תגובה: הולכים להתחסן או מסויגים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אציין כאן שאני מכיר מי שעבר את שני החיסונים + זמן המתנה ונמצא חיובי לקורונה לאחר שנחשף לחולה מאומתת. כלומר נדבק ומדביק אבל לא חולה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מצידי-בעוד שבועיים מיום החיסון השני שלי ,אני אשמח ללכת לקהילות מכחישי קורונה,מתנגדי חיסונים ואנשים שלא שמים מסיכות ולהעניק לכל אחד מהם חיבוק ושתי נשיקות על הלחי ואם אפשר אז גם אפצ'י בפרצוף. אין לי שום בעיה שהמדינה הזו תתחלק לשתי אוכלוסיות: אלה שיודעים שיעברו את זה בסבבה עקב חיסון -ואלה שמצידי יהפכו לקורבנות של הברירה הטבעית. מספיק אכלנו חרא במשך שנה בגלל התנהגות של אידיוטים, בהמות, ערסים. פוליטיקאים. בקטע הזה אני מוריד כובע בפני הקורונה-מחלה שבנויה להיצמד בדיוק לכל החוליים של החברה הישראלית שמונעים מאיתנו להיות ניו זילנד: אי ציות לחוק, התרסה, מהלכים פוליטיים שפלים. אז עכשיו שכל הבהמות יתכבדו ויהיו חולים. רק בבקשה שישתדלו להתרחק מהאוכלוסיה הנורמאלית ומצידי שיהיו חולים בבית בשקט ואם צריך פינוי למערכת רפואית שלא תעמיס עלי מיסים, מיטות בתי חולים ומקום בבתי קברות- שיבושם להם. יש לנו חיים לחיות ואנשים שלא מתחסנים מפריעים.
המדינה צריכה לעודד חגיגות משותפות בפסח.
מי שעד אז לא התחסן שידבק ויחלה/ומות ושהעניין הזה עם הקורונה יגמר.
בלי סנטימנטים.
פשוט לעודד הדבקה מאסיבית של כל המתנגדים.
הייתי גם מחוקק חוק שמי שמוותר על חיסון מוותר גם על טיפול רפואי ונראה אותם מחלימים בעזרת התרופות האלטרנטיביות שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Raccoon
איך שרשרת המחלה תדעך אם גם מחוסנים מדבקים?
חיסונים אחרים דווקא כן מונעים הדבקה, למשל החיסון נגד חצבת כמו שכתוב כאן:
https://www.ecdc.europa.eu/en/measle...%20individuals.
אני מנחש שגם החיסון של פייזר מוריד קצת מיכולת ההדבקה, פשוט הם לא רוצים להצהיר על משהו שלא נבדק, וקצת קשה לבדוק את זה.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
לגבי איך תדעך, מה שנדב כתב.
בנוסף תזכור שחלק מהבעיה כאן היא העומס הגדול על מערכת הבריאות והמחיר שזה גובה מחולים במחלות אחרות שיש פחות משאבים לטפל בהם, וזה מחיר חיים של אנשים נוספים.
קח לדוגמא את הודו,
אנשים שם חיים פיזית בביוב עם מחלות שאותך יהרגו/תקבל מחלה קשה, והם נשאים אך חסינים.
כשאתה נוסע להודו/דרום אמריקה, אתה הולך בלי חשבון לקבל 7 חיסונים נגד חולירות שבחיים לא שמעת עליהם עד שתכננת את הטיול הגדול שלך, נכון?
ועל החיסונים האלו לא שמעת אף טענה של אף מחבק עצים ומכחיש חיסונים שנהנה להיזרק בחושות בהודו, נכון?
ואם הם לא מתחסנים מבחירה, וחוטפים את החולירה (גם כמחלה, לא רק כשם גנאי), אז הם נזעקים לחברת ביטוח (המדינה) שתחלץ אותם ותנגב להם את התחת כשהם במצב קשה, וזועקים ״איך ייתכן?! בלבלבלה.. בלי לקחת גרם של אחריות עצמית.
זה עוד לפני שהם מסכנים פיזית את אלו שמסיבות שונות באמת לא יכולים להתחסן.
אז עכשיו, ראה עצמך מגיע כתייר/תושב למדינה חדשה, ״מדינת הקורונה העולמית״ (כי אין לה גבולות).
ורצוי להתחסן כי אין עדיין חיסון עדר, והנביילה הזו בשם קורונה פחות משתפת פעולה גלובלית להיות רק בעולם השלישי, ויש לך שכן/אבא/אימא מישהו במשפחה שבגלל אילוץ רפואי אמיתי לא יכול להתחסן, ומגיע לו גם חיים.
אז לא רק מי שנוסע ל״הודו״ צריך להתחסן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
מצידי-בעוד שבועיים מיום החיסון השני שלי ,אני אשמח ללכת לקהילות מכחישי קורונה,מתנגדי חיסונים ואנשים שלא שמים מסיכות ולהעניק לכל אחד מהם חיבוק ושתי נשיקות על הלחי ואם אפשר אז גם אפצ'י בפרצוף. אין לי שום בעיה שהמדינה הזו תתחלק לשתי אוכלוסיות: אלה שיודעים שיעברו את זה בסבבה עקב חיסון -ואלה שמצידי יהפכו לקורבנות של הברירה הטבעית. מספיק אכלנו חרא במשך שנה בגלל התנהגות של אידיוטים, בהמות, ערסים. פוליטיקאים. בקטע הזה אני מוריד כובע בפני הקורונה-מחלה שבנויה להיצמד בדיוק לכל החוליים של החברה הישראלית שמונעים מאיתנו להיות ניו זילנד: אי ציות לחוק, התרסה, מהלכים פוליטיים שפלים. אז עכשיו שכל הבהמות יתכבדו ויהיו חולים. רק בבקשה שישתדלו להתרחק מהאוכלוסיה הנורמאלית ומצידי שיהיו חולים בבית בשקט ואם צריך פינוי למערכת רפואית שלא תעמיס עלי מיסים, מיטות בתי חולים ומקום בבתי קברות- שיבושם להם. יש לנו חיים לחיות ואנשים שלא מתחסנים מפריעים.
אחד הטובים.
לצערי, נסיון העבר מראה שככל שאתה יותר טיפש אתה כנראה גם יותר עמיד פיזית בפני חרא כזה.
וככל שאתה יותר מרושע, גם יותר קשה להרוג אותך.
וגם,
המחלה הזאת לא מספיק קטלנית כדי לעשות שינוי. פשוט החברה יותר רגישה למוות (וכן, כל אדם הוא עולם ומלואו).
בקיצור המחלה הזאת היא לא המושיע הדרוויניסטי. יש אפילו אנשים מאמינים שאומרים שבונה עולם, היושן (טעות במקור) במרומים, שלח אותה בכוונה כדי שנבנה מערך להתמודדות עם המחלה האמיתית לכשתגיע...
אז לגבי מה ששאלתי אנחנו מסכימים שכנראה שמי שמחוסן קצת פחות מדבק למרות שאף אחד לא מוכן להתחייב על זה כי זה לא נבדק בצורה מסודרת. היו פה כמה אמירות אחרות שהיה לדעתי עדיף להשאיר מחוץ לדיון.
לטבע חוקים משלו.
כל מאה בערך מגיע איזה אסון ברמה הגלובלית ומדלל את האוכלוסיה בכדור ומחלק את הקלפים מחדש.
לעיתים זה ״רק״ אסון טבע ולעיתים איזו מלחמה עצומה.
החוכמה היא להבין זאת ולנסות להיות בצד המרוח חמאה
על אמת - לדעתי ביום העצמאות, אחרי שיהיה כבר מאוד ברור מי חוסן סופית ומי לא- מדינת ישראל צריכה להוציא "תעודת לא מתחסן" - תעודה שבעליה שלא התחסן מציין כי הוא מתחייב שלא להגיע לבתי חולים בגלל סימפטומים של קורונה, לא להתחבר למכונות הנשמה וגם במידת הצורך לכסות את עלויות הקבורה האישיות.
הולכים להתחסן או מסויגים?
עכשיו בעין קדם ניסתה גברת מחבקת עצים למכור לנו חיסון קורונה טבעי. תמצית הדרים מור ולבונה ... היא נורא התפלאה שהצלחנו להתאפק ולא לרכוש את זה.
מצחיק. אבל ... אמיתי.
אגב שבוע אחרי החיסון השני. שום תופעות לואי. לחלוטין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
עכשיו בעין קדם ניסתה גברת מחבקת עצים למכור לנו חיסון קורונה טבעי. תמצית הדרים מור ולבונה ... היא נורא התפלאה שהצלחנו להתאפק ולא לרכוש את זה.
מצחיק. אבל ... אמיתי.
אגב שבוע אחרי החיסון השני. שום תופעות לואי. לחלוטין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה שהכי מטריד זה לפגוש חברים שעד לפני זמן מה נחשבו נורמליים מתחילים לדקלם שטויות שהשבט שלהם מדקלם בשביל להתאגד לקראת הבחירות.
עצוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
על אמת - לדעתי ביום העצמאות, אחרי שיהיה כבר מאוד ברור מי חוסן סופית ומי לא- מדינת ישראל צריכה להוציא "תעודת לא מתחסן" - תעודה שבעליה שלא התחסן מציין כי הוא מתחייב שלא להגיע לבתי חולים בגלל סימפטומים של קורונה, לא להתחבר למכונות הנשמה וגם במידת הצורך לכסות את עלויות הקבורה האישיות.
סה"כ גאוני אבל אל תעצור שם תמשיך, כל מי שיורד מהכביש לשטח עם הג'יפ/ האופנוע שלו יקבל תעודת "ספורט מוטורי מסוכן" ונפצע בזמן הפעילות הזאת מתחייב שלא להגיע לבתי החולים במקרה כזה כי הוא בחר בספורט מוטורי שרוב הציבור לא בחר בו
מי שרץ/ רוכב על אופניים בפארק יקבל תעודת "מתאמן בדופק לב גבוה" וקיבל התקף לב תוך כדי מתחייב שלא להגיע לבתי החולים במקרה כזה כי הוא בחר לעשות פעילות ספורט שרוב הציבור לא בוחר לעשות.
למה לעצור באלו, אפשר לכתוב ספר שלם של הגבלות כאלו, אבל מה לעשות שאתה במדינה סוציאליסטית וכל עוד קופות החולים ממשיכות לקחת תשלום מהלקוחות שלהם (כל העם בסידור כזה או אחר) באופן חודשי והחלק המפרנס של העם ממשיך לשלם מיסים למדינה, כולם ללא יוצא דופן זכאים לטיפול שאותו אתה באופן ליצני טוען לשלול.
למה נדמה לך שזה דומה?
מדובר על הפצת מחלה מדבקת שפוגעת בכלל ואסורה על פי חוק בריאות העם, הפצת מחלות מדבקות , לעומת סיכון עצמי במסגרת של פעילות לגיטימית.
במקרה של הפצת מחלה מדבקת שיש בכוחה להרוג גם את הזולת יש לנקוט בכל סנקציה סבירה שתמנע את הסיכון הכללי.
בדיוק כמו שעוצרים מי שמשתולל על כביש ציבורי ומסכן חיי הזולת.
תכלס זה לא בדיוק אותו דבר. כאן מדובר על אי נקיטת פעולה (בניגוד לנקיטת פעולה במקאה של הכביש), בגלל חששות ואמונות שאנשים מחזיקים, ושככל הנראה לא תוכל לשנות.
דה פקטו, אנחנו תמיד נישא על כתפינו אוכלוסיות פרזיטיות, וזוהי דרכו של הטבע.
אפשר לנסות להיאבק בזה, או להתעצבן, אבל בסופו של יום, אתה פשוט תהיה יותר עייף, ויותר נרגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למה נדמה לך שזה דומה?
מדובר על הפצת מחלה מדבקת שפוגעת בכלל ואסורה על פי חוק בריאות העם, הפצת מחלות מדבקות , לעומת סיכון עצמי במסגרת של פעילות לגיטימית.
במקרה של הפצת מחלה מדבקת שיש בכוחה להרוג גם את הזולת יש לנקוט בכל סנקציה סבירה שתמנע את הסיכון הכללי.
בדיוק כמו שעוצרים מי שמשתולל על כביש ציבורי ומסכן חיי הזולת.
פשוט, כי מבחינת הדבקה אין הבדל בין מחוסן ללא מחוסן - גם מחוסנים מדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים, לכן כל הטיעונים שמי שלא מתחסן פוגע בזולת החזיקו מעט מים עד לפני חודשיים - אבל כעת בטלים ומבוטלים מרגע שהנתון שמחוסנים מדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים הפך רשמי
אם נמשיך בקו הזה, ונטען שמי שבוחר שלא להתחסן לא יהיה זכאי לטיפול מנזק שנגרם כתוצאה מהבחירה הזאת, אין שום הבדל בין זה לבין הדוגמאות שכתבתי לגביי ג'יפים, אופנועים, רוכבי אופניים, ועוד ועוד ועוד - אנשים שמבחירתם, על פניו, מעמידים עצמם בסכנה ואינם צריכים להיות זכאים לטיפול כתוצאה מכך באותה מידה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
פשוט, כי מבחינת הדבקה אין הבדל בין מחוסן ללא מחוסן - גם מחוסנים מדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים,
זה חדש, יש לך תימוך לאמירה הנחרצת הזו?
לגבי ההקבלה לספורט מוטורי, זה אפילו לא דומה.
יש לך הסדר אישי שלך מול הקופח או הביטוח האישי שלך לאירוע כזה שנכלל בהסכם שלכם ואינו משליך על הכלל.
להבדיל ממחלה שההשפעה שלה רחבה על הרוב שבינתיים בוחר אחרת.
כמה שיהיו יותר מחוסנים = פחות חולים = פחות זמן מחלה כולל ומכאן פחות מוטציות ויותר חסינות עדר. המחלה עשויה להיעלם.
ויותר מזה. אם אני ב5% שיחטםו למרות החיסון, וב5% מתוכם שיחטפו קשה, ואני עם מחלת רקע ותכל'ס זה יכול להרוג אותי - וכשאני אגיע לבית חולים לא יהיה לי מקום בגלל אלו שהקשיבו לאיזה רשע שקורא להם לא להתחסן מתוך רשעות בלבד וכנראה מוטיבציה להמית את חסידיו - אני גם עלול למות ממש בגלל אותו רשע וחסידיו השוטים.
ואדגיש - בניגוד לשוטים שמצטטים את הכזבים מתוך בורות ומתוך חוסר הבנה ובגלל שהכזבים באמת מוגשים באופן משכנע - מי שממציא ומפיץ את הכזבים יודע שהם כזבים. כלומר הוא - במודע - גורם במישרין למותם של אנשים שלא יתחסנו, יחלו וימותו. בעיני זו רשעות לשמה. רוע אמיתי וממשי. כן, אותו אשרוב למשל בעיני הוא איש רע ומרושע שגורם למותם של אנשים בכוונה. אני לא יודע למה - אני לא פסיכולוג - אבל הוא פשוט רשע.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה חדש, יש לך תימוך לאמירה הנחרצת הזו?
לדעתי אין תמיכה לכך ש-"אין בכלל הבדל". כמו שכתבתי קודם, לדעתי פוחדים להצהיר על משהו שלא נבדק. הנה סימוכין מהדף של הךFDA:
https://www.fda.gov/emergency-prepar...sked-questions
Most vaccines that protect from viral illnesses also reduce transmission of the virus that causes the disease by those who are vaccinated. While it is hoped this will be the case, the scientific community does not yet know if the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine will reduce such transmission.
לגבי עניין ביטוח הבריאות, בישראל יש ביטוח בריאות ממלכתי שכולנו משלמים ללא תלות בקופת החולים שאנחנו רשומים בה. זאת כנראה אחת הסיבות שמצליחים בישראל להפיץ את החיסונים בקצב מהיר. דוגמה דומה אחרת היא בריטניה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כמה שיהיו יותר מחוסנים = פחות חולים = פחות זמן מחלה כולל ומכאן פחות מוטציות ויותר חסינות עדר. המחלה עשויה להיעלם.
לגבי המוטציות אני בכלל לא בטוח, יכול להיות שזה דווקא מעודד מוטציות חסינות.
ואני אוסיף עוד דבר - כי הדיון הזה חשוב גם כשאנחנו מדברים עם מתנגדי החיסון. הם משוכנעים שהם צודקים וחשוב להם לשכנע אותנו. הם בטוחים שהם מצילים אותנו.
אז נדבר על הערכת סיכונים. כשאני עוסק בהערכת סיכונים אני מכפיל את ההסתברות להתממשות הסיכון, במידת ההשפעה של הסיכון.
חשוב להדגיש שמדובר בקשר סיבתי. כלומר הקורונה מצד אחד או החיסון מקורונה מצד שני הם הסיבה הישירה למחלה קשה או מוות.
במקרה של קורונה ללא החיסון מדובר בסיכוי הסתברותי של בערך אחוז אחד (כלומר אדם אחד ממאה) לחלות ובערך עשירית אחוז (כלומר אחד מאלף אנשים שלא התחסנו) למחלה קשה עם נזקים לטווח ארוך או מוות.
מהצד השני מקרב המתחסנים יש סיכוי הסתברותי זניח לחלוטין - כלומר עד עכשיו אפס מקרים מתוך מליוני מחוסנים אשר כתוצאה מהחיסון חלו במחלה קשה או מתו.
זה הקטע שיגידו לכם שמסתירים מידע.. משקרים.. המיסוי בכלל לא הסתיים... קופים... לא יודע מה. אבל אין בשום מקום עדות למישהו שחלה או מת מהחיסון. 3 מליון מחוסנים בישראל. אין אף לא עדות אחת למקרה כזה. זה לא משהו שאפשר להסתיר בימינו - מדובר בהרבה מאוד אנשים בארץ ובעולם וכולם מחוברים לציבור הרחב דרך רשתות חברתיות (אמיתיות.... יענו משפחה וחברים). ובכל זאת... כלום. אז גם אם הצליחו להסתיר מקרה אחד או שניים או אפילו מאה מקרים רק בישראל. וזה לא המקרה אבל נגיד. זה עדיין בסדרי גודל פחות מהסיכוי למות מקורונה. אז כמה בנאדם יכול להיות שוטה ולא להתחסן ולקחת את הסיכון שיחלה קשה או ימות - רק כי מישהו בפייסבוק אמר לו שזה מסוכן להתחסן?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
פשוט, כי מבחינת הדבקה אין הבדל בין מחוסן ללא מחוסן - גם מחוסנים מדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים, לכן כל הטיעונים שמי שלא מתחסן פוגע בזולת החזיקו מעט מים עד לפני חודשיים - אבל כעת בטלים ומבוטלים מרגע שהנתון שמחוסנים מדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים הפך רשמי
אם נמשיך בקו הזה, ונטען שמי שבוחר שלא להתחסן לא יהיה זכאי לטיפול מנזק שנגרם כתוצאה מהבחירה הזאת, אין שום הבדל בין זה לבין הדוגמאות שכתבתי לגביי ג'יפים, אופנועים, רוכבי אופניים, ועוד ועוד ועוד - אנשים שמבחירתם, על פניו, מעמידים עצמם בסכנה ואינם צריכים להיות זכאים לטיפול כתוצאה מכך באותה מידה
זה כבר פייק שגורם נזק!
גם אם אדם מחוסן יכול להיות מדבק ( טרם הוכח), הרי שמעל כל ספק העומס הנגיפי שלו יהיה למעלה מכל ספק נמוך משמעותית משל אדם שאינו מחוסן ולכן הוא במקרה כזה יהיה פחות מדבק ולכן שרשרת ההדבקה שיבלם משמעותית.
לא זו בלבד אלא שככול ששרשרת ההדבקש תיבלם כך גם המוטציות יפסיקו להתפתח.
בפועל רואים כבר היום בלימה משמעותית של חולים מעל גיל שישים שהם אוכלוסיה שברובה מחוסנת מעבר לתקופת הביטחון של החיסון השני.
קיבלנו זכות גדולה להתחסן ראשונים בעולם בחינם ואנחנו בועטים בדלי.
מעורר מחשבות עמוקות לגבי חוכמת ההמונים ויכולת שטיפת המוח של האוכלוסיה,