תגובה: התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני מנסה להבין בדיוק מה קורה בסידור הזה ברגע ההתנעה בבוקר.
במשך הלילה, הצרכנים מרוקנים את המצבר הראשי.
בבוקר, ברגע שאתה פותח את הסוויץ', האופטימה מתחבר במקביל למצבר הראשי (הריק מהלילה, שבעצם מתחיל "לשתות" מהאופטימה), ואז בא הסטרטר....
אם המצבר צרכנים מספיק מלא, ברגע ההתנעה, המתח ירד מספיק נמוך, ושני המצברים ישתתפו בהתנעה.
אבל, אם המצבר הראשי מספיק ריק, ברגע ההתנעה, האופטימה יצטרך לסחוב את כל העומס של ההתנעה + טעינה של המצבר הראשי :-(
אם יש לי מוע דיזל שצריך חימום, זה אפילו יותר גרוע, המצבר הראשי, שנפרק בלילה, מתחיל "לשתות" את המצבר התנעה (בקצב של 100A+ ) במשך כמה שניות, לפני שבכלל מנסים להתניע. מה ההגיון?
אני רגע מתעלם אם ממתגים את הפלוס או המינוס (שאלה מעניינת בפני עצמה), אני רק מנסה להבין מה רע בשיטה המקובלת -
- לא לגעת במערכת של הרכב. כל המערכות של הרכב, כולל ההתנעה, מחוברות למצבר הראשי שמחובר כל הזמן. אין שינוי.
כל הצרכנים מחוברים למצבר צרכנים, שמתחבר למערכת אחרי ההתנעה.
במצב הזה, המצבר שמשמש להתנעה, לא "מוטרד" ע"י המצבר צרכנים (הריק), לפני שהמנוע עובד.
יקירי,
ראשית, מה שתיארת קורה בדיוק בבוקר הטיול השני לרכב שהשאיר מקרר מחובר בלילה, מתח המצבר ירד וכדי להניע מחברים בוסטר.
שנית, הצרכנים (מקרר ותאורה) בדרך כלל לא מרוקנים את המצבר הראשי אלא חלקית (מאד) בלבד. הוא יורד למתח של 10.8V - 11V לכל היותר.
שלישית, זה בדיוק "לא לגעת במערכות של הרכב" אלא להוסיף עזר להתנעה בלבד. הכל נשאר אותו דבר חוץ מהסיוע להתנעה.
רביעית, האופטימה הוא אמנם קטן וצנוע (55 א"ש) אבל גיבור (950 CCA). חיבור שלו במקביל למצבר ראשי שהתרוקן אמנם יזרים אנרגיה אליו, אבל בשביל 5 - 7 שניות סטרטר הוא מספיק גיבור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
שנית, הצרכנים (מקרר ותאורה) בדרך כלל לא מרוקנים את המצבר הראשי אלא חלקית (מאד) בלבד. הוא יורד למתח של 10.8V - 11V לכל היותר.
ריקון המצבר ל 10.8-11 על בסיס קבוע לא מקצר משמעותית את חייו?
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ועוד נקודה למחשבה: אם מצבר הרכב המקורי יתרוקן לגמרי, לא יהיה לך מספיק מתח וזרם כדי להפעיל את הסולנואיד שמחבר את האופטימה...
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
זו (מה שקוראים) שאלה מצויינת (יש עליה שקף, ואולי תמונה בהמשך)
1. זה לא קרה מעולם. ההספק הדרוש לסגירת הממסר הוא נמוך מאד. גם מצבר שהתרוקן מאד יצליח לסגור מעגל.
2. למרות האמור לעיל וכגיבוי, יש ברז ידני שניתן לסגור כדי לחבר את האופטימה לפעולה. כאמור: מעולם לא היה בשימוש.
PW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
#המדען_המטורף
כנראה שכן, אבל זה כמעט לא קורה. כתבתי "לכל היותר" אבל זה ממש לא נפוץ.
אני מניח שמי ש"ייבש" את המצבר שלו למוות על בסיס קבוע אכן יקצר את חייו.
אבל שוב, זה לא המקרה הנפוץ במקרה של הפעלת מקרר + תאורה במשך הלילה.
אני לא מגיע לרמת ריקון כזו בלילה במדבר.
הרכב משמש רוב הזמן לטיולים בלבד, בשאר הזמן מחכה בארווה ומחובר לשני מטעני CTEK.
המצבר הראשי (קטרפילר 100 א"ש) החזיק 5 (!) שנים עד החלפה.
מצבר ההתנעה (אופטימה "אדום") החזיק 12 (!!) שנה עד החלפה.
אני מניח כי שילוב של הטענה טובה / קבועה ושימוש נכון מביא לתוצאות הרצויות.
PW
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
#המדען_המטורף
ששששש .....
לא מדברים על זה.....
יש פה כמה אנשים שמצאו לזה איזה תרופה סודית, ולמצברי עופרת שלהם אין בעיה כזו.
לא נראה לי שהציניות במקומה
שאלתי באמת כדי להבין את הנושא, זה מתנגש עם כל מה שלמדתי על חשמל וצרכנים ברכב
אני בדיוק לפני פרויקט של הוספת מצבר צרכנים בתא המטען ורוצה להבין לעומק את הנושא
#המדען_המטורף
תקרא את כל השרשור הזה, ותחפש פה באתר יש עוד כמה.
יש פה דיוניים אין סופיים על הנושא הזה.
אין וויכוח שתאורטית, לפי כל היצרנים והתאוריות, פריקות כאלו לא בריאות \ הורגות מצבר עופרת.
במבחן המציאות, עולה השאלה של עד כמה זה מקצר את חיי המצבר, ומה העלויות של האלטרנטיביות.
בהחלט יש מצב, שזה מקצר את חיי המצבר, אבל עדיין זה יהיה הפתרון הכי כלכלי (זול) לאורך זמן.
צריך גם להכניס למשוואה, אחרי כל הקישקושים פה, כמה לילות אנחנו ישנים בחוץ בשנה?
בקיצור, כל תשובה בין "אתה צודק, זו בעיה" (שאני אענה לך) ועד "אין שום בעיה לטייל הרבה ללילות בשנה ועדיין מצבר עופרת רגיל מחזיק יותר מ 5 שנים!!!" ( שדורון יענה לך).
ולא, אין לי הסבר למה יש כאלו הבדלים, מה הקסם.
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
לא נראה לי שהציניות במקומה
שאלתי באמת כדי להבין את הנושא, זה מתנגש עם כל מה שלמדתי על חשמל וצרכנים ברכב
אני בדיוק לפני פרויקט של הוספת מצבר צרכנים בתא המטען ורוצה להבין לעומק את הנושא
#המדען_המטורף
אני לא יודע להסביר את הכימיה, אלא לשער ע״ב נסיון של חברי אתר שהמליצו לי לנסות מצבר עופרת פשוט בתור מצבר צרכנים, וזה פשוט עובד.
ואני לא היחיד, ולא השני ולא השלישי, שמשתמש במצבר עופרת כמצבר צרכנים, שמחזיק יפה, למרות שזיו מנסה בכוח לקשור לי את הכתר.
מצבר עופרת פשוט שמשמש רק לצרכנים ויורד ל11.8-12.2 כמה פעמים בשנה, מחזיק בפועל כמעט 5 שנים.
הראשי שמשמש להנעה החזיק בדיוק את תקופת האחריות.
בהתייחס למה כל מצבר פוגש בחייו, אני יכול לשער שהנעת מנוע דיזל מעמיסה עומס רגעי גבוה מאד שגובר על ההשפעה של צרכנים כמו מקרר ותאורת לד.
Slowly..
אני לא הכי עוקב אחרי השרשור אבל מיקום מצבר הרחק מנק חום יעזור לאורך חיים ארוך יותר. אני מתכנן למקם את המצבר צרכנים שלי בחלק האחורי של הדיפנדר. שניהם פריקה עמוקה (כי זה מה שיש פה זמין).
אני רוצה בהזדמנות זו להמליץ על המצבר הכי טוב שפגשתי עד כה - גם יודע להיפרק הרבה מאוד פעמים ל 10 וולט, גם מעכב בעירה וגם אטום ופולט כמות מינימלית ביותר של מימן. גם עם כוח התנעה טוב וגם עם אורך חיים מצויין ממש.. בקיצור מצבר רב שימושי אמיתי.
המצבר הוא סדרה Genesis XE - יש את כל החומר הטכני שלו ברשת ואחרי אינספור ניסויים כולל התעללות מסיבית ומכוונת - זה מצבר מנצח.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רוצה בהזדמנות זו להמליץ על המצבר הכי טוב שפגשתי עד כה - גם יודע להיפרק הרבה מאוד פעמים ל 10 וולט, גם מעכב בעירה וגם אטום ופולט כמות מינימלית ביותר של מימן. גם עם כוח התנעה טוב וגם עם אורך חיים מצויין ממש.. בקיצור מצבר רב שימושי אמיתי.
המצבר הוא סדרה Genesis XE - יש את כל החומר הטכני שלו ברשת ואחרי אינספור ניסויים כולל התעללות מסיבית ומכוונת - זה מצבר מנצח.
אסף.
ספק?
לזכרוני מאיזה הצעת מחיר הם לא בדיוק עממיים. לי יש נסיון של שנים עם trojan פריקה עמוקה. גם לא לצרכן הפרטי (לדעתי).
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא דיברנו על ליתיום.. דיברנו על מצבר פריקה מול מצבר עופרת רגיל או קומבינציה מעורבת.
בשביל טעינה סולרית צריך רק בקר על הפאנל..
זו השיטה שאני עובד בה כמה שנים.
פשוט ועובד.
ברור שאפשר להשקיע במערכת ייעודית וחכמה, ואם הלכת לכיוון של מצבר ליתיום או מארז מאולתר, אז זה גם הכרח.
אני לא מצליח להשתכנע שזה נותן משהו שאי אפשר לקבל מרכיבים פשוטים יותר במחיר נמוך משמעותית.
Slowly..
דורון - האם הבקר טעינה סולארית טוען במקביל לטעינה מהאלטרנטור? או שהוא מנותק במהלך הנסיעה? באיזה בקר סולארי/פאנל אתה משתמש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mrivel
דורון - האם הבקר טעינה סולארית טוען במקביל לטעינה מהאלטרנטור? או שהוא מנותק במהלך הנסיעה?
יכול לעבוד במקביל, אבל הטעינה זניחה ביחס לאלטרנטור.
הערכה שלי נפרדת ומאוחסנת בתיק נשיאה בזמן נסיעה.
חבר נוסע עם פאנל ווסת מחוברים קבוע באוטו כל הזמן כבר כמה שנים.
זה פרקטיקה נפוצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mrivel
באיזה בקר סולארי/פאנל אתה משתמש?
https://www.ebay.com/itm/10A-20A-LCD...4446073?_ul=IL
מנסיון עם כמה, הוא נותן הספק טוב.
שים לב לא לקחת כאלו של מעל 10אמפר.
יש הפסד הספק בגלל התנגדות של הבקר.
Slowly..
תודה!