-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
מה מונע ממך לקבץ רכיבים, ללכת לטכניון לאישור וליצור ערכה לכל רכב שתרצה?
עלויות?....
לבנאדם יש ג'יפ.
הג'יפ על קפיצי הגבהה מלפני כמה שנים. אין בעיות והכל טוב
כרעם ביום בהיר באים ואומרים לו - זה לא חוקי. זה אסור. צריך אישור. עכשיו לך תסתדר.
והם באים ואומרים: ''יש קיטים מאושרים''. אב לזה רק לרכבים מסויימים. ולרכבים מסויימים אחרים אין. למה אין? כי אין. כי הם ישנים, כי הם פחות נפוצים. מה זה משנה למה?... אין כי לאף אחד לא היה אינטרס כלכלי להשקיע בזה.
ואי אפשר לבוא בטענות לאף מתקין שיסרב להיות עבריין ולאשר משהו שאסור לו לאשר.
ועכשיו בעלי רכבים מדגמים כאלה עומדים בפני שוקת שבורה.
תקינה פרטנית? יש לך מושג מה העלויות?....
עכשיו לך תפרק מהאוטו קפיצים טובים ותשלם תמורת שינמוך כדי שיעברו את ה''עין'' של הבוחן במכון שדורש ''קפיץ ישר''. או שתלך למאכער ותשלם לו עבור שורה ברשיון ותהפוך לעבריין פלילי.
לתפארת מדינת ישראל הרקובה.
ומבין הג'יפאים עצמם יש רבים שאיך לומר? מפגינים את מה שהכי קרוב לשמחה לאיד.
אבל הכל בסדר. במסגרת הרדיפה של המדינה אחר אזרחיה גם הם עלולים להתעורר מחר בבוקר ולגלות שבין-לילה עברה תקנה שאוסרת עליהם להגיע עם הרכב שלהם לבית שלהם, ברחוב שלהם. וכבר יהיה תירוץ הגיוני שיסביר למה. יספרו להם משהו על זיהום אוויר או רעש או תקנות יורו-שקר-כלשהו או כל דבר אחר שאמור להסוות אינטרסים כלכליים של מישהו שמקורב לצלחת שמייבא איזה מסנן או מחזיק בזכיון של איזה מעבדה גרמנית או צרפתית או אזרביג'אנית וצריך לדאוג לו לפרנסה.
תמשיכו. אנחנו בדרך הנכונה.
-
כרעם ביום בהיר זו היתממות גדולה...
לפני זה היה שינוי אסור לכאורה ובאופן רנדומלי חטפנו.
עכשיו פתחו לנו אישור למה שפעם היה אסור אז גם זה לא טוב לך?
שתדע שאתה לא חייב.
אתה יכול להמשיך כמו קודם ותחטוף רנדומלית כמו פעם
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
בועז.
זה לא מדוייק.
כשהכל היה בתחום האפור אז היה אפשר לדבר על ''רנדומלי''.
מהרגע שיש תקנה והבוחנים מחפשים את השורה ברשיון שפוטרת אותם מהאחריות - האפשרויות שלך מאוד הצטמצמו.
ואני לא ארחיב אבל כל מי שיודע לחבר 1+1 מבין למה אני מתכוון.
וזה כבר במישור הפלילי.
-
דרור+אילן - מה שהם כותבים זה גיבוב פופוליסטי. מצטער על השפה.
זה אחלה בפייסבוק, בוואטסאפים עם המון סימני קריאה !!!! וגם בעיתונות היומית כנראה.
בג'יפולוג - אנחנו מקווים שפחות.
שחיתות? יתכן. רק כדאי שתתחילו לאסוף קצת עובדות ומספרים. מה שאתה כותב, דרור, שעטוף בהמון מלל לא רלוונטי, מעיד על בורות גדולה. וזה בורות שאתה מתחפר בה בכוונה תחילה.
-
היחידי כאן שמבין את כוונתי זה דרור, לצערי.
תקנה מגוכחת (לא רוצה להשתמש במילים אחרות) נותנת כוח למתקין מקומי לקחת קפיץ שמקורו לא ידוע, שהיצרן הבינלאומי, שבשמו הוא משתמש, לא מכיר ולא שם בקטלוג שלו, ולמכור אותו בעטיפה עם סרט אדום כ"מאושר משרד התחבורה", כאילו שזה הופך אותו לזהב.
היכן כל הדיבורים היפים על תקינה (גרמנית...), על כך שיהיה סדר כמו בכל העולם, אור לגויים... אפשר לנחש איך הקפיץ הזה שמקורו כנראה בארצנו אושר לשימוש.
מה לא מובן כאן, התקנה הטיפשית הזו (שגם מריצה ניתן להגביה ולאשר עם קיט "מאושר") נועדה להעשיר כיסו של מישהו וגם די ברור מי.
תפסיקו כבר לעטוף את זה במשפטים עושה סדר, היה בלאגן, עכשיו טוב, מי שאומר את זה לא ממש מחובר למדינת הקומבינה בה אנחנו חיים.
-
עוד נקודה דרור ואילן-
אם להסתכל בזווית רחבה על פעילות משרד התחבורה בשנים האחרונות אז ניתן לראות מגמות חיוביות.
נוהל יבוא חלפי רכב די ברור ודי נכון.
נוהל יבוא אישי של רכבים
ובכלל מגמה שפותחת את שוק הרכב לתחרות.
בסך הכול ניתן לראות מגמה חיובית ואני אישית מצרף את ההגבהה לצד החיובי של המשוואה.
החיים קלים יותר עכשיו גם למי שמעוניין להתנהל בצד האפור ודי לחכימא ברמיזה...
באמת שאני לא מבין מה הבעיה שלכם
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
מה מונע ממך לקבץ רכיבים, ללכת לטכניון לאישור וליצור ערכה לכל רכב שתרצה?
אולי העובדה שאין לו רשיון יצור ערכות...
יצור - הכוונה גם איסוף רכיבים מיצרנים מוכרים והגדרתם כ"ערכה"
-
בועז אתה צודק, באמת כל המדינה חיה בצד אפור, ככה היינו וככה נמשיך, כל התקנות האלה בדיוק גורמות לחיות בצד האפור, זה בדיוק הטענה שלי.
ברגע שהמחוקק מתערב בשווקים חופשיים ובחירות הפרט בצורה מוגזמת, כמו בישראל, נהיה הכל אפור ומושחת, זה קורס 101 בכלכלה ובניהול תקין, ככה המצב במדינתנו, אם טוב לך עם זה סבבה ואני מבין כי ככה אנחנו רגילים.
מה שאותה סדנה עושה זה ניצול התקנה לטובתה, מותר, חוקי ועסקי נכון. לצרכן זה לא טוב, אנחנו המפסידים.
דרור ואני טוענים שזה לא תקין, ככה לא צריך להתנהל.
-
הבעיה שלי היא בינואר וביולי. כל חצי שנה.
ואני אומר שכל תקנה שלא נותנת פתרון לכל רכבי השטח מכל סוג ודגם שהוא - היא רעה.
וכל תקנה ש''עשתה סדר'' לקבוצת בעלי רכב מסוימת ולא לאחרים גם היא רעה. כי אי אפשר שיהיה דבר כזה חצי הריון.
כבר נמאס להזכיר ולפרט שוב ושוב. ופקידונים שלא מבינים את הבעייתיות שבעניין הזה -אולי לא ראויים לתפקידם.
אבל זה רק כי לנגד עיניהם עומדת תפירת תקנות לפי מידותיהם ואינטרסיהם של מקורבים ובעלי עניין שיכולים לעשות מזה כסף. לא יודע מי ומה אבל כל אחד יכול להבין מזה בעצמו מה שירצה. כי ככה מדינת ישראל מתנהלת בכל התחומים. השחיתות והריקבון הם בכל פינה ובכל חלקה טובה מלמעלה ועד למטה.
ידיים רבות ואינטרסנטיות בוחשות בנושאים האלה. כסף רב מסתובב סביב זה. הצחנה עולה לשמיים.
מה שחסוי היום הופך לגלוי בעוד שנתיים ושלוש אבל אז לאף אחד כבר לא אכפת וכבר אין מה לעשות עם חלב שנשפך שנתיים קודם. ככה זה עובד כאן. זו שיטה.
תמשיכו תמשיכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואני אומר שכל תקנה שלא נותנת פתרון לכל רכבי השטח מכל סוג ודגם שהוא - היא רעה.
וזאת אולי הבעיה העיקרית.
נכון, המצב היום מאפשר לחלק לא מבוטל, אולי הרוב המוחלט, מבעלי רכבי השטח לנסוע ברכב מוגבה ללא דאגות.
יחד עם זאת יש עדיין לא מעט רכבים שאין להם פתרון.
רכבים שאין להם סט מאושר.
אנשים שרכשו בעבר בעלויות גבוהות הגבהה (גם אם יומיים לפני יציאת התקנה), בסדנה שפועלת בהתאם לחוקי מדינת ישראל, ואף אחד לא טרח לאשר את הסט שלהם.
וכנראה עוד כמה דוגמאות.
מי שנמצא עם הרוב המוחלט שאין לו בעיה לאשר באופן חוקי- מאושר מהתקנה.
מי שנופל בחלק השני- מתלונן.
ואני מסכים שהתקנה היתה צריכה גם להתייחס באופן שעומד במבחן הסבירות לחלק השני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
בועז אתה צודק, באמת כל המדינה חיה בצד אפור, ככה היינו וככה נמשיך, כל התקנות האלה בדיוק גורמות לחיות בצד האפור, זה בדיוק הטענה שלי.
ברגע שהמחוקק מתערב בשווקים חופשיים ובחירות הפרט בצורה מוגזמת, כמו בישראל, נהיה הכל אפור ומושחת, זה קורס 101 בכלכלה ובניהול תקין, ככה המצב במדינתנו, אם טוב לך עם זה סבבה ואני מבין כי ככה אנחנו רגילים.
מה שאותה סדנה עושה זה ניצול התקנה לטובתה, מותר, חוקי ועסקי נכון. לצרכן זה לא טוב, אנחנו המפסידים.
דרור ואני טוענים שזה לא תקין, ככה לא צריך להתנהל.
אילן, מה שמפריע לי זה שיש כלי רכב שאין להם ערכה חוקית.
אין להם דרך לקבל שורה ברשיון באופן חוקי.
בפועל - מכוני רישוי דורשים שורה ברשיון גם לרכב לא מוגבה עם קפיצים קרוסים.
מי שאין לו שורה ברשיון - מסרבים להכניסו לטסט. על לעבור אין מה לדבר.
אין בעיה להשיג שורה ברשיון באמצעים המקובלים עוד מימי התחו םהאפור. עבירה פלילית.
כל התקנה הזו בחטא יסודה. לא היה לה מקום. קודם שיבדקו באופן בלתי תלוי כמה תאונות נגרמו באמת בגלל ''שיפורים'' והגבהות ולדים למיניהם. אם הם היו מספיק הגונים וישרים לעשות את זה, הם היו מקבלים תשובות שכנראה לא יאהבו לשמוע. רמז? המספר זניח אם בכלל קיים ואין מקום לאיסורים האלה בכלל.
אבל הכל מגיע מכיוונם של בעלי עניין ואינטרס כלכלי. בוא ונתחיל מחברות ביטוח....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אילן, מה שמפריע לי זה שיש כלי רכב שאין להם ערכה חוקית.
אין להם דרך לקבל שורה ברשיון באופן חוקי.
בוא נדבר על הנושא הזה בלבד.
שני כלי הרכב המשמעותיים בשוק שאין להם נכון להיום, למיטב ידיעתי, ערכה מאושרת אחת לפחות הם: ג'יפ CJ. ג'יפ YJ/סופה *
לכל שאר כלי ה4X4 של שוכני הפורום הזה - כל הכלים היפאניים ששווקו בארץ מאז שנות ה80 (כולל סמוראי עלים), כל הכלים האנגלים, כל כלי הרכב של Jeep המודרניים יותר מהשניים שהוזכרו לעיל, רוב הכלים האמריקאים של GM/פורד ששווקו בשלושים השנים האחרונות - לכולם יש ערכת הגבהה אחת לפחות (מבדיקה אישית שלי), לרובם יותר מאחת, לנפוצים 3-5 אפשרויות.
להערכתי, בניגוד למה שדרור כותב, ל99% לפחות מכלי ה4X4 מסוג M1 וN1 שנוסעים בישראל כיום עם רישוי, יש לפחות ערכה אחת מאושרת (כל הסיקסים והסופות עם רישוי מהווים פחות מאחוז, מה לעשות). ולפי התקנות החדשות, ערכה אחת, זה די והותר כדי לאפשר רישום חוקי לחלוטין. וגם את זה אני כותב לאחרת התעמקות בכל פסיק בתקנות.
________________________________________ _
* נכון, זה כואב אישית לך דרור. וכאן אתה זה שצריך לקבל את זה, שפתרון שטוב ל99% מהמקרים, הוא לא חצי הריון. זה לא אומר שלא צריך להמצא פתרון לעוד 0.9% ואחר כך לעוד 0.09%, ובשאיפה באמת לכולם. ופתרון לCJ/סופה לא רחוק, כמו שאתה יודע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בוא נדבר על הנושא הזה בלבד.
ולפי התקנות החדשות, ערכה אחת, זה די והותר כדי לאפשר רישום חוקי לחלוטין. וגם את זה אני כותב לאחרת התעמקות בכל פסיק בתקנות.
נמרוד, המשפט המצוטט לא מובן לי.
אדם השקיע בשנה-שנתיים האחרונות כ- 6000 ש"ח בסט מתלים איכותי, מיובא מבית טוב, בסדנה מוכרת ומאושרת, שהניח לאור הנ"ל שהסט ייכנס לרשימת המאושרים, אבל לימים גילה שאת אותו סט לא אישרו...
מה עליו לעשות כדי להמשיך להשתמש ברכב שלו באופן חוקי ובלי קומבינות? כמובן ללא הוצאה נוספת וגדולה שכרוכה בקניית סט חדש?
התשובה שלך צריכה להיות כזו שאפשר יהיה לרשום אותה כאן בלי חשש.
והאדם שיבצע אותה לא יפחד לכתוב שחור על גבי הפורום שהוא עשה זאת...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
היחידי כאן שמבין את כוונתי זה דרור, לצערי.
מבינים טוב מאד.
לא מסכימים עם הקונספירציה.
וזה שלא מסכימים איתך לא אומר שלא הבנו.
מה שרמזתי לדרור,
זה שגם את הקיט בדיעבד אך אחד לא מונע מכם לנסות לאשר.
לא מבין מה אתם באים בטענות לאספיר שזיהו צורך וגיבשו פתרון?
תפתחו עסק, תגבשו ערכת חלקים, תעבירו תקינה ותתחילו למכור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מבינים טוב מאד.
לא מסכימים עם הקונספירציה.
וזה שלא מסכימים איתך לא אומר שלא הבנו.
מה שרמזתי לדרור,
זה שגם את הקיט בדיעבד אך אחד לא מונע מכם לנסות לאשר.
לא מבין מה אתם באים בטענות לאספיר שזיהו צורך וגיבשו פתרון?
תפתחו עסק, תגבשו ערכת חלקים, תעבירו תקינה ותתחילו למכור.
התלונה היא שמישהו אחר לא טרח והכין סט ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אדם השקיע בשנה-שנתיים האחרונות כ- 6000 ש"ח בסט מתלים איכותי, מיובא מבית טוב, בסדנה מוכרת ומאושרת, שהניח לאור הנ"ל שהסט ייכנס לרשימת המאושרים, אבל לימים גילה שאת אותו סט לא אישרו...
מה עליו לעשות כדי להמשיך להשתמש ברכב שלו באופן חוקי ובלי קומבינות? כמובן ללא הוצאה נוספת וגדולה שכרוכה בקניית סט חדש?
אז אולי יש לו סיכוי לא רע לתבוע את היבואן / הסדנא על שמכרו לו סט לא חוקי ולא תיקני.
אני בטוח שמי שיתנהל כך יזכה לאוזן קשבת במיוחד ואף פתרונות יצירתיים מהמוכר
Honda TRX300EX
-
בחייך בועז.
יש הרבה יותר ממקרה אחד כזה.
ואגב, איפה עובר קו התאריך שעד אליו היה אפשר למכור סטים (שלימים לא אושרו) ושאחריו לא?
אם כבר לאמץ את הקו שלך, התביעה הזו צריכה להיות ייצוגית ונגד המדינה.
אני בטוח שזה מה שעורכי דינם של היבואנים/סדנאות יטענו במקרה כזה כי פשוט אין לזה סוף...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז אולי יש לו סיכוי לא רע לתבוע את היבואן / הסדנא על שמכרו לו סט לא חוקי ולא תיקני.
אני בטוח שמי שיתנהל כך יזכה לאוזן קשבת במיוחד ואף פתרונות יצירתיים מהמוכר
בועז, כמה זמן לוקחת תביעה בישראל אתה יודע?
כמה עולה תביעה בישראל אתה יודע?
הרבה יותר זול פשוט לרשום "הגבהה" למריצה וזהו.
מה שיונתן רשם זו בדיוק הבעיה, למה שפלוני אלמוני שהגביהה רכב השטח שלו לפני 5 שנים בקיט משובח יזרוק הכל ויקנה קיט "מאושר" כדי להעשיר כיסו של מישהו?
-
ממש לא.
לפני כל שינוי היה אסור מבחינת המדינה.
הקונה בחר שלא בתמימות בסט שמגביה את רכבו ולקח על עצמו את האחריות.
אם מושהו הוטעה ורכש קיט שחשב שהוא תקני או שהבטיחו לו שיהיה תקני בהמשך יש לו עילה.
כל השאר הסתכנו ביודעין ואין להם שום עילה. לפחות לא ברמה המוסרית.
אגב, מבחינתם המצב לא השתנה כי גם לפני כן הם לא חיו בשלום עם המוסדות...
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
-
בועז אני לא מסכים איתך.
יש הרבה אנשים, מרובעים ותמימים באופיים (ואני מכיר מאוד מקרוב כמה כאלו. מאוד מקרוב.) שמבחינתם כניסה לסדנה חוקית ומאושרת ע"י משרד התחבורה, קניה של מוצר וקבלה של חשבונית מפורטת עם המוצר שקנו, מהווה עבורם אסמכתא לכך שפעלו ע"פ חוק.
מה עוד אתה מצפה מהאדם הסביר שיעשה?
ואני לגמרי מדבר על האדם הסביר, ולא על זה שחתך את השלדה ושם ספירלות בסופה. ולא משנה באיזו סדנה "חוקית" זה נעשה.
אותו אדם סביר, יבחר במידה ויגלה שהסט שלו לא מאושר לקנות סט חדש ומאושר. אם יבין שאין לו ברירה חוקית אחרת.
ושוב, אני מכיר מאוד מקרוב אנשים כאלו. הם חיים ונושמים ולא סיפורי בדייה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
נמרוד התגובה שלך מתעלמת מהמציאות. גם אם היא מצומצמת.
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
-
יונתן, אותם תמימים יכולים לטעון להטעיה וזה לגיטימי לגמרי. בעצם גם אלו שידעו יכולים לטעון להטעיה.
באופן אישי אני מתקשה לקבל את העובדה שמישהו היה כל כך תמים אבל מילא...
מה שבטוח שלסדנא וליבואן שמכרו קיט כזה עשויה להיות בעיה ותמריץ להגיע להסדר.
הדרך לא תהיה נעימה ככול הנראה
Honda TRX300EX
-
בועז, לא כולם שורצים כל הזמן בוואסטאפ ובג'יפולוג.
קיימים אנשים שיש להם רכב שטח והם מטיילים להנאתם מבלי להשתייך לקבוצות שונות ולא יודעים מה קורה בעולם הזה מעבר לרכב הפרטי שלהם.
הם שמעו שיש סדנה כזו וכזו, או שראו פרסום והלכו להתקין.
והסדנה מכרה, והקונה קנה, נושא האישור בכלל לא על הפרק כי זה טרם זמנו או כי ממילא עדיין לא היו אישורים לרוב הסטים. הטעיה לא קשורה כאן לעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
מה זה בעצם ההגבהה הזאת? אך ורק קפיצים. ארבעה קפיצי סליל, או ארבע קפיצי עלים, או זוג עלים וזוג סלילים בטנדרים.
אין הבדל בין הקפיצים השונים. אם אתה מגיע עם סמוראי שהותקנו עליו ארבעה עלי הגבהה, צריך להתאמץ כדי לזהות אם העלים הם תוצרת א' או ב', בהנחה שהכיתוב או מדבקה כבר מזמן נמחקו. לפעמים זה בלתי אפשרי לחלוטין. בסלילים זה עוד יותר קשה. אין שום הבדל מהותי בין סליל פלדה שחור של יצרן ג' לשל ד', שיוצרו עבור אותו רכב לאותה מידת הגבהה. במקרים רבים הם מיוצרים על ידי אותם יצרני משנה, או שאותו יצרן קיט קונה אותם מיצרני משנה שונים ונותן להם אותו מק"ט. מצטער אם אני מנפץ פה אשליות של אנשים - הקפיצים הם מוצרים פשוטים שההבדלים בינהם קטנים מאד. הבולמים הם כבר סיפור אחר, אבל אינם רלוונטיים לנושא ההגבהה!
מה האינטרס של המתקין המורשה? אתה חושב שיש לו אינטרס למכור לך קיט חדש??? אשכרה להעמיד את הרכב שלך על ליפט, לעבוד קשה במשך חצי יום או יותר, לפתוח ולסגור ברגים, לאכל חרא מאוזניים מכופפות של סמוראי בן 20?
או להרוויח את אותם כמה מאות שקלים בלי לעשות כלום, אבל ממש כלום. כל מה שנדרש ממנו זה בדיקה כללית ברמת טסט, חמש דקות על הליפט, ולמלא טופס? בפועל זה מה שהמתקינים עושים. וזה מה שהחוק דורש מהם - קרא את הטופס שמפורסם פה באתר. הם נדרשים לחתום שהם בדקו, לא שהם התקינו.
זה מה שקורה בפועל יונתן. דווקא מי שתקוע יותר מדי בג'יפולוג מפספס את המציאות, שהיא פשוטה הרבה יותר. יש 48 מתקינים מורשים, כולם מוסמכים לפי חוק לבדוק ולנפק את הנייר, משרד הרישוי בכלל לא בודק כלום. אחלה תחרות חופשית, ועובדה שהמחירים שהתחילו ב700-800 שקל, יורדים, אני כבר שמעתי על 300 שקלים בלבד עבור בדיקה ואישור של הגבהה - במקרה הזה היה מדובר על היילקס 94 חבוט עם קפיצים מקוריים מעורגלים, ככל הנראה. גם אני לא ידעתי לזהות בוודאות את המקור שלהם.
ואם אתה מתעקש ורוצה לדעת מה מותקן לך בסמוראי, אז דע לך שיש לך קפיצי אולדמן. למה? ככה. מותקן לך אולדמן וזהו. מה אכפת לך?
-
נמרוד אכן צודק, 300 ש"ח (כן זה המחיר) ותקבל אישור להגבהת מריצה, כמו שכתבתי.
אכן נמרוד רוב ההגבהות הן של אולדמן, לחלוטין...
האם זו היתה כוונת המחוקק? הקרקס שהם עשו, פשוט בדיחה.
כמו שיונתן כתב, סדנאות לא ישרות יכולות לעשות סיבוב על הלקוחות שלא מבינים, אכן לא כולם כאן או בווטסאפ. יש כאן שרשור של אחד שהתקין קיט חדש אם אני זוכר נכון.
וזה מחזיר אותי לקיט בדיחה, בולמי פדרס, שפדרס העולמית לא מכירים, אבל זה ב"אישור משרד התחבורה".
-
נמרוד, אני לא העניין כאן ולכן לא נתתי את עצמי כדוגמה.
אני יודע בוודאות, ממקור ראשון שבדק מה המשמעות של בדיקה כפי שאתה מתאר.
נאמר לו במפורש- בדיקה שהמכלולים נמצאים ברשימה המותרת.
למזלו, בבדיקה הסט שלו אכן היה ברשימה. כמו כן נאמר לו שבמידה ולא נמצא ברשימה, האופציה היחידה שלו זה להחליף לסט שכן קיים ברשימה.
וזה ע"י אחד המתקינים הגדולים והמוכרים.
את אותה תשובה שמעתי ממישהו שבדק עם מתקין נוסף.
התשובה שלך מרמזת שאת החור שמשרד התחבורה השאיר בתקנות המתקינים סופגים גם במחיר של סיכון העסק.
לא ירחק היום שאותו אדם מן השורה יגיע למתקין מן השורה עם סט לא מאושר ויקבל טפסים של אולדמן, רק שהאדם מהשורה יהיה מפקח...
ומה אז?
אין לי כוונה להיות איוב ואני לא ממש בצד של דרור, אבל התעלמות מהחורים שיש בתקנה הזו לא אומר שהם לא שם.
בתיאוריה הכל פשוט.
הפרקטיקה מעלה קשיים לפעמים.
-
אתה יודע מה יונתן? צודק. אתה רואה חור בתקנות, כתוב למשרד התחבורה ותדרוש מהם לסגור אותו.
לטובת הגולשים האחרים - אם יש מישהו שמוכן להסתפק בפחות מצדק אוניברסלי, אלא נגיד, סתם שיהיה רשום ברשיון של הטראנו המצ'וקמק שלו "מוגבה 50 מ"מ" כדי שלא יהיו בעיות בטסט, צריך כולה לעשות קצת שופינג בין המתקינים המורשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יודע מה יונתן? צודק.
רגע, אבל עוד לא הגענו להיטלר ולנאצים... ;)
יאללה שחררתי.
עד שדרור יחזור לדיון.
-
כבר הגיעו כאן לנאצים. רק צריך לחפש.
-
יש מי שלא למד את הלקח מיוסף בגושים?
בחיי נפלתם על הראש.
בגרוש ורבע אתם מקבלים פטור מבלבול מוח שהטריד אותנו שנים ויש לכם גם על זה תלונות?
עזבו, מוחל לכם על החוטיני אבל תפסיקו כבר לילל
Honda TRX300EX