תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
מצטער..היו כמה בלת"מים.
אז ככה.
לאחר עיון חוזר בפרטים של צווי איסור פרסום כאלה ואחרים, כנראה שלא תשמעו סיפורים ... כאלה ואחרים.
אולי בהמשך, אחרי שאחשוב איך לנסח אותם טיפל'ה אחרת.
מלבד זאת, בעקבות כמה נזיפות/עיצות של חברים פה (גם בפרטי) וכמה חברים שם (שקוראים את הדברים) ... מיותר.
משהו כמו לשרוק נגד הרוח - אולי עושה לך הרגשה טובה, שאתה שורק, אבל אף אחד אחר לא ממש שומע את השריקה...
ממשיכים עם אמריקה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
בשביל ברנרד זה מטרה מועילה ואפילו מאד, אם לא היה לו ג'יפולוג הוא עוד היה גורר הביתה איזה פח זבל אנגלי נוטף שמן שיהיה לו במה להתצסק, ואז....
היו באמת זורקים אותו מהבית והיה חייב לגור בפח זבל הנ'ל
אז מה עדיף?
רק עכשיו ראיתי את התגובות האחרונות...
דווקא שמתי עין על ברונקו...
לא אחד ספציפי.. בכלל..
ונחזור לענייני אמריקה.
אפשר להעלות פה סרטונים, בלי צורך לעלותם קודם לרשת (לא רוצה שדברים שלי יסתובבו, מטעמי, ביוטיוב וכאלה..)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דווקא שמתי עין על ברונקו...
לא אחד ספציפי.. בכלל..
Fix Or Repair Daily?
מעניין מאיפה תביא ברונקו שאינו חלוד ורקוב?
לפחות לכרכרות יש יתרון בתחום הזה, לא בגלל החומרים ה"אכותיים" שמהם הרכיבו אותם אלא תודות לנזילות שמן שמצפות את השלדה בשכבה מגינה
גאונים האנגלים האלה, פשוט גאונים. הם המציאו את המשפט: Its not a design flaw, its a feature
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
Fix Or Repair Daily?
???
הם נראים לי טוב יותר מהבלייזרים - במיוחד 93-96.
אם רק הייתי יכול לשים מנוע SB ולהחליף את הסרן הקדמי... מושלם..
יש פה כמה כאלה יפים מאוד. באמת שמורים. בלי חלודה ובלי נזילות..
אבל חשבתי לקנות מהאיזור שלך, בלי המלח..
טוב טוב,
רק תקנה משהו גדול בסדר גודל נורמלי ככה יהיה לך איפה לישון כשיזרקו אותך מהבית.
ברונקו משנות ה90......עדיף ברית מילה בלי הרדמה.
גם אני בבית בשנה האחרונה, שולח את הילדים בבוקר וצריך לתת דין וחשבון רק בערב, לא מבין מה הבעיה והוא גם סיפר שאשתו בכלל במזרח הרחוק.
אבל להבדיל - לי אין גאראג׳ צמוד ואת הכל ובזול. מרוב שעמום אני ניגש עוד מעט לטסט, לבד !!!!
ניר,
תשתול עצים ואז אולי תהיה לך שלכת.
ואם תצית את הבית (אולי) יבוא מכבי (לוחמי) אש
זה היה קל ... רק פסים זוהרים ... מרוב תמיהה אפילו שילמתי עליהם במקום להוציא מהתא כפפות את הזוג שקניתי לפני 5 שנים. אז אם מישהו רוצה זוהרים בהנחה - 5₪ והם שלו !
מחר ניקח גם את הרכב של האישה, שם צריך ללטש את הפנסים , עוד חצי יום . לא צריך שלכת , אפשר לחזור לתחביבים ישנים שאינם דורשים מוסך, כמו למשל מועדון קליעה / עמותת הרובאים/ IPSC / IDPA . אמריקה ! אם אני הייתי נוחת שם, הדבר הראשון שהייתי עושה זה להוציא class 3 . אולי בונה איזה אופנוע - זה יותר קל (משקל) ותופס פחות מקום.
בנתיים רק דיבורים.
הייתי צריך לקחת בלייזר ישן (עם הגג שאפשר להוריד) וקורבט של חבר, לשפץ אבל ההוא... אי אפשר לסמוך על מילה שלו.. ברח לו לדרום אמריקה.
הרכבים (אלה ועוד איזה 6) סתם שוכבים ונרקבים...
חוץ מזה, ניר.
אתה יודע מה זה לעבוד בחוץ או אפילו במוסך הצמוד בקור שיש פה... כל מכה קטנה באמצע... מזהכואבת..
ואני מתקמצן לקנות תנור נורמלי לגראג'ים..
וחוץ מזה 2.
אני... אף פעם לא משעמם לי (בניגוד למה שחושבים פה... :rolleyes:). תמיד יש לי מה לעשות - והמחשב/ג'יפולוג, זה בין לבין..
הנה, למשל אתמול לא היה גשם(היום יש) והכנתי את החצר לחורף (אני אצלי ועדר מקסיקאים אצל השכנים)... יש פה בעיות שלא נתקלתי בהם מעולם בארץ... יש איזוב בדשא... הירוק הזה שפעם (כשהיו מים) היה גדל על שפת המפלים בצפון... הזבל הזה מתפשט בין הדשא וחונק הכל...
ממש יוצא משליטה. נראה לי שבאביב (יש פה עונות... כמו בסיפורים) נצטרך להחליף את כל הדשא.
והשלכת... זה לא צחוק.
כשקנינו את הבית (נשתדל להעלות היום -יש גשם ואי אפשר לעבוד בחוץ), הבעליםצחק ושאל אם יש לי LEAF BLOWER טוב... קטעים איתו... אז לא הבנתי שזו לא בדיחה ושהוא צוחק כשימחה לאיד/הקלה...
אני אומר לכם - אי אפשר להעביר את התחושה והגודל האסון של השלכת הזו...
ביער, שמעבר לגדר, איפה שלא אוספים את השלכת... מפחיד ללכת. אתה יכול לשקוע עד המתניים.. ממש כמו חולות טובעניים בג'ונגלים..
ושתבינו, יש פה גשם ופעם 4- מעלות ולמחרת 17 מעלות... היער מעלה אדים.
השלכת למטה נרקבת (אין פועל בעברית לקומפוסט - זה כמו נרקב, חם כזה אבל בלי ריח) וחמה.. כל ענף או עץ שנופל (ונופלים פה הרבה), תוך כמה חודשים, לא נשאר ממנו הרבה.. רק קליפה. אתה נוגע במה שנראה לך גזע ו..פוף, זה מתפורר.
ויש לי גם את האמבטיה לשפץ...
ולבדוק מה הרעש בדפרנציאל האחורי של הפורד - רמי כעס עלי שנתתי למוסך להחליף מייסבים קדמיים... התקמצנתי על 150$, שעולה פה PRESS.
ו-SHMBO רוצה שאתלה "אורות"... אם מישהו יסביר לי איך להעלות פה סרטונים, אני אראה לכם במה מדובר - מ ד ה י ם .. מדהים מה שהאמריקאים האלה עושים... בקיצור, אני מנסה להתחמק מזה בטיעון שיהודים לא מקשטים לחג המולד (הם כן, דרך אגב.. אבל על זה בפוסט ההוא..)
ניר.
יאללה - קפוץ לפה. יש מה לעשות..
לפני שנתיים הייתי באיזור שלך ולפני שנה אצל ג׳ו והשנה אשתי רוצה לחגוג ברמצווה לבן שלה עם טיול ומשחק NBA של קליוולנד , אם אני אצטרף אליהם עם הבת המשותפת אז בשנה הבאה אהיה חייב גם לילדים שלי הלא משותפים שיגיעו לאותו גיל ... מסובך , בעיקר יקר , כבר אפשר היה להקים עסק עם ה 100k שזה עולה ( אילו הייתה לי אזרחות פולנית) , אבל אני לא שולל. אם קליוולנד משחקים באיזור שלכם בסביבות פסח - אז תרתיח מים.
ד״א שחר, חברת גינון שמעסיקה מהגרים מקסיקנים ללא אשרות זה תופס ? כי זה המקסימום שאני יכול להעלות בדעתי כרגע :cool:
לפי מה שכתוב כבר לא צריך אזרחות כפולה רק תבוא להשקיע בארה"ב.
וזה רק עניין של זמן שאובמה ידלל את אחוז צאצאי המיפלאוור באוכלוסיה בכמה מליוני היספנים.
הם כבר לא יצטרכו אשרות.
שחר, הם כבר מדוללים. הבעייה שהוא רוצה לתת להם זכות בחירה (יענו אזרחות)...
וכן.
גם חברה כזו הולכת, ניר.
במערב זה הרבה יותר גרוע (הם יותר קרובים ל"מקור הרעה") אבל גם פה רוב העובדים בחברות האלה הם "קטנים" כאלה (אשכרה... קטנים פיזית) ולא כ"כ מדברים אנגלית... אני מתאר לעצמי שהם לא נולדו בוורהיס..
הבעייה שיש פה כ"כ הרבה גננים... המון - נראה לי שזה העסק הכי נפוץ בסוברביה... מעניין אם יש מקום לעוד..
נשמע שיש מספיק שלכת לכולם...
האמת היא שאני יכול להבין את מה שאתה מספר על ההפרדה שהם עושים בין תחביב לבין תחזוקה שוטפת. אני חושב שגם אנחנו היינו מעדיפים לתת לבעל מקצוע לעשות עבורנו את העבודות השחורות של תחזוקת הבית והרכב אם היינו סומכים עליו.
אני לא נהנה לבצע טיפול ברכב, אבל אם אני לוקח למוסך יוצא שאני לא חוסך זמן, מגלה לעיתים ששברו / עיקמו או איבדו לי משהו, חושש שאולי רימו אותי ולא עשו מה שאמרו...
בקיצור - כל הדברים שאנחנו כל השנים טוחנים כאן.
ברגע שזה כ״כ מסודר כמו שאתה מתאר ואנשים מכבדים את הזמן של הזולת ויש תודעת שירות כל כך גבוהה, אז זה מתבקש לנהוג ככה. אולי עוד 170 שנה ...
עם כבר העלתה את נושא אינספקטורים של העיריה...הם יכולים להיות נבלות לא קטנות, אבל לא קשה להוריד אותם מהעץ.
סיפור אמיתי,
בזמנו בטקסס ניהלתי קניון, ביום בהיר אחד הוזמנתי לפגישה עם אחד המהנדסים שלהם, ג'ינג'י ידוע לשמצה בשם זאק
אומר לי....אתה רואה את כול הצנרת מכול המזגנים? ( הניקוז נשפך למרזבים ולרחוב וזה ככה כבר משנת 66)
אני צריך שתתקן את הצנרת ולשלוח אותם לביוב.
אמרתי טוב...תן לי לעבוד על זה
קראתי לכמה בעלי מקצוע לבקש הצעת מחיר והזול מהם, שבו חזק.$45.000
אמרתי זה לא יקרה בחיינו.
התקשרתי למהנדס ושאלתי אותו אם אפשר לשלוח את צנרת לתוך הונטות של השרותים, הולך ישירות לביוב...אומר לא, חייב צנרת יחודית.
טוב, הגיע זמן לתכמנות, חשבתי חשבתי והנורה נדלקה!
התקשרתי אליו וסיפרתי לו שהחלטתי ללכת על רעיון ירוק, אני מביא חביות 55 גלון ומחבר את המזגנים לחביות למטרת מיחזור המים לשימוש השקייה של הדשא.
תשובת היתה לו לאחר כמה שניות של שקט...טוב תריץ את הצנרת לונטות.
$500 אחרי זה והתיק ניסגר.
ניר.
זה יותר מעניין השירות. זו ההפרדה.
האמריקאים האלה... כמו ילדים - כל דבר מזכיר להם את הילדות ואת האבא ואת הסבא ואת החוויות.... משועממים פחד.
הבוקר, בתכנית של ABC או NBC התראיין בן סטילר, על הסרט החדש שלו (ועל השערוריה החדשה, שסוני נכנעה לקים... לא פטריק.. ההוא מהצפון יותר). ההוא מספר על הסרט ועל חג המולד המתקרב ואיזו מתנה אישתו של סטילר קונה לו - ופתאום הוא והמראיין מתחילים להחליף חוויות מהילדות ואיזה צעצועים ו... משועממים האמריקאים האלה...
בקיצור, כמו ילדים, הם מאוד אוהבים את הצעצועים שלהם ויש להם הרבה (שווה כתיבה נפרדת) - וזה העניין.
התחביבים והכל כלי העבודה שהם קונים זה הצעצועים שלהם (אתם צריכים לראות מה הולך ב"יום האב" - אשכרה יש פה יום/חג כזה... יענו שיא הקינאה שליום האם.. ילדים - ואיזה פרסומות יש פה "לצעצועים לאבא") ובצעצועים לא משתמשים ל"יומיום".
כמו שאמרת, עבודה (שחורה) זה לבעלי מקצוע - תחביבים זה.. קדוש.
כמו שקדוש להם הסופ"ש (אלא אם אתה עצמאי ואז, אם אין ברירה, אתה עובד בסופ"ש) - סופ"ש זה למשפחה ול"רילקס" ולתחביבים. אין עבודה.
מוציאים את הצעצוע התורן (תלוי במזג האויר) אופנוע, קונברטיבל, ג'יפ/טנדר לבוץ ומנצלים את הסופ"ש.
בבוקר יוצאים לדיינר ומשם ליערות או לסתם סיבוב באופנוע (חבורות) לאיזה שעה שעתיים או סתם סיבוב בשכונה עם האוטו הקלאסי והנוצץ.
מידי פעם הכנסייה או ה"לגיון" (ארגון למען חיילים משוחררים) מארגנים איזה מפגש/תערוכת רכב וכולם באים לראות - בכלל, יש פה תרבות רכב... לקנא, ממש לקנא.
אתה ממש רואה איך אנשים מפנקים את עצמם , בכל מיני צעצועים, בלי בושה ובלי להרגיש לא נוח. אפילו ליד הבתים העניים, תראה איזה ATV וסירה ואיזה רכב ישן בשלבי "פרוייקט".
במרחק של 15 דקות מהבית שלי , מעבר ליער, יש מסלול "דראג" - כל שבוע שנייש שם חגיגה... רק מלראות את משאיות הענק שגוררות טריילרים מדוגמים העיניים יוצאות.
והרעש... צריך להיות כדי להאמין.
ואז את רואה שהאנשים האלה, זה לא איזה קבוצות מקצועיות אלא כל מיני אנשים מהסביבה, שעובדים על המכוניות בסופ"שים ואחרי המרוץ חוזרים הביתה ומחנים את הטריילר בחצר - בטח משכנו את הבית לשם כך... טוב שיש פרופורציות מה חשוב בחיים..
לא, זה לא השירות.
הם עובדים קשה בשביל הכסף ולא מתכוונים לבזבז שנייה מיותרת בעבודה, שהם יכולים לשלם למישהו אחר לעשות - את הזמן הפנוי שלהם הם לא יבזבזו על זה, הוא יותר מידי יקר להם.
כמו שצריך.
ג'ו.
כנראה שאני באמת גר בבועה או גטו, כמו שאמרת.
חבר שלי, שבונה הניינים בברוקלין וחבר אחר שכרגע משפץ בית שקנה הלונג איילנד, גם כן אומרים שהפקחים קשוחים ועובדים לפי הספר אבל אם אתה ישר איתם, הם לגמרי הוגנים ולא מחפשים להזיק.
הם לא נגדך, הם שם רק TO DO THEIR JOB. לא כדי להציק ולא כדי לעכב ולא לעשות לך את החיים קשים..
ברור שמידי פעם יש איזה דביל שעולה לו השתן לראש אבל כעיקרון... אין מה להשוות למה שקורא בארץ...
החבר בלוג איילנד החל לנקות ולהרוס, לפני שהוציא אישור בנייה... למחרת קיבל צו הפסקת בנייה...
הלך לעירייה והסביר מה הסיפור, הסבירו לו את הכללים ואחרי יומיים המשיך בהריסה - אחרי שבועיים, אחרי שהגיש תכנית, קיבל אישור - וזה לא וורהיס, עם עשרים אלף אנשים על העירייה - זה כמה מליונים... שבועיים ויש אישור (היה מקבל גם קודם אם לא היה לו אדריכל דביל).
איזה כיף לפתוח ככה את השבת! תודה על השיתוף.
בית חמוד, למרות שהווידאו המלאכותי עם הקריינות של סטיבן הוקינג עשה לי חררה. :)
אהבתי גם בבית הישן את הקטע עם המיקרוגל התלוי. יצא לי להיתקל בכמה כאלה כשהייתי שם, מאד נח.
תכל'ס, עושה חשק לעבור לשם, ברגע שאמצא כלה עשירה שבבעלות הוריה חברת ביטוח/תרופות או בית חולים.
אפשר להזמין נושאים לסקירות הבאות? למשל: למה אפילו בחורים הכי נידחים יש שלטי חוצות עם פרסומות לעורכי דין? :confused:
כפי שכבר כתבתי פעם. לי לקח שנתיים לקבל היתרי בניה. הוועדה המקומית הייתה יחסית בסדר, שהאחראי על הביוב במועצה הגיע עם רעיונות הזויים. המהנדס של המועצה ידע לשים אותו במקום.
עיקר העיכובים היו של המנהל. וכאשר חלילה ביקשתי חישוב מחדש, לקח להם ארבעה חודשים. החישוב הראשוני שלהם היה שגוי. בשני שגו יותר, אבל לטובתי. כאשר עורכת הדין שלי התקשרה לברר משהו אחר הם נבהלו ורמזו לה שתשחרר...
תמיד מדברים על שוחד ומאכרים. תנו מסלול מהיר קחו כסף על השולחן ותניחו לנו להתקדם. כמה שוות שנתיים עיכוב בכסף?
שכן שלי צחק עלי, תתחיל לבנות הרי אתה יודע שלא יעצרו אותך. אתה בונה לפי התבא. תתקדם במקביל. עד שאתה תעבור לגור אולי הם יספיקו לסיים.
את השלטים שהמועצה מחייבת לתלות לפרסום התנגדויות הוא תלה כשנכנס לגור.... כנראה שאני האדיוט.
שכן אחר בנה אחרי שקיבל את האישור המינימאלי לפי התבא.
ואת התוכנית שינויים הגיש כאשר עבר לגור. חצי חוקי...
גם אני גיליתי שאם לא ממהרים להוציא טופס 4 אז גם לא מקבלים ארנונה... מקזז עלויות מול זמן ההמתנה להיתר. (תרגעו אני משלם)
חשמל ײ זמני ײ מים מחוברים ביוב יש.
אם באלגן אז לשני הכיוונים.
ובכל זאת הייתי מעדיף להיות לפי הספר ולשלם את כל ײ עלויות החישובים ײ והבדיקת תוכניות באופן חוקי על השולחן ולצפות שיתבצעו בזמן.