תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
מותר לייבא. מותר למכור. מותר להרכיב. אסור לנהוג. אסור להעביר טסט.
כי על הראשונים אין באמת אפשרות לפקח. על האחרונים יש. ולדעתי מבחינת שרשרת האיסורים זה נכון.
וכאמור יש הרבה פריטים שלא אמורה להיות איתם שום בעיה כמו קפיצים מחוזקים או בולמי זעזועים איכותיים.
פריטים שאין בהם שום שינוי במבנה הרכב.
אסף.
ברנרד,
צמיגאי בודק ברשיון שלך ואסור לו ךהתקין לך צמיג שאינו רשום ברשיון שלך.
יש לי חבר שנאלץ להביא על נגרר את גלגליו בשביל שיאותו למכןר לו...
ניסיתי לתת עוד זווית עם אפקט צד מסחרי שעשוי לסגור עסקים.
לפני המון שנים בעל סדנא ידועה מפרדס חנה סיפר לי שכל כמה שנים הוא היה מקבל תביעה מלקוח שהסתבך עם הטסטים וזה מוחק לו הרבה כסף.
פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מותר לייבא. מותר למכור. מותר להרכיב. אסור לנהוג. אסור להעביר טסט.
כי על הראשונים אין באמת אפשרות לפקח. על האחרונים יש. ולדעתי מבחינת שרשרת האיסורים זה נכון.
וכאמור יש הרבה פריטים שלא אמורה להיות איתם שום בעיה כמו קפיצים מחוזקים או בולמי זעזועים איכותיים.
פריטים שאין בהם שום שינוי במבנה הרכב.
אסף.
על מנת לייבא חלקי רכב, יש רשימת חלפים להם נדרש אישור משרד התחבורה כי הם מוגדרים בטיחותיים וכו׳.
קפיצים נכללים ברשימה הזו.
כלומר, הם לא יתירו לך לייבא רכיב שאינו תקני מבחינתם לרכב ספציפי, גם לא לקישוט על הויטרינה, כי הם לא לוקחים את הסיכוי שאם זה נכנס, זה יימצא את עצמו מורכב.
ועדיין, יש ייבוא חוקי מסודר באישור משרד התחבורה של רכיבי מתלה תחליפיים לרכבים ספציפיים, שאינם של היצרן המקורי, שכולל קפיצים שגם מגביהים את הרכב כשהוא אינו נושא משקל.
איך זה מתיישב עם מה שכתבת?
אני לא אפרט כאן. אבל יש רמז במה שכתבתי. מציע שנסתפק בזה.
אסף.
קטעים איתך חיים... בחיי.
תישאר:).
דורון.
מה לא ברור, בין מה שאני כתבתי לבין מה שאסף כתב?
בועז.
אני לא בקיא בכל תקנות התעבורה... זה לא אף פעם לא עניין אותי מספיק (אלא אם היה צריך להפיל יעד..) אבל תבדיל בין "לא מסכים להרכיב" לבין "אסור לו להרכיב".
כאמור, אני לא מכיר את הנוסח אבל עם כל ה"עלייהום" על כל דבר שזז בישראל וזריקת האחריות לכל מקום, גם אם היא בכלל לא במקומה, ותרבות "עריפת הראשים".. אני בכלל לא אתפלא אם הפאנצ'רמאכר לא מסכים להרכיב רק על מנת לא להסתבך...
האם אפשר להפסיק עם
ההטפות
ומהאין סוף "ציטוטים" לא ממוקדים כאשר כל הודעה שנייה היא מלוא ההודעה שלפנייה...
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דורון.
מה לא ברור, בין מה שאני כתבתי לבין מה שאסף כתב?
איבדת אותי עם ההתפלפלות שלך, ובכל מקרה כשהגבתי לא ראיתי את התגובה שלך- הצלבת תגובות באויר..
צטערת דורון...
אנסה למקד ולתמצת את שתי התגובות, שלי ושל אסף, לאחת קצרה :rolleyes:.
את ה יכול לעבור ישר לשורה המודגשת, אם אתה לא צריך דוגמאות..
הרבה יותר קל לפקח על כלי רכב מאשר על ייבוא חלקים.
קשה מאוד ל"להמציא" תקנות שיענו על כל הדרישות וכל האפשרויות של חלק/חלף ספציפי.
הרבה יותר קל לבדוק אם רכב עונה על הדרישות (בין אם בבדיקת תקינה של רכב מייצג, לפני תחילת ייבוא ובין אם במבחן השנתי).
לכן, הרבה יותר קל לאסור שימוש ברכיב מאשר לאסור את היבוא או המסחר בו - משום שהוא יכול להיות "חוקי" ברכב אחד אך "לא חוקי בעליל" ברכב אחר.
דוגמא - ייבוא של מנוע 6.2 ליטר מותר אך התקנתו (לנסיעה - ברכב "מושבת" אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, כולל לתקוע אותו בארגז חול בגן ילדים.. בגדול) בפיאסטה שנת 1996 אסורה.
לכן.
יתכן שחלקים נמצאים בארץ (באישור או שלא באישור) אך אסור להשתמש בהם "בדרך", במקרים מסויימים.
מקווה שיותר ברור..
ברנרד, אתה מסתבך מרוב התפלפלות לפעמים...
נניח שעשו ביקורת במוסך כלשהו בתל אביב ומצאו שהוא מוכר ומרכיב שיפורים כל מיני ברכבים...
מנוע, בולמים סרנים וכו...
1. האם יש עילה לסגור את המוסך?
2. האם הלקוח , אע״פ שהזמין את העבודה, יוכל לתבוע את המוסך על סעיף מתחכם כלשהו ולברוח מאחריותו לשינוי המבנה.
במילים אחרות, כמה חשופים בעלי העסקים כרגע? ( כמובן להערכתך הבלתי מחייבת)...
זה תלוי במידה רבה בשני דברים.
האחד- כמה בעל הרכב כלב (וואלה לא יודע מכלום. הכנסתי את האוטו סה"כ להחליף שמן. גם לקח לי 30 אלף שקל וגם החליף לי גלגלים וריתך לי חצי שילדה מחדש? אני ממש מופתע. והמום. לא נכנס יותר למוסך הזה)
השני- כמה בעל העסק מסודר מבחינת ניירת. כלומר רושם מה הלקוח ביקש עבוד כל רכב שנכנס.
אסף.
יש לי הרגשה, שגם אם הלקוח הזמין את העבודה, המוסך בצרות.
לא יודע להצביע על הסעיפים בחוק אבל ככה מרגיש לי
הנה... בלי התפלפלויות - כמו שאסף אמר.
ואני באמת לא מבין את כל השאלות האלה... נראה לך ששופט הוא אידיוט מושלם?
אם ההסבר נראה לך הגיוני, אולי יתקבל.
אם נראה לך לא הגיוני, סביר שיזרקו אותך מכל המדרגות.
ובהתפלפלויות הסברתי ואמרתי בפירוש - אם תצליח לשכנע מישהו שאתה כזה אהבל ולא מבין כלום (כמו שאסף תאר בנחמדות), אולי יש לך סיכוי להתחמק מאחריות - כמו מכל דבר.
מתחת למנת משכל מסויימת, ברור שאין לך אחריות... אבל גם לא יהיה לך רשיון נהיגה.
יותר ברור?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש לי הרגשה, שגם אם הלקוח הזמין את העבודה, המוסך בצרות.
לא יודע להצביע על הסעיפים בחוק אבל ככה מרגיש לי
OK... ונגיד שהוא בצרות - למה זה קשור אליך?
אתה בעל הרכב. אתה הוא המשתמש ברכב. אתה הוא בעל השליטה ברכב ואתה ... האחראי עליו ועל תקינותו.
כמה שתנסה יותר להסיר מעצמך אחריות, כך אתה בעצם מוכיח שאתה לא אחראי מספיק על מנת להיות בעלים ונהג של רכב...
לכן - אלא אם נפלת קורבן למערכת מתוחכמת של הונאה, כפי שתאר אסף, אתה אחראי... וזה לא גורע או מוסיף לאחריותו של המוסכניק אם יש לו כזו, לצורך העניין הספציפי הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לכן, הרבה יותר קל לאסור שימוש ברכיב מאשר לאסור את היבוא או המסחר בו - משום שהוא יכול להיות "חוקי" ברכב אחד אך "לא חוקי בעליל" ברכב אחר.
דוגמא - ייבוא של מנוע 6.2 ליטר מותר אך התקנתו (לנסיעה - ברכב "מושבת" אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, כולל לתקוע אותו בארגז חול בגן ילדים.. בגדול) בפיאסטה שנת 1996 אסורה...
נמשיך בקו שלך.
קיט קפיצים ייעודי לרכב ספציפי שמותקן באותו הרכב לשמו הקיט מיועד.
זה המצב של 99% מהמקרים.
ואני מרגיש די בנוח להניח שבלי הגזמה ש99% מאותם קיטים הוא כ-2"=עונה לתקינה אירופאית.. שזו הנהוגה כאן במקרה.
?
אני עוקב אחר נתיב הכסף.
אם אספיר/ אאוטבק / מתלם מוסכים וסדנאות וכו׳ ירגישו בסכנה, הם כבעלי הממון כבר יעשו את מה שצריך מהכיוון המסחרי.
יש להם כסף, איגוד ולובי
בועז , תקרא את מה שברלי כתב... לפי דרור הם כבר מרגישים סכנה...
sent from my WJ
נראה לי שכדאי לבקש מענה על השאלות הבאות:
אילו שינויים היו על הג׳יפים שקיבלו זימון?
האם היו רכבים נוספים במוסך נשר שלא קיבלו זימון, ואם כן - האם הם היו משופרים בצורה כלשהי?
אני לא רוצה לחשוב שנפלתי קורבן לזעקות ״זאב זאב״ של מישהו עם שלדה מרותכת/גלגלי 40״ אבל עם מתלים סטנדרטיים...
ואני מציע לנשום עמוק ולהרגיע. אחרי ההצגה של יום שני לדעתי העניין ידעך. נראה כמו מבצע נקודתי שייגמר.
אולי אני טועה ודרור צודק. אבל עובדתית אף אחד עוד לא ראה בדל מסמך אותנטי שמדבר על יום הדין. מבחינתי זו רק שמועה.
אסף.
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
תקנה 380 עוסקת בשינוי מבנה. מצוין שם במסגרת האיסורים :שינוי מבנה והתקנת מכשירים מיוחדים . לא מפורט . הגדרה כללית מאוד שאפשר ליחס אותה כמעט לכל דבר. האם הגבהה ,קפיצים ,בולמים ,בקטגוריה הזו . להתיחסותכם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הבעיה היא במילה ״לרבות״, שמאפשרת להכניס כל דבר שלא הגיע עם הרכב כשינוי מבנה.
ומצד שני ב322 כתוב שמותר להוסיף כל מתקן שתפקידו כקפיץ.,
מה שעל פניו אומר שהוספת קפיץ לעומס גבוה או כריות אויר זה תקני וחוקי.
הכל שאלה מאיזה צד רוצים לגשת לסוגיה, מהצד החיובי או השלילי.