הערכים שרשמת מאוד קרובים ,אתה בטוח שזו לא מסיבה אחרת ?
מדדת באותה טמפ' פחות או יותר ?
אצלי עם הצמיגים המקוריים (קונטיננטל) וחישוקי סגסוגת קלים במיוחד, צמיג "קר" 31 קדימה ו30 אחורה מתפקד יפה מאוד בכביש.
Printable View
הערכים שרשמת מאוד קרובים ,אתה בטוח שזו לא מסיבה אחרת ?
מדדת באותה טמפ' פחות או יותר ?
אצלי עם הצמיגים המקוריים (קונטיננטל) וחישוקי סגסוגת קלים במיוחד, צמיג "קר" 31 קדימה ו30 אחורה מתפקד יפה מאוד בכביש.
בגלל זה מוזר לי. . אבל כן ... משתדל באותה משאבה תמיד..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ממש חוכם..
ואם כבר, הקפיץ הרבה יותר גבוה יותר מהביצה.
בכל זאת, משווים מול נקודת ייחוס כלשהי.
ונמדדה הנקודה הגבוהה מתחת לדיפ הקדמי, לא מרכז הרכב.
ואגב, גם שם יש משמעות רבה לבסיס הגלגלים ולא רק לגובה האבסולוטי.
26 ס״מ מרווח בדאסטר זה הרבה מאד ביחס לגיפונים אחרים שבקושי מגרדים את העשרים מלמטה.
וגם יותר מקינג, וממתלה נפרד קדמי של רוב הטנדרים.
טל
הבעיה שלך לא במהלך מתלה, או מרווח גחון, אלא במערכת חלוקת הכוח, לא יודע איך קוראים לה בדסטר, היא מפסיקה לעבוד בדיוק בזמן שאתה הכי צריך אותה, ותוקעת אותך באמצע העלייה, זה דבר שצריך לפתור, ואז מעלה עשוש יהיה משחק ילדים בשבילך.
נמרוד
מערכות בקרת אחיזה מבוססות בלמים ... מתחממות בכל רכב .. והמחשב מנטרל אותן לנוח בכל רכב...
וזה בכלל לא בעיה בדאסטר, כי הוא לא נועד לטפס בעשוש
זה כן בעיה למי שיש דסטר, וכן רוצה לעלות את עשוש, ברור שלא כל אחד רוצה לעלות אותו.
נמרוד
אל תתבלבלו- זו בקרת משיכה ולא "בקרת אחיזה".
והתחממות הבלמים זו בעיה בכל רכב שהעבירות שלו מבוססת על בקרת משיכה. הווה אומר, כל הג'יפונים ו"רכבי שטח" עם ארבעה מתלים נפרדים בעלי מהלך מצחיק.
לצורך העניין, פאג'רו קינג 2005-2006 למשל (המודלים בהם במיצובישי החליטו ש-ETC מספיק טוב ולא צריך יותר נעילה אחורית) סובל מאותה בעיה בדיוק. תעלה איתו במעלה יאיר למשל וכשתגיע לקצה, למדרגה, תגלה שאתה לא יכול לטפס כי מרוב שהמערכת טחנה וטחנה, הבלמים התחממו והמערכת החליטה שזה הזמן לתת להם להתקרר.... אז עכשיו תעצור, תכבה מנוע, תעשה קפה, תתפעל מהנוף, ותמתין. ותמתין. ותמתין. רצוי שהקפה יהיה מסוג איכותי ושיהיה איזה מאפה ליד, כדי שההמתנה תעבור בנעימים. been there, done that.
זה לא יקרה בלנדקרוזר 120/150 למשל, כי יש לו סרן אחורי חי עם מהלך טוב, ואז כל הגלגלים במגע רצוף וממושך יותר עם הקרקע ויותר קל לו להוריד כוח יעיל לגלגלים ולייצר התקדמות גם בלי שמערכת ה-ETC שלו תעבוד קשה כל כך. הוא באמת מסתדר מצוין גם ללא נעילה. בלנדקרוזר אתה תבשל את הקפה שלך למעלה, בראש המצוק. ותתפעל מהנוף בסבבה, בלי לחץ ובלי לחסום את הציר.
זה גם לא יקרה בדיסקו3/4 ובמרצדס ML ובגרנד-צ'רוקי WK2, כי אצלם, בנוסף לבקרת משיכה מאוד יעילה, יש גם עזרי משיכה בתוך הדיפרנציאלים עצמם - נעילה אחורית בדיסקו ובמרצדס, קדוורות-דרייב/טראקים למיניהם בג'יפ, שמפצים על העדר מהלך מתלה ונותנים גיבוי יעיל לבקרת המשיכה (יש להם צרות אחרות כמו צמיגים מגוחכים, אבל זה סיפור אחר).
בקיצור -בקרת משיכה זה מצוין, אבל רק עד גבול מסוים. וז ושבדאסטר דווקא יעילה מאוד, יחסית לקטגוריה שלו כמובן. על צעצועים מעוררי רחמים כמו ראב4/אאוטלנדר/הונדה CRV/דגמי יונדאי וקיה למיניהם אני ממש לא מדבר - הבקרה של הדאסטר הרבה יותר יעילה מזו של סובארו פורסטר/XV למשל, ולא פחות יעילה משל סוזוקי גראנד-יוטארה, אם לא יותר יעילה ממנה....
והעובדה שהעבירות והיכולות של הדאסטר חריגות בקטגוריה שלו ושאנשים לוקחים אותו למקומות "שלא מיועד להם" לא רק אצלנו אלא בכל מקום בעולם בו הוא משווק, הובילה לשוק אפטרמרקט מפתיע בהיקפו (בחו"ל, אבל זה יגיע גם אלינו מין הסתם) - הגבהות ונעילות ומיגונים וצמיגי שטח וכל מיני תוספות אחרות שלא תמצאו בג'יפונים אחרים. גם זה אומר משהו.
דאסטר נעול מאחור יבלע את עשוש בלי למצמץ.
מצאתי סרטון שיכול להראות מה שאנחנו מנסים להעביר במילים,אפשר לדלג לדקה 04:20 בכדי לראות אלקטרוניקה על חשבון מהלך מתלה...לא שזה יותר טוב ,זה מה יש.
https://www.youtube.com/watch?v=9OHwnKGDvxc
ביצוע יפה בסרט
אני מוכן לחתום, שבעוד כמה שנים ייסעו במדבר דסטרים משופרים עים יכולות מדהימות, כי הבעלים שלהם ירצו עוד קצת ועוד קצת, כמו בעלי הגרנדים שבבסיסם לא נותנים הרבה בשטח, ושיפרו אותם עד שריצו את בעל הרכב.
נמרוד
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ea8b20e7be.jpg
אגב בסרטון זה הדגם האוטומט בנזין 2 ל'
דורון, זה נכתב בסרקאזם.
מוזר שדווקא אתה משווה ברצינות דאסטר להילקס.
דרור ואחרים שיכולים לתת חוות דעת מנסיון, בהשוואה בין גרנד ויטארה מוגבהת וממוגנת במתינות ובאופן חוקי ( לא הדגם האחרון, אלא עד 2013), איך ההשוואה ביכולות השטח מול הדאסטר?
הסיטרואן ויזה והרנו 4 שהיו לי עברו במקומות שהיום לא הייתי נכנס אליהם עם הסיקס המשופר.
בלי בקרת משיכה ובלי הנעה כפולה.... רק גזזזז
אתם חבר'ה .... כגרעין הקשה של אתר השטח הטוב בישראל ...
אבדתם את התחושה באצבעות .. אם אפשר לומר ... פחות משני סרנים חיים ספוא'ה .. ושתי נעילות ידניות וכמובן מנוע 7 ל' עם 60357 כ'ס ... אי אפשר לצאת לשטח .. ובטח לא לטייל .. וכמובן שלא במדבר !!!
זה לא נראה לכם טבעי ... גם לי ;)
אבל זה עובד וזה אפשרי ...
אפשר לטייל עם הרבה רכבים ... ש 'לא נועדו לזה' ... מועדון הדצ'יה הישראלי יוצא לשטח עם דאסטרים 2על4 ועם סטפוואי ... זה נראה לי אישית התעללות נוראית באוטו ...
אבל מצד שני, הם מטיילים בשבילים .. וחוזרים מבסוטים הביתה .. עד כה בלי להשאיר חלקים בשטח.
אני לא בעד ולא מצדד לצאת לטייל במדבר עם רכב ללא הנעה כפולה ..
אבל הם לא שואלים אותי :)
אני לא מחפש או מבקש אישור מאף אחד לטייל עם הדאסטר .. אני רק מבקש פתיחות מחשבתית .. שאפשר לטייל .. בלי לדרג את ה'טיול' במספרים .. רק לטייל ...
הגבהות זה צ'ופר .. מגן זה חשוב .. וצמיגים זה עוזר ... אבל בגדול .. אפשר לטייל .. ולהנות ...
זה הכל.
לא זוכר אם נכתב אבל כמה זה דאסטר 4×4 עם הגבהה ומיגון בישראל?
שמתם לב שבסרטון הרכב מוצג כ"רנו-דאסטר"?