יש מדינות כמו צרפת .. רוסיה .. שזה רנו.
ויש מדינות שזה ניסאן טראנו, כמו הודו ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Printable View
דאסטר בנזין 4X4 עירום זה 99,900
30 אשח בשביל מנוע דיזל?
רובם הולכים למדינת ישראל בצורת מס.
הדיזל עירום זה 120,000₪
מה זה עירום?
גיא למען האמת אני איתך... אם היו לי היום סביב 100K לשים על אוטו, דאסטר היה נכנס אצלי ברשימה במקום רציני מאוד.
נכון שהוא פחות עביר והוא לא רכב שטח ״אמיתי״ אבל בסוף בצריכת דלק של 1 ל-15 פשוט הייתי מטייל הרבה יותר. בנוסף יש בונוס שזה רכב חדש וזה בטח מתבטא מבחינת אמינות.
היום הייתי קונה בשמחה אחד ומקסימום מעמיד סמוראי/סיקס אספנות כרכב שעשועים/תחביב ברגע שהיה מתפנה לזה קצת תקציב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דאסטר בנזין 4על4 עושה במקרה הכי טוב 550 ק'מ למיכל .. הדיזל עושה גם 800 ..ובלי לנסוע כמו סבתא .... מיכל זה +/- 250₪
ערום הכוונה לדגם הכי פשוט, ג'נטים פח .. בלי חלונות כהים .. והגה לא דמוי עור או משהו כזה ..
קחו בחשבון שמעל 130 יש המון רעש רוח ...
הבנזין הוא 1.2 טורבו מודרני עם 120 כ"ס והוא נוסע ממש טוב ומאוד נעים. אין שום בעיה של ביצועים, גם כשהוא עמוס. היתרון הגדול שלו על הדיזל מלבד ב"פתיחה" ברמזור, הוא השקטטטט.
ובזה נגמרים היתרונות שלו. יש לו מומנט ואפילו לא מעט, אבל לא בסל"ד המאוד נמוך שבו אנחנו נוסעים בשטח טכני ואז צריך לבשל את הקלאץ'. העבירות בכלים כאלה (עם גיר ידני, ללא הילוך כוח אמיתי ועם לא מספיק מומנט בסל"ד הנמוך-נמוך) מבוססת מין הסתם מלכתחילה על זרימה עם השטח ורציפות תנועה. אם תנסו לזחול בשטח מאוד טכני, המנוע יכבה לכם המון ומי שהאוטו יעשה אצלו הרבה שטח טכני, יחליף קלאצ'ים בתדירות גבוהה יותר.
לגבי צריכת הדלק שלו - מי שרוכש אחד כזה ומתלבט בין הבנזין לדיזל מין הסתם עושה חשבון מה הק"מ השנתי שלו ותוך כמה זמן יחזיר את הפרש במחיר הקנייה. אין לי כוח לחשב על הבוקר (עוד לא גמרתי כוס קפה ראשונה) אבל אם הפער בקנייה הוא 20,000 ש', דאסטר בנזין עושה 11-12 ק"מ לליטר בממוצע ודיזל עושה 15, והנסועה השנתית היא ממוצעת, נניח 17,500 ק"מ. אז קדימה, תעשו חישוב.
עבור מי שנוסע הרבה, נגיד 30K בשנה, דאסטר-דיזל, שבנהיגה שפויה עושה בקלות כמעט מעצבנת את ה-20 ק"מ לליטר על כביש 6, הוא מועמד טבעי. לא רק מול גרסת הבנזין אלא גם מול הרבה מאוד מכוניות שמתוייגות כ"חסכוניות" כתכונת יסוד.
ומתלונות בפייסבוק של דצ'ייה ...
יקר נורא מצמד שם .. לא הבנתי למה, אבל יש תלונות על כמעט 6000 שח
זו השיטה כנראה. האוטו זול, הטיפולים זולים, אבל כשצריך להחליף חלקים, יכניסו לך את האלמנט.
כמו במדפסות.
המדפסת גרוש וחצי, אבל בשביל להחליף טונר צריך משכנתא.
6000 רשמי זה בערך 3000 במוסך שאינו מוסך יבואן.
במחיר כזה של מצמד... ועם סיפורי בקרת המשיכה.. נראה הרבה יותר הגיוני להשקיע בנעילה אחורית ואולי גם במוגבל החלקה קדמי - שניהם מורידים בלאי ומאמץ גם מהמצמד וגם מבקרת המשיכה.
אסף.
+1
צריך בהחלט לשמר תנועה קצת מהירה לטעמי אחרת הרכב נכבה אם לא זריזים על הקלאץ
הנחמד הוא שבמידה ונכבה הרכב, ה stop start סוף סוף עושה משהו יעיל ובלחיצה על הקלאץ מתניע ואז אפשר לתקל שוב את המדרגה...רק צריך שוב לשלב 4X4
נכון שהדיזל בעל מומנט יותר ממה שניתן לי איפון 3.1 אבל יש לו רעש טרטור שלא יכלתי לסבול...מוזר שכיום יש מנועי דיזל שקטים רנו עדיין לא עשו משהו בנידון
מבחינת כוח ה 1.2 מספק בהחלט ומאוד זריז, ולמרות שאני עושה כ 40 אלף ק"מ בשנה לקחתי בנזין ולא דיזל כי אני לא חושב שהמדינה לנצח תתן למחירי הדלק למזער לה את הכנסות המיסים ובדיזל יהיה יותר קל לדפוק את הפרטיים.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2b88a13c2d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bac5629a61.jpg
אחד נראה טוב ... ואחד קצת יומרני :)
אפשר לחלום לפעמים ..
עדכון קצר מהשטח ...
אז טיולים באורך מלא לא יצא לי יותר מידי לעשות .. רק גיחות שטח חד יומיות.
מצד שני, הקפיצים טיפה התרככו .. ומתחילים להיות ממש כיף.
על הכביש לגמרי .. ובשטח .. אז היום קיצרתי את הפקק הנורא באזור השרון ... פשוט מושך לתת בגז .. 50-80 קמ'ש .. האוטו פלס יציב ... היגוי מדוייק וקשיח ..
איזה כיף.
מהמורות קטנות עדיין קופצניות נורא. אז מורידים מהירות.
כל שאר האוטו עדיין שורד אותי.
בתחנת הדלק, עדיין 40+/- ליטר ל 700+/- ק'מ
מקווה שזה יעבוד
http://www.facebook.com/plugins/vide...21399451105%2F
היה עוד טיול :)
טיול מצויין !
מסלול טוב ( תודה ש01 ), מקום לינה מעולה ! ( תודה יונתן )
בני לוויה טובים ואוכל טוב ...
אבל לפני שאני מרחיב על זה ויש מה להרחיב כי הצטרף עוד דאסטר, בנזין .. וההבדלים נתנו לי כמה תובנות ...
משהו שדרור כתב לפני כמה שנים,
" כדי לנסוע בשטח ולצאת ממנו בשלום - הכלים האלה זקוקים לנהג שטח מנוסה מאוד. סבלני. שקול וקר רוח. אחד שיודע לתכנן נתיב, שזוכר בעל פה את מבנה הגחון של האוטו כדי להעביר אותו בשלום מעל לאבנים. כזה שיודע להריץ בראש את כל התסריטים האפשריים של עליה וירידה, שמבין את אופן פעולת מערכות הרכב על בוריין ויודע לנתח ולצפות את התנהגותן בתנאים שמשתנים מקצה לקצה כל כמה מטרים. מצד אחד לנהוג בשטח בג'יפון כזה זו משימה הרבה-הרבה יותר קשה מאשר בסיקס ישן. אני מבטיח לכם. כי צריך נסיון וצריך להיות מלכתחילה נהג טוב. ומצד שני זה כלי שלא מלמד אתכם שום דבר חשוב או נכון על נהיגת שטח."
http://www.jeepolog.com/forums/conte...97%D7%99%D7%9C
זה מחמיא לי באופן אישי ... אפילו שנכתב כמה שנים לפני שבכלל עברה לי בראש המחשבה לקנות ג'יפון ולא קראתי את זה לפני .. אלא רק עכשיו נתקלתי בזה.
זה כל כך מה שאני חושב ... מדהים !
כתבתי פה לפני כמה אלפי עמודים שזה הרבה יותר מאתגר ומעניין לטייל עם כזה אוטו פושטי :)
אבל מעבר לטפיחה על השכם .. אני מהרהר כבר כמה שעות עד כמה זה באמת נכון .. ונוציא לרגע מהמשוואה את "על איזה" ג'יפון מדברים כי יש בינהם קצת הבדלים .. אבל נהג חדש, בשטח, שלא יודע את כל הדברים שדרור רוצה שיהיו למי שנוהג בג'יפון .. ולא תמיד מוצא את מי שילמד אותו ... כי מה לעשות, יש ותיקים שלא בכבוד שלהם לטייל עם טירונים .. גם לי לא תמיד יש סבלנות לזה.
יש בזה משהו עמוק מאד.
דרור, כתמיד .. מילים כדרבנות.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...15a77f58bd.jpg