Long or short?
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
Printable View
לונג, ברור
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חשבתי שכבר ראיתי הכל, אבל מסתבר שלא ...
חברת ספנות ציבורית שנסחרת בניו-יורק, מצבה הפיננסי טוב, חוב נמוך ביקשה להרחיב את הצי שלה ע"י רכישת אניות בשווי כמה מאות מליוני $.
בד"כ לווים מגופים פיננסיים/ מנפיקים אג"ח לציבור/ מנפיקים עוד מניות לציבור ... הפעם הם בחרו בדרך מאד מקורית -
עשו עסקה עם גוף כלשהו - הוא יתן לחברה את הסכום הדרוש והיא בתמורה תנפיק עבורו מניות חדשות (המחזיקים הקיימים מדוללים כיוון שכמות המניות הכללית גדלה, אבל שווי החברה גדל בתאם לכסף שנכנס אליה). רק שהמנגנון לפיו נקבע מחיר המניות בהנפקה הזו, הוא לפי המחיר הנמוך ביותר שהיה בשוק בשמונה ימי המסחר האחרונים מינוס 6%.
אז הגוף הנ"ל מבצע מכירות בחסר (שורט) - כלומר מוכר מניות שעדיין אין לו (זה אפשרי), קובע שער מאד נמוך כי הוא אדיש למחיר המכירה ומקבל כעבור מספר ימים מניות חדשות במחיר הנמוך ביותר שקיים, לא מסתכן בשום נזק ובעצם לא נותן שום שירות מלבד לשמש ידיים לחברה עצמה שאסור לה להפיץ מניות בצורה כזו.
היות שמדובר בסכום העולה עשרות מונים על נפח המסחר הרגיל במנייה הזאת - מחיר המניה נחתך מהר מאד לאפס כשהוא קובר את כל מחזיקי המניות הקיימים ואת אלו שקונים לאורך הדרך למטה.
כל זה קורה בבורסה הכי גדולה, רשמית ומפוקחת בעולם המערבי, בינתיים כבר מספר חדשים ללא הפרעה, למרות הגשת תביעות ומחאת ציבור בעלי המניות. מנהלי החברה והגוף שקשרו איתו את המזימה הזאת אינם חוששים משום מה, המשקיעים מחקו את כספם לחלוטין ולבלי שוב .
אז לונג או שורט על הביטקויין - כל אחד עפ"י ניחושו, אבל הטענה שבגלל חוסר פיקוח וקיום בורסות רשמיות העסק הזה יותר מסוכן מלהמר על השקעות בשווקים רשמיים, לא מחזיקה מים.
איך זה יכול להיות שזה חוקי?
בעצם החברת ספנות מחקה לעצמה את כל שווי המניות? זה די קובר אותה?
ה"גוף" שעשה את התרגיל עשה אותו כדי לקבל מלא מניות בכלום כסף נכון? אבל המניות שלו לא שוות הרבה. אז מה הוא השיג בזה?
שהוא מכר בשורט את המניות?
הבנתי בשורה התחתונה מה שניסית לומר אבל לא הבנתי את הטריק שעשו.
למה המשקיעים מחקו את השקעתם לבלי שוב אם לחברה יש ערך כלכלי מובהק?
האין זה מנוגד לאינטרס החברה לזמן הרחוק שהמניה נמוכה?
אם הטריק הזה חוקי אז למעשה כל חברה יכולה לרכוש בזול בחזרה את המניות שלה ולהפוך חזרה לפרטית אחרי שעשקה את המשקיעים.
אני מודע שאני מבין מעט מדי בשוק ההון אבל משהו לא מובן לי בסיפור הזה...
או שהחברת ספנות נפלה לסוג של עוקץ, חוקי או לא, או שמשהו ממש לא ברור.
מי שרוצה לקרוא על זה עוד ולעקוב, מוזמן. הסימול הוא DRYS , אפשר להתחיל מכאן :
https://www.smarteranalyst.com/2017/...me-fool-twice/
התחלתי לקרוא. הייתי בטוח בהתחלה שמדובר על חברה אסיאתית אבל אשכרה חברה אמריקאית עם בעלים יווני. מה שאני לא מבין באמת זה אם היה דיווח לבורסה לפני כל המהלך, מי האידיוט שקונה? מה גם שהוא מנכל מאוד מפוקפק. איך הבורסה בכלל הרשתה את זה ולמה עוד חברות לא עושות את זה?
משהו לא היה לי מובן. אם הבעלים/מנכל הוא גם נהעלים/מנכל של חברת הדמה אז מה הוא מרוויח מזה? האם השורט מכסה לו את ההוצאה של ה240 מליון דולר שנתן לחברת ספנות? כי כמו שאני רואה את זה, זה להעביר כסף מיד ליד. חוץ מזה, זה שהמניות שוות כלום ויש הרבה מהן לא עלול לגרום להשתלטות עויינת? אם החברה שווה ורווחית והמניות שלה, גם אם יש מליונים מהם, שוות סנטים בודדים אז מישהו יכול לקנות את רוב המניות ולתפוס בעלות, לא?
בבקשה, נצל את ההזדמנות מיכה.
אנשים כמוך (וכמוני) ש"משהו לא מובן להם" הם בדיוק המנוע של של דברים כאלו.
אתה עושה בשכל. יש כאלו שחושבים שמבינים, משקיעים סכומים אדירים, מפסידים את התחתונים והם מקור הכסף בסיפורים האלו.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
המנכ״ל מושך שכר גבוה ומשתמש בכסף שנכנס לחברה מהנפקת המניות כדי לרכוש אניות במחירים מפולפלים מידי חברות פרטיות שבבעלותו וכו׳.
חברת הקש שגם היא מקושרת אליו, מבצעת מה שנקרא ארביטראז׳ - היא מוכרת ביוקר ואח״כ קונה בזול את המניות שחברת הספנות מנפיקה לה. המחיר הזול מובטח והרווח לכן חסר סיכון. היא נשארת בסוף היום עם כסף מזומן, את המניות היא כאמור מכרה בבורסה מראש.
זה הכל על השולחן כאמור ומדווח עפ״י תקנות הבורסה, שקיפות מלאה.
המחזור היומי בתקופה כזאת הוא עצום - כל יום עוברות מיד ליד יותר מניות ממה שהונפקו, רק עשירית מהן נמכרות ע״י חברת הקש - השאר זה מהמרים שקונים ומוכרים שוב ושוב בשאיפה להרוויח מהמשחק הזה כסף מהיר. רובם משתמשים במכונות מסחר ממוחשבות שמבצעות עשרות או מאות פעולות ביום ״רובוטים״ .
תיאורטית ניתן לקנות ביום מסחר אחד את כל מניות החברה עבור מליוני דולרים בודדים ולהשתלט עליה, אבל זה לא מעשי -
כי ברגע שיכנס גורם שרק קונה ולא משחרר תוך מספר שניות או דקות את מה שקנה במחיר קצת יותר גבוה (או נמוך) אז המחיר יתחיל לעלות מאד מהר, עשרות ומאות אחוזים תוך דקות - רובוטים יזהו מיד שהמשחק השתנה ויתחילו לקנות במקביל. החברה מצידה תגיד תודה ותשחרר לשוק מניות חדשות ב 250 מליון דולר לא רק ב 2.5 - 3 מליון כמו שהיא מדווחת כיום. בקיצור ... מי שינסה להשתלט ימצא את עצמו נאלץ לשלם מאות מליונים על ההשתלטות ויום אח״כ החברה תנפיק עוד מניות בשווי מאות מליונים ...ולך תדע אם המניות האלו בכלל מקנות זכויות הצבעה ...
נו, באמת...
כמה וכמה מחברינו מתפרנסים לא רע מהלופט גישפט הזה.
אני חושב שזה משהו לגיטימי שהיינו צריכים להבין בו יותר. הרבה יותר
השורה התחתונה היא שהחברה תגייס בשיטה הזאת 700 מליון $ במזומן , כנגד מניות שלא שוות את הביט שהן תופסות על השרתים...
בתוך התהליך הזה יש מעט שחקנים שיצליחו להרוויח מההפקר והרבה שחקנים שהפסידו ביחד לפחות 700 מליון $
יכול להיות שזה כשר אבל מסריח ... יכול להיות שהמנכ״ל הזה משתין מהמקפצה ותימצא הדרך להרשיע אותו בהונאה, נחכה ונראה.
הוא מצא פרצה שנובעת מהתנהגות השחקנים בשוק ומכך שלוקח למערכת המון זמן לזהות פרצות ולסגור אותן, לפעמים נוח למערכת שהפרצות הללו קיימות.
בורסת הביטקויין היא הרבה יותר בטוחה מול המקרה הזה, יש בה גם סיכוי להרוויח.
האם מישהו אחר השתמש בפרצה הזו בעבר? אם כן, למה לדעתך לא סגרו אותה?
בעצם מה שאתה אומר זה שהוא (המנכל) משחק עם עצמו. מעביר רכוש מיד אחת לשניה, קונה מעצמו אוניות ונותן לעצמו הלוואה.
מה שאני כנראה לא מבין זה מה האינטרס שלו. למה לעשות דבר כזה? אני מניח שיש אנשים שלעולם לא אבין את המניעים שלהם למרות שנראה לי שבמקרה הזה מדובר על תאוות בצע רגילה...
יש המון פרצות, לא ניתן לסגור את כולן, לא חושב שיש בכלל טעם לנסות ... מנגנוני הפיקוח עולים המון כסף ובסופו של דבר משיגים מעט מאד, על הדרך הם גורמים יותר נזק מתועלת.
בד״כ חברה נשלטת ע״י בעלי המניות, הם ממנים את המנכ״ל והוא משתדל להציף עבורם ערך ולא להזיק להם. לעיתים המנכ״ל הוא גם בעל מניות או בעל שליטה או מתוגמל באופציות.
בעבר חברה שמתנהלת בצורה כזאת הייתה נמחקת ע״י המשקיעים - אף אחד לא היה מעיז לקנות שוב מניות אחרי שנדפק בזדון.
כיום המסחר נגיש לכל אחד מכל מקום ובכל רגע וזה נהיה קזינו לכל דבר, רוב המסחר מתבצע ע״י מכונות כמעט ללא התערבות אנושית, למכונות אין רגשות או רצון לנקום או להעניש. גם הציבור הפאסיבי מושקע דרך כל מני קרנות וקופות במכשירים צמודים או עוקבי אינדקסים שמתנהלים בצורה רובוטית ללא ניהול השקעות אקטיבי.
מי שמכיר את צורת העבודה של המכשירים האלו יודע איך לנצל את זה וזה חוקי לחלוטין.
ניר
לא ענית לשאלה שלי.
מה מונע מחברה לקנות באופן הזה בזול את המניות שלה חזרה מהציבור אחרי שגיסה את הכסף שהיתה זקוקה לו?
יש חברות ( דל למשל) שקנו מהציבור את המניות וחזרו להיות פרטיות. שילמו מעבר למחיר המניות בבורסה בהליך המקובל...
ראה תגובה 348 ופסקה אחרונה ב 354... לחברה אין שום אינטרס להפוך לפרטית אם עיקר הביזנס שלה זה לקחת כסף מציבור המהמרים בכזו קלות.
מעסקי החכרת אניות היא לא מרוויחה כלום...