-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
כמה משאבות דלק יש על הכבישים, ובאיזו פריסה?
כמה זמן יקח לנו להגיע לרמה הזו עם עמדות הטעינה?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
יש היום 1253 תחנות דלק בישראל. יש 484 נקודות טעינה ציבוריות (פעילות או בהקמה עד אוקטובר 21) ובהן 2350 שקעים.
תוך לא יותר משנה הצפיפות תהיה זהה, במובן שבכל תחנת דלק נוזלי תהיה יכולת טעינה חשמלית מינימלית (מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים).
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון, אתה נכנס גם היום ללחץ כל פעם שמד הדלק מגיע לחצי? ואם לא, אז מה ההבדל?
היום יש לי יותר טווח ויותר אפשרויות ״הטענה״ בסדרי גודל מול רכב חשמלי.
המזגן שלי משפיע מעט מאד על תצרוכת הדלק, בצורה זניחה, וגם האורות, ופקק או האטה או סתם כי בא לי נתיב אחר זה חסר משמעות מבחינת זמינות האנרגיה עבור שימור יכולת התנועה.
ברכב חשמלי הצרכנים האלו מתווספים לדרישות מ״מיכל הדלק החשמלי״, מה שלא קורה ברכב רגיל.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש היום 1253 תחנות דלק בישראל. יש 484 נקודות טעינה ציבוריות (פעילות או בהקמה עד אוקטובר 21) ובהן 2350 שקעים.
תוך לא יותר משנה הצפיפות תהיה זהה, במובן שבכל תחנת דלק נוזלי תהיה יכולת טעינה חשמלית מינימלית (מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים).
ועדיין,
זה 3 דקות למלא דלק מול חצי שעה לפחות למנת חשמל.
להתעלם מזה זו הכחשה והדחקה..
כמו שנאמר,
החשמל כאן ונראה שהוא ישאר.
הרגע בו הוא ידביק את נוחות התפעול מול רכב רגיל, כדי שיהפוך למרכז כובד שימוש מחוץ למרכזי הערים/ערי לינה, לדעתי עוד רחוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
המזגן שלי משפיע מעט מאד על תצרוכת הדלק, בצורה זניחה, וגם האורות.
ברכב חשמלי הצרכנים האלו מתווספים לדרישות מ״מיכל הדלק החשמלי״, מה שלא קורה ברכב רגיל.
מאיפה מגיעה האנרגיה למזגן והאורות ברכב שלך?
-
אני לא חושב שבמצב הנוכחי עמדות הטעינה הציבוריות הן פתרון אסטרטגי קביל להחלטה על קניית רכב חשמלי.
בגדול, לא הייתי קונה רכב כזה אם הטווח התיאורטי שלו לא היה לפחות כפול מטווח הנסיעה היומיומי שלי, כולל החזרה הביתה.
מספר העמדות לא קטן, אבל הן עמדות טעינה ac. תצטרך שעות ארוכות כדי למלא סוללה. אם אתה עובד ליד עמדה כזו, אז ניחא, רק תקווה שהיא תקינה, וגם לא נתפסה ע"י רכב מונע בנזין או רכב חשמלי שמזמן סיים את הטעינה, אבל זה בוודאי לא טוב למילוי "על הדרך".
עמדות מהירות יש עדיין מעט. נדמה לי שלא הרבה יותר מעשר, וגם אז, חלקן לא ממש מהירות כי התשתית שלהן חלשה, חלקן מקולקלות וחלקן חסומות ברכבי בנזין, וגם אם צלחת הכול, עדיין תצטרך להיות לידן חצי שעה לטעינה של 80%. זה עדיין המון זמן.
אבל זה משתנה, וישתנה. מהר מאוד להערכתי. גם התשתית וגם הרכבים.
האיוניק נטען ב18 דקות ל80 אחוז ב350 קילוואט. נכון להיום יש עמדה בודדת בישראל שמספקת את זה, במתחם של פורשה.
ההצהרה של אילון מאסק על פתיחת הסופרצ'רג'רים שלו למותגים אחרים היא בשורה עצומה (למי שאין לו טסלה. הטסלאים פחות מתלהבים) . נקווה שזה יקרה מהר.
-
אם היום הפקק הוא בכביש,
בעתיד הפקק יהיה בגישה לעמדת הטעינה.
תכלס, הרעיון של אגסי היה מהפכני.
חושב שרק טעינה אלחוטית מהכביש תוך כדי נסיעה יתן עתיד אמיתי למכוניות החשמליות.
אני מניח שככל שיתרבו המכוניות החשמליות על הכביש, יתרבו גם עמדות הטעינה.
המצב הזה יקרה עד מלוא יכולת הקיבולת להתקנת עמדות, ואז הרבה רכבים יהיו תקועים ויהיה תהליך איזון של
כמות רכבים ביחס לעמדות טעינה.
בערך כמו האיזון בטבע בין טורפים לנטרפים.
רענן
-
אני חושב אחרת. רובינו לא נצטרך ביומיום את העמדות הציבוריות, כפי שאני לא בונה עליהן ליומיום שלי.
בסיס הטעינה הוא בבית.
-
הרעיון של אגסי היה להשתלט על הסטנדרט של שקעי הטעינה ותחנות הטעינה.
כל השאר היה הדרך להגיע למטרה של השתלטות על התקן רק שהתזמון שלו והמתחרים הפילו אותו מהר.
בישראל לרגע הוא קיבל זיכיון על השקעים.
נקודה בהיסטוריה ותו לא.
יש המון יתרונות בחשמל אבל גם לא מעט חסרונות.
כרגע רוב החשמל מופק מדלקים פוסיליים ולא מהשמש.
אין פתרון קרוב לתשתית ההולכה.
אין התיחסות לנזק הסביבתי מהסוללות.
משקל הרכב גבוה משמעותית מהמקביל בבעירה פנימית.
בטיחות נוסעים בתאונה.
לאור זאת, ההתיחסות לרכב חשמלי כאל ירוק היא קצת עבודה בעיניים. לדעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני חושב אחרת. רובינו לא נצטרך ביומיום את העמדות הציבוריות, כפי שאני לא בונה עליהן ליומיום שלי.
בסיס הטעינה הוא בבית.
זה בסדר למי שגר ביישוב או בבניין עם חניון וחניות אישיות.
אך בערים שכל הרחובות לא מכילים היום את כמות הרכבים שחונים,
היכן יתקינו עמדות ?
אני מניח שאנשי המגדלים בת"א ינהגו בטסלה, ובדרום ת"א ימשיכו לנהוג ברכבי בעירה פנימית.
רענן
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הרעיון של אגסי היה להשתלט על הסטנדרט של שקעי הטעינה ותחנות הטעינה.
הרעיון החכם היה החלפת סוללה בתחנות הדלק ובזמן של תדלוק מיכל.
כך שהלקוחות לא ירגישו בהבדל.
כמובן שזה לא יכל לתפוס כי זה הגביל את יכולת הפיתוח של הסוללות והרכבים.
רענן
-
זה לא תפס כי הלקוחות שלו סבלו מהחסרונות בלי להנות מיתרון החסכון.
את כל הפער בעלויות האנרגיה הוא ניסה לגרוף אליו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
בנוגע לבחור שנסע לאילת ולקח לו 6 שעות- אני גר בקצרין, 435 קמ מאילת, הסוללה שלי נטענת לכ 550 קמ נסיעה, בפועל תורידו 20% בערך לטובת מהירות גבוהה, מזגן ועקיפות מדי פעם, מבטיח לכם שאני מגיע לאילת ללא עצירה. אני בתור מי שיש לו אפליקציה רואה איך כל יום מתווספות תחנות טעינה בכל המדינה, פשוט שטף של עמדות בכל חור.
בנושא אחר - לפני יומיים הגיעה עוד אנייה עם 2000 רכבי טסלה מכורים מראש, אני צופה שבשנה הבאה הכבישים יהיו מוצפים בחשמליות ולא רק טסלה כמובן.
המחיר של טסלה (/האיוניק 5 לצורך הענין) כמו שציינו פה לא נמוך ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו, יחד עם זאת אני רואה מי נמצא בקבוצות הפייסבוק והווטסאפ ואלה לא עשירים בלבד..אלא כל עם ישראל, אנשים לוקחים הלוואות על ימין ועל שמאל בלי אבחנה בכלל כשהם טוענים (אולי בצדק) שההחזר החודשי על הרכב מכוסה ע"י הפרש העלות בדלק. לא זוכר אם כתבתי את זה קודם - אבל בבדיקה אתמול, בממוצע של 4500 קמ, יוצא שהעלות שלי היא כ 8.5 אגורות לק"מ, כולל מעמ... אני באופן אישי חוסך 1500 שקל בחודש בערך.
נושא אחרון לא יודע אם מענין אבל ראיתי שהתייחסו לנושא פה - נושא התאונות;
היתה כתבה בטלויזיה על בחור שעשה תאונה בירושלים כי הטסלה שלו עצרה ללא סיבה באמצע הנתיב, הבחור מלכלך על טסלה בכל מדיה שהוא מגיע אליה.
אחר כך פירסם את הסרטון שמוקלט אוטומטית של המצלמה הקדמית והאחורית, לשיפוטכם:
מצלמה אחורית:
https://www.facebook.com/705454626/v...0632268167509/
מצלמה קדמית:
https://m.facebook.com/groups/130805...26329001056936
כמו שכבר כתבתי חניה פרטית בבית וליד העבודה זאת הבעיה לפני טעינה בדרך לאילת. חיסכון? תלוי בקילומטרים. נהג ישראלי ממוצע משלם היום פחות מ-1000 ש"ח על דלק. ועלות התחלתית, איזה אחוז ישראלים קונה רכבים במחיר מעל 200000 ש"ח? אז כן, כמות החשמליות תגדל. באיזה קצב? מתי הגיעו הברדים ראשונים לישראל? קרוב ל20 שנה? הם כבר הרוב?
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעל מסה קריטית כלשהי של חשמליות , אני בוודאות מעריך שהמדינה לא תתנהג שונה ממנו.
מישהו צריך לשלם על הבור הזה והיא היחידה שיכולה לגרום לנו למלא אותו חזרה .
-
תקציב המדינה לא הולך להיות נמוך יותר, זה ברור, ואנחנו צריכים לממן אותו.
השאלה היא כמה מהפער יושת ישירות על בעלי החשמליות. זה מוגבל ברמה מסוימת עקב התחיבויות של המדינה מול אמנות בינלאומיות. וכמה יושת בצורה רוחבית על כולם.
-
האמנות קשורות להחלפת רכבי הבערה הפנימית בחשמליות ולא כמה בסופו של תהליך זה יעלה לפלוני ושכנו האלמוני . לאחר הכנסת מסה מהציבור למלכודת הדבש הזו , פתלתלות יהיו דרכי האוצר .
דעתי בלבד .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
חיסכון? תלוי בקילומטרים. נהג ישראלי ממוצע משלם היום פחות מ-1000 ש"ח על דלק.
התכוונת אני מניח 1000 שח לחודש. לי אין נתונים, אבל גם אם זורמים עם המספר שלך אז מדובר ב- 12000 שח לשנה. אם נניח שמחזיקים את הרכב 3-5 שנים אז מדובר בחיסכון של 36-60 אלף שח. לא סכום מבוטל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
מתי הגיעו הברדים ראשונים לישראל? קרוב ל20 שנה? הם כבר הרוב?
היברידיים? לא חושב שזה רלוונטי, היתרון של רכב חשמלי מלא בעלויות התחזוקה השוטפות אל מול רכבים עם מנוע בעירה וגיר הוא חלק מהמהפיכה הצפויה.
בכל מקרה, רוחות הקרב העולמיים והמגמה של הממשלות מצד אחד ויצרני הרכב מצד שני כנראה מביאים אותנו למצב עליו מדובר בשרשור זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אני מטעין אצל ההורים שלי במושב במהלך הלילה, להם זה עולה עוד 20-30 שקל לארח אותי, לי זה נותן שקט בדרך הביתה..
אני לא מסכים עם ההשוואות לרכבים שנוסעים על גז כי שם הרכב הוא בנזין במקום, פה אין בנזין מראש.. וכמו שכתבתי - עמדות הטעינה מתרבות מיום ליום, המחוקקים כבר מתחילים לשים לב לנושא עמדות הטעינה בבניינים וגם כשבונים בית חדש כבר מכינים חשמל מתאים לעמדות טעינה.
אני גם יכול לכתוב שבהתחלה שללתי לגמרי את הדברים שחבר אמר לי - הוא נוסע כבר כמה שנים על חשמלי (התחיל היברידי, עבר לזואי ועכשיו טסלה) - הוא אומר שבחיים לא יחזור לרכב בנזין/סולר. עכשיו, אחרי חודש וחצי בסה"כ אני מתחיל לחשוב כמו החבר.. רכב בנזין/סולר יכול להישאר בשביל הנשמה/התחביב או כל תירוץ אחר שתרצו, אבל החשמלי זה כבר עולם שאין חזרה ממנו. לדעתי.
מי שקורא פה ולא נסע עדיין ברכב כזה, אני ממליץ לו לנסות. שובר את כל החוקים שאנחנו מכירים. שוב - לדעתי.
אלעד.
במצב הנוכחי רכב החשמלי זול משמעותית בעלויות השוטפות (דלק vs. חשמל) אז ברורה המוטיבציה והמוכנות לבלוע צפרדעים כגון עצירת טעינה ממושכת.
כאשר לא יהיה פער, או הפער יקטן למדי, האם גם אז בעלי החשמלית יסכימו להתפשר?
חנן, אם לא היה יתרון כלכלי בעלות השוטפת עדיין היית מזמין איוניק5?
אני לא השתכנעתי שאכן החשמלי כזה גליק כלכלי:
רשם כאן בעל טסלה שהוא חוסך כ1500₪ בחודש, קרי 18000₪ בשנה (לא ברור מול איזה רכב ההשוואה)
הפער בין משפחתית בנזין / דיזל סבירה ויותר לבין טסלה3 LR עומד על 80000-100000₪, כלומר דורש כ5 שנים של שימוש עד לאיזון (נניח שנתעלם מדעיכת הסוללה שמטרידה), סביר להניח שתוך 5 שנים המדינה תמצא דרך לגבות מס בשוטף.
אני עדיין לא חושב שבשלה העת לעבור לחשמלי, אני בטוח שנגיע לשם, פשוט לא רואה סיבה למהר, התמורה הנוכחית לא טובה מספיק והפשרות ביומיום עדיין נראות כואבות.
Asaf-a
אסף.א
-
התשובה לשאלה שהופנתה אליי היא לא.
אני טענתי תמיד שהמפתח למעברים האלה הוא כלכלי.
אני לא הממוצע מבחינת קילומטראז'. אני נוסע 180 ק"מ ביום, וזה לפני שאשתי והבנות טוחנות את הרכבים לאחר שעות העבודה. בנסועה כזו ההחזר יהיה מהיר בהרבה.
מבחינת רמת הרכב ומימדיו האיוניק צריך להיות כנראה היכנשהו בין טוסון לסנטה פה, או אולי סונטה, וכשתבדוק את מחיריהם תראה שלא מדובר בפער גדול כל כך, אם בכלל. מבחינת התחושות שלנו בנסיעה בו, הוא הרבה מעל לדגמים הנ"ל.
אם ניקח דגם אחר, כמו למשל אופל קורסה חשמלי מול בנזין, אז הפער הוא כ40000 ש"ח.
לגבי מה שיהיה כשיסגר לי הפער המדובר, אלוהים גדול. ספקולציות. מכנית, אם לא יהיו הפתעות לרעה, האיוניק יהיה אז במצב טוב בהרבה מאשר רכב בעירה פנימית מקביל.
ולמרות כל מה שכתבתי אין מנוס מלהודות שפשוט בא לנו על הרכב הזה. גם בגלל המאפיינים הכללים היחודיים ולא פחות מזה, כן, כי הוא חשמלי, וזה חדש והוא מסקרן ומיוחד.
יכולנו כנראה גם להמשיך לחיות בשלום עם הרכבים שיש לנו או למשל עם האופל קורסה החשמלי, אבל הוא ביאס אותנו ב"נורמליות" שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
התכוונת אני מניח 1000 שח לחודש. לי אין נתונים, אבל גם אם זורמים עם המספר שלך אז מדובר ב- 12000 שח לשנה. אם נניח שמחזיקים את הרכב 3-5 שנים אז מדובר בחיסכון של 36-60 אלף שח. לא סכום מבוטל...
היברידיים? לא חושב שזה רלוונטי, היתרון של רכב חשמלי מלא בעלויות התחזוקה השוטפות אל מול רכבים עם מנוע בעירה וגיר הוא חלק מהמהפיכה הצפויה.
בכל מקרה, רוחות הקרב העולמיים והמגמה של הממשלות מצד אחד ויצרני הרכב מצד שני כנראה מביאים אותנו למצב עליו מדובר בשרשור זה.
1000 ש"ח במקרה שחשמל הוא בחינם. אבל נזרום עם זה. אז מי מתאים להיות בעלים חדשים של רכב חשמלי?
1. קודם כל בעלי חניה פרטית, בלי זה אין על מה לדבר.
2. נוסעה הרבה יותר מנהג הממוצע.
3. מחזיק לפחות רכב משפחתי.
וכל זה בתנאי שחשמל הוא חינם. איזה אחוז של נהגים נכנס להגדרות האלה? מגמות של ממשלות? אתה יודע מתי התחילו לחייב באירופה עבור שקיות ניילון? לפני יותר מ-30 שנה. ומתי אצלנו? רכבי גז באירופה אני ראיתי לפני 40 שנה, מתי אצלנו? איסור כניסה למרכזי ערים לרכבים עם רמת זיהום גבוה (כולל פרייבטים)? מתי אצלנו?
-
חניה פרטית בבית או אפשרות טעינה במשרד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מאיפה מגיעה האנרגיה למזגן והאורות ברכב שלך?
באמת שאלת את השאלה הזו?
כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?
זה לא המצב ברכב חשמלי בו הכל ניזון מהסוללה/מיכל הדלק.
וכשהתור לתדלוק הוא במקרה הכי גרוע כמה דק', והתדלוק עצמו זמין וקצרצר, זה משמעותי מאד בנוחות וגמישות.
גם אם ישתוו עמדות הטעינה לעמדות התדלוק, אתה לא יכול להשוות זמינות של עמדה שתופסה לדקות ספורות ומשרתת הרבה יותר נהגים בזמן נתון (דלק רגיל) ביחס לעמדת טעינה שתפוסה לחצי שעה+ (חשמל).
אז ההקבלה של מספר עמדות כנק' ייחוס לזמינות ממש לא נכונה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא רק.
לפי פרסומים שונים הוא ניסה לקבל זכיונות לשטחים עם תחנות תדלוק והרחבה לחנויות נוחות ומתחמים עצמאיים.
והמדינה שמה לזה ברקס בזה שהגדירה שעמדות התדלוק יהיו מאוחדות עם מתחמי תדולק קיימים כי אין שום סיבה לתת עוד שטחים לאותו השימוש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
התשובה לשאלה שהופנתה אליי היא לא.
אני טענתי תמיד שהמפתח למעברים האלה הוא כלכלי.
אני לא הממוצע מבחינת קילומטראז'. אני נוסע 180 ק"מ ביום, וזה לפני שאשתי והבנות טוחנות את הרכבים לאחר שעות העבודה. בנסועה כזו ההחזר יהיה מהיר בהרבה.
מבחינת רמת הרכב ומימדיו האיוניק צריך להיות כנראה היכנשהו בין טוסון לסנטה פה, או אולי סונטה, וכשתבדוק את מחיריהם תראה שלא מדובר בפער גדול כל כך, אם בכלל. מבחינת התחושות שלנו בנסיעה בו, הוא הרבה מעל לדגמים הנ"ל.
אם ניקח דגם אחר, כמו למשל אופל קורסה חשמלי מול בנזין, אז הפער הוא כ40000 ש"ח.
לגבי מה שיהיה כשיסגר לי הפער המדובר, אלוהים גדול. ספקולציות. מכנית, אם לא יהיו הפתעות לרעה, האיוניק יהיה אז במצב טוב בהרבה מאשר רכב בעירה פנימית מקביל.
ולמרות כל מה שכתבתי אין מנוס מלהודות שפשוט בא לנו על הרכב הזה. גם בגלל המאפיינים הכללים היחודיים ולא פחות מזה, כן, כי הוא חשמלי, וזה חדש והוא מסקרן ומיוחד.
יכולנו כנראה גם להמשיך לחיות בשלום עם הרכבים שיש לנו או למשל עם האופל קורסה החשמלי, אבל הוא ביאס אותנו ב"נורמליות" שלו.
מקבל את מה שאתה כותב לגבי ההשוואה היות שהאיוניק5 אכן רכב גדול ומרווח.
יותר היה לי בראש בזמן ההשוואה את הטסלה3 LR שבמידות של משפחתית כגון אוקטביה, מידות ותצורת המרכב השימושית של האיוניק5 אכן אטרקטיבית
נכון שהביצועים של הטסלה כאשר לא צריכים לחשוב על הטווח הם מקטגוריה אחרת, ולכן החשק לרכוש כזו שייך יותר לתחום הרגש ופחות לצד הכלכלי למרות שבעלי טסלה שאני מכיר כלפי חוץ מדברים בעיקר על הצד הלכאורה כלכלי.
אחד מהם , חבר קרוב, גורר עם הטסלה3 LR עגלה עם אופנוע, הטווח האפקטיבי גם עם נוסעים רגוע מאוד יורד ל200 קמ, מחייב תכנון מסלול עם הפסקת טעינה, בהשוואה לאוקטביה שהייתה לו בעבר, זו מגבלה קשה בטיולים.
לתחושתי רכב חשמלי בנתונים של היום לרוב המשפחות עם גישה לעמדת טעינה ביתית, נכון שיהיה הרכב השני בבית, קטן ולא מאוד יקר שמתאים לנסיעות יומיומיות בטווחים קצרים-בינוניים, לעבודה וסידורים, ולהשאיר אופציה עם הרכב המשפחתי המרווח לנסיעות ארוכות בסוף השבוע ובחופשות.
Asaf-a
אסף.א
-
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באמת שאלת את השאלה הזו?
כשאני עומד בפקק/נוסע בנתיב אחר אורך יותר, המזגן והאורות הם נלווים לנסועה, לא חלק מהותי בה, אפילו זניח.
אי-פעם התייחסת או מישהו התייחס למרכיב האורות ברכב כמשהו צורך אנרגיה מהדלק שהמנוע צורך?
וכשהתור לתדלוק הוא במקרה הכי גרוע כמה דק', והתדלוק עצמו זמין וקצרצר, זה משמעותי מאד בנוחות וגמישות.
גם אם ישתוו עמדות הטעינה לעמדות התדלוק, אתה לא יכול להשוות זמינות של עמדה שתופסה לדקות ספורות ומשרתת הרבה יותר נהגים בזמן נתון (דלק רגיל) ביחס לעמדת טעינה שתפוסה לחצי שעה+ (חשמל).
אז ההקבלה של מספר עמדות כנק' ייחוס לזמינות ממש לא נכונה.
.
מסכים 100%
ועוד נושא שכדאי לקחת בחשבון,
עכשיו רוב נהגי החשמליות הן בזן האנתרופולוגי של הנחמדים ומחבקי עצים ...
תדמיינו את הערסים מגיעים עם חשמלית ואיזה צפונבוני עם עיגולדים מתעקש לתפוס העמדה ולהטעין ל 100%
וואלה,
רצח על מקומות חניה כבר היה לא פעם ולא פעמיים,
מקווה שזאת לא הזירה החדשה לאלימות בין נהגים.
נ.ב - שמתייחסים שאין בעיה לבעלי בתים פרטיים להתקין עמדת טעינה, זה נשמע הגיוני. מאידך,
היום כשבכל בית פרטי יש מינימום 2 רכבים, זה כבר מתחיל להיות סיפור פנימי.
דמיינו מטען אחד לטלפון סלולרי שמשרת את כל המשפחה.
רענן
-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39144090
חברת חשמל מעודדת את עובדיה לעבור לרכב חשמלי.... שדרוג הרכב להתקנת עמדת טעינה....
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אצלי ההתלבטות היא בין אוקטביה 1.5ל' שעולה 150 אלף שקל לאיוניק 5 ב190 אלף, ועם נסועה שנתית של 22 אלף ק"מ.
בפרמטרים האלה ההחזר בדלק וטיפולים (לא בדקתי רישוי וביטוח) יהיה אחרי שלוש שנים וקצת.
יש חניה פרטית והנסיעות הכי ארוכות (פעם ב-) זה 300 ק"מ מהבית עד הבית.
האיוניק ביום חמסין מטורף ונסיעה לא חסכונית עושה את זה בקלות, ומקסימום אם לא אז עוצרים לרבע שעה בתחנת דלק על כביש שש, בתקווה שהעמדה פנויה (שוב, זה רק בחירום אז גם אם צריך להמתין נשרוד).
אה, ואם רוצים לעשות טיול אמיתי, יש זולל סולל סולר בחניה :cool:.
בקיצור מבחינתי ההחלטה נפלה, רק נסיעת מבחן כדי למשש את הסחורה.
אגב אני עוקב מקרוב אחרי כל מבחן וסקירה שיוצאת בארץ, ומאוכזב קשות מהרמה המקצועית ואולי גם האתית של הבוחנים - יש מצב שג'יפולוג יעשה ספין אוף למשפחתיות חשמליות?
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אה ודבר אחרון אבדן ערך:
לא ברור שרכב בנזין ישמור על הערך שלו בארבע השנים הקרובות כפי ששמר על ערכו בארבע השנים הקודמות.
בקצב ההתקדמות הנוכחי של מכוניות חשמליות והתשתיות שלהן, יכול להיות שבעוד ארבע שנים יהיה יותר קשה להיפטר מרכב בנזין, ביחס לחשמלי.
ועכשיו בחרת לרמות את עצמך כדי להצדיק את ההחלטה.
שמירת ערך זה קודם כל עלויות תחזוקה, ובמחירים של הארץ, זה אומר שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע בסביבות שליש מעלות הרכב על החלפת סוללה.
מזל שמחירי הסוללות יורדים כל הזמן.
- - - Updated - - -
דרך אגב,
לכ מעריצי טסלה ומשמיצי הסוללות הסיניות (ומתוך ידיעה שהטסלות האחרונות הגיעו לארץ מסין) -
https://www.greencarreports.<wbr>com/news/1133140_report-byd-<wbr>might-supply-its-blade-lfp-<wbr>battery-to-tesla-in-china
-
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.
רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.
מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.
אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
1+
לדוגמה בשיחה אתמול עם חבר שהתייעץ לגבי רכב משומש, ההמלצה שלי הייתה ברכב משומש לא לקחת היברידי אלא לוגם בנזין / סולר סטנדרטי עם צריכת דלק ידועה, היברידי משומש לטעמי זה הרע מכל העולמות, סוללה שהתעייפה וכבדה ומנוע חשמלי כבד.וחיסכון לא ידוע בקצב דועך.
רנו מגאן דיזל חדשה עושה 1:20 , לא הרבה פחות טובה מהיברידי חדש.
מניח שאותם רכבים אחרי 4 שנים, הדיזל יתפקד דומה, וההיברידי? שאלה טובה מה תהיה הצריכה.
אני מניח שזה ישפיע על ערך הרכבים המשומשים.
Asaf-a
אסף.א
אתה יכול להסתכל אחורה על שמירת ערך של מכונית היברידית אחת שכן נמכרת כאן כבר 17 שנה, טויוטה פריוס. בקישור דוגמא לחיפוש על טויוטה פריוס וטויוטה קורולה משנת יצור 2010 בלבד, מוצג ממחיר גבוה לנמוך. זה נותן רושם מסויים איזו משתי מכוניות בנות 11 שנים נסחרת במחיר גבוה יותר. נכון, הפריוס היתה מכונית יקרה יותר כחדשה, אבל בדרך כלל אחרי 10 שנים זה כבר פחות משמעותי מאשר ביקוש נטו. אפשר לעשות עוד חיתוכים מעניינים כאלו.
https://www.yad2.co.il/vehicles/priv...Only=1&Order=4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שתוך 5-7 שנים אתה צריך להשקיע ...על החלפת סוללה.[/URL]
על סמך מה המספרים האלה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באמת שאלת את השאלה הזו?
אני שאלתי ברצינות, אם אתה לא מבין אז יש ביננו פער ידע, מסויים, לגבי עקרונות פיזיקליים בסיסיים.