנים:
הוצאת דרכון חדש - 280 שקלים. זה יקר. זה מקומם, פאקינג חתיכת נייר עם כריכה כחולה ותמונה ב-DPI מזעזע. אבל זה מה יש.
החלפת דרכון שהתבלה - 560 שקלים!!! למה? ככה. במה זה שונה מהוצאת דרכון חדש?... לא שונה. אבל עולה פי 2.
לשני הדרכונים האלה מחכים 14 ימי עבודה נטו, שזה כמעט שלושה שבועות ברוטו. ככה זה במדינת ישרעל.
יש לך טיסה מחר ואין לך דרכון או שפג התוקף או שהוא קרוע ואתה צריך פתרון מיידי? הוצאת דרכון במקום בנתב"ג, עם תוקף לשנה אחת בלבד - 1,120 שקלים!!!!!!!! פי 2 מדרכון בלוי. פי 4 מדרכון חדש. למה?.... ככה!!! כי תעשיית השחיתויות שנקראת "מדינת ישרעל" צריכה מימון.
ועכשיו בא השוס: החלפת דרכון רגיל בדרכון ביומטרי - חינם. כן. סכום עגול של 0 שקלים. לא טעות. אפס. ח-י-נ-ם.
גם הוא, כשמסיימים לכרוך אותו, נוסע מחולון לירושלים ומירושלים לרשל"צ ומרשל"צ לכתובת שלי בחולון וזה לוקח לו 14 ימי עבודה. כי ככה זה בבירוקרטיה ישרעלית. הוא עובר בדרך לפחות 4-5 פקידונים שמקבלים ממני משכורת על מנת להעביר אותו מצד שמאל של השולחן (שם המתין יומיים) לצד ימין (שם ימתין עוד יומיים) ואז יעבירו הלאה, לשולחן הבא. ביחד עם הדרכון מקבלים גם תעודת זהות ביומטרית. זה בא ביחד. 14 ימי עבודה,כמעט שלושה שבועות, מדינת ישרעל, שחיתויות, פקידונים, בלהבלהבלה. אבל זה בחינם.
זהו. ירד האסימון. לא סתם שודדים אותנו על דרכונים רגילים בזמן שאת הביומטרי נותנים בחינם. זה כדי שניקח ביומטרי.
ההגיון אומר - בוקר טוב בנאדם, אתה ב-2017! לא ב-1957. לך על הביומטרי. זה בחינם, אתה טס הרבה לחו"ל, זה יחסוך לך זמן ועצבים - שלום ולא להתראות לתורים בביקורת הגבולות בנתב"ג. גם בכניסה, גם ביציאה. (למי שלא מעודכן - הכרטיסים המגנטיים הצבעוניים למכונות טביעת כף היד כבר מזמן לא בשימוש).
הלב אומר - השתגעת?.... אתה?.... דרור ברלי?... זה ששונא את המימסד ושונא חוקים ושונא פקידונים ומתנגד למאגרי מידע ובאופן כללי מתעב את כל עובדי המדינה בכלל ואת אלה שמתערבים לו בחיים בפרט?.... נפלת על השכל?.... דווקא אתה תתנדב לתת לשלטון המרושע של מדינת ישרעל את טביעות האצבעות וקרנית-העין שלך?... דווקא את ה תעניק לממלכת הרשע עוד אפשרות לעקוב אחריך לכל מקום?...
דווקא אתה תאפשר לכל האקר מתחיל לדלות את פרטיך ממאגרי המידע הממשלתיים ולעשות בהם כרצונו?...
התלבטתי ברצינות. מנהלת הסניף הסבירה לי בסבלנות, שאני צודק ושהיא שותפה לחששות שלי, אבל שמוטב לעשות את הביומטרי עכשיו, בחינם, ולהינות כבר עכשיו מהיתרונות - כי בקרוב מאוד לא תהיה ברירה. זה יהיה חובה וכולם יצטרכו לעשות, וסביר להניח שזה כבר לא יהיה בחינם.
אז זהו. גם לי יש דרכון ות"ז ביומטריים. עכשיו לא רק גוגל בעקבותיי אלא האח הגדול האמיתי. מדינת ישרעל. בעעעעעעע.
דרור,
בעניין המאגר הביומטרי הסיכון להפללה וכד' דווקא ירד לחלוטין כשההאקר המחוצ'קן יגנוב את המאגר..
פשוט תהיה להם בעיה גדולה יותר להוכיח שטביעת האצבע דנמצאה היא שלך (מבחינה משפטית זו תהיה הוכחה חלשה יותר מאשר כיום).
לעניין הרכבים האוטומטיים, דווקא חוויה טובה עם המערכת המקורית של אופל, ניתנת לניתוק קבוע וההתראה על שמירת מרחק שקטה ויעילה מאד!
אתה ברלי .???? אתה !?!?
אפילו אני עוד מתנגד בלי שום סיבה טובה ....
Sent from my Pixel using Tapatalk
יכריחו אותך גיא.
לא תהיה לך ברירה, וגם תשלם עבור זה.
לא מאמין על עצמי שאני אומר את זה - אבל עדיף עכשיו כשזה בחינם.
אני חושב שהוציאו נגד זה בג'צ ..
Sent from my Pixel using Tapatalk
האחראי על סלילת התשתית לשלילת העצמאות, ידליק את משואית העצמאות:
http://www.pc.co.il/featured/239442/
אשרינו שזכינו, ואחרינו המבול
אני מבין שמכל מדליקי המשואה הוא הכי פחות ראוי לדעתך...
עדיף רמי לוי או יו״ר סוחרי שוק מחנה יהודה?
אמנון שעשוע הוא לטעמי דמות ראויה ואפשר לנמק בקלות למה.
יחד עם זאת הייתי מעדיף סוג אחר של מדליקי משואות.
יש קצת זילות בשנים האחרונות
כבר מזמן הפסקתי לייחס רצינות למשמעות הדלקת המשואות. אני משתדל להתמקד באנשים פשוטים ובמעשים טובים, ולא בטקסים מנופחי-מלל של מדינה האוכלת את הראש של יושביה.
לכן אין לי מושג מי הדליק ומתי והאם יש זילות, אבל אני יודע שפה זה ג'יפולוג והשרשור עוסק במכוניות אוטונומיות ומדי פעם הערה פריפריאלית כמו זו שבמקרה התגלגלה אלי.
דרור,
המכונות הצבעוניות עובדות, לא כולן והן בצד אבל עובדות.
לגבי הדרכון, כל עוד יש לך בתוקף לא יחייבו אותך להחליף.
החלפתי לפני שנה, יש לי עוד 9 שנים עד שיחייבו אותי.
מקווה שעד אז יפרצו את המאגר ויבטלו את השטות הזו.
אני מקווה שבחרת לפחות לעשות ביומטרי בלי טביעת אצבע (יש אפשרות כזו),
אם לא, אתה יכול לבקש לבטל את הטביעת אצבע.
ההבדל הוא תוקף ל 5 שנים ולא ל 10. שוב, יש סיכוי לא קטן
שיפרצו אותו או מישהו יעשה שימוש לא תקין ואז הוא יבוטל
(או לפחות ילכו לפתרון של עדי שמיר).
דרור, אם אתה רוצה לחיות במדינה עם שלטון מרכזי מוחלש, בלי אח גדול, חרטא ביומטרי, וגם כמעט בלי מיסים, יש לנו כמה כאלו בסביבה... סוריה, לבנון, עיראק... תן קפיצה מעבר לגדר. אני מוכן לשמור לך על הסופה עד שאתה חוזר.