עידו, לרגע נפתחו לי העיניים.
אסף תודה על ההרגעה :) נגמרו לי החניות.
אגב יש סינכרו חדש בחבר'ה, תתעדכן עם בני...
Printable View
עידו, לרגע נפתחו לי העיניים.
אסף תודה על ההרגעה :) נגמרו לי החניות.
אגב יש סינכרו חדש בחבר'ה, תתעדכן עם בני...
מה כול כך רע במנוע קדמי ?
עידו
מראש הוא בנוי הרבה פחות מאסיבי, יותר קשה להגביה וכו' וכו'.
אבל בתכלס? זה פשוט לא זה.
מה הגרמנים מחפפים :rolleyes: איזה בחור שם צריך לתת את הראש :)
עידו
תוך 30 שנה גם הוא יהיה קלאסיקה מבוקשת.
אסף.
יש כבר אחד שמקבל יחס אספני. הסינכרו השחור התחיל פרויקט שיפוץ שאפתני.
Sent from Um Melabes
אז ככה...
בהרכבה של הראש, נתקלתי בגוז'ון של הפסנתר של צילינדר 3 - שאי אפשר להדק עליו את האום. שורה תחתונה הפסנתר לא נצמד למקום והאום מסתובבת חופשי - גם ההברגה הרוסה וגם הקנה שרוט.
היום אחרי השבתה מאונס של שבועיים, ניגשתי לעניין במלוא המרץ, עם אומים חדשות וגוז'ון מהראש ה"ישן" - לא היה קל... למען האמת השטות הזו לקחה איזה שעתיים. אבל הצלחה. בזה למעשה הסתיימה עבודת החלפת הראש, סגרתי הכל- צנרת, חיווט, הרבה עבודה... ונשאר רק לכוון שסתומים. בפעם הבאה.
קובץ מצורף 107261
על הדרך כבר החלפתי שמן ופילטר וטיפלתי בכל מיני נזילות שהיו, וגם פילטר אוויר חדש (הישן מעיד כאלף עדים על נסיעות השטח שהמסכן עובר)..
מפה לשם, מונחים על השולחן זוג פנסים שהזמנתי והגיעו בכלל בשביל הפרוייקט "האחר". אבל לא יודע למה, זה נראה מתאים יותר כאן. אז ניסינו... נראה לי שיישארו.
קובץ מצורף 107260קובץ מצורף 107259
אסף.
זה לד? או קסנון?
לד.
אסף.
קישור? יצרן ודגם?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
איך התאורה?
Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
סיני.
אבל מרגיש ונראה מאוד איכותי. לא שונה בכלום מבחינת מראה ותחושה מהמטצרים של ה300 דולר. לא בדקתי את האלקטרוניקה ולא את עצמת התאורה.
http://www.banggood.com/7inch-H4-H13...p-1020646.html
אסף.
אנחנו אחרי כיוון שסתומים שהלך די בקלות, מצאתי גם שאין הרבה בלאי בבוכניות של המרימים ההידראוליים - סה"כ נראה טוב. נשאר להניע, בשביל זה צריך מצבר חדש (אני יודע שאפשר עם כבלים, אבל ממילא צריך מצבר), לכוון שוב הצתה (לא אמור היה לזוז הרבה), ולטסט.
רגע, לפני זה ביטוח.
כמו שסיפרתי בדיון אחר, בגלל שרשום ברשיון "מגורים", חברות הביטוח לא מוכנות לבטח, ומפנים אותי לביטוח ב"פול". בגלל שכתוב "אספנות" הפול לא מבטחים בטלפון ודורשים שאני אבוא.
אז הלכתי היום לסניף בתל אביב. מאוד נחמדים ומאוד אדיבים.
אבל גם הם לא מצליחים לבטח את הקמפר המסכן. השילוב של N1, אספנות ומגורים נופל גם אצלם באיזשהו לימבו של ביטוח שלא מסתדר עם שום דבר.
בסוף האיש הבאמת יעיל ונחמד ואדיב מצליח למצוא איך כן לעשות את זה, אבל המחשב מסרב להוציא ביטוח. הסיבה? "לא מוזן סמ"ק".
כפי שחלקכם יודעים, ברשיון של רכב נוסעים כתוב נפח המנוע, וברשיון של רכב מסחרי המשקל הכולל. אצלי כתוב המשקל הכולל כי כשהקמפר עלה לארץ רשמו אותו בתור מסחרי. עד כאן הכל בסדר וככה תמיד זה עבד. אבל מתברר לפי האיש מאחורי השולחן, שלפני זמן מאוד קצר משרד הרישוי התחילו לרשום גם נפח וגם משקל לרכב מסחרי. וגם זה ממש בסדר מבחינתי. הבעיה היא שעכשיו בגלל שיש כזה שדה בתוקף, אם לא מוזן הנפח, אי אפשר לעשות ביטוח.
אז מה הפתרון? לרשום את נפח המנוע ברשיון, ובמחשב של משרד הרישוי. אין דרך אחרת.
טלפון לשירות הטלפוני של משרד הרישוי מבהיר שמה שחששתי אכן נכון. הדרך לעשות זאת היא להתייצב עם הרכב בעמדה 1. רק הם יכולים להוסיף נפח מנוע לרשיון.
וזה שלפני איזה 20 שנה החליפו מנוע ויש לי את כל הניירת כולל הנפח של המנוע, חתומה על ידי משרד הרישוי? "לא מעניין. הנהלים הם שצריך לבוא עם הרכב אחרת עמדה אחת לא נותנת שירות".
אבל לרכב אין טסט... "אז תוציא רשיון זמני ל 48 שעות".
אבל גם אין ביטוח. "אז גרר".
כלומר.
בגלל מה שאין דרך להגדיר אותו חוץ מרשלנות של משרד הרישוי - או באי רישום הנפח "אז" או בחיוב רישום הנפח עכשיו, אני צריך לשרוף יום חופש ולשלם לגרר הלוך-חזור? כן. בדיוק.
אני חושב לעצמי כמה בעלי רכב מסחרי לא חדש מתמודדים עם אותה סוגיה בדיוק, וזה לא נראה לי סביר, אבל אני לא עובד במשרד הרישוי.
אני משתדל להיות מעשי, ויודע שהבעיה תיפתר מהר ובזול. אל תדאגו.
חג שמח..
אסף.
למה לא הוספת שאם לא מספיקים כל סיפורי "הטרקטור שפגע בקו התקשורת עם הכף", והעובדה שיום עבודה שלהם נמשך 4 שעות בלבד (כולל חצי שעה הפסקה) וכדי להוסיף חטא על פשע, אז הם גם לא עובדים בחול המועד ואם אתה תקוע ככה- בלי טסט וכו' - והכל בגללם ובגלל הטמטום והרשעות שלהם, אז זו בעיה שלך, ותבוא אחרי החג?....
מדינת ישראל, 2016.
אחר כך מתפלאים ששיטת הפתרונות המהירים והזולים כל כך פופולרית.
. . .
אז אחרי חודשים ארוכים ומתסכלים, בהם הצלחתי לקבל מצ׳מפיון אישור על נפח המנוע - ומגיע להם פירגון על הטיפול היעיל למרות שהקמפר כבר ישן מכדי להיות במערכת הממוחשבת של היצרן - אבל לא הצלחתי לרשום את הנפח ברשיון, חודשים שבהם גורשתי בצעקות מהפול בתל אביב ונדחיתי באדיבות מהפול בנתניה- בסוף ועם דד ליין בדמות המפגש המדברי - הישועה הגיעה מהפול בבאר שבע שם יש גם את הידע כיצד לבטח וגם את הרצון לעזור. אז יש ביטוח, כיוון הצתה למזל, ומסע למשרד הרישוי להוציא רשיון זמני.
שישי בבוקר, גשם זלעפות ואני נוסע למוסך של בני ביהוד.
בבוקר תופעה מצחיקה. בהתחלה סטרטר נתפס ואז בכלל לא מגיב. נראה לי קפא הגריז של הבנדיקס.
במהלך השבוע שאחרי, אני במילואים ובני מדווח טלפונית שלא היה קל - הקמפר דומם במסלול, נראה לו שנגמר הדלק- אבל עברנו. עם הפנסי לדים.
הדימום הזה מוזר כי לפי כמות הדלק שנכנס המיכל לא באמת היה ריק. בהמשך אני חווה לכמה רגעים חיתוכים כמו של סתימת דלק ואז זה עובר.
נסיעת הבכורה הארוכה עם הראש המשופץ היא למפגש. 200 קמ כל כיוון ועוד איזה 30 קמ בשטח.
המנוע מתפקד נהדר, הטמפרטורה מתייצבת אחרי כשעה נסיעה במהירות מתונה של 55-50 מי״ש על 100 מעלות ונשארת שם גם בעליות. בחזור אני אמיץ יותר ומשייט סביב ה60.
אחרי חימום וקירור נשאר לחזור ולהדק סעפות ואני חושב שאני מרוצה מהתוצאה.
עוד הספקתי לפני המפגש להחליף את הצמיגים מ2008 לסט פליט הגרוטלוג, שקניתי מצחי, זוג מקסיס שטח מאחורה, ועוד שלושה סיניים בזול לקדימה ולספר.
הצמיגים האגרסיביים עושים את העבודה איפה שהיה צריך - בהחלט היו שווים את המחיר.
חזרנו לעניינים, וממש בזמן- עונת הטיולים בשיאה.
חנוכה שמח..
אסף.
חג שמייח... הרכב נראה נהדר והצמיגים יושבים עליו כמעט טוב כמו על הרייסר [emoji12]
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה נפלא!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לפני המפגש ואחרי עמידה ממושכת סבלתי מהתנעת בוקר בעייתית - הבנדיקס נתפס פעם אחת, לא זז פעם שניה, אפשר לחיות עם זה אבל צריך לראות מה קורה.
עוד דבר שאני משייך לעמידה הממושכת - פתאום הוא משתנק בהאצה. כשהמנוע קר. מסתדר אחרי כמה דקות אבל זה לא נעים.
שני הדברים נעלמו לחלוטין בטיול וחשבתי שזהו.
אחרי המפגש החניתי את הקמפר בחניה ברחוב, וכשרציתי לצאת לאחר כמה ימים, הוא לא הניע. לא מסתובב הסורר בכלל. אבל את המשאבת דלק אני שומע כלומר יש סוויץ.
הבנדיקס תפוס בטח. שמתי הילוך ודחפתי ברוורס. זה בד״כ עובד במקרים כאלו.
שום דבר.
מזל שחניתי במקום שזה אפשרי ולא בסתם חנייה ברחוב. קראתי ליותם והנענו בדחיפה. יצאתי לסיבוב בעיר, לאסוף את הילדה המרכזית מחבר. באמצע רחוב צר, בעליה קלה, המנוע משתנק. איזה נבלה הצמד מאחורי. אני עוצר. מתחיל נסיעה. המנוע נכבה. ההוא צמוד לי לתחת. יניע? לא יניע? הניע. אבל בקושי הצלחתי לזנק בעליה, נעמדתי בצד ונתתי למנוע להתחמם.
באסה.
חזרה מהעיר לרחבת הטיפולים. על הפרק עבודת סטרטר, והחלפת מסנן דלק שאני חושד בו כי זה הדבר האחרון במערכת הדלק שהחלפתי..,
אסף.
משתנק רק כשקר לו או גם אחכ?
רק קר. אבל לא על ההתחלה אלא אחרי דקה או שתיים.
אסף.
כנראה הצ'וק נסגר מהר מדי
אם זה לא היה הזרקה גם אני אולי הייתי חושב ככה...
אסף.
בהזרקה אני לא מבין כלום.
אולי המחשב חושב שהמנוע חם ואז משנה את התערובת.
בשישי הורדתי את הסטרטר - כפיים למי שתכנן בורג שהראש שלו מתחת לאוטו והאום המהדקת מאחור בתא המנוע. זה אחד מ״ברגי האמונה״ שיש בכל פולקסווגן. ברגים שאתה יודע שהם שם אבל אי אפשר לראות אותם. מישוש ואמונה זה מה שהדרש. ותקווה שמה שאתה מסובב זה האום הנכונה.
בכל מקרה ירד.
את הסטרטר הדביק מתקנים על ידי פירוק הסולנואיד, נקיון, גירוז וחזרה למקום.
הסולנואיד מחובר לסטרטר עם שני ברגים שקועים בעלי ראש שטוח. מי שם ברגים למברג שטוח, ועוד בכזה מומנט, בכזה מקום?
דפיקות, מברגים שונים, אימפקט. לא נפתח.
זה נגמר ולא בפעם הראשונה בהשחזה של מברג קנה מרובע למידה המדויקת של ראש הבורג, ואז דפיקה אחת למזל ועבודה של שניים - אחד עם כל משקל הגוף על הבורג, השני לוחץ ומסובב עם ג׳בקה.
יאללה, הפרדנו את הסולנואיד. נקיון של המשלב בבית הסטרטר - מלא גריז יבש ואפוי, ושל הראש של הסולנואיד.
עברנו לפירוק משני - פתיחת שני הברגים שמהדקים את מכסה הסולנואיד, פתיחת הלחמות של החוטים שיוצאים מהמכסה למגעים, ותוכ כדי פתיחת המכסה. המלחם הרגיל לא צלח למשימה והוצאנו מהארון מלחם 100 וואט בן יותר מ50 שנה.
מתחת למכסה המגעים מלוכלכים וקצת מפוייחים. תפסנו אותם רגע לפני שהם נשרפים. ניקוי טוב, ליטוש עדין. הכל חוזר למקום כולל בדיל מיוחד לטמפרטורות גבוהות. אטימה של המכסה עם לוקטייט ומתחת לברגים של המכסה סיליקון. בסטרטרים חדשים יותר אין ברגים למכסה, הוא מחובר בניטים ולא מיועד לפתיחה.
הברגים שמהדקים את הסולנואיד לסטרטר עוברים ניקוי והעמקה קלה של החריץ עם משורית.
על הראש של הסולנואיד ועל מנגנון השילוב אני מורי כמות קטנה של גריז מוליבדן לטמפ גבוהות במיוחד ואוטם בין הסולנואיד לסטרטר עם לוקטייט.
הסטרטר חוזר למקום והכל עובד.
בשלב מסויים חשבתי לעזוב את הברגים העקשים ולהחליף סטרטר - יש לי שניים להחלפה של ואנאגון. המבנה הפנימי יותר טוב, הסולנואיד חזק יותר - זה סטרטר יותר טוב והוא בטוח מסובב את המנוע.
אבל הסולנואיד שלו קרוב יותר לבורג העליון ונתקל בגשר תושבת הגיר. באסה.
עוד יותר באסה זה שניקוי סולנואיד זה משהו שצריך לחזור עליו פעם בכמה שנים. ככה זה בפולקסווגנים...
אחר כך תמונות...
אסף.
- - - Updated - - -
בזמן הסרת הסטרטר ראיתי שצינורית הוואקום שהולכת לשסתום האוויר של עזיבת מצערת - היתה קצת מעוכה. זה גרם לי לחשוב שאולי בעיית ההשתנקות היא בגלל הווסת לחץ דלק שגם הוא מווסת וואקום. צריך לבדוק.
אסף.
הסטרטר על השולחן, לפני נקיון...
קובץ מצורף 112994
שני הברגים הסוררים והסולנואיד בחוץ. שימו לב למשלב שלו - הלשונית עם החריץ. זה האזור שדורש ניקיון טוב, בשני הצדדים גם בסולנואיד וגם בבית הסטרטר.
קובץ מצורף 113000קובץ מצורף 112998
קובץ מצורף 113002
המכסה של הסולנואי לפני הפירוש המשני. רואים את שני הברגים השטוחים שלא קיימים בסטרטרים חדשים יותר - לא אמורים לפרק את המכסה, ורואים את ההלחמות שצריך לפתוח כדי לפרק את המכסה.
קובץ מצורף 112999
אחרי הסרת המכסה - זה מה שרואים
קובץ מצורף 113001
המכסה עצמו, שימו לב להלחמות שפתחנו
קובץ מצורף 113003
ואותו המכסה מבפנים
קובץ מצורף 113005קובץ מצורף 113004
לאחר הסגירה והידוק הברגים, רגע לפני הלחמה חוזרת של החוטים. בין לבין צריך עם המלחם לנקות את החורים שאליהם נכנסים אחר כך חוטי הנחושת.
קובץ מצורף 113006
כאמור, ברוב המקרים מסתפקים בהסרה של הסולנואיד, ניקוי, והרכבה מחדש - בלי לפתוח את המכסה.
השוואה בין סטרטר של T2 לסטרטר של T25 קירור אוויר. למטה הסטרטר של הונאגון למעלה הסטרטר שלי. חדי העין יראו שהסטרטר של הונאגון מחובר לסונואיד שלו עם אומים משושים ולא עם השטות הזו של ברגים שטוחים. אפשר גם לראות שמיקום הסולנואיד שונה..
קובץ מצורף 112997
קובץ מצורף 112995
השילוב של הסולנואיד בונאגון בנוי נכון יותר - בצד של הסולנואיד יש את הוו הזה ובצד של הסטרטר יש קשת שנתפסת מולו.
קובץ מצורף 112996
אבל הוא לא מתאים בגלל המיקום של הסולנואיד - בכל זאת היה מעניין לפתוח ולראות.
אסף.
השריטה אצלך עמוקה, זה בטוח :rolleyes:
עוד מעט טסט נוסף, וקצת לפניו צריך להחליף גרמושקות ולהדק הידוק חוזר את הסעפות אחרי הנסיעה למדבר. נראה לי שיש גם נזילת שמן...
סביבות פסח אנחנו מתכננים טיול סובב ישראל. כמו תיירים. יש המון אתרים ומקומות מעניינים ששמתי לב שהילדים לא מכירים בגלל שאנחנו תמיד מושכים למסלולי שטח ולא לאתרי התיירות. אז לכבוד הבר מצווה יותם ביקש טיול מקיף בחו״ל... בארץ.
לקראת המסע אני מתחיל להכין ברצינות את הקמפר. אמנם הקצב יהיה איטי ומעט קילומטרים ביום, אבל אסור שתקלות יעצרו לנו את הטיול.
ברשימה יש פירוק של המתלה הקדמי לראות אם שוב נשברו קפיצים, ואיזון מחדש של המתלה האחורי, בידוד טוב של צינורות האוויר של החימום, חיזוק הברגים שמחזיקים את הגגון, הדבקת חומר אטימה בדלתות, כל מיני תיקוני נגרות קלים ועוד.
אני מעריך הכל ביומיים שלושה של עבודה מאומצת על הליפט, מקסימום עוד יום או יומיים של התארגנויות.
בקיצור. הרבה עבודה.
אבל יהיה שווה את זה.
אסף.
אסף אולי צריך להחליף את שם השירשור ל"פרויקט שנמשך כל החיים" .
כל הכבוד על הסבלנות וההתמדה .
עידו
טוב... זה הרעיון של רכב אספנות.. לא?
אסף.