אני מקווה שאתה לא מתכנן ללכלך את הדבר הזה בשטח.
כבר מצאת מקום מגורים חגש עם סלון גדול יותר? זה לא הRZR...
Printable View
אני מקווה שאתה לא מתכנן ללכלך את הדבר הזה בשטח.
כבר מצאת מקום מגורים חגש עם סלון גדול יותר? זה לא הRZR...
בסוף איתן וורטהיימר ירשום צק שמן ויקח את המונומנט הזה למוזאון בתפן
אשמח להצעה כזאת, בעיקר אם איתן יתחרה איתו 😀
עמית מייצר מוק אפ בהדפסה תלת מימדים לתושבת משאבת ההגה החדשה
התושבת המודפסת בסגול
מדע בדיוני,רק תנו לפלטה הדקה הזו בהזמנה מהלייזר כיפוף קטן לאורך הקנט לחיזוק,נראה לי מתבקש.
יכול להיות שפיספסתי משהו..
הדפסת תלת מחמד יכולה ליצור חלק חזק כמו ברזל? או שזה רק אבטיפוס לצורך יצירת חלק אמיתי?
תודה טל לקחנו בחשבון, אני מקווה שאתה לא מגיע לבקעת הירדן מחר כי לא יהיה שם אף אחד : (
redoren הבחנת נכון, האמת שכבר לא נשאר לי מה לתעד כדי לעורר פה דיונים מעניינים אז אני מצלם את הדפסת תלת מחמד הזאת שלמעשה אינה הכרח וישנם דרכים די פשוטות לבצע אבטיפוס, אבל זה מגניב..
ישנם מדפסות אשר יודעות להדפיס חלקים ממתכת, עוד מעט רני דקל יעלה לפה לינק של קבוצת מרוצים אשר מדפיסה את סעפות יניקה בעצמם.
המדפסת הזאת נחשבת ביתית, יודעת להדפיס רק פלסטיק ( זה של הלגו).
גם הפלסטיק הזה הוא חומר הנדסי שאפשר לייצר ממנו מוצרים ממש. הדור הנוכחי של המדפסות משתמש כבר בחומר מותך ולא כמו הדור הקודם שעשה שימוש באבקה וייצר חלקים חסרי חוזק מכני.
אסף.
שורה תחתונה - האם מדפסת מהדור הקודם/החדש יכולה להדפיס חלק חזק משמעותית אשק יש עליו עומס גדול?
נניח אוזני גרירה?
היום כבר כן.
אפילו מטיטניום
https://www.youtube.com/watch?v=mZxLko4XrJM
וואי וואי ,לפני יותר משלושים שנה קנו לי ההורים למומולדת "מחשב" 48k זיכרון ram ...הייתי יושב וכותב איתו בשפת מכונה כל מיני שטויות ,ההורים היו מסתכלים על הפלא הזה ולא מבינים איך קופסא שחורה קטנה עם כפתורים יכולה לזכור מה שכותבים לה,ועוד רואים את זה בטלויזיה...בעוד שנה הילדים שלי יצחקו עלי כשהם יבקשו ממני לקנות להם מדפסת ,שמדפיסה מדפסת ,שמדפיסה מדפסת ,שמדפיסה ביסלי גריל ,ועוד למאכל .
וברצינות ,לאיפה הדבר הזה יגיע ? לא יהיו יותר מסגרים /חרטים וכו'? פועלים לא יחזרו הביתה יותר עם שחור בנזלת ? מה רמת הגימור נכון להיום?
אנחנו גולשים כבר לדיון נפרד.... אבל בוא נגיד שאם ילדים בבי״ס יסודי מכינים מודל תלת מימד בתוכנה שמיועדת להם, ומדפיסים בתלת מימד את מה שהם תכננו במדפסת שבבית ספר.... אני רק יכול לדמיין מה הם יוכלו לעשות כשהם יהיו גדולים.
אסף.
בניית תת שלדה לבודי
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...7c3e0bed8b.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14...d923f72391.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14...37548371d4.jpg
מגיעות אלי הרבה שאלות לגבי איכות הקרבון והגימור, המצב לגמרי כרגע אינו סופי אלה גולמי, ואנו מתמקדים כרגע בסיום התאמות ההגה ואיטום הקוקפיט, ניתן לראות בתמונה בתי פנסים בניסוי שיצאו לא מדוייקים ונעשה יצור נוסף שלהם, כמו גם את תת השלדה התופסת את הבודי.
הולך חזק עכשיו הקטע של השנדליר...
חבל שלא היתה לי שנדליר בנסיעת מבחן ב4 בבוקר, אז ככה
רצינו להגיע לראלי בקעת הירדן האחרון כרכב 0 למרות שאינו גמור וללא חיפוי השמשה יושבת כמו שצריך אז אמרנו למה לא, אין תחליף לנסיעת מבחן בתנאי מרוץ כך שניתן לקדם ולפתור מחלות ילדות, זה לא הלך, עבדנו עד 5 בבוקר על כל מיני דברים שצצו ברגע אחרון, ביצענו נסיעת מבחן קטנה לבדוק את המנוע והגיר המחודשים + פלוס מערכת היגוי 1.8 נעילה לנעילה שהתגלתה כמצויינת.
ב5:05 הרכב לא הניע לנו שוב בגלל תקלת הגבלה חשמלית של הספקת הדלק, לא מצאנו מה זה באותה שעה וכך וויתרנו על האירוע, רק הרייזר השתתף.
מנסיעת המבחן הקצרה אפשר היה להתרשם מגיר מדוייק מאוד, רגלית הקלאץ קצרה המאפשרת החלפות הילוכים מהירות כמו גם גיר הדוג בוקס שהוא בפני עצמו תענוג לנהיגה, מדוייק ומהיר,
ההגה בעל משקל טוב, יוצר היגוי מהיר מאוד, כרגע חסר קצת "פיטבק" שלתחושתי דורש זווית קאסטר גדולה יותר, נראה בהמשך לאחר כיול מתלים ראשוני.
אשמח לשמוע דעות על מערכת הברקסים ללא בוסטר, כרגע הדוושה דורשת לחיצה חזקה מאוד אך אין "נשיכה", הנשיכה הזאת הכרחית בהעברות משקל בכניסה לפניות.
הרכב מהיר מאוד ובעיקר דוחף בעוצמה רבה, היה מעניין.
היי תום, לגבי ההגה גם אצלי זה כך,צילנדר/בוכנה הידראולי דו כיווני עם יחס של 1.5 ל 1 ,אין כמעט פידבק ,מתרגלים לזה מהר,שינוי מהותי של זווית הקסטר או שינוי של scub radius יכולים אולי לפתור את זה חלקית אך זה יעלה ביוקר באספקטים אחרים.
לגבי הברקסים ,לנשיכה (במידה ואין אוויר במערכת ) אולי צריך להקטין את קוטר המאסטר צילנדרים ,זה יעלה לך במהלך רגלית גדול יותר בהתאם להקטנת הקוטר.
גם לזה התרגלתי אצלי ,למרות שאם בעתיד אצטרך להשתגע על הברקסים כמו במרוץ האחרון ,גם אני הייתי מקטין אצלי קוטר.
מברוק.
הי טל, מה שאתה אומר משמעותי מאוד עבורי לגבי נושא הברקסים, חלק מהיעדים של תכנונן הרכב הזה הוא להסתובב כמו שצריך, שם היתרון שלו, הברקס הוא מרכיב חשוב, חייבת להיות נשיכה בכדי להעביר משקל בחדות, אני אבדוק את נושא המאסטר צילינדר.
לגבי נושא הפיטבק, כפי שאני מבין את הדברים אפשר לחלק את המושג ל2, משקל ההגה ( כמה קל או קשה לי לסובב אותו) אצלי המשקל כרגע טוב והמסרק אצלי מאפשר שינוי במשקל ההגה בנוסף, אין לי צורך בכך כרגע, הנושא השני הוא הרצון של ההגה להתיישר, נניח אחרי פניה או בזמן היגוי יתר, ההגה מסתובב לבד, פה להערכתי מדובר במכלול פרמטרים גאומטרים של המתלה והמשקל שלוחץ אותם מלמעלה. כמו שאתה אומר, זווית קאסטר
וזה הכיוון כרגע בנושא הזה, הגדלת זווית הקאסטר, טל אצלך אין מנוע על הגלגלים הקדמיים, לדעתי זה המקור לתחושה, כמה קאסטר יש אצלך?
כרגע אצלנו ישנה זווית של 7 מעלות קאסטר, אני מעריך שצריך יותר ברכבים כאלה, ממורכזי משקלים.
אצלי זווית הקסטר בעמידה באזור ה 5 מעלות ,ככה התכנון היה מראש,כל שינוי בזווית בפועל יגרור אחריו שינויים גאומטריים אחרים(גם אצלך),מאחר ומדובר אצלי במהלכי מתלה יחסית מאוד גדולים הזווית הזו משתנה בהאצה (כשהאף מורם) או בעצירה(כשהאף למתה),כמו כן העברות משקל אצלי באות לידי ביטוי הרבה יותר מאוחר מאשר רכבים כמו שלך עם תדרי מתלה מאוד גבוהים יחסית לשלי.-הכל קורה יותר לאט ומחייב פעולות מראש -כמו כניסות לסיבובים הדוקים למשל.
לגבי ההגה,אני רואה את זה בצורה פשוטה,ככול שניתן לסובב מהר וקל יותר מכיוון אחד יותר קשה לסובב אותו מהכיוון השני,או במילים אחרות -לקבל ממנו פידבק,זה טוב למרוצים עם הרבה סיבובים או הרבה באמפים,אתה לא מתעייף בלהחזיק את ההגה או לשמש קונטרה לגלגל עם הידיים,איפה העמק השווה?זו שאלה טובה,אני התרגלתי לזה מהר מאוד ויש לי הרגשת בטחון מוחלטת מההגה גם ללא הפידבק שהורגלנו אליו ברכבים אחרים.
לצורך הבדיקה תנסה לשחק עם זווית הקסטר ,קשה לי להאמין שכח ההחזר שלה ייגבר על ההגברה ההידראולית באופן משמעותי.
טוב, כאשר הזמנו את מערכת הבלמים ולאחר שיחה איתך פה בפורום היינו מודעים לאפשרות שתיהיה סיטואציה של חוסר נשיכה ולכן הזמנו עוד 2 מאסטר צילינדר בעלי קוטר קטן יותר, מחר נרכיב אותם וכנראה שנבחן את זה בזמן הקרוב, העדכן.
לגבי ההיגוי, אני מבין א דבריך טל, אך מהתחושה האישית היא שמשקל ההגה היה נכון ועם שקל כזה אני מצפה ליותר פיטבק, כרגע היה משקל של מכונית ספורט +- יחסית קשה, כזה המצופה מרכב מרוץ, אך לא היה פיטבק לכן אני מתמקד בנושא הגאומטרי, אקח את המלצתך ונעלה במעלה אחת את הקאסטר מכיוון שמעבר לזה בפתיחה אני מגיע לסוף ניצול מסבי ה"אפרייט".
אני מבין את תחושת הביטחון מההגה אצלך, אני באופן אישי מחפש בנוסף לתחושה הבטחון, דיוק מריבי בזמן היגוי יתר בשביל לקבל כמה שיותר אנפורמציה מההגה במצבים כאלה כדי למקם אותו במדוייק לפי קו הסיבוב, אחרת אתה מסובב את ההגה לפי הכרות הרכב או לפי הזווית שהרכב נמצא בה, שוב היתרון של הרכב הזה הוא קיצוץ מאיות בסיבובים או לפחות לנסות לתכנן אותו ככזה.
Night Rider
https://www.facebook.com/pages/SOL-T...66940906693542
דף פייסבוק חדש, מוזמנים לעקוב.