כמו אצל דורון, לא עונים.
גם לא באפליקציה...
השלב הבא זה רק לעשות מארב לאוטו האדום ולחטוף אותו, לדרוזים זה עבד.
Printable View
אז הנה עוד סיפור עם צ'יטה:
ביום ראשון שעבר נקנה מוצר בהייטקזון, ביום שלישי קיבלתי סמס מצ'יטה שהם ישנעו את המוצר אליי. עד פה הכל בסדר, בעקרון היו צריכים לספק את המוצר עד יום ראשון בערב אבל הודיעו שעד יום שני, זרמתי. מיום שלישי ועד אתמול מופיע במעקב של צ'יטה העמסה. אתמול פתחתי קריאה בצ'יטה למה זה לא מגיע, התשובה, המוצר לא הגיע למחסני צ'יטה. מרים טלפון להייטקזון, מבררים, כן, לא הגיע למחסנים שלהם כי הם עדיין לא אספו את זה מהמחסן של הספק. קיצר משקרים בפנים, ביקשתי מהנציג של הייטקזון שיעביר למעלה שצ'יטה משקרים, אמר שיעשה את זה כי יש עוד הרבה מאוד מתלוננים (כנראה לא סתם חיכיתי לנציג שירות 10 דקות עם מוזיקת מעליות).
והנה, בדיוק הגיע באפליקציית המעקב "נסיון מסירה" על חבילה של הדואר שכבר חודש וחצי בארץ. מיותר לציין שזה שקרי לגמרי, ובכלל אין פה מסירות של הדואר, הכל מגיע למזכירות המושב ...
זו החבילה שמכילה את מה שחסר לי כדי להשמיש את הצ׳רוקי, חבילה קטנה מאיביי עם ברגי הכיוון של האורות הראשיים...
לא-לא, אתה מבלבל.
כשזה מגיע לסניף (ב"ש) שממנו יוצא הרכב של הדואר-נע, זה כבר עובר לסטטוס "נמסר" ואין יותר עדכונים אח"כ. מכאן זה באמת לוקח עוד יום-יומיים עד שמגיעה ההודעה מהמזכירות.
הדואר סוף סוף ענו, לא יאמן...
רק שמה הפעם ? הם רוצים תשלום על עמילות מכס.
המוצר 100 שקל, המשלוח עוד איזה 80.....על מה בדיוק עמילות מכס ?
בלתי נסבלים.
אם נשלח עם ems אז תשלום של 35.10 שח...
נשלח מהנייד
זה בדיוק מה שהם רוצים.
אבל על מה וכמה וממתי ?
ולמה זאת בעיה שלי ?
הזמנה מעלי, מתחת לרף המס - וזהו מבחינתי.
כאילו עכשיו אני צריך לתחקר את המוכר בעלי איך הוא שולח ? מה נסגר ?
זה ems...
הם בונים על זה שלא יריבו איתם על 35 שקלים, ובמכפלות הם כנראה מרוויחים מזה לא רע ...
לצערי זה מוכר ואין לך מה לעשות, למעט לוותר על החבילה
נשלח מהנייד
משלוח של דואר ישראל דרך EMS זה המסלול היחיד למיטב ידיעתי
שבו אתה תמיד משלם משהו
המינימום זה כאמור 35.1 על חבילות פטורות
EMS זה המקבילה של הדואר לחברות השילוח המהיר (DHL, UPS וכד')
כלומר זה אמור להיות גם משלוח מהיר,
השולח פינק אותך ושדרג את המשלוח
אבל דואר ישראל וזה.
מה הפינוק?
גם איטי בהרבה, וגם מזמברים אותך בעוד עלות משלוח למרות שהמשלוח שולם מראש עי המוכר.
במעט פעמים שקיבלתי משלוח דרכם זה לא היה מבחירה והיה פשוט גרוע.
עוד לפני התשלום המיותר.
רואים דרך המעקב חבילה שהן מעוכבות אצלם במרכז בסינגפור חודש(!) עד שמתחיל לזוז לכיוון הארץ.
כנראה צוברים כמות לצמצם עלויות שילוח.
ואז מזמברים אותך בעמלת עננים גם כשהמוכר שילם להם מראש.
המשלוח היה איטי בטירוף.
אם לא הייתי צריך את המוצר דחוף....היה נפתח פה דיספיוט.
טוב , כנראה הסרקזם לא עבר היטב דרך הטקסט.
ומבחינת השולח זה משלוח יקר יותר מאשר דואר חבילות.
מבחינת זמני משלוח , דואר ישראל , צריך עוד הסברים ?
באיזו עילה?
המוכר, משיקולים שלו, שדרג את המשלוח. הוא הגיע בזמן שהוגדר. מדוע לדעתך עלי אקספרס ישקלו לפסוק לזכותך במחלוקת שתפתח?
במקרה דומה שהיה אצלי, ויתרתי על הפריט ו הוא נשלח חזרה למוכר. היה מדובר בפריט לא מאד חשוב, שעלה 50 של ולא הייתי מוכן לשלם עוד 35.1 שח.
נשלח מהנייד
שזה לא המחיר שסגרנו על המוצר.
אני קונה בעלי מוצר על בסיס נתונים מסויימים, ואם הם לא מה שכתוב שם אז מה עשינו בזה ?
למה שלא כל מוכר שני בכל סחר אינטרנטי יתקע לך איזה תוספת בסוף ו"יעקוץ" אותך ?
זה בדיוק כמו שאצלך זה כמעט הכפיל את עלות הפריט והרס את כל הפואנטה שבקנייה בעלי.
כשאני מביא דברים מעל רף המס או עם קריירים גנבים אני יודע עם מי ועם מה יש לי עסק, פה אף אחד לא עידכן על זה.
לא השתנה מחיר הפריט וגם לא מחיר המשלוח.
טיפול במייסים מקומיים ועמלות שלהם הן לא קשורות למוכר ולא לעלי אקספרס, אלא אם נאמר אחרת.
בקיצור, אני שותף לתסכול אבל למיטב הבנתי אם היית מגיש דיספיוט הוא היה נדחה. אתה מוזמן לנסות ולעדכן אותנו, אשמח להתבדות.
נשלח מהנייד
אם המוצר עלה באלי 200 וב-באנגגוד 235 ובחרתי באלי, לדחוף לי עלות שלא ידעתי עליה, שלא קשורה למיסוי, זה להטעות אותי.
זה לא מאפשר לי להשוות מחירים בצורה הגיונית.
אני לא בחרתי שילוח מיוחד, בחרתי את אותו אחד שב99.99% מהזמנות האלי האחרות מגיע כמו שסגרנו.
ולכן זו קומבינה ברורה.
לא אגיש דיספיוט הפעם כי אני צריך את המוצר ממש.
אם יש לך דרך לטפל בזה אשמח לשמוע למוצרים הבאים.
כל מוצר חייב בהצהרה למכס ושחרור.
חברות השילוח תבעו לפני כמה שנים את המדינה והדואר בגין האפליה לטובה לה זכה הדואר.
התוצאה שמאז גם הדואר מצהירים.
הם עשו הסכם עם עלי שבו הם מקבלים הכול לעוס מעלי ורק מצהירים עליו במכס עבור הלקוחות ללא חיוב נוסף כל עוד זה מתחת לרף המכס.
לא עלי ולא הדואר חייבים לך את ההטבה הזו שאתה מתרעם שלא קיבלת. זה בונוס שלא מוצהר עליו בשום מקום ולכן אין לך עילה להתלונן.
ככה לפחות אני מפרש את המצב
https://m.ynet.co.il/Articles/5655808
זה ויכוח חבר תכלית, אני שותף לתסכול שלך וסובל לעיתים מאותה בעיה, אבל עדיין טוען שאין עילה לפתיחת מחלוקת (וגם, למען ההגינות, אני לא סבור שיש כאן קומבינה או מזימה של המוכר או עלי אקספרס).
מצרף קטע שמצאתי כעת באתר שלהם והן מודגש שכל העלויות המקומיות של חברת השילוח המטפלת מול רשויות המס הן באחריות המקבל.
שיהיה סופש מוצלח.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f0728a8357.jpg
נשלח מהנייד
רק לצורך קבלת קנה מידה.
קניתי צינור ניקל-נחושת, מיועד לצינור בלמים, באורך 7 מטר.
מהכרות עם המכס, קניתי מאמאזון, עם שילוח אמזון גלובל וכל המיסים עליהם, שילמתי 34$.
נשלח מאמאזון עם ערמקס, כשהחברה בארץ אקסלוט.
קיבלתי הודעה שנעצר במכס, לשלוח צילום ןרשיון רכב ולמלא טופס.
בוצע, אחר כך קיבלתי הודעה לשלם 120 ש"ח מעבדה פרטית.
לא הסכמתי והודעתי להם ששילמתי כבר הכל לאמאזון.
אחרי שבועיים, קיבלתי שוב הודעה לשלם, הפעם 88.
פניתי בתלונה לאמאזון, שאמרו שאין להם דרך לחייב את משרד התחבורה שלא לבדוק, ולכן זיכו אותי על כל הסכום.
אקסלוט אמרו שאם לא אשלם ה-88 ש"ח - יילך להשמדה. וגם אם אשלם ה-88 ש"ח, לא בטוח מה המעבדה הפרטית ומשרד התחבולה יחליטו.
וזה עוד אמאזון.
אם למישהו יש ספק מה עשיתי - הוא מוזמן לשאול....
ערמקס זה באמת השם הנכון ולא ארמקס…
המקצוענים האלו איבדו לי סכין של מכסחת דשא ואחרי חודש וחצי טענו שהוחזר לאמזון בשל סירוב המכס האמריקאי ליצא אותו.
לא חושב שהייתה לי חוויה חיובית אחת איתם. משלח ערבי מהאמירויות אם אינני טועה. זוועת עולם.
מי שנפל אצלם שיתכונן נפשית.
במקרה דומה פתחתי מחלוקת מול עלי כי זה תשלום אגרה לחברת השילוח לטיפול ולא מכס או מיסוי.
וזה בעצם שינוי תנאי המשלוח שסוכמו במעמד התשלום בו כתוב עלות סופית עד לבית הלקוח.
כתבתי בדיוק את מה שקורה.
המוכר ענה שמבחינתו שילם על המשלוח ולא אמור להיות כל חיוב נוסף כ״handling”.
המוכר הציע לסרב לקבל את החבילה.
ארז ובועז,
אני הבנתי אתכם ואתם אותי, אין טעם להמשיך להסביר.
אני חושב שמציאות כזאת שבה באופן אקראי לגמרי דוחפים עלות, היא עוד שינמוך בשירותי המשלוח שדוחפים לנו
ככה לאט ובעדינות ועוד מעט יהפוך לנורמה אם לא נעשה משהו בנידון.
בדיוק כמו החרא של נקודות חלוקה.
נראה לי שאתה רק חושב שהבנת אבל בפועל אתה לא קרוב כנראה.
יש בעולם מילון שמפרט את תנאי המשלוח של סחורות בין מוכר לקונה.
ל 99.9 מהקונים הפרטיים אין מושג באיזה תנאים הם עשו את ההזמנה. האתרים לא מצינים זאת. המשלח והשולח אמורים לדעת מה תנאי השילוח ואם הם לא אז כנראה תנאי השילוח כוללים עוד עלויות על חשבון המקבל.
שילוח זה מקצוע רחב ומורכב.
כמה שחושבים פה שאני מבין בזה, אז אני רק חובב. הידע המעט שיש לי הוא מעבודה לצד אנשים שזו הכשרתם אבל אני עצמי עם כל הנסיון לא מתימר כמוך להבין. בכל הצניעות זה באמת עסק מורכב.
הבסיס להבנה נמצא תחת מה שמכונה Incoterms
לא התעמקתי אם בקישור זה המעודכן ביותר אבל לפחות זה יתן לך ולאחרים מושג.
כמעט בוודאות המשלוחים מעלי הם DDU.
1. תוודא מול עלי.
2. תתעמק אחכ מה מגיע לך ומה באחריותך לפי התנאים האלו. אז כנראה תתחיל להבין שכל ההוצאות שיבקשו ממך לטובת השחרור בארץ- מיסים אגרות ועמלות ( שחלקם שרירותיים של המשלח) הם באחריותך ואתה לקוח שבוי. הסחורה שרכשת בידהם ומותר להם חוקית לסחוט אותך ואין לך שום כח עליהם.
כנראה שאם היית יודע מראש היית הולך לבדוק ואולי לסכם את העלויות מראש אבל רוב החברות האלו מנצלות את המצב יופי.
דווקא הדואר צנוע ויש מצב שאפילו מפסיד בגלל זה כסף.
https://www.trade.gov/know-your-incoterms
מתאר לעצמי שלא תקרא כי אתה כבר משוכנע שאתה יודע אבל לפחות לטובת אחרים שאולי יפיקו מהדיון הזה ערך כלשהו. שבוע טוב.
אגב, גם בעניין נקודות החלוקה-
האם ידוע לך שזה אסור להם לפי הסכם השילוח?
אני לא בדקתי ואינני משוכנע אבל אשמח ללמוד ממך כי משתמע שלמדת את הנושא.
בועז,
כשהמוכר בעלי, וגם התמיכה של עלי אומרים מפורשות ביותר ממקרה אחד, ששילמו עד לבית הלקוח, אז הם לא מטומטמים.
הם רוצים שתהיה מרוצה, ושתיתן דרוג חיובי.
המוכרים שם יודעים שכל חוו״ד שלילית עולה להם בהרבה לקוחות ביחס לחנות השכנה.
גם אם יש אגרת ענניםֶ מקומית (לא מכס/מעמ או טיפול מיוחד), אז המוכר שלקח על עצמו את עלות המשלוח חייב לעמוד בתנאי החוזה ביננו.
עובדתית, כשפניתי אליהם הם לא הבינו למה EMS דורשים עוד תשלום.
דורון, הם לא מטומטמים.
הם אכן שילמו עד בית הלקוח אבל הם לא שילמו על הוצאות השחרור.
קרא ולמד מה אומר DDU ואז לא יהיו לך שאלות כנראה.
יכול להיות שגם התומך של עלי וגם המוכר לא מבינים את ענייני השילוח עד הסוף אבל סוכן שילוח מוסמך יוכל לאמת את מה שאני מנסה בלי הצלחה גדולה להסביר לכם.
צר לי אבל הכעס שלכם נובע מזה שקיבלתם את השרות שקניתם שהוא אחר מזה שציפיתם לקבל אבל מי שמספק לכם אותו פועל על פי המוסכמות הבינלאומיות.
מבחינתי מיציתי. שמתי את העובדות על השולחן.
מי שרוצה להרגיש קורבן שירגיש. אין לי כלים נוספים לסייע לו.
לפני כשנתיים הוחלף השימוש ב DDU במינוח DAP. עדיין מקובל להשתמש גם בישן לאותם תנאי משלוח-
DAP –DELIVERED AT PLACE
בעסקת DAP על המוכר למסור את המטען בנקודה נקובה מוסכמת כלשהי במדינת היבוא לא כולל פריקה וללא חובה לבצע את התרת המכס. מסירת המטען ובהעברת זיקת הביטוח תתבצע על כלי התחבורה שהביא את המטען. פריקת המטען והתרת המכס ביבוא הינם באחריות הקונה.
אני רוצה רגע להתמקד בזה :
מותר להם מה שהם רוצים ??
אין על זה בקרה או כללים כלשהם ?
אני עכשיו (שוב) במלחמת התשה מול פדקס על אישור משרד התחבורה לחלקים מקוריים של סוזוקי, אחרי ששלחתי להם (עוד לפני השחרור) את ההפנייה למסמך רשמי של המדינה שאומר שאין צורך בבדיקה. כשהגיעה המשאית עם החבילה היה בחשבונית חיוב על אישור משרד התחבורה ובדיקה פיזית. סירבתי לשלם את הסעיפים האלו והחבילה כבר שבוע שוכבת בפדקס בלי שום התייחסות מצידם ...
בוודאי שיש לזה כללים אבל אתה מגיע לדיון כשהייתרון אצלם ואתה אפילו לא שוחה בחומר.
יתרון שני שלהם הוא שאתה לקוח מזדמן ואין לך הסכם על עלות העמלות/דמי השחרור ולכן הם יכולים לגבות לםי מה שהם פרסמו באתר שלהם שגם אותו לא טרחת כנראה (כמו רובנו לקרוא).
לעיתים אין לנו אפילו מידע בידים של מי ניפול וכמה הם לוקחים אלא רק כאשר אנחנו שבויים.
זה אולי לא פייר לפי התחושה אבל אלו הכללים בשילוח בינלאומי.
עוד דוגמא שלא תאמין שקיימת בתחום הסחר הבנלאומי-
שלחת קונטיינר באוניה.
האוניה נתקעה ונדרשה לגרירה לנמל.
עלות הגרירה תיפול על כל בעלי הקונטיינרים באוניה ולא על בעלי האוניה.
לא הגיוני?
אלו החוקים שם…
הדוגמא האישית שלך דווקא שונה.
הצדק איתך.
הם התרשלו כנראה בסיווג המכס ועשו על גבך עושר ולא במשפט ( ככה אני חושב שזה נקרא משפטית).
בזמנו ניסיתי לטפל בזה. מחדש שמתחיל מאגף המכס ומנוצל היטב על ידי המשלחים.
לא הייתה היענות טובה מצד הציבור כאן וגם מצד גופי התקשורת שניסיתי לערב.
כשהזקנה לא רוצה לובור את הכביש אני לא מנסה בכוח. יש לי חיים מעבר לזה.
אני לרוב מסתדר.