תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
עברתי על הנוהל, קראתי את השרשורים ועכשיו מת להבין.
אם אני רוצה קפיצים של אולדמן אבל מעדיף בולמי פוקס משופרים וטובים יותר אני לא יכול להתקין אותם?
נכון אורי ואם הסדנה שמה לך בולמים על הפנים והם נוזלים ואתה רוצה משהו אחר לך תחפש... אתה בידים שלהם והם יכולים לקחת כל מחיר על קיט "מאושר".
בסוף בסיפור הזה יעלה לכולנו ביוקר, בכל דרך שנבחר להיפטר ממכת מצרים הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
אם אני רוצה קפיצים של אולדמן אבל מעדיף בולמי פוקס משופרים וטובים יותר אני לא יכול להתקין אותם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
נכון אורי
אתה בידים שלהם והם יכולים לקחת כל מחיר על קיט "מאושר".
פוקסים לא מאושרים?
אלא אם כן הוא אישר ערכת קפיצים בלבד ללא בולמים וזה מה שרושמים. מחליפים קפיצים ומאותו רגע יש לך הערה ברשיון.
ואחרי יומיים תתקין בולמים אחרים - זה סהכ חלק חילוף.
אסף.
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלא אם כן הוא אישר ערכת קפיצים בלבד ללא בולמים וזה מה שרושמים. מחליפים קפיצים ומאותו רגע יש לך הערה ברשיון.
ואחרי יומיים תתקין בולמים אחרים - זה סהכ חלק חילוף.
אסף.
זה כנראה לא יקרה ונאיבי לחלום על זה .
יש להניח שגם אף אחד מהיבואנים לא יטרח לאשר עבורנו רק ספיסרים. לא כי אי אפשר אלא שהתקנה מאפשרת להם לסחוט מאיתנו יותר
לא. למה? בולמים הם חלק חילוף. לא קשורים בהכרח להגבהה.
וגם אם יש לך ערכה מאושרת של קפיצים ובולמים, אף אחד לא כתב לך בהערה ברשיון איזה בולמים. תחליף ליותר טובים אחרי הרישום וזה לא מעניין אף אחד.
מי שמעניין אותו למצוא קושי - ימצא קושי. מי שמעניין אותו למצוא פתרונות ימצא פתרונות.
אסף.
אחרי שיהיה כתוב לך ברשיון "מותקנת הגבהה 50 מ"מ" תוכל להחליף בולמים למה שבא לך.
מכאן תבין אתה מה צריך לבקש מהמתקין, שלרוב יחזיק יותר מסוג בולם אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה כנראה לא יקרה ונאיבי לחלום על זה .
יש להניח שגם אף אחד מהיבואנים לא יטרח לאשר עבורנו רק ספיסרים. לא כי אי אפשר אלא שהתקנה מאפשרת להם לסחוט מאיתנו יותר
סליחה אם נדע לדרוש את זה על סמך ההבנה שהתקנה אכן מאפשרת, אז היבואן יישר קו עם הדרישה. זה הכל עניין של צרכנות. אם נהיה צרכנים טיפשים אז כמובן שנשלם יותר, אבל מבחינה עקרונית התקנה כן מאפשרת לאשר קפיצים ללא קשר לבולמים, ואפילו הגבהה באמצעות ספייסרים, (ראה סעיף 5.3 במסמך ההתקנה).
אל תעשה סלט...יש תקנה, שמאפשרת ויש את הנושא הצרכני שתלוי בדרישת הצרכנים ובכוחם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
חבר בעל סיקס שמעוניין להתקין קיט כשר (עד 50 מ"מ), הבין ממתקינים שונים שהתקן הוא על קפיצים ספירלים ואין כרגע תקן לקפיצי עלים. מה לעשות? לאיזה מספר לחייג במשרד התחבורה? :)
עוד שמועה חסרת בסיס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
אסף, לפי מה שאתה אומר אם היבואן אישר רק ערכת קפיצים ללא בולמים ( לא ברור לי איך בדיוק הדבר אפשרי...)
אפשרי בהחלט.
רבותי - לקרוא! לא עולה כסף.
קובץ מצורף 113792
נמרוד. זה לא שמועה זו מציאות. אתה רוצה לנסות בעצמך להתקשר למתקינים של קפיצי עלים?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
התקנה מאפשרת את כל הסוגים. זה שהם עדיין לא אישרו קפיצים זה עניין אחר.
המידע שהתקנה היא רק לסלילים הוא מידע שגוי.
חשוב לדייק.
אסף.
דוגמא לקיט לסופה.
http://bds-suspension.com/product?kid=408H
קיט של קפיצי עלים BDS שני אינץ'.
אין לקיט הזה TUV. אבל יבואן שירצה יכול להביא את הקיט הזה --> קפיצים בלבד --> לבצע התקנת נסיון על סופה - עם בולמים מקוריים --> ביצוע הבדיקות הנדרשות כולל בדיקת יציבות במעבדה מוסמכת בארץ על רכב האבטיפוס --> קיבלנו קיט קפיצים 50 מ"מ לסופה M240 תוך שימוש בבולמים מקוריים.
את אותו תהליך עם אותם קפיצים + התושבת שצריך כדי להתאים לסיקס ניתן לבצע ולאשר כקיט לג'יפ CJ8.
וזו דוגמא בלבד. אין שום קושי לענות על הדרישה הזאת, השיקול היחיד הוא מסחרי - האם כדאי כלכלית? אפשר לעזור ליבואנים לקבל את ההחלטה הזאת על ידי התאגדות. קריא - מספר בעלי רכב דומה CJ, סופה, שישימו נניח 1000 שקלים כל אחד על החשבון - מה שיכסה את הוצאות התקינה. אני הראשון להרשם לקבוצה כזאת עבור CJ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דוגמא לקיט לסופה.
http://bds-suspension.com/product?kid=408H
קיט של קפיצי עלים BDS שני אינץ'.
אין לקיט הזה TUV. אבל יבואן שירצה יכול להביא את הקיט הזה --> קפיצים בלבד --> לבצע התקנת נסיון על סופה - עם בולמים מקוריים --> ביצוע הבדיקות הנדרשות כולל בדיקת יציבות במעבדה מוסמכת בארץ על רכב האבטיפוס --> קיבלנו קיט קפיצים 50 מ"מ לסופה M240 תוך שימוש בבולמים מקוריים.
את אותו תהליך עם אותם קפיצים + התושבת שצריך כדי להתאים לסיקס ניתן לבצע ולאשר כקיט לג'יפ CJ8.
וזו דוגמא בלבד. אין שום קושי לענות על הדרישה הזאת, השיקול היחיד הוא מסחרי - האם כדאי כלכלית? אפשר לעזור ליבואנים לקבל את ההחלטה הזאת על ידי התאגדות. קריא - מספר בעלי רכב דומה CJ, סופה, שישימו נניח 1000 שקלים כל אחד על החשבון - מה שיכסה את הוצאות התקינה. אני הראשון להרשם לקבוצה כזאת עבור CJ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מה זה בדיוק "בולמים מקוריים" בסופה?
הרי תע"ר היו מרכיבים על הג'יפ את מה שהיה להם על המדף.
במרוצת השנים היו להם הרבה דגמי בולמים "מקוריים" - היו גבריאל לבנים, והיו בילשטין צהובים עם כיסוי תכלת. אלה כמובן לא יעברו בגלל הצבע ה"משופר" שלהם. והיו גם כל מיני בולמים שחורים עלומי שם שזה כנראה מה שמשרד התחבורע הכי אוהב ורוצה.
הדבר היחיד שמשותף לכל ה"מקוריים" האלה היה האורך שלהם. קצר ומוגבל.
ומה זה "בולמים מקוריים" בסיקס? ומה בסבן? הרי ג'יפ כמו שלך נניח, יוצר לפני שחלק נכבד מהבוחנים הגיחו לאוויר העולם מהכושלאמאשלהם. הם יודעים איזה מק"ט של בולם היה שם? לפי מה הם קובעים? גם לפי העין?................
לגבי סטים של קפיצים. אני לא מכיר קפיצי עלים לסופה או סיקס עם TUV. אולי כדאי לחפש בגרמניה, מולדת ה-TUV, למרות ש-Jeepים CJ ו-YJ מאוד נדירים שם.
מה שיש בשוק שלנו אלה רק קיטים אמריקאיים או מייצור מקומי. סט מקומי טוב יכול לעלות 4-5K. קפיצים בלבד.
הקיט האמריקאי הכי טוב בשוק (רוביקון) שכולל עוד כל מיני חלקים מרקיע הרבה-הרבה מעבר לעשיריה. ומה יעשה מי שהתקין באיזה 15K לפני שנתיים-שלוש?... יזרוק לפח? יילך למאכער. שעון החול של הגרייס מתקתק במהירות.
אני לא מתקטנן בשביל הויכוח ולא שואל שאלות קיטבג. כי לאט לאט אנחנו מפנימים ששום דבר לא פשוט כאן. שים לב שאפילו אתה כבר מתחיל לקבל את הרעיון שאתה הולך לרכוש בהמון כסף ארבעה קפיצים חדשים רק בשביל לקבל את האישור, ומה שמסתמן זה שכולם ייאלצו להכניס יד עמוק לכיס ולרכוש קיטים חדשים עם אישור שכמובן יעלו הרבה יותר - ה"גרייס" של שנה נועד לאפשר לך לאסוף שקל לשקל לכבוד קפיצים חדשים.... זה הכל. והנה לך השורה התחתונה. וזה בדיוק מה שטענתי מלכתחילה.
ואז תבואו ותגידו לי שיבואנים לא היו מעורבים בתקנות החדשות האלה?..... שמשרד התחבורע לא עשה יד אחת עם גורמים אינטרסנטיים על מנת לעשוק את הציבור עם חותמת רשמית וחוקית?... זה שם את הפרשות של רוה"מ בכיס הקטן. בחיי.
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
דרור, אם אתה מחפש לתקן את העולם זה רק יעלה לך בבריאות והעולם ישאר עקום ואתה תהיה חולה.
אם אתה רוצה להישאר יבש בין הטיפות אתה יכול. עכשיו אפילו קצת יותר מקודם