לאט אבל בטוח, האליטה של הקארזפורום מהגרת לג'יפולוג.
שזה די סמלי בהתחשב בנושא השרשור...
Printable View
Research Octane Number (RON)[edit]
The most common type of octane rating worldwide is the Research Octane Number (RON). RON is determined by running the fuel in a test engine with a variable compression ratio under controlled conditions, and comparing the results with those for mixtures of iso-octane and n-heptane.
Motor Octane Number (MON)[edit]
Another type of octane rating, called Motor Octane Number (MON), is determined at 900 rpm engine speed instead of the 600 rpm for RON.[1] MON testing uses a similar test engine to that used in RON testing, but with a preheated fuel mixture, higher engine speed, and variable ignition timing to further stress the fuel's knock resistance. Depending on the composition of the fuel, the MON of a modern pump gasoline will be about 8 to 12 octane lower than the RON, but there is no direct link between RON and MON. Pump gasoline specifications typically require both a minimum RON and a minimum MON
אה..
וואללה... מעניין מאוד.
אז כבר לא יכולת לענות למתחכם?
מאיפה לי לדעת מה הולך פה/שם?
תבוא אליי וניקח אותך לcomedy store, תקבל אירוח vip ממיטב הקומיקאים, טוב תלוי בדיוק מתי תגיע, חבל שאתה לא יכול להגיע במרץ, כשאני אקח חלק בהפקת שבוע האופנה המקומי...
בשביל שלברנרד לא יהיה משעמם בסופ"ש, החלטתי לספק לו קצת תחמושת והזדמנות להסביר לי שוב היכן אני טועה. :p
שבוע ראשון ו-1500 מייל בחוף המערבי עברו בהצלחה, בינתיים יוצא אחלה טיול. עם זאת, אחת ממטרות הנסיעה הייתה כאמור לבדוק אופציות לרילוקיישן הבא שמתוכנן ל-2017/8, ובהיבט הזה לצערי מסתמן שאין לי מה לחפש בארה"ב. נראה שבאספקטים החשובים לי ההבדלים בין הצד המזרחי למערבי אינם תהומיים, ההתרשמות בסה"כ לא שונה בהרבה, וזו עדיין אותה אמריקה שעצבנה והתישה אותי בפעם הקודמת.
יש שני דברים עיקריים שמציקים לי פה. ראשית, אני כל הזמן בתחושה שהגעתי לגרסת ה-lobotomy (כריתת אונה) של המציאות שאני מכיר. אני נוסע על פולקסוואגן ששוב הורידו לו את בורר האורות מחמישה מצבים ל-on/off בלבד, הוא מצפצף עליי כל פעם שאני פותח דלת ואז ממשיך לצפצף כשעוד לא הספקתי לשים חגורה, וככה זה ממשיך כל היום - רבאק, עוד לא הנעתי! מה הלחץ? היום בסן פרנסיסקו ראיתי מספר רכבות קלות שבין הקרונות שלה היו מחוברים סרטי סימון, יעני שאף אחד לא ינסה להיכנס למרווח הזה... נשבע לכם שטמטום כזה עוד לא פגשתי , ופגשתי לא מעט.
אם זה לא מספיק, יש פה שלטים בכל כביש ודרך, כמו לילדים מפגרים, כדי שהאוכלוסיה המקומית תדע להתנהל בצורה מסודרת בתנועה. שזה אחלה, אבל מרוב שעטפו אותם בצמר גפן, נראה שהאנשים האלה כבר שכחו מה זה הגיון ושכל ישר ואיבדו כל יכולת לנהל את עצמם בלי הוראות מסודרות. לראיה, בקטע משולט היטב הם מצליחים לזרום על 110 קמ"ש אפילו בתנועה צפופה (מדהים לראות את זה), אבל ברגע שיש קטע כביש עם פחות סימונים (והיו כמה כאלה), מה שנקרא all hell breaks loose והם מתחילים להתנהג כמו אחרון הלבנטינים - לחתוך, לעקוף מימין ומה רק לא. התופעה החביבה עליי זה כשנוסעים מהר בתנועה צפופה אבל אין שלט המורה על סוג האורות שצריך להדליק - כמובן שחצי מהדפוקים האלה נוסעים עם אור גבוה, ובפאקינג עומס תנועה! מה, לא ברור שזה יסנוור? אבל אין שלט שאסור... אז כנראה שמותר. :confused:
וזה רק על קצה המזלג. הנושא הזה מורגש בכל מקום, אפס שיקול דעת והכל לפי הספר. בוקים, מרובעים, סתם מטומטמים... לא יודע איך לקרוא לזה.
תופעה שניה זה תרבות הצריכה המפורסמת שלהם שעליה כבר דיברנו בעבר. "אצלנו" באנגליה (למעשה ברוב אירופה המערבית ממה שאני מכיר) הפרסומות ברדיו הן משהו בסגנון "צריך שטיח? יש לנו שטיח." לפעמים זה קצת יותר אגרסיבי: "צריך שטיח? יש לנו שטיח זול". ברדיו של קליפורניה זה יותר בכיוון של: "יש לנו שטיח!!!!!!!!!!!! הוא זול!!!!!!!!!! תקנה שטיח!!!!!!!!!!!! עכשיו יא נבלה!!!!!!!!!!!! שטיח!!!!!!!!!!!!!! שטיח!!!!!!!!!!! זול!!!!!! הכי זול!!!!!!!! בתשלומים!!!!!!!!! תקנה!!!!!!!! תקנה!!!!!" ואז אומרים את מספר הטלפון, בין פעמיים לחמש. ואני שומע את זה באוטו או בטלוויזיה במלון ונשאר בתחושה כזאת:
http://www.reactionimage.org/img/gallery/1112819059.jpg
יותר מדי פעמים אני מרגיש פה כמו האווז מהתמונה המפורסמת של הפיטום, זה עם צינור ההזנה תקוע לו בגרון. דוחפים לך פה אריזות ענקיות של מזון בחנות, שתקנה ותזרוק חצי, כי לקנות שני פריטים בודדים יעלה לך כמו אריזת "חסכון" של שמונה. צועקים עליך בכל מקום שתקנה ותקנה ותקנה - מכונית חדשה, שטיח, מטבח, בית - אם כבר יש לך, תחליף/תשדרג. אם אין לך כסף, נעשה לך מימון. רק תקנה ותמשיך להניע את גלגלי הכלכלה המקומית. בא לי להקיא מזה כבר, בדיוק כמו האווז ההוא.
אגב, התלוננתי בעבר שבצד המזרחי הייתה לי בעיה להשיג אוכל נורמלי (חוץ מהסטייטים הדרומיים). אז כאן אין בעיה להשיג, הבעיה היא עם המחיר. אם בצד ההוא המשחק היה למצוא את ה-5% מזון אמיתי שמתחבאים בוולמארט, פה המטרה היא למצוא את החנות/מחלקה אורגנית שהמוצרים בה עולים רק פי 2 ממזון רגיל ולא פי 3 או 4. בינתיים אני מצליח, אבל בחלק מהמקומות בהם יצא לי לעבור המניאקים גרמו לי להזיע כהוגן.
נקודה אחרונה - מחירי הדלק. ההפרשים בין הערים והסטייטים מטורפים, מגיעים קרוב ל-100%. הכי נמוך בינתיים היה בנוואדה (1.88) והכי גבוה בעיירות הנופש שבהרי סיירה (3.79). פה אני לא מתלונן אלא סתם משועשע, כי גם זה כבר הפך אצלי למשחק של חתול ועכבר, או "מצא את התחנה הכי זולה ברדיוס של 100 מייל".
בקיצור, אמריקה נשארת בשבילי מקום נהדר לטייל בו אך אינני רואה עצמי משתלב כאן היטב בתור תושב או משחק לפי הכללים שלהם. כמו בכל מקום אחר שגרתי בו או שקלתי למטרה דומה בעבר, אני רואה את הפשרות שאצטרך לעשות כדי להשתלב כאן, מה שאני לא רואה כרגע זה את התמורה. אז למי שסגנון החיים הזה מתאים לו - שיהיה לבריאות. את האושר שלי אמשיך כנראה לחפש באירופה.
מצטער – היו בלת"מים.
כנראה שנראתי נינוח מידי, בזמן האחרון..
בכל מקרה, מסתבר שהיה איזשהו קצר בתקשורת ואי הבנה (מצידי, אלא מה..) ואני בכל זאת צריך לבנות דק, בין הבית לבריכה..
לא יודע למה, קיבלתי את הרושם ש-SHMBO ויתרה על הרעיון... עכשיו אני אצטרך לבנות את הדבר הזה (עם חזית מעוגלת!!) בקור של מינוס כמה (ושלג), על מנת שיהיה מוכן ל"עונת הרחצה".
כמובן שצריך להגיש לעירייה תוכניות, שכוללות מידות אורך ורוחב וגובה ועומק יסודות (יש תקנים וצורת בנייה) ומרחק מהשכנים (למרות שברור, לפי השירטוט, שזה רחוק מהמינימום – יענו בסדר) וצריך תשריט של מודד מוסמך – מרובעים פחד... אבל ברגע שאתה מספק להם את מה שצריך, לפי הספר, תוך יום יש לך אישור.
וגם יש איזה דולר או שניים פנויים ומחפשים איזה בית להשקיע בו (המחירים פה, בערים ליד, לא בעיר "שלי") כ"כ זולים, שבא לך לבכות.. פשוט בא לבכות.
בית 3 קומות, עם שתי דירות רשומות (צריך שיהיה רשום כ "רב משפחתי" אחרת זה נחשב כדירה אחת "חד משפחתי".. שווה פחות) ב-K54$.. מחיר פתיחה...יסגר בפחות... למות.
ויש גם בפחות, אבל חד משפחתיים – יש גם ב-K30-K20 דולרים. בית, במושגים ישראלים, של 5-6 חדרים באיזור טוב..
התשואה על ההשקעה פה (אם משכירים. אם מוכרים (פליפ – משפצים ומוכרים) זה יותר) יכולה להגיע להגיע ליותר מ 15-18 אחוז, בקלות..
כשהתחלתי "להסתובב" עם חברה, שעושה את זה כמה שנים, בערים מסביב, הבנתי מאיפה באים כל העובדים, שעובדים פה, בוורהיס וצ'רי היל, בגינון ובנייה וכל יתר עבודות הצווארון הכחול...
ולכל אותם סקפטיים, שאמרו (גם בה"פ) שלא חוכמה לחיות בארה"ב, כשאתה ברילוקיישן ויש לך כרית של העבודה..
העניין הוא שלמי שיש כישרון והבנה בעסקים וקצת כסף להשקיע (לא צריך הרבה, אפשר למנף/להלוות אבל אז נכנס עניין מידרוג הקרדיט) יכול להסתדר פה לא רע בכלל.. לא רע בכלל... ודי בקלות.
צורעס..
איך שלא יהיה, בזמן שאני מיילל על עודף תעסוקה פתאומי (בפוטנציה) ומנסה לשחזר את הקבצים שנמחקו ע"י הגמדה, אני אנסה להעביר לכם מה באמת קורה פה בארה"ב...
אז רק שתדעו שהנושא החם ביותר היום בארה"ב (מיד אחרי שגמרו לטפל בנשיא, שמתעקש לא לקרוא למוסלמים הקיצוניים... מוסלמים קיצוניים) הוא.. ספורט.
אני לא בדיוק עוקב אחרי כל השטויות שלהם אבל יש פה עכשיו משהו שפשוט אי אפשר להעלם ממנו. הם דוחפים אותו לכל חור וכל התחנות והערוצים מדברים על זה בלי הפסקה.
למי שלא יודע, הסופרבול מתקרב ויש שערוריה חדשה שקורעת את המדינה..
כדור הרגל, ששימש במשחק "חצי הגמר".. לא היה מנופח כמו שצריך!!!
כן – בדיוק מה ששמעתם: הכדור לא היה מנופח בהתאם לתקן (יש אשכרה תקן) ו... All hell broke loose. לא פחות!!
אז ככה – הסבר קצר.
לא שידעתי (ומסתבר שהרבה לא יודעים..) אבל במשחק הפוטבול האמריקאי, כל קבוצה מביאה את הכדורים שלה.
לכדור יש "תקן" מאוד פרטני ומחמיר של החומר ממנו הוא אמור להיות עשוי, הממדים שלו, המשקל שלו והדבר הרלוונטי ביותר לענייננו – לחץ האויר שבו הוא מנופח.. (אני מתאר לעצמי שגם באיזה גז משתמשים אבל זה לא נדון...)
לכל קבוצה מותר להביא 12 כדורים. הכדורים נמסרים לשופטים לפני המשחק, לבדיקה (וכנראה שגם אחרי..) ואלה הכדורים שמשמשים את הקבוצה, בזמן שהכדור נמצא ברשותה.
ללחץ האויר בכדור יש "מקסימום" ו"מינימום" מותרים וכל זמן שהלחץ נמצא בתחום הזה, הכל בסדר.
ישנם שיקולים שונים (ומשונים) ללחץ האויר ויש אסטרטגיות שלמות בקשר לזה – רק נציין שכשבועטים (יש בועט מיוחד לכל קבוצה, שתפקידו... לבעוט את הכדור, בכל מיני מצבים (לא נלאה אותכם) לשער או למרחק) האינטרס הכללי של הבועט, הוא שלחץ האויר יהיה כמה שיותר גבוה, על מנת שהכדור "יעוף" רחוק יותר ומדויק יותר.. בגדול.
יש גם סברה שאומרת שכשיש בכדור לחץ נמוך, קל יותר לאחוז בו והסיכוי שתאבד אחיזה ותשמוט את הכדור, קטן יותר.
כשהלחץ נמוך יותר, הכדור גם פחות "קופצני" ויותר קל לשליטה (כשבועטים דווקא רוצים שיהיה קופצני..)
בכל מקרה, לכל קבוצה מותר להביא, כאמור, 12 כדורים לשימושים השונים, לפי בחירתה.
זה היה ההסבר, על קצה המזלג – תהיו בטוחים שההסברים שעלו פה בטלוויזיה היו ארוכים ומדעיים הרבה יותר (ובערוצי הספורט... בכלל הביאו נוסחאות וסיפורי קרבות..).
מה קרה...
לפני כמה ימים, היה משחק 1/2 גמר, שבו ניצחו ... לא זוכר מי אבל קבוצה טובה.. חתום.
המשחק היה במזג אויר קר מאוד וכאמור קבוצה אחת ניצחה (בלי פנדלים – משחק שנאמר עליו שהיה די חד צדדי) ועלתה לגמר – לסופרבול.
אחרי המשחק נמצא ש-11, מתוך 12 הכדורים של הקבוצה המנצחת, נופחו פחות מהתקן המותר!!!
כן!!!
היה פחות PSI או שניים מהמותר ו.. זהו בעצם.
מהומת אלוהים!
Breaking News בכל התחנות!!! בלי להגזים!! וסימני הקריאה שלי אפילו לא יכולים להבהיר את גודל השערוריה..
רמאות!!
פגיעה בקודש הקודשים (עאלק).
מיד החלו דיונים אם זה היה בכוונה או לא ומה צריך לעשות עם הקבוצה – עונש קנס? איבוד התור ב-DRAFT? פסילה מלשחק בסופרבול?
ושתבינו – זו הקבוצה הפייבוריטית לזכייה בסופרבול!
כל יתר הנושאים (טרור, דע"ש, צרפת, עירק, "מצב האומה", מהגרים.. הכל) נדחקו הצידה וכל מה שמעניין את הגלמים האלה, זה כמה אויר היה ומה יהיה העונש.
דיונים אינסופיים בכל מהדורת חדשות ותוכניות הבוקר ומבזקים ומסיבות עיתונאים וסטטיסטיקות ואסטרטגיות של לחץ אויר ופרשנים ו.. ומה לא...
וזה עדיין לא נגמר – אפילו לא התחיל באמת.
אני אומר לכם, מי שלא חי פה, לא יכול אפילו להתחיל להבין את גודל המשבר והשבר.
כדור-רגל..
פרופורציות.
בין לבין, אפשר לדווח שאני פשוט לא מצליח להדביק את מחירי הדלק פה.
כל פעם שאני מתדלק או עובר ליד התחנה ליד הבית, אני מצלם את מחיר הדלק (יש שלטים ענקיים, כמעט בכל תחנה, שידעו כמה עולה) אבל כבר בדרך חזרה/בחליפה הבאה, המחיר משתנה.
לפני כמה ימים כתבתי בשירשור של "הדלק" שהמחיר התייצב על 1.9$ (אני חושב)... היום הוא כבר 1.7$.. לגלון (יענו בערך 4 ליטר..).
אתה פשוט לא יכול לתכנן מתי למלא את המיכל, על מנת להפיק את המירב מכל דולר שאתה משלם – מילאת... אחרי שעה המחיר יורד..
מעצבן.
לא עדיף כבר לשלם 2$ לליטר אבל שיהיה קבוע?
בהמשך לשירשור על (חוסר) תרבות הנהיגה.
רקע, שתבינו על מה מדובר ומה הקשר לפה, בכלל.
מישהו העז להביא דוגמא מקנדה ומיד נקטל, שבקנדה יש יותר הרוגים וג'ו מיד העלה סטטיסטיקות (איך הוא מוצא את כל הדברים האלה, אלוהים יודע..), שהבהירו שכל הסטטיסטיקות והמספרים הם... גמישים כאלה, תלוי באיך "סופרים".
נמרוד גם ציין שאנחנו, ישראל, במקום טוב באמצע ומה הסיפור בכלל..
מה שברור הוא, וכך גם אמרתי באותו שירשור, שתנאי הנהיגה פה (צפון אמריקה ואירופה) שונים לגמרי מאלה שבארץ..
זוכרים שאמרתי לכם שהקלישאה של "שיחות מזג האויר" מקבלת פה פרופורציות שונות לגמרי?
אז הנה דוגמא.
לפני כמה ימים היכה פה גל קור – ממש "היכה".
גל קור שהגיע מקנדה (שום דבר טוב לא מגיע מקנדה.. חוץ מדרכונים) וחלף תוך כמה שעות לאורך החוף המזרחי, והוריד גשם קפוא.
גשם קפוא, לפי ההגדרה שלהם, זה לא סתם גשם קר – זה גשם שמיד כשהוא פוגע בקרקע הוא קופא.
כל הגישעפט הזה קרה כ"כ מהר שלא הספיקו לפזר מספיק מלח על הכבישים (בד"כ הם מאוד יעילים). מיד החלו מבזקים בכל התחנות והזהירו נהגים, שמי שיכול פשוט שלא יצא מהבית/עבודה עד שיעבור גל הקור (כמה שעות בסה"כ) והרשויות יצליחו לפזר מלח בכל המקומות.
ממש היו מבזקים שדיווחו על התקדמות גל הקור/הגשם לפי "אבני הדרך" בכבישים ודיווחו על מצב הכבישים.
הבעייה העיקרית במצב הזה, שהקרח שנוצר הוא דק מאוד ושקוף לגמרי ולא רואים אותו בכלל.
גם אם יש מלח על הכביש ויש פה ושם איזה "PATCH" קטנטן בלי מספיק מלח והגשם בדיוק קופא שם... בעייה.
בכל דיווח של התקדמות הגשם התחילו להצטבר דיווחים על תאונות ענק. תאונות שרשרת של 50-60 כלי רכב, שהחליקו על מקטעי קרח בכבישים המהירים.
אנחנו מדברים, למשל, על הכביש שמוביל לניו יורק (I-95), שמהירות הנסיעה בו היא 85-90 מייל לשעה (מותר 65 אבל התנועה.. "זורמת", ב-85 מייל לשעה, עוקפים אותי כאילו אני עומד..) – קטע פיצפון של קרח ו.. אוי ואבוי.. וכך באמת היה.
המון המון תאונות דרכים ורובן שרשרת ובכבישים המהירים עשרות כלי רכב מעורבים.
במזל לא היו מאות הרוגים – צריך רק לראות את כל הדיווחים (יש יש מסוקים של כל הרשתות ומצלמים את כל הקישקעס..) כדי להבין את גודל המזל.
זו דוגמא אחת כמה מזג האויר חשוב פה וכמה חשוב להתעדכן (כמו בגלגל"צ, יש פה כל איזה 15-20 דקות, דיווח מזג אויר בכל התחנות וכמובן, גם תחנת מזג אויר בלבד..).
וזו גם דוגמא לכמה תנאי הנהיגה פה שונים (אתה יוצא מהחנייה בבית, פונה שמאלה ובין רגע עושה 270 מעלות.. במהירות אפס ממש) ושלנו אין כ"כ את התירוץ הזה, של תנאי מזג אויר קיצוניים, להסביר את מספר ההרוגים שדומה לזה של קנדה (שם יותר קשה מבארה"ב.. הרבה יותר) ושל נורווגיה...
מזכיר לי סיפור – איך לא.
סיפור אמיתי לגמרי.
הבית שלי נמצא על מין גיבעונת קטנטנה. מהכביש לחנייה/חצר, יש עלייה קצרה.
ערב אחד, בחורף שעבר, אני חוזר מפילדלפיה (לקחתי את SHMBO לשדה התעופה), חונה את הגראנד לצידו של הפורד ונכנס הביתה.
אחרי שעה בערך, צילצול בדלת..
שתבינו – אף אחד לא מגיע אליך בלי תיאום מראש ובטח לא בשעה תשע וחצי בלילה – כשהכל מת פה לגמרי.. סוברביה.
אני פותח את הדלת (ומוכן לאיזה מטורף עם סכין/מאג שבא להשתולל) ובפתח עומד הצעיר שגר מולי (זוג צעיר ועדין – בלי ילדים, עדיין. היא יהודיה..) שמתנצל מעמקי נשמתו על החוצפה (שהגיע בלי לתאם) אבל הוא "חשב שכדאי שישאל אותי"...
לא הבנתי מה הוא רצה לשאול ואז הוא אומר "חשבתי הרבה אם לבוא אבל בסופו של דבר חשבתי לי שבטח לא חנית ככה בכוונה..."
עוד אני חושב מה איכפת לגולם איך אני חונה את הרכב שלי בחצר שלי והוא זז טיפה ואני רואה, מעב לכתף שלו, את הגראנד באמצע הרחוב.
אשכרה גראנד צ'רוקי שחור, עומד לרוחב הכביש.. באמצע.
מזל שהרחוב שלי הוא אחרון בשכונה, לפני היער והוא גם במין "שלוחה" כזו, שלא עוברים שם, אם אין מה לעשות שם... ואין.
אני זוכר בפירוש שהעברתי ל-P ודרכתי על בלם היד/רגל ובטוח שלא היה קרח שם (היה שלג אבל לא קרח.. בקרח האוטו פשוט מחליק ומרגישים).
מיד הכנסתי את הרכב חזרה (מרוב מהירות ומבוכה, לא צילמתי) ובדקתי שוב ושוב שאין קרח מתחת לגלגלים..
רק למחרת, אחרי ניסויים, הבנתי מה קרה..
הרכב היה חם וכך גם הגלגלים, אחרי הנסיעה, ופשוט המיס את השלג עליו עמדתי (לא בעייה בדרך כלל) אבל היה כ"כ קר (אחד הלילות הקרים ביותר באותו חורף הרבה יותר ממינוס עשר) שמיד לאחר שהשלג נמס, הוא קפא מתחת לגלגלים והרכב שייט לו לכביש..
מזל שהיה כ"כ קר, שהקוקיות שמטיילים עם הכלבים הפצפונים שלהם (יש פה זוג זקנים עם שני קולי סקוטי קטנים... כמו הרגיל אבל משהו כמו 1:5.. קטנים) לא הסתובבו שם..
אחרי יומיים, הברגתי קרשים לרוחב החנייה, שלא יחליק שוב הגראנד הזה..
בגבעתיים (ואפילו ברמלה) זה בחיים לא היה קורה לי..
עוד משהו שלא זוכה ל"זמן אויר" בארץ.
יש משהו שהרפובליקנים לא עוזבים בשקט, הוא ... הנשיא השחור..
יש פה תחנת טלוויזיה (לא מקומית - משדרת לכל ארה"ב) שנקראת FOX (זו רשת בעצם) שפשוט "מטווחת" את הנשיא על כל פלוץ שהוא תוקע.. או לא.
אחרי הפיגועים בצרפת, נכנסו בנשיא על זה שלא שלח נציג לתהלוכה (כל הזמן הביאו את ביבי בתור דוגמא "שאפשר" למרות אילוצים ביטחוניים).
אחרי זה הכניסו לו על זה שהוא מסרב לקרוא לילד בשמו "מוסלמים קיצוניים" או "טרור מוסלמי קיצוני" – אתם צריכים לראות באיזו אגרסיביות נכנסים בו – באימאמש'לו.
מסיבת עיתונאים בבית הבן והם לא נותנים לא לזוז ימינה-שמאלה וממשיכים לקרצץ על זה... מליון שאלות בנוסחים שונים והוא... מתעלם.
ואז הגולם שיחרר עוד 5 טרוריסטים מגוואנטנימו – וואי, וואי, וואי!
צלבו אותו.
ואז זרקו את ההומואים מהמגדל, בעירק – נתנו לו בראש.
ונותנים לו בראש על זה שהוא לוקח קרדיט על מחיר הדלק (שהוא בכלל היה נגד תעשיית הנפט והתעקש לפתח אנרגיה חלופית) ועל זה שהאבטלה ירדה (שאומרים שזה בכלל בזכות מושלי המדינות – רובם רפובליקנים) ואיך הוא לא מצליח להיכנס לנעליים של בוש, בכל הנוגע להקמת קואליציה נגד הטרוריסטים – לכמה ימים, פתאום השוו אותו לבוש, בכל התחנות. בוש הצליח, לכל הפחות, לגבש קואליציה..
מזה יומיים שלושה יש פה בלאגן מאוד גדול עם ביבי.
הנשיא אומר ש"זה לא יפה" מה שעשו לו, ההוא הרפובליקני וביבי וככה לא מתנהגים וש"מנהיג מדבר עם מנהיג"...
כאילו... לא היה צריך יותר מזה כדי לתת ל-FOX (ואחריהם כל היתר.. נגררו בעל כורחם) תחמושת נגד הנשיא – והנאום שלו לאומה, עוד ליבה את האש...
ישר שלפו נתונים, כמה הדמוקרטים הפריעו לבוש (היה אז נשיא רפובליקני ורוב דמוקרטי בקונגרס ובסנאט – כמו היום רק הפוך..) ונפגשו עם מנהיגים במזרח התיכון בלי ליידע את הנשיא ולפעמים בניגוד מפורש לדעתו.
פשוט הביאו את כל המקרים וטענו שהוא WHINING BABY שלא יודע מה פירוש "להפסיד" – שהרי הפסיד את הקונגרס ואת הסנאט..
ואז הגיע הנאום לאומה... והגולם השחור הזה החליט להזכיר לכולם שהוא ניצח בשתי מערכות בחירות..
שמן למדורה...
ישר קפצו עליו והביאו את הג'נטלמן בוש, שבנאום לאומה, אחרי שהדמוקרטים ניצחו בקונגרס ובסנאט, בירך אותם והחמיא להם והבין שלהפסד יש מחיר ושיהיה לו קשה עכשיו להתעלם מרצונותיהם של הדמוקרטים..
הכושי... לא מבין שהפסיד.
הוא לא מבין שעכשיו הוא צריך להתחשב ברוב הרפובליקני.
הוא מתעלם מההפסד שלו ומזכיר שלפני שנתיים ניצח ומאיים להטיל ויטו על כל חוק והחלטה שיעלו הרפובליקנים..
"הוא לא יודע להפסיד", כך אומרים כולם (גם דמוקרטים שבניגוד לדיווחים בישראל, די מסתייגים מהנאום של הנשיא..).
אז יצאה ההכרזה שלו שלא ייפגש עם ביבי, כשזה יגיע לנאום... יו איך זה מרתיח פה את כולם.. כמעט קונצנזוס.
דווקא בתקופה כזו, של טרור ואיומים ממשיים על ארה"ב (שלא להזכיר שהבטיח שלא יהיו כוחות אמריקאים "על הקרקע" במזרח התיכון... והנה יש.. וצריך עוד ואין 1/2 בהריון) הוא משחק "ברוגז" עם החברה בטובה ביותר של ארה"ב באזור...
פתאום כולם התחילו לרמוז שהוא, נשיא ארה"ב, פוגע בביטחון הלאומי...
וכל זה דווקא שלפני שבועיים שלושה, דווקא הוא היה בשיא הפופולריות שלו..
עוד דבר שעשה/עושה פה "רעש גדול מאוד, הוא הסרט "צלף אמריקאי".
פשוט אי אפשר להפריז בחשיבות של הסרט הזה, לציבור פה.. היסטריה.
לא, לא היסטריה בסגנון הפרמיירה של הארי פוטר וכו'... היסטריה של פטריוטיות... כנראה שככה זה בעולם שלא צריך לדאוג מבית הדין בהאג ומצווי מעצר הזויים באנגליה ושבדיה...
בקיצור. הסרט הזה פשוט הוציא את כולם "לרחובות" וכל רשתות בטלוויזיה פה מתמוגגות ומתחרות זו בזו בסופרלטיבים שנשפכים פה על הסרט ועל השחקן ובמיוחד על הגיבור.. החייל ההוא שנרצח. ויש קונצנזוס שהיחיד היה יכול להביא את כל הגבורה והפטריוטיות הזו למסך בצורה הטובה ביותר האפשרית הוא... קלינט איסטווד.
שתבינו, הסרט הזה רץ כבר כמה שבועות אבל בעיקבות "פריז" והמעידות האחרונות של הנשיא בנושא "הביטחון הלאומי", הדברים יצאו פה מכל פרופורציה..
בכל הרשתות הזמינו את האלמנה לראיונות נוטפי פטריוטיות והגאווה פה מרקיע שחקים..
כמו שאמרתי לכם, פה, בתקופה הנוכחית (בניגוד לויאטנם, ועל זה מכים על חטא, כמו שציינתי) החיילים הם הגיבורים של האמריקאים.. כל החיילים.
ואם יש באמת איזה גיבור (והכל פה נמדד סטטיסטית... נתונים!), בכלל כולם יוצאים מגידרם.
ישלנו מה ללמוד (וגם מה ללמד.. אבל זה ברשימה אחרת, של מה חסר לי פה..).
תראו, מקובל פה שבסופ"ש הראשון של הצגת סרט, לא ניתן להשיג כרטיסים (לסרטים הטובים) ובכלל, לצאת פה לסרט, זה מושג – זו תרבות.. זה לא סתם בילויי... אבל זה לרשימה אחרת..
בקיצור, מקובל גם (אצלי) שעדיף ללכת לסרט ביום שני בבוקר (אחרי שהגמדים נעלמו ואף אחד לא רואה...), על מנת להימנע מההמולה ולתפוס מקום טוב (בקולנוע לידינו (כחריג) המקומות מסומנים... גם ראוי לציין ש"המקומות" הן כורסאות עור חשמליות וענקיות... מיטות. אבהצגות ערב, אנשים באים עם פיג'מה כרית ושמיכה... בחיי. לא צוחק.)
בסרט הזה לא היו כרטיסים כל השבוע!
כולם הלכו וכמה פעמים..
האמת, סרט חביב.
עצוב.
איך גיבור שכזה, בלי מרכאות, נרצח סתם כך על ידי איזה קוקיה..
אבל כל זה בשוליים... הפך להיות די בשוליים..
כולם מחכים לראות מה יהיה עם הכדורים הנפוחים של הפוטבול..
סדרי עדיפויות... חייבים שיהיו..
סוף שבוע נעים לכולנו..
ברנרד,
סתם בשביל הקטע.
מישהו העלה את האפשרות שניפחו את הכדור (שאינו כדורי..), בטמפ החדר, וכשהוא התקרר בחוץ, הלחץ התכווץ?
(אמרת שהיה קר מאד).
ברור שהעלו את זה - מישהו "הדליף" את האפשרות הזו - מיד קטלו אותו..
יש תנאים למילויי ותנאים לבדיקה ולא יכול להיות שהיתה כזו סטייה/דליפה... לא פריירים האמריקאים האלה... על כל האפשרויות עם עברו.
עכשיו מחכים להודעה רשמית של "הליגה" לגבי מה מצאו וכמה פחות אויר היה (אפילו את זה לא אומרים - הערכות הן שני PSI..)
- - - Updated - - -
באחת התחנות הביאו איזה מדען שדיבר על שינויי הלחץ "התוך כדורי" בתנאי אקלים שונים = גובה מפני הים, חום/קור, סוג הגז בכדור והלחץ התוך בטני אחרי אכילת צלחת שעועית אפוייה - והכל בשיא הרצינות ובמבטים חמורי סבר...
קוקיות..
תראו מה זה.
נראה לי שהנשיא קורא את הקישקושים שלי.. או לפחות מישהו מטעמו.
רק גמרתי לתקן כמה טעויות הקלדה ואני שומע ש-FOX צוחקים, שוב, על הנשיא שהוא מתחיל "לחזור בו"..
מתברר שהבית הלבן נבהל מהתגובות על ההצהרה הדווקנית, שהשחרחר לא יפגש עם ביבי והוציא הודעה/תיקון/הסבר, שפגישה כזו יכולה להחשב כהתערבות בבחירות בישראל...
כאילו "אני רוצה להיפגש איתו אבל לא רוצה להשפיע על הבחירות".
צחקו עליו שכמה שנשיאים קודמים ניסו להשפיע על הבחירות בישראל בכל מיני אמצעים מתוחכמים יותר ופחות (הביאו את קרטר שניסה לגרום לבגין צרות... קרטר, גם דוגמא) ואף פעם לא הצליחו.."אבל מיסטר אובמה חושש להשפיע.. משום שהוא מאוד פופולארי בישראל..".
קטעים איתם.
ועוד דבר שצריך להבין פה.
הם קראו לנשיא "מיסטר אובמה".. ולא "הנשיא אובמה"... שזו סטירת לחי מצלצלת, למי שמבין את הניואנסים פה...
ואפרופו ניואנסים, שצריך להבין פה... דריש.
במקום להתלונן כל ההזמן (כן, לא שכחתי לך את ה"מה נשמע" שמפריעלך אצל האמריקאים) ולהיות מופתע מהפיגור הנפוץ פה... אם במקום זה היית קצת מתרווח וצופה ומנסה להבין "איך הדברים קורים" פה ומה "מזיז את עניינים" פה, היית מקבל פרספקטיבה אחרת ומבין טוב יותר את הניואנסים השונים..
הם (, מי ש)נוסעים עם אורות גבוהים, כשלא צריך, הם סתם מפגרים ונהגים גרועים... גם אם יהיה שלט להחליף אורות, הם לא יעשו את זה, בגלל שהם מפגרים. לא בגלל שהם אמריקאים מרובעים..
כן, גם פה יש כאלה.. נהגים גרועים.
טוב.
פעם ראשונה דרך הטאפטוק, בגלל שאמרו(בועז) שקל להעלות תמונות..
חי. לפני כמה דקות, ממש במקרה..
אני יושב במטבח ומחכה שהאוטו יתחמם ומזפזפ..
פוקס האלה גדולים.. שתי תחנות, חדשות ועסקים/בורסה באותה שנייה, תראו במה הם מתעסקים(האייטם לפני היה ביבי-אובמה)..
תראו... זה מוגדר breaking news...
קוקיות.
במקרה, דורון, כשצילמתי את המסך, הביאו עוד ײאחת שמבינה" בלחצים ושינויי טמפרטורה בפנים/בחוץ...
לא נורמלים, אני אומר לכם... לא נורמלים.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...500c3acb81.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...250bddba48.jpg
חזרתי ללאפטופ..
וואללה פשוט וקל ומהיר להעלות תמונות..
בועז.. שיחקת אותה.
הייתי סקפטי אבל טעיתי.. בגדול.
אמנם הרב יותר קל להקליד בלאפטופ ועוד יותר במחשב אבל תמונות...
נראה לי שבזכותך, אני אעלה עכשיו יותר תמונות...
אני אתחיל בחוב שלי לך - העץ הסורר, הנבלה שלא משיר את העלים ומחזיק אותי במתח...
ואת מחירי הדלק.. האחרון מאתמול בלילה, בדרך חזרה מחדר הכושר...
ושוב, למען הסר ספק - בועז צדק, למרות הספיקות שלי...
טוב. אני מעלה את התמונות בטאפטוק ואח"כ אוסיף את המלל בעריכה... לא נוח לי עם הטלפון... הוא גדול מידי:cool:
תמונות מעכשיו..
כל העצים כבר השירו את כל מה שהיה להם להשיר ורק הנבל, בצד ימין, עם עלים... כל פעם מוריד כמה, מלכלך ו..נח..
עץ אנטישמי..
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...af38906d5f.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...e21da4b2e3.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...b3596f967d.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...767e9cf51b.jpg
לא יודע לאן נעלמו התמונות האחרות..היו כמה וכמה, של $1.9 ו$1.8 וכו'... לא מוצא עכשיו ואין לי זמן לחפש - צריך לצאת להביא את המחשב המתוקן של הגמד..
בכל מקרה, התמונות הראשונה והשנייה הן מ- 31.12.2014 והאחרונה מאתמול בלילה..
זו לא התחנה הזולה ביותר, היא פשוט הקרובה ביותר לבית.. ממש מחוץ לשכונה...
הזויי..
האמריקאים האלה חיים בלה לה לנד... והם לא יודעים את זה...
ודריש...
רק תלונות יש לו, גם כן קוקיה..מחפש רומנטיקה.. מסכן.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...9a1f5862f1.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...c840c7ce6a.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...db500a6444.jpg
לא מבין על מה אתה מתלונן בקשר לדלק. היית מעדיף שיהיה לכם שם מס בלו מזויין שגורם לכך שגם אם חבית נפט תימסר בחינם אז עדיין יעלה לך יותר מ4 שקלים לליטר? איך שזה אצלכם ככה זה צריך להיות, המחיר של החומר גלם יורד, המחיר יורד. פה מטילים עליך מס שבכלל לא קשור לחומר גלם. מאחר ודלק חיוני על מנת שתוכל להרוויח כסף ולחיות אז פה תופסים אותך בביצים וחונקים אותך, אולי לא למוות אבל קרוב, משחררים לך קצת לחץ כדי שיהיה לך מספיק אוויר לנשום ולשרוד ולא למצוא אלטרנטיבות. (אם כבר מדברים על אלטרנטיבות, חזרתי לפני שנתיים לגור אצל ההורים. כן אני בן 40, 2 ילדים ואישה שמרוויחה יפה מאוד ובעלת פנסיה תקציבית ועדיין חזרתי לגור בבית של ההורים. בין שאר השיקולים, חיסכון של קרוב ל3000 שקל בחודש על דלק. במקום לתדלק פעמים בשבוע ב350 שקל אני מתדלק ב350 שקל בחודש. רק בגלל שאני 2 מטר מהסדנא שלי) אז עם כל הכבוד והחיבה, לבכות על זה שהמחיר של הדלק שלך רק יורד ואתה מתוסכל מזה שלא חסכת עוד 10 סנט, זה לא לסובב את הסכין זה לסובב את הסכין על מקדחה ולשפוך אנתרקס תוך כדי :-)
5 סנט.. במקרה הטוב..
אלא אם אתה מתדלק בקוסטקו - פתחו עכשיו תחנת דלק בקוסטקו "שלי"... זיל הזול. 10 סנט בממוצע (לא מדויק, שלא תתפשו אותי במילה..) מהתחנה הזולה ביותר...
ציניות, מיכה... שכחת מה זה ציניות..
תקרא שוב את הפתיח, בהודעה הפותחת את השירשור..
יקירי,
עשה לעצמך טובה ותנתק את הכבלים, רק טוב יצא מזה.
תבין שזה 24 HOUR NEWS CYCLE
ולכן הם צריכים לדבר על משהו 24 שעות ביממה, אם אין חדשות אז ממציאים שיהיה על מה לדבר (זה הפרנסה שלהם-כן?)
תתנתק-תחיה הרבה יותר טוב.
אותי אישית לא מעניין אובמה מצידי שיתפגר, לא מעניין לחץ אויר, גם ככה הNEP יקחו את הסופרבול כרגיל, ממש לא מעניין.
אגב, אל תשכך לספר שהכדור לא כשר(עשוי מעור חזיר) ובכלל אסור להגיד סופרבול אלא לקרוא לזה "THE BIG GAME" כי סופרבול זה רכוש אינטלקטואלי של הNFL ושימושו ללא רשות (ותשלום)יביא לתביעה.
מה קרה לך, קטעים לא נורמלים.
אנשים לא קולטים כמה פוליטית העתונות החופשית ו"האובייקטיבית" פה.. פשוט מדהים..
אני יושב עכשיו, שמונה ועשרים בערב, שעת השיא, וכל הרשתות, תכנית אחרי תכנית ב-cnn, nbc, fox.. וכל התחנות בכל רשת מדברים על הכדור הדבילי הזה...
בפוקס כבר הריצו דאחקות שהנשיא לא אמר כלום על זה, כדי לא להכעיס את המוסלמים הלא רדיקלים, שאמריקה מכריחה שחקנים מוסלמים להשתמש בכדור העשוי מעור חזיר...
קטעים.
יש לי שלושה ערוצים של קומדיה =סטנדאפ.
החדשות פה, בתקופה הזו, שמה את כולם בכיס הקטן..
עכשיו, ממש עכשיו, הליברלים של ה-cnn מתחילים לעורר מהומות בקשר לכריס קייל.. שהוא שיקר והמציא סיפורים... מתחילים להריץ עליו סיפורים.. נראה לי שיהיו קטעים.
אה, ובלי מזג האוויר אי אפשר..
שתי סערות בדרך. אחת בשבת ואחת בשני-שלישי.. רק למקרה שלא יהיה על מה לדבר, התחילו לטחון כמה מסוכן יהיה שלג והקרח...
כל שנייה דרמה...
כן. וגם הרגו עוד כושי עם/בלי אקדח...
קוראים לזה "סיפור בהתהוות"...
כול מה שאני מבין בסערות זה שיש לי יותר מדי סערות על הראש והאישה מסרבת לספר אותי ואין לי כוח ללכת למספרה וחוץ מזה ממש קר עכשיו, 62 מעלות, ממש קפוא.
במטותא, תן לי קצת קרדיט. אלו אותם נהגים שנסעו איתי לאורך 50-100 מייל וראיתי את התנהגותם משתנה בין קטעי הכביש, ולא רק בכביש אחד. אינני מופתע, אני מיואש/מתוסכל כשאני רואה דברים כאלה. הטמטום האנושי כבר לא מפתיע אותי, ראיתי יותר מדי ממנו, אבל בכ"ז.
לגבי ניואנסים - אני יכול להסביר לך בהרחבה את התהליך הביולוגי שגורם לציפורן חודרנית, אבל אני בספק אם הבנת המניעים וה"ניואנסים" שלה תקל על הכאב. גם את רוב חוליי החברה הישראלית או הניואנסים של ההתנהגות הבריטית אני יודע להסביר מהזווית האנתרופולוגית/סוציולוגית/תרבותית, אבל זה לא יהפוך את התופעות לקלות יותר לעיכול.
לכל עם יש את הרקע התרבותי והמסורת שלו, כולם דפוקים בצורה מסויימת. הניידות החברתית בעת המודרנית מאפשרת לנו לקום וללכת אם איננו מרגישים בנח במקום אחד (למשל ישראל) ולמצוא מקום אחר בו נחמד לנו יותר (למשל אנגליה). כמו בכותרת השרשור, זה לא רק עניין של כסף. מה שאני אומר זה שבאמריקה כנראה שלא ארגיש טוב במיוחד בשלב זה של חיי, וגם אם אבין בפרוטרוט מה עומד מאחורי סגנון החיים שלהם, הוא לא יראה לי פחות מעוות או נוגד את הסדר הטבעי.
בעניין אחר - נתת תיאור יפה של ה-I95, בזמנו נסעתי עליו כל הדרך לדלאוור וזה היה הכביש היחידי בארה"ב שהגעתי בו בינתיים למהירות תלת-ספרתית (ועדיין נעקפתי מדי פעם). לפני כמה חודשים הייתה שם תאונה קשה שבה משאית של וולמארט נכנסה ברכב ההסעות של הבדרן טרייסי מורגן, כתוצאה מכך אחד מיושבי הרכב נהרג ומורגן עצמו סבל נזק מוחי. חבריי הלומדים משפטים עוקבים בעניין אחרי הטיפול בפרשה וצופים שזה יעלה לוולמארט הרבה מאד כסף בפיצויי אובדן השתכרות ועוד כל מיני.
וכן, נושא ה-deflategate נדון בהרחבה גם בצד המערבי, אבל אני דווקא רואה בזה משהו חיובי. כמו שלפני שבוע כולם דיברו על שני החברה שהצליחו לטפס על הקיר הניצב בגרנד-קניון (או איפה שזה היה), סימן שאין להם צרות גדולות יותר כנראה. :)
את ה"טכני" אתה מבין, אולי - את המהות, אתה מפספס לגמרי.
אתה לא צריך להבין "מה עומד מאחורי זה"... אתה צריך קודם כל להבין את "מה זה" בכלל - ואת זה אתה לא מבין, מסתבר.
אתה מייחס לאמריקאים (ולישראלים, כנראה..) דברים מסויימים ואומר שלא מעניין אותך מה המקור לאותם דברים - אני אומר שאתה מבין לא נכון את הדברים שאתה מייחס.
לדוגמא.
אני מצייר בזילזול את האובססיה לגבי הכדור המנופח... ואתה "מסכים" איתי.
אתה רק שוכח את הפתיח של השירשור - אני מציג את הדברים בצורה צינית ושלילית.
אתה רק שוכח שמאחורי הציניות והשליליות ואולי גם הלייצנות שבה אני מציג את הדברים, עומדים דברים רציניים - אתה לא לומד כלום מכל מה שאני ואחרים כותבים פה..
הספורט בארה"ב הוא לא סתם שעשוע לשעות הפנאי או איזה מקצוע מכניס למאותגרים שיכלית ("אוירון"..).
הספורט בארה"ב הוא שאיפה, הוא בעל משמעות מרכזית בחיים פה. הספורט יכול לשנות לך, כושי מהגיטו או אדום צוואר מעיר "כחולה" או "זבל לבן" מעיירה בדרום את כל החיים ולהוציא אותך ל... לחייים טובים יותר.
מי "שעשה את זה" הוא כוכב. אליל. אייקון. מודל.
הספורט פה, זה גם לשכוח מכל הצרות ולעבור לעולם חלומות, שלרובם אין ממש יכולת להשיג.
הספורט פה זה מכשיר האינטגרציה האולטימטיבי, כמעט מה שמלכד את כולם -משהו שמשמש שפה משותפת לפועל בניין ולביליונר שמעסיק אותו לפי שעה..
הספורט פה זה יותר מליגה - זה דרך חיים.
לכן, אם אתה מבטל במחי יד את כל הקישקוש הזה, כמו שאני קורא לו אבל מבין כמה הוא חשוב, זה מראה שאתה פשוט לא מבין..
אתה לא מבין, לא את הסיבה לדברים אלא פשוט לא מבין את הדברים.. עוד לפני שמחפשים את הסיבה..
לזה אני מתכוון ב"לשים לב לניואנסים" - להבין את המשמעות שלהם, לא רק לשים לב שהם קורים - זה לא "שאין להם צרות גדולות יותר כנראה" זה שמישהו הורס להם את הבריחה מהצרות.. מישהו פוגע בדבר הכי חשוב להם. מישהו עושה משהו שמוציא את הדבר הזה, שבפוטציה כל אחד יכול להצליח בו, גם אם הוא עני מהברונקס ומרמה.
זה להבין נואנסים.
משהו כמו שאם אתה לא גר פה ולא נחשף לויכוח, מעבר לאיזה תכנית אחת שראית בטלוויזיה , ולא נוסע במשך כמה שבועות במדינות במרכז-דרום-מערב, יהיה לך קשה להבין ולהעריך את הניואנסים של הזכות לשאת נשק..
זה הרבה יותר מכמה משוגעים שאוהבים לירות ב-M16..
ניואנסים, שצריך לשבת בשקט ולהסתכל ו... להבין.
זה בערך, מה שאני מנסה להביא פה.
חנויות כלי עבודה וקניות בקוסטקו ובלאק פריידי אפשר לקרוא בכל ספרי/מדריכי הטיולים - את ההיסטריה (המצחיקה לפעמים, למתבונן מהצד) לגבי מזג האויר, צריך "להרגיש" - תיקרא שוב את מה שכתבתי בחצי חיוך על ההוריקן, ושוב כמו שאמרתי פעם קודם לכן, ותנסה לדמיין את זה בלי הניסוח הציני והמתנשא ולגלגני... נושא מאוד רציני.
והקניות והפרסומות...
הכלכלה , לפי הראייה האמריקאית, מתחילה בצריכה של האזרח הפשוט.
אם הוא לא רוצה או לא יכול או לא מוכן לקנות... כולם מפסידים.
לא יהיה עם מה לשלם חשבונותץ
מפחיד.
יעשו הכל על מנת שהאזרח יקנה, משום שזה מה שמסובב את הגלגל פה. זה מה שמאפשר הכל..
וכן. על מנת להניע את העסק הזה, גם יתנו לך כסף.. כמו הנעה בדחיפה או ג'אמפ-סטארט. צריך להניע את העסק שיתחיל להסתובב ויצבור תאוצה, אחרת הכל יתמוטט.
אתה מסתכל על זה בעין בקורתית של "חומרנות" וחזירות ופינוק... ודי בצדק. אבל אתה מפספס/מתעלם מהמשמעות של הקנייה/צרכנות...
הנה, בסופו שלדבר שוב הסברתי לך איפה אתה טועה..
ניואנסים..
אל תזלזל בעצמך, ההסברים שלך ברורים מאד וקלטתי אותם עוד בסיבוב הראשון.
הפואנטה היא שזה לא עוזר לאחד כמוני, שאוהב לקנות טלפון נייד ולהשתמש בו במשך חמש שנים, ושמעדיף לקנות מצרכי מזון טריים כל יום בכמויות קטנות. אני לא אוהב שצועקים עליי לקנות/לשדרג או שדוחפים לי אוכל שילך לפח. אני עוד זוכר תקופה בה עמדתי עם סבתא שלי בתור ללחם או לסוכר, קצת לפני שהגענו לארץ. עם כל הכבוד לכלכלה שצריך להניע, יש דברים שלא עושים.
לגבי הספורט - אני מבין שזה ה"מיישר קו" שלהם כמו השירות הצבאי אצלנו או הקולג' באנגליה, אבל זו לא הסיבה היחידה שהם נסחפו פראית עם הסיקור והעניין הציבורי. זה קשור גם לעובדה שאין לרובם מושג או עניין מה קורה מחוץ לארה"ב, הגלובוס שלהם כולל רק את צפון אמריקה ולפעמים רק את העיר או הסטייט שלהם. דיברנו על זה כבר בעבר.
יש לי ולך תכונה משותפת - שנינו אוהבים לחפור ולהבין מה הולך מאחורי הקלעים של סיטואציות או תופעות שנויות במחלוקת. הבעיה היא שלפעמים הסקרנות הזאת מובילה להמצאת רציונלזיציה גם לדברים פשוטים שאין בהם שום דבר נסתר. אני יודע שזה קורה לי לפעמים ונדמה לי שגם אצלך זה המצב, אתה כ"כ בטוח שיש ניואנסים מאחורי כל גילוי נקודתי של טמטום שאתה רואה אותם גם איפה שאין.
חייב לחלוק פה,
לברנרד יש ראש חצי פתוח והוא מסוגל להבין ולקבל למרות שזה זר ומוזר לו, עליך אי אפשר להגיד אותו הדבר ואתה ממש לא לבד.
לבחור צעיר אתה מאד סגור ומקובע, סוג של אישיות זקנה ואפשר לקרוא את זה בכתיבה שלך.
עצה שלי אליך, פתח ראש ואל תנסה לשפוט, קבל דברים כמו שהם ונסה לזרום איתם. רק כך תקבל פרוספקטיה מדוייקת.
לפני שנים, שאלתי איזה אמריקאי, למה הם צובעים את הרכבי טיולים שלהם בצבע הסוואה ולוקחים נשק אוטומטי לטיול ביער.
הרי הם לא צדים, הם לא במשימה צבאית, ואין להם בעיית פיגועים, זה מה הפואנטה?
אישית, מרגע השחרור, לא רוצה שום דבר בצבע חקי או מזכיר ציוד צבאי באבזור הטיולים שלי.
וזה לא שאלו וטרנים חולי צבא שממשיכים להתנהג כאילו הם עדיין בשירות (אלו בכלל דפוקים), אלא ״סתם״ אזרחים.
קיבלתי תשובה שבזמנו חשבתי לעצמי ״יאללה איזה חבורת סתומים״, ובדיעבד ממחישה חלק מהתרבות, ומצד שני שהם אכן בוקים.
הבחור ענה, ש״זכותו לשאת נשק היכן שירצה, ולצבוע את הרכב באיזה צבע שיבחר״.
כלומר, לא ענה בכלל לשאלה מדוע יש לא מעט שבחרו לצבוע בסכמת הסוואה או האם יש סיבה מעשית לנשיאת נשקיה מחלקתית ברכב טיולים מעבר ל״כי זו זכותם החוקית״..