תגובה: דיסקברי חוויות, הפעם ידני 2001
אין לי שום צלצולים, יש נורה לדיפ נעול.
כתבתי על חיווי היי לואו אבל אומרים שזה משמש רק לניהול מנוע ללא חיווי בלוח שעונים.
בטוח שזה לדים? בד'1 זה נורת לוח שעונים רגילה, ונורת חיווי אור גבוה לא עובדת אצלי חשבתי שזה תקלה בנורה.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
פירקתי את הלוח לגורמים.
יש סה"כ 5 נורות ברות החלפה.
שלוש נורות 3w t10 (בספרות יש להם מספר שונה של לנדרובר/לוקאס- lb504) לתאורת לוח שעונים.
נורת t5 (לא בטוח שזה השם שלה, הקטנות ביותר 1.2w או משהו בסגנון), של תאורת האור הגבוה. ועוד אחת שאני לא זוכר את גודלה (נראה לי גם t5) ששוב, אינני זוכר בוודאות, אבל לדעתי של נורת האימובילייזר המובנה, אליהן ניתן להגיע ולהחליף ע"י פירוק ראשוני של הלו"ש*.
שאר הנורות הן לד, ומצריכות פירוק משני. אם כבר הגעת עד לשם, הפירוק המשני הוא לא סיפור, ואז אתה מגיע למעגל החשמלי ויכול לראות אם יש קטסטרופות.
*שים לב!
כדי לפרק:
מצד אחד לא באמת צריך לפרק את חיפוי עמוד ההגה, או להוציא את הלחצנים השונים (תאורת ערפל קדימה/אחורה/וישר אחורי/קרוז קונטרול),
מצד שני, צריך להבין איך מושכים את החופה העליונה אחורה והחוצה, אחרת אתה תישאר עם חופה שבורה ביד ותצטרך הרבה יצירתיות, סיכות חום לפלסטיק, ואפוקסי כדי להחזיר את זה למקום.
לגבי חיישן hi-lo לא אמורה להיות נורה. רואים את זה רק בחיבור למחשב, וזה בשביל שהרכב ידע שהוא בlow, ויבין שהוא במצב שטח. אבל לגבי נורת דיפלוק,
אתה אומר שאין אצלך חיווי קולי בשילוב?
כשאתה סוגר סוויץ' עם אורות דולקים ויוצא מהרכב,
או כשאתה פותח סוויץה אתה שומע חיווי קולי? (צפצוף אלגנטי).
כשאתה כותב שיש נורה אתה מתכוון שהיא גם נדלקת?
אסביר.
ברוב הרכבים הנעילה לא הגיעה מהמפעל.
מי שהתקין ידית לא תמיד חיבר את החיישן (אם בכלל היה כזה), ולעתים, החיישן חובר לצמה של חיישן חום טרנספר שהקונקטור שלה מגיע עד ממש לחיישן שילוב, ומבקש בכוח שתשתמש בו. זה אומר, שכשאתה משלב, נדלקת נורת חום טרנספר (כאמור, אין חיישן כזה ברוב הדיסקברים, אבל הצמה והנורה קיימות). אצלי זה היה ככה עד שקיבלתי על זה עצבים והתחברתי לצמה הנכונה. למצוא את החוט הנכון בצמה להתחבר אליו היה מעל יכולותי ונעזרתי ברמי מכפר מנחם. (זה היה בין היתר כי קראתי איפשהו שכשהרכב יודע שהוא משולב, הוא פחות מתערב עם הabs, לא הצלחתי לשלול או לאשר).
בסרטון הזה יש רמיזה על איזו נורה אמורה להדלק מחיישן ה low, והיא נורה שמראה שאתה בניוטרל בטרנספר.
מעולם לא נתקלתי בכזאת, וגם לא בצפצוף המלווה בהורדה לlow, אבל אם תסתכל הלו"ש בשמש או אם פנס תצליח לראות אילו נורות יש שם שלא נדלקות (לדעתי גם קיימת נורה של מהירות מופרזת ).
אמנם בסרטון הוא לא באמת נועל דיפרנציאל כי האוטו לא בתנועה, אבל כשהוא משלב ללואו את שומע את הצפצוף שאמור להיות.
הצפצופים האלה מגיעים מרמקול שיושב על הלוח שעונים ומתחבר עם מחבר דו גידי ללוח. קל לנתק ולחבר ואולי שכחו לעשות זאת פעם.
ממליץ לדאוג שהוא יעבוד כי הוא מצפצף כל פעם שנדלקת נורת תקלה (מעולם לא התחמם לי האוטו אז אני לא יודע להגיד בוודאות) אבל תקלות אחרות שהיו לוו בשלושה צפצופים שגורמים לך להביט אל לוח השעונים ולמנוע נזק.
אמור לצפצף גם בשילוב וביטול hdc , ואולי עוד כל מיני דברים שאני שוכח. אבל בסוף יש המון גרסאות תוכנה לרכבים האלה, וכל אחד מתנהג אחרת. יתכן מאוד וניתן גם לשנות זאת עם הכלי דיאגנוסטיקה, יש שם המון אופציות שלא חקרתי לעומק.
https://www.youtube.com/watch?v=eILSd8DzRDM
אעשה סדר:
ידית טרנספר לא מקורית, נראית אשקרופט.
חיווי דיפ מרכזי עובד תקין,
מחובר גם חיישן נוסף, לדעתי hi & low. או ניוטרל.
אין צפצוף בשינוי מצב הטרנספר, חושב שיש צפצוף כשמשאירים אורות דלוקים.
אם אני מניע את האוטו עם דיפ מרכזי נעול, מנורת tc & abs דולקות למיטב זכרוני צהוב
אני זורם שניה לכיוונים פחות קשורים סתם מתוך עניין. זה נשמע כמו תופעה שהיתה לאנשים שהוסיפו נעילה לא מקורית בדגמים שלפני eu03. אלו שנים שבלנדרובר החליטו בהן ש4x4 אמיתי הוא דבר מיותר ואפשר להסתמך על אלקטרוניקה (וזה בחברה שבה ספק האלקטרוניקה - lucas- זכה ברחבי העולם לכינוי הגנאי: prince of darkness...). אגב, זאת היתה הסנונית הראשונה שבישרה לאן הולכים רכבי השטח שלה להגיע בעתיד....
לעניין, בדקת שהtc עובד כשאתה בשטח והנורות tc-abs דולקות?
היה לי על זה שאלה לפני הקנייה. פה
https://www.jeepolog.com/forums/show...%D7%A7%D7%95-2
ומה שלא דולק לי בלוח השעונים זה חיווי אור גבוה
השאלה אם זה היה במצב שבו הנורות שתיארת דולקות או כבויות. (בלי קשר לכך, שכמו שאמרתי, לעתים המשאבת abs עייפה).
לגבי האור גבוה, נורה פשוטה, ואם אתה מעוניין יש גם קיטים החלפה ללד לכל הלוח שעונים ותאורת המזגן. צבעים לבחירתך.
אין לי תלונות ל tc, כשיבוא הרגע הנכון תורכב נעלה אחורית חשמלית. וגם פגוש כננת קדמי
ואז אמכור ואקנה היילקס [emoji1787]
רק מציין שהtc אכן מתקשה לייצר התקדמות מהצלבה מלאה בשיפוע במבדקים שגם אני עשיתי, במספר רכבים (דיסקברים ודיפנדרים).
אבל,
בנסיעה בשטח אמיתי, תוך כדי נסיעה, הוא משתלב מהר ובזמן ומעביר אותך דברים שאתה לא אמור לעבור בלי נעילה.
כלומר, במבחן המציאות הוא עובד יותר טוב מאשר בתנאים סטריליים.
כשיבוא היום והממון אולי גם אתקין נעילה, כי בסוף,
אין לזה תחליף. גם אם בשימוש שלי אני פחות נזקק לזה. זה משהו שבחירום אתה רוצה שיהיה לך (ואגב, מטומטמים החברה בטויוטה שויתרו על זה בלנדקוזר בדגמים שלפני האחרון).