זה דרך להסתכל על זה.
בטוח שאין לקוחות שלך שחושבים ככה. כי אתה לא מנסה למקסם את הרווח בהצעות מחיר שאתה נותן ללקוחות. החברה שאתה עובד בה היא מלכ"ר.
Printable View
ה 20 שח אחסנה הוא המוגזם...
לחיוב: הפנס הגיע אליך ליד וחסכת את הדלק וזמן הנסיעה
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
אתה לוקח את זה למגרש לא נכון וחבל להתפזר.
המחוקק קבע שהשוק יפתח לתחרות ופקידים מעוותים את ההטבה שהאזרח היה אמור לקבל. יכולת לקבל גם חשבון על 150-300 שח באותה מידה.
אין דרך ליפות את המצב.
נכון, יש לך מספיק וזה כסף קטן בשבילך . עדיין גנבו ממך 70 שח
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אם אין סיבה זה לא סביר בכלל.
יש לי חבילה תקועה בדואר כי הדואר הגדיל ראש ושחררו מהמכס והעביר לדואר שליחים בגלל טעות של המכס (ביקשו מיסים ועמילות לחלק פטור ממיסים), ועכשיו המכס ירד מהבקשה, והדואר נשארו בשלהם על ״דמי וואטאבר״ שלא מגיעים להם ומנסים לגלגל אליי את הסכום.
כולם מודים שזה חיוב שאין לו סיבה אבל מנסים.
תמשיך לשלם דמי ווטאבר וזה רק יגדל.
נלחץ בטעות
בשם גיא נתבקשתי
https://www.facebook.com/hakolkalul1...location=group
יתכן שטעיתי בלינק. זאת הכתבה הראשונה בעמוד שם. כתה מצולמת עם שר הכלכלה על הנושא של איך להקטין עלויות על ידי יבוא חלקי רכב מחו׳ל
https://www.facebook.com/hakolkalul1...location=group
טוב, אני לא יודע איך לצרף לינק רק לכתבה.
פשוט תגללו למטה קצת.
( בלי קשר יש שם לא מעט דברים מעניינים )
היי
לאחר שיחה עם הגורמים הרלוונטיים במשרד התחבורה אני מסכם בקצרה סטטוס נכון להיום.
צו היבוא החופשי בתהליך אישור ובקרוב יסיים במשרד הכלכלה ויעבור למשרד המשפטים להמשך טיפול.
עד שזה יסתיים בוודאי יקחו עוד כמה חודשים טובים.
יחד עם זאת מובן על ידי משרד התחבורה והמכס שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך וחייב לקבל פלסטר מיידי.
בחודש האחרון היו דיונים משפטיים בין משרד התחבורה למכס בדרגים גבוהים בכל הנוגע ליבוא האישי והוסכם במשותף על הפלסטר הנכון.
במסגרת זאת, מחר יוצא מכתב מסויים ממשרד התחבורה למכס.
מרגע שהמכס יקבל את המכתב הם יפרסמו לכלל עמילי המכס פטור מבדיקות לחלפי רכב למעט כ 30 סיווגים המכונים בפינו "חלקי בטיחות".
קבעתי עם אותו גורם שיחה לשבוע הבא לצורך עידכון.
יש לי תחושה שזה מעבר לפינה ועד אחרי סוכות נראה שינוי מגמה.
אני מחזיק אצבעות.
בברכה
בועז
ובינתיים GCX גבו ממני 160₪ דמי טיפול, ניטול ואישור משרד התחבורה עבור פילטר גיר (!) שהוזמן ב - Ebay global shipping program.
לטענתם כל פילטר לרכב מחויב באישור משרד התחבורה. הנציג קצת הסתבך בשקרים של עצמו כשביקשתי את אישור משרד התחבורה שעליו שילמתי. רגע אחד הוא אומר שזה כבר מאושר, ואחכ שנציג משרד התחבורה יהיה שם מחר בבוקר.
שבועיים עברו ובינתיים החבילה עוד לא אצלי, במעקב באתר שלהם כבר פעמיים מופיע סטטוס "כניסה לסניף" או משהו כזה.
מקווה לשינוי לטובה, תודה לכל מי שמשקיע זמן ומאמץ מול הגורמים הרלוונטיים.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
אם זה מנחם אותך אני בימים האחרונים משקיע בזה שעות בשיחות.
השבוע כבר שילמתי לפדאיקס עמלת בדיקה כזו וכרגע גם GCX מבקשים.
אני כולי באטרף ונשבע שלא ארפה.
אם זה לא יפתר עד אחרי סוכות אעשה מאמץ להביא את זה לתקשורת
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
בועז התקשורת מדברת על זה, הוועדה מוזכרת, מחכים להמלצות ואז יהיה לחכות לתקנות ובינתיים הרשעים חוגגים עלינו.
כרגע הסוחרים המקומיים, לפי התקשורת, טוענים שפטור עד 200 דולר זה לא הוגן, כי הם כן משלמים מע"מ ומכס. הועדה תקועה.
בקיצור shipito....
הבירוקרטיה במיטבה...
הדבר היחיד שמנחם אותי הוא שיש לי טלפונים כמעט של כל מי שאחראי על המצב הזה והם עונים ומסבירים ואני מסנכרן תחת לחץ בין משרד התחבורה למכס בשביל להוציא פלסטר לפחות.
מה שמרגיז הוא שכולם ערים לעובדה שנגרם עוול חמור לאזרחים, לא אגזים אם אומר שבהרבה מאות אלפי שקלים שממן גוזרים כרגע והם עסוקים לאיטם בניסוח נוהל שהולך וחוזר בין המכס למשרד התחבורה כשהמכס מדקדק על קוצו של יוד.
אם רק היתה לי היכולת לתבוע אותם יצוגית על הרבה כסף...
Honda TRX300EX
נגעת בנקודה בדיוק, אין ממש אינטרס לאף אחד לשנות את המצב, קל לקנות את הפקידונים שלא ישנו בירוקרטיה:
הסוחרים נהנים בגלל תקנות מאפשרות חסימת יבוא.
המשלחים גוזרים קופון על חשבוננו בגלל תקנות שמאפשרות.
גם המדינה מרוויחה כאן, מע"מ ומכס ותעסוקה לפקידונים.
הממשלה זה רק בלה בלה, פקה פקה, העיקר לדאוג למקורבים בעלי שלמונים וממונים...
כן ומי משלם הפרות הנחלבות, אני ואתה...
המדינה לא מרוויחה דבר. הכסף לא מגיע אליה.
רובו לממן ומיעוטו כעמלה של המשלח. המשלח כנראה היה מוותר על זה בשימחה.
לא חושב שיש יד מכוונת.
יותר סוג של שלומיאליות.
אני כן מרגיש רצון לעזור אבל הם רגילים כולם לפעול בנוהלים בירוקרטיים מעיפים
Honda TRX300EX
אני לא מבין איזה אינטרס יש למדינה לעזור.
אם זה פוגע ביבואנים המסחריים זה פוגע במשק ובכולנו.
נכון שהמחירים בארץ מקוממים, אבל הסוחר עומד בהוצאות שאנחנו לא, ותכלס רוב האנשים שאני מכיר שעוסקים במכירה של דברים שהם מייבאים, בקושי מסיימים את החודש (בואט נתעלם שניה מיבואני הרכב הגדולים כי א' אין לי מושג לגביהם וב' אי אפשר לפגוע בהם בלי לדרוס על הדרך את כל היבואנים הקטנים שאני מעוניין בשימורם).
הרציונל שלי אומר שהטייקונים ירגישו טלטלה קטנה, אבל על הדרך תמחק פה שכבה שלמה של יבואנים ועסקים קטנים....
הורדת יוקר המחיה הוא האינטרס הציבורי
Honda TRX300EX
הפתרון צריך להיות הוזלה של המסים דווקא ליבואן המסחרי.
(אני לא חי בסרט, ידוע לי שמחד, האוצר לא יאשר בחיים הוזלות על מוצרים כאלו, ומאידך, גם אם זה היה קורה, זה לא היה מתורגם להוזלה לצרכן, עם זאת, בהיותי פרקליט השטן, אני מחוייב להצביע על כך שמבחינת המדינה, הפתרון של הוזלה ליבוא פרטי היא לא נכונה, ופוגעת במשק).
אני הייתי תקופה קצרה "יבואן קטן", הצלחתי למכור בכ 15% מעל המחיר באינטרנט ועדיין להרוויח..למרות ששילמתי מסים ומשלוחים אוויריים..
עזוב אותך מסיפורים - יבואן שלא מצליח לגמור את החודש בלי לקרוע לאזרח הקטן את הכיס צריך לעשות אחד משניים - או להוזיל את העלויות שלו או להחליף מקצוע. אני לא צריך לשלם על כך שיבואן לא מסוגל להוזיל עלויות (ולא מדבר על מסים אלא על עלות המוצר מול היצרן!) או רוצה להרוויח מספיק כסף שיכסה על הסיכונים שלו..
ולגבי כך שאתה כותב שהפתרון צריך להיות הוזלה של המסים ליבוא המסחרי - המסים לדעתי לא מגיעים למאות אחוזים מהמחיר, אולי אני טועה.. הרבה פעמים ההפרשים במחירים בין חו"ל לארץ הוא הרבה יותר מכפול.. זה אומר לי שאם יורידו את המסים ליבוא המסחרי ל 0, עדיין נצטרך לשלם סכומים הרבה יותר גבוהים רק שאז היבואנים יחפשו עץ אחר להיתלות עליו..(עלות אחסנה/עלות משלוח, עלות עובדים וכו')
אני אתן לך דוגמה - מראה לרכב שלי עולה בחו"ל (חדשה, מקורית) 500$+-, בארץ 7000 שקל. תסביר לי איך תעזור לי פה הורדת המסים ליבואן?
7000 בחברה (להלן "הטייקון החזיר") או אצל היבואנים הפרטיים?