תגובה: פרויקט ויטרה ארוכה
בוקר טוב לכולם,
חוזר לדיון הבולמים האחוריים. ניסיתי להרים הרכב כדי לפתוח מהלכים מאחורה אחרי ששחררתי את הבולמים, עצרתי בשלב שפחדתי מנפילה של הרכב מההייליפט כשפתיחה עומדת על כ65 ס"מ ויש עוד לאן להפתח ובצד השני יש עוד מקום להסגר...
אופציה 1 - למצוא רמפה / סלע ביער ליד הבית
אופציה 2 - ללכת על בולם בטווח שמדדתי עד כה ולחיות עם הפשרה הזו... מהדיונים כאן דובר על בולם קדמי של וונדורה עם פתיחה של כ64 ס"מ ? תו"כ הכתיבה אני מבין כמה זה לא נכון ותוהה לגבי בולמים אחרים.
לא יהיה כאן בולם ממותג כמו קוני בשלב הנוכחי בשל עלות גבוהה.
המלצות?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אין לי ניסיון ספיציפי עם הויטרה... אבל,
בולם כל כך ארוך מהמקור בנק עיגון המקורית תאלץ אותך להנמיך באמפסטופים.
לפי מה שאני זוכר בגראנד ויטרה. בבולם 62 ס״מ הקפיץ של קלמיני היה נופל
Sent from my iPhone using Tapatalk
אצלי מונרו סנסה-טרק עם פתיחה של 70 ס"מ, במקור של F150, כרגע (כלומר כבר כמה שנים) עם גובלים שעוצרים אותם בכ- 65 ס"מ עד שאמצא קפיצים ארוכים יותר.
בהתעלמות מהדיון שלא יסתיים לעולם לגבי האורך, הבולמים האלו משככים יפה גם כשהרכב עמוס ומצד שני הם נוחים ולא קשים מדי.
עיין ערך "דרופקיט", בטרופר זה עובד מצויין.
אינדיאני, ובכמה הנמכת את הבאמפסטופ?
נדב ש., הסרן והגלגל של הטרופר כבדים משל הויטרה משמעותית... אז אולי זה תורם קצת אבל לא נראה לי שזה המקרה בויטרה עם גלגל קטן.
חוץ מזה שדרופ-קיט... זה לא כמו מהלך מתלה "טהור".. (:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עיין ערך "דרופקיט", בטרופר זה עובד מצויין.
דרופקיט אולי מסייע להנמיך את מרכז העובד ופוטוגנית מרשים, אבל הלחץ על הקרקע הנחוץ להניע את הרכב קדימה הוא אפסי.
הוא כמשקל הצמיג וחלק מהסרן. ... לרכב עם סרנים כבדים וצמיגים כבדים זה יכול לעבוד.
בויטרה לא הייתי בןנה על זה.
תודה על התשובות,
אני עם גלגלי 235
הבמפ מונמך
הקפיץ של איירון מן 2.5אינצ.
נעול.
דרופ קיט זו לא מטרה אבל אם יצא ככה, אני אחיה עם זה בשמחה.
נדב, לא הבנתי למה הגבלת עם רצועות במקום להנמיך במפ? או שזה בנוסף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נדב, לא הבנתי למה הגבלת עם רצועות במקום להנמיך במפ? או שזה בנוסף?
אני לא מוצא שום ייתרון בזה שהקפיץ משתחרר ממקומו למעט שופוני - מעדיף שישב הדוק ומדוייק בתושבת שלו ...
הנמכת באמפ-סטופ עושים כדי שהבולם (או הקפיץ למהדרין) לא ייסגרו עד הסוף המר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרופקיט אולי מסייע להנמיך את מרכז העובד ופוטוגנית מרשים, אבל הלחץ על הקרקע הנחוץ להניע את הרכב קדימה הוא אפסי.
יש לך טעות.
בטרופר עם גלגלים 31" וסרן שמקביל לדנה 60 זה עובד מצויין, תוסיף על זה LSD מתפקד וזה שילוב מנצח, במיוחד כשאין נעילה אחורית זמינה לסרן הזה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לפי מה שאני זוכר בגראנד ויטרה. בבולם 62 ס״מ הקפיץ של קלמיני היה נופל
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכוונה היתה להוסיף את הקונוס או סוג של כזה מותאם לויטארה כדי שהקפיץ לא יפול ויחזור למקומו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
יש לך טעות.
אין טעות, כשהקפיץ משוחרר מהתושבת, הלחץ קרקע הוא כמשקל החלק היחסי של הסרן שמוטה מטה, וביחס ללחץ שמפעיל קפיץ עם הרכב מעליו זה זניח.
אם זה בדיוק הקילו וחצי שהיה חסר כדי שהמוגבל החלקה יקבל התנגדות אז כנראה שהיית מתקדם גם בלעדיו.
כרגיל אתה מתווכח עם דברים שאין לך ניסיון איתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
יש לך טעות.
בטרופר עם גלגלים 31" וסרן שמקביל לדנה 60 זה עובד מצויין, תוסיף על זה LSD מתפקד וזה שילוב מנצח, במיוחד כשאין נעילה אחורית זמינה לסרן הזה.
אתה מסתכל על זה כשילוב מנצח... אבל האמתש זו פשרה טובה, ככה אני מגדיר את זה.
שילוב מנצח היה נעילה נשלטת ומהלך מתלה עם מגע מלא של הקפיץ.
אצלי בסמוראי נסעתי תקופה עם דרופ קיט שכזה ... כשהקפיץ מתנתק סהכ 3סמ.. זה הורגש וזה הרעיש.
היום עם בולם שמתאים למהלך מתלה של הקפיץ ושומר תמיד על לחץ הנהיגה באיזורים טירשיים והצלבות מלאות אך לא ממש בקצב זחילה... האוטו נשלט ושקט יותר.
ברור שנעילה אמיתית עדיפה, במקרה של הטרופר לא רלוונטי כי כבר אין להשיג את ה arb שגם ניכנסת לסרן הזה בקומבינות(מותאמת אך ורק לסרן ללא LSD שהיה רק ב 99', משנת 2000 כולם עם)
במבנה של הסרן בטרופר זה יושב בול כמו כפפה, לא מרעיש ולא מורגש, הרכב פשוט לא מצליב ולא מאבד אחיזה, העובדה שהוא ממשיך להיתקדם ולא נעצר כמו אותו רכב בדיוק שללא הדרופ ולא נעול, זה לא מתאים לעבירויות וכו', זה יותר לדרכים/מעלות עם הצלבות עמוקות, לא מכיר בסמוראי ולא בויטרה, סה"כ הצעתי פשרה לפות"ש מכוון שציין שהבולם ארוך והקפיץ מתנתק ממקומו מה שברור שיקרה במצב כזה וניתן לפתרון ע"י הוספת הקונוס מעל הקפיץ.
אין בארץ בולמים לf150 כמו שנדב הביא מחו"ל. נתפשר על וונדורה ככל הנראה אלא אם יש הצעה אחרת.
הבמפ מונמך ולדעתי לא תהיה בעיה מעבר לזה. ימים יגידו, מקסימום נמכור את הבולמים
פשוט תמדוד עם מטר. אורך בולם סגור ופתוח וכמה ברכב כשאתה סגור ופתוח. לפני שאתה בכלל רוכש בולמים...
לא חארן על הכסף? אמרת שאין כרגע כסף לקוני אז בגלל התעצלות למדוד ולוודא מראש שהבולם יתאים ולא יגרם לא נזק תקנה 4 מונרו? לא מבין אותך.. בחיי.
זה גיפולוג או האתר הצהוב?
נ.ב בוודאי שיש... אני קניתי מונרו סנסטראק בעברי של פורדf150.
ועכשיו בכלל יש לי בולם קוני אחורי של.... טקומה (:
עריכה: רק עכשיו שמתי לב שהסברת בדיוק את זה לבחור עם סמוראי שמעוניין להחליף בולמים.
תשמש דוגמא חביבי (;
Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ברור שנעילה אמיתית עדיפה, במקרה של הטרופר לא רלוונטי כי כבר אין להשיג את ה arb שגם ניכנסת לסרן הזה בקומבינות(מותאמת אך ורק לסרן ללא LSD שהיה רק ב 99', משנת 2000 כולם עם)
במבנה של הסרן בטרופר זה יושב בול כמו כפפה, לא מרעיש ולא מורגש, הרכב פשוט לא מצליב ולא מאבד אחיזה, העובדה שהוא ממשיך להיתקדם ולא נעצר כמו אותו רכב בדיוק שללא הדרופ ולא נעול, זה לא מתאים לעבירויות וכו', זה יותר לדרכים/מעלות עם הצלבות עמוקות, לא מכיר בסמוראי ולא בויטרה, סה"כ הצעתי פשרה לפות"ש מכוון שציין שהבולם ארוך והקפיץ מתנתק ממקומו מה שברור שיקרה במצב כזה וניתן לפתרון ע"י הוספת הקונוס מעל הקפיץ.
נדב הכל בסדר.... לא התכוונתי לתקוף... רק לחדד.
זו פשרה ולא מצב אידיאלי. מקסימום אופטימלי.. בהתאם לחוסר בנעילות או קפיצים ארוכים.
לי אישית חשובים הדיוקים הללו... יש פה הרבה חבר'ה שקוראים ומתייחסים ברצינות למה שנכתב והם עלולים להתבלבל...
Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אין בארץ בולמים לf150 כמו שנדב הביא מחו"ל.
קניתי בארץ, באוטו מודיעין (שנמצאים כמובן בבני-ברק, או לפחות היו אז).
בחרתי את המק"ט, שילמתי מראש וחיכיתי בסבלנות שיגיעו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כרגיל אתה מתווכח עם דברים שאין לך ניסיון איתם.
אתה לא מכיר אותי, אין לך מושג מה כן או מה לא, אז תפסיק להתיימר לייחס לי אמירות או נסיון/חוסר במשהו.
נסעתי עם דרופקיט עוד טרם עידן הברברת ברשת, זה פוטוגני, נותן הרגשה של משהו, בסוף, היעילות לא משהו.