ועוד שאלה, האם הגוף החיצוני של מיכל ה FULL SAFE נחשב כ מחיצה בין מיכל הדלק הפנימי ה BLADER ,למנוע ? כי אם כן אז אני יכול לעשות "דק" מעל המנוע להעמיד את הראדיאטור מעל מיכל הדלק וזהו זה.
Printable View
ועוד שאלה, האם הגוף החיצוני של מיכל ה FULL SAFE נחשב כ מחיצה בין מיכל הדלק הפנימי ה BLADER ,למנוע ? כי אם כן אז אני יכול לעשות "דק" מעל המנוע להעמיד את הראדיאטור מעל מיכל הדלק וזהו זה.
חנן זו שאלה מעניינת.
אני, בתור בוחן טכני, הייתי מחייב גם "דק" מעל כי אם תהיה דליפת דלק שעלולה להדלק אז היא לרוב תהיה מהפתחים, נשם/מילוי וכדומה.
תבנה את ה"דק" הזה שיכסה גם את המיכל. מה גם שבשביל זרימת אוויר טובה ואטימה של כל תא האוויר שיווצר, רצוי שתסתום כל חור ו"תכריח" את האוויר לעבור אך ורק ברדיאטור.
אמרת דברי טעם מיכה.
חנן במקרה שלך ממש מתבקש לסגור דק עליון, על בסיס צינורות השלדה, כולל חפוי של משולשי הצדדים, בצורה שתיצור זרימה מתוך תא הנוסעים והצדדים לתוך הרדיאטור כולו. אבל בוא נדבר על זה בשבת מול הכלה, יורדים לאילת!
מיכה תודה, דבריך ישקלו בכובד ראש.
נמרוד להתראות באילת.
נמרוד אני לא מסכים עם עינין הרשת , רשת ברזל 5X5 בעובי 3 מ"מ כבדהונימכרת רק ב 1X2 מטר כ - 160 ש"ח.
כמות רשת שצריך לכסות את שטח הרדיאטור קטנה בכמות כזו רשת נירוסטה לא יקרה כ - 160 ש"ח ולא כבדה 1 מ"מ ( משקל שליש ,חזק כמו הברזל ) ועושה את העבודה .
לבנות לרשת מסגרת צריך בכול מקרא .
עידו
לאחר ביקורה של מועצת החכמים :p העמדתי את הראדיאטור במקומו. את הרשת לא הורדתי בינתיים , כל דבר בזמנו. מתחילה להכות בי ההכרה שלא אוכל לעשות יותר מדיי בחודשיים הקרובים, החום כבד וממש אי אפשר לעבוד יותר מ שעתיים שלש בבוקר כך שאין לי ספק שקצב העבודה יירד.
תודה למועצה,,,נמרוד אסף ועידו לוריה על הייעוץ.
להתראות בסתיו :cool:.
טוב ששמת את החייכן אחרי מה שכתבת.
מילא מועצה, אבל חכמים? :D ? :p ? :) ? :cool:
וברצינות:-
1.רדיאטור עם דודי פלסטיק למירוצים?? תמהני, כמו שאומרים בשפה יפה .וזה, בעקר כשיש לך את "הדבר האמיתי" ?:confused:?
2. למרות המרווח בין הרדיאטור לקיר אש - למה לא פתחת פתח לרשת לכל גובה הרדיאטור? מומלץ מאד, מנסיון.
3. רשת הברזל הזאת לא מספיק מחוררת. היא חוסמת 50% מהזרימה. תמצא לך חתיכת רשת עם חורים יותר צפופים וקצת יותר גדולים, שבה הזרימה מופחתת אולי ב 20-30%. שוב, מנסיון.
אם אין לך, כשתעבור אצלי אולי אמצא לך חתיכה ממה שנשאר לי. קח מידות.
4. קשה לשפוט מהתמונות אבל נראה לי שפיית הרדיאטור נמצאת מעל לגובה הקשת הראשית. אם אכן כך, בנה לך loop או מיגון אחר מפני נזק לפיה, בעקר כשכל העסק שם הוא מפלסטיק. אני לא מדבר רק על התהפכות חלילה, אלא על נסיעה בין עצים, על רוורסים במקומות מסויימים וכו'. זה יכול לגמור מירוץ ואפילו מנוע. גם זה מנסיון.
להת' בעונת 2010.
1. אתה צודק, הדודים יוחלפו לדודי אלומניום אחרי שהרכב יתחיל לזוז. הדבר האמיתי יחכה ל V8 :cool:
2. שוב צודק, אלא שבתקנון שפורסם בזמנו על ידי נעם היימן וראותו כתב ברוך לביא כתוב ש קיר האש צריך למנוע גם מנוזלים לעבור לתוך הקבינה אז נכון שהרשת לא תמנע זאת ב 100 אחוז אבל משהו היא תעשה, יחד עם זאת אני לא סגור על נושא הרשת אז אני אחכה עם זה. לחתוך עם דיסק זה הכי פשוט. דא"ג ברכב החדש של עידו הראדיאטור ממש צמוד לקבינה ואין בינו לקבינה שום מחיצה, על פי מה שאני מבין זה לא תקין אלא שלשנינו ישנה את אותה בעיה וצורך במעבר אוויר חופשי מהקבינה חסרת החלון לראדיאטור, זו בהחלט סוגיה מענינת.
3. תודה. ילקח בחשבון.
4. :mad: שוב צודק ,,,(שיט) יבוצע אחרי שהדודים יוחלפו .
תודה.
זה לא נכון.
אם תשאיר את זה ככה ולא תפתח פתח לזרימה ישירה לתוך הרדיאטור, מה שיקרה הוא תת לחץ מעל הרדיאטור ובמקום שיכנס לשם אויר תיווצר שם יניקה = האויר יזרום מהר מעל הגג לאחור והאויר ברווח שיצרת ישאף לעלות למעלה.
אין תחליף לזרימה ישירה ובלתי מופרעת. המשחקים של יצירת רווחים, הרחקה לאחור וכיו"ב תרגילים, המשולבים בחסימה די משמעותית של זרימת האויר כפי שקיימת כרגע אצלך, יגרמו לך להתחממות, וזה ממש מיותר.
הדרך היחידה בה הרדיאטור יקבל אויר מעל הגג, הוא ע"י בניית כונס אויר שיתחיל אי שם מהקורה הקדמית, וזה פשוט לא דרוש במקרה הזה.
או...על זה בדיוק שוחחנו ארוכות בישיבתה של המועצה ...באילת ושוב עלתה סוגית האירודינמיקה, לפי מה שאני הבנתי :rolleyes: אין טעם לבנות כונס שבכלל לא בטוח שאכן יגרום לאוויר לזרום בתוכו היטב לעבר המקרן אלא אם הוא יבנה בצורת צינור ונטיורי. לכן אפשרות אחרת ולדברי החכמים ! טובה יותר היא לבנות כנף לרוחב הגג ומעליו בחלק האחורי שלו שילכוד את האוויר ויכוון אותו לעבר המקרן וכנראה שזה מה שאעשה. אם זה לא יעזור ,,,הדיסק יעשה את שלו על הרשת :cool:
חנן שוכח... שכולם כולל כולם הסכימו שבלי להיפטר מהרשת המטופשת הזו שום אוויר לא יגיע לרדיאטור. ה"כנף במקום כונס" היא תוספת שעשויה להיות משמעותית, אבל בלי זרימת אוויר ישירה - לא יהיה קירור.
כונס, ברוך, ברוב המקרים מזיק יותר ממועיל. אף אחד מאיתנו לא יכול באמת לתכנן כונס יעיל שיכניס את האוויר ולא יהיה "בלוק" שהאוויר זורם סביבו.
אסף.
בתמונות שאני מוצא באינטרנט, בעיקר של בניה אמריקאית, אני רואה שרובם בונים את הרדיאטור נמוך יותר ויוצא ממש מאחורי ובקו של המושבים בקבינה אך הצדדים והצד העליון סגורים ומשמשים ככונס אחד גדול.
ניתן להבין שכל האויר שמגיע לרדיאטור מגיע מהקבינה בכלל ולא מחוץ הרכב כמו בתמונה המצורפת
http://www.supermotors.net/getfile/5...e/img_5911.jpg
http://www.knfilters.com/images/press/jefferies2.jpg
אתה צודק. זאת הדרך הנכונה לבניית הרדיאטור ברכב כזה וזה גם מה שצריך להיעשות כאן. יש מספיק מקום ואפשרות לסגור את כל החלל המוביל לרדיאטור, כמו בתמונה.
לא מאוחר חנן, כדאי לעשות זאת ואז גם לא תצטרך רשתות וכל מיני מתקנים שיפריעו בדרך.
אגב, בחלל הזה תוכל למקם את כל שאר הרדיאטורים - שמן מנוע, שמן גיר, שמן הגה(אם יש לך מסרק הידראולי) וכל מה שרצוי שיקבל אויר, כמו אולי מיכלי בולמים, בקבוקי בירה וקרטיבים....:cool:
חנן וכל היועצים באשר הם, אני לא מבין את משמעות קיר האש ???
למה קיר אש ברכב הזה ? בין איזה חללים הוא מפריד ?
קיר אש למיטב הבנתי לא רלוונטי כאן.
מיכל הדלק אם מבודד,לא חייב גם קיר אש, ראו אפילו הפג'רו של שפירא, אין לו קיר אש למרות שמיכל הדלק בתוך הרכב,זה תיקני על ידי ה FIA .
לא כל תמונה של כל אוטו ומיקום הרדיאטור מתאימים להתקנה בכל רכב.
הכי טוב זו זרימה חופשית, כמו כן כדאי מאד להתחשב בזרימה האווירודינמית של המרכב...
דווקא אצל עידו כהן ברכב החדש שבנה זה נראה לי הכי טוב. זרימה ישירה,לא למטה ולא למעלה,בלי רשתות מגן ובלי סיבוכים.
ברור שיכול להיות שאני מדבר שטויות, אני רק עגלון, לא מבין במכניקה אבל חזק מאד בפיזיקה...
גל שחם.
חברים יקרים, איך אומר הרב ? כולכם צודקים אבל אני חייב להקשות עליכם, כתבתי באחת התגובות האחרונות על נושא התקנות ואתם מתעלמים מזה אז אני אצטט מעמוד 2 בתקנון T1P סעיף "מרכב" "חייב קיר מגן (קיר אש) בין תא הנוסעים לתא המנוע, מקרן המים (רדיאטור), או שמן ומיכל הדלק. הקיר חייב למנוע מעבר נוזלים או אש לתא הנהג".
נו ? אז מה אתם רוצים ? שאני לא אבנה לפי התקנון ? אני משתדל מאד לבנות לפי התקנון כדי שלא אצטרך לעשות שינויים בעתיד.
חוץ מזה בואו נתעלם רגע מהתקנון , הרי בכל זאת הרדיאטור יושב ממש קרוב לראש שלי ולא בא לי לחטוף מים רותחים על הצוואר כשהוא חוטף חור או כשצינור עף. נקודה נוספת, קרה לי לא פעם כשעקפו אותי שחטפנו אבנים בפרצוץ, הרשת הזאת אמורה גם להגן על הרדיאטור מאבנים שעפות דרך הקבינה לאחור.
גל , אמרת שלמפרקת שלך אין מחיר, אז מה, בגלל שאני אילתי אז לצוואר שלי יש ?:cool:
נחיה ונראה, אם המנוע יתחמם גם לאחר שאבנה את הכנף על הגג אז נצטרך להיות יותר יצירתיים.
בינתיים הרשת נשארת.
חנן
וואללה , לא חשבתי על זה, קיר אש עשה לי מחשבה רק על שריפה וחומרים דליקים.
גם אם היה מותר על פי התקנונים, הייתי עושה כמוך.
לא רוצה שאחרי איזה תקלה או נזילה ממערכת המיים על צווארך תיראה כמו "חממי"
גל שחם.