... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...abecbe8a6e.jpg
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
Printable View
... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...abecbe8a6e.jpg
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
הכשרון נשפך ממך :)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מנסיוני, לא רעיון טוב להאיץ בפרויקטים.
אין לך זמן, דחה למועד אחר שיהיה לך את הזמן.
הרכב לא יברח לשום מקום, הוא רכב פרויקט שאתה לא צריך ליום יום.
אין לך את הזמן לעשות הכל בפעם אחת, תעשה זאת בתשלומים.
אני יודע שזה מאוד מפתה ונראה שעוד רגע תסים.
אבל תמיד החיפזון הוא מהשטן, תמיד.
שאלו יהיו הצרות שלך. לא נורא אני בטוח שנהנית לייצר את החלק.
הבוסטר הורכב, יצאתי לנסיעת מבחן שהוכתרה בהצלחה.
קובץ מצורף 116416
עכשיו נשאר לחבוש את כובע הבלש ולנסות להבין מה התקלקל בבוסטר הישן.
אני זוכר שראיתי פעם איזה סרטון על פירוק של בוסטר ובסרטון ההוא היה איזה קפיץ גדול שלחץ על הדיאפרגמה. בשביל לא לקבל את הקפיץ הזה בתוך הפנים (ולהפוך את הסיפור הבלשי לדרמת חדר מיון) קשרתי את שני חלקי הבוסטר לפני שפתחתי אותו.
קובץ מצורף 116417
אחרי מריבה קצרה שכללה פטיש, מברג דפיקה ודורן (נדמה לי שקוראים לזה דורן...) הצלחתי לפתוח את הבוסטר
קובץ מצורף 116422
בתוך הבוסטר שכבו להם בכיף כמה חתיכות גומי, הנה האקדח המעשן, בטח נקרעה הדיאפרגמה חשבתי לעצמי.
שלפתי את זוג הדיאפרגמות מתוך הבוסטר ובחנתי אותם מכל עבר.
קובץ מצורף 116419
מסתבר שלא. הדיאפרגמות שתיהן במצב מצוין, הגומי יפה, לא יבש, אין סדקים שלא לדבר על קרעים או חורים. אז מאיפה בדיוק בורח הוואקום ומה הם אותם חתיכות של גומי שמצאתי?
עברתי לבחון את שני חצאי המתכת שפירקתי בהתחלה.
קובץ מצורף 116421 קובץ מצורף 116420
הנה הבעיה שלי, סימני נזילה נראים בבירור בשני החלקים, סימני הנזילה מתחילים שניהם באטם המרכזי ונעצרים בתחתית הבוסטר. שני צירים נכנסים אל תוך הבוסטר, אחד בכל צד. האחד תפקידו להעביר את הכוח שמפעילה דוושת הבלם אל הבוסטר והשני תפקידו להכפיל כוח זה ולהעבירו אל משאבת הבלם. שני האטמים שסביב צירים אלו - נוזלים. שניהם לא אוטמים וזו הסיבה שהבוסטר כשל.
תותח!
אתה גם מסביר כמו שצריך, החכמתי!
מקצוענות לשמה.
חבל שמוסכניקים בארצנו) ללא הכללה) לא לומדים מאדם כמוך.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אז מה עדיף?
פילטר אוויר סגור
קובץ מצורף 116469
או
פילטר אויר פתוח
קובץ מצורף 116468
הולך לאכול משהו וכבר חוזר עם התשובה.
פתוח[emoji16]
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אתה נוסע בשטח.. לא?
אסף.
מי שעקב אחרי השרשור הזה בחודשים האחרונים יודע שהמנוע שודרג עם מערכת הזרקה מבית Fitech.
כשהגיע הזמן להרכיב חזרה את פילטר האוויר הישן והטוב, הסתבר לי שהוא לא מתאים וקיימת התנגשות בינו לבין מערכת ההזרקה. בלית ברירה השתמשתי בפילטר אוויר פתוח שיושב כבר שנים על המדף.
המערכת הותקנה, נסיעות המבחן התחילו ותופעה טיפה מדאיגה התחילה, המנוע נוסע קבוע בטמפרטורה של כ-3 מעלות מעל מה שהייתי רגיל, בעמידה בתנועה עירונית עם מזגן מגיע גם ל-6 ו-7 מעלות מעל לטמפרטורה הרגילה.
שתי אופציות שיכלו להוביל להתחממות המנוע, האחת תערובת ענייה והשנייה טמפרטורת האוויר בכניסה למנוע. על מנת לאמת את החשד שלי בדקתי את טמפרטורת האוויר בכניסה לסעפת היניקה (במסך של מערכת ההזרקה ניתן לראות) מסתבר, אפילו בנסיעה בין עירונית טמפרטורת האוויר טיפסה והגיעה כמעט ל-60 מעלות. בטמפרטורת אוויר כזו לא פלא שהמנוע עובד חם יותר וגם ההספק (כ"ס) יורד פלאים.
ריתכתי בכמה פיקים הגבהה זמנית לפילטר האוויר הסגור וחיברתי אותו במקום הפילטר הפתוח.
קובץ מצורף 116470
המנוע חזר לעצמו, טמפרטורת המנוע בשיוט ובנסיעה עירונית חזרו לנורמלי. בדיקה נוספת של טמפרטורת האוויר בכניסה לסעפת אימתה את ההרגשה. בזמן שיוט 35 מעלות ובתוך העיר המקסימום שהגעתי היה 48 מעלות. (לצערי שכחתי לבדוק את טמפ האוויר בתוך העיר עם הפילטר הפתוח).
ועכשיו כמה מילים טובות על הפילטר הפתוח:
לפילטר אוויר פתוח יש פוזה, מי שהפוזה חשובה לו צריך כזה.
בבדיקה של מפל הלחץ שעשיתי בזמנו על הפילטר הסגור, לא מצאתי שיש יתרון כלשהו למעבר לפילטר פתוח. בואו נגיד לשם הדיון שפילטר האוויר הסגור גורם למפל לחץ אז יהיה לפילטר הפתוח יתרון.
אם נחדד את הנקודה קצת אז, המעבר לפילטר פתוח יגרור גם יניקת אוויר חם יותר, והרי אוויר חם מפיק פחות כ"ס מאשר אוויר קר, אז חזרנו לנקודת ההתחלה. אומנם הורדנו את מפל לחץ ובכך שיפרנו את הספק המנוע אבל אז שאבנו אוויר חם ושוב הורדנו את ההספק.
ומה לגבי רכבי שטח, אולי דווקא לרכב שטח שנוסע באבק ופודרה כדאי פילטר פתוח?
אז זהו שלא! פילטר האוויר הסגור שואב את האוויר ממקום עם הרבה פחות אבק מאשר האבק שמרחף לו חופשי בתא המנוע, ולמהדרין שמרכיבים שנורקל מתאים (עם דגש על מתאים) יש יתרון נוסף.
למי שמרגיש שהפילטר הסגור מהווה בעיה וממש רוצה לעבור לפילטר פתוח, אני ממליץ דבר ראשון לבצע מדידה של מפל לחץ ולוודא שבאמת הפילטר הסגור מהווה בעיה. אחרת מלבד יתרון הפוזה אתם מרווחים רק חסרונות.
יפה מאוד ויסודי!
בדיקת מפל הלחץ, בהינתן ספיקת אוויר נתונה קשורה בקשר ישיר לשטח הסינון. עם שטח הסינון (=גודל המסנן) של מסנן פתוח מן הסתם קל יותר לשחק. מעולם לא בדקתי נתון כזה, אתה זוכר מה הערכים פחות או יותר, לידע כללי?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
כלל אצבע.
1.25 סמ מרובע של פילטר לכול סמ,ק מנוע
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
בזמנו העלו את שטח הסינון של פילטר K&N, שהיה נמוך משטח סינון של פילטר איכותי, ובנוסף כמות החלקיקים שעברה הייתה גדולה יותר בשלב הראשוני.
אחרי שהעמיסו את שני הפילטרים באבק, שטח הסינון הקטן יותר נסתם, ובפועל הכביכול פילטר פתוח הפך למגביל יותר מהמקורי ששמר על יכולת ספיקה גבוהה יותר לאורך זמן.
זה משולב.
שטח סינון x יכול להכיל כמות מוגדרת של חלקיקים ואז הוא נסתם.
כשיש לך שטח קטן ביחס לפילטר אחר, הוא יסתם מהר יותר.
אז פילטר פתוח גם מעביר יותר חלקיקים בשלב הנקי וגם נסתמים יותר מהר בסיכום הכולל.
Yes, there were times, I'm sure you know
When I bit off more than I could chewBut through it all when there was doubtI ate it up and spit it outI faced it all and I stood tallAnd did it my way
חזרתי מהדיינו.
עברו כבר כמה שנים מאז שהחלטתי לבנות מנוע ועד ליום הזה שהחלטתי שדי, הגיע הזמן לסיים את הפרויקט.
סיום הפרויקט חייב היה לעבור דרך הדיינו בשביל לקבל ציון על העבודה.
מצורפת תמונה עם שני זוגות של גרפים.
זוג אחד (צבע שחור) מגיע מהדף הטכני של גל הזיזים
זוג שני (כחול/אדום) מגיע מתוצאות הדיינו היום.
המסקנה שלי, לא קל להשיג כ"ס ומומנט.
עבדתי קשה מאוד בשביל כל מילימטר בגרף, בישורת האחרונה התעסקתי עם כיווני הצתה ותערובת דלק עד לרמות הפסיכיות.
זו הייתה דרכי, הגעתי רחוק אבל הפיסגה נשארה עדיין באופק...
קובץ מצורף 116631
המדידה בגלגל או בקראנק?
הדיינו מודד בגלגל ואז מבצע איזה חישוב עומס בניוטראל בשביל לתת כ"ס במנוע.
הגרף הזה מבטא נתונים במנוע.