-
תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם אני מחפש נתון אחד בודד שמעיד על ביצועי שטח - הרי זה קוטר גלגל.
וכאן זה מעל 32". יותר מכל suv אחר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אבל בחתך נמוך. אולי יש אופציות אחרות אך זה מה שנמכר כרגע בארץ.
בביקורות הרכב מצויין רנגלר כמיתחרה, לא ברור למה. האופי שלהם שונה לחלוטין.
המיתחרה האמיתי לדעתי הוא רק לנדקרוזר סהרה, כזה שיש לו נעילה אחורית מקורית, מצלמות היקפיות, קרוז קונטרול זחילה לשטח ועוד שלל מערכות עזר.
צריך כאן מבחן ראש בראש. לדיפנדר יש זוויות יותר טובות, לל"ק מהלכי מיתלה עדיפים בהרבה.
לדיפנדר יש מנוע חזק יותר ומתלי אויר נוחים אך השאלה כמה זה מורגש על ידי הנהג הממוצע.
מבחן כזה יהיה מעניין מאוד והוא צריך להיות לא רק בשבילים אלא גם בשטח טכני אמיתי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
המתחרה הקרוב ביותר הוא...הדיסקברי..לא כך?
או שממילא כבר אין לדיסקברי זכות קיום לאור הדיפרנדר החדש?
אולי נכון להדביק על הישבן של הדיפנדר היקר ביותר עם נעלי בלט את תווית הדיסקברי...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
אני במקומם הייתי מדביק עליו תוית יגואר.
תחשבו כמה הוא היה נראה מרשים בשטח אם היו קוראים לו יגואר.
נגיד...
אסף.
-
בסרטון של ג'וי רואים במפורש שהנעילות מתחברות ומתנתקות כל הזמן.
מישהו יכול להסביר למה זה טוב???
(חוץ מבלאי היסטרי (בעליה אחת יותר שילובים ממה שבן אדם יעשה בשנה), וניפוח התשלומים למוסך)
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
יש לינק לסרטון של ג'וי?
שלושה דפים אחורה
https://youtu.be/RU_8fWWTfTg
-
מומלץ לצפות במצב מושתק ...
-
מכל הצילומים והדיונים על האלקטרוניקה המרשימה, בשום מקום עוד לא ראיתי משהו שתומך בהימצאות נעילה אחורית אמיתית ברכב הזה.
כן ראיתי המון דוגמאות שמעלות ספקות לגבי הקיום שלה.
ולא, מסך מחשב עם מנעול מהבהב לא מראה כלום.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
כמה דרמה על כלום מרוח בשום דבר.
מה ראינו בעצם בסרטון ? הנפות גלגל, איש אחד שעושה הרבה רוח וצלצולים, וצילום שנקטע ברגע שמשהו לא עובד פיקס (תציצו באזור הדקה ב-27).
את כל מה שראינו בסרטון גיא עובר עם הדאסטר בלי למצמץ, רק שבירידה הוא יצטרך ללחוץ בעצמו על הבלמים [emoji846]
עוד סרטון פתטי, נו שויין ...
מצטער, לא מצליח עדיין להבין את ההתלהבות, כנראה שאני "אולד סקול" [emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0313fee1ae.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f90565f0c2.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לגיא יש אוטו עתיק .. לחדשים יש גם את הפיצ'ר הזה של ברקס אוטומטי ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מכל הצילומים והדיונים על האלקטרוניקה המרשימה, בשום מקום עוד לא ראיתי משהו שתומך בהימצאות נעילה אחורית אמיתית ברכב הזה.
כן ראיתי המון דוגמאות שמעלות ספקות לגבי הקיום שלה.
ולא, מסך מחשב עם מנעול מהבהב לא מראה כלום.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מקריאה באתר של לנדרובר אני אכן מתחיל לתהות האם באמת מה שמתואר כנעילה היא אכן נעילה כפי שאנו מבינים אותה.
זה תיאור המערכת:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL
This system offers the additional benefit of more traction on corners and more grip off-road. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle.
זה אינו הETC שמתואר בצורה נפרדת.
-
חברים, כולכם צודקים. אבל.
קורפל אולי לא ג'יפאי, אבל הוא כן עיתונאי שיודע לעשות וידאו. זה מקצועו.
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?.... כן. הוא איש מבריק, שנון וקורע מצחוק, שעובר מסך כפי שאף אחד מאיתנו לא יודע או יכול. והוא יודע להעביר כל נושא, ולו המשעמם והיבש ביותר, ולהפוך אותו למעניין וכיפי! בזה הוא מנוסה ומקצוען לחלוטין. זה מקצועו. באותה רמה כפי שג'וי מקצוען בשטח.
ומבלי להיות שם, אבל כמי שמכיר טוב את תהליך העבודה מול צלמים ומול וידאו ובכלל את ג'וי מהפוזיציה של מדריך נהיגת שטח ואנחנו מכירים בדיוק "רק" 30 שנה - כשעושים וידאו כזה, יש הרבה בימוי והרבה קאטים וכל פריים מצולם שוב ושוב ושוב ועושים כל מיני דברים לכבוד הדרמה וה... איך נקרא לזה?.... "ניראות"?...
אם ג'וי היה שם לבד עם האוטו הזה, כל אוטו בעצם, אני חותם לכם שהיה נוהג בו קצת אחרת. לא מחפש פוזות ודרמות אלא עובד חלק וזורם וטכני, כמו רובוט, בדרמה מינימלית וביעילות מקסימלית.
וזה כל מי שיש לו קצת יותר מכמה שעות נסיון, יודע שתמונות דרמטיות של גלגלים באויר מצטלמות נורא יפה ועושות המון רושם, אבל לא בדיוק מעידות על יכולת עבירות אבסולוטיות.
העלייה המדוברת עם ההצלבות היא לוקיישן נהדר לדרמות ולצילומים. בפועל - רכב שטח אמיתי עם סרנים חיים ומתלים שבאמת עובדים, נגיד רנגלר/סופה/סיקס/צ'רוקי XJ/ZJ/WJ/היילקס עד 97'/ג'ימני/דיפנדר (האמיתי)/דיסקברי 1-2/פטרול וכו'.... לא מייצר שם דרמה, כי כל ארבעת הגלגלים שלהם נמצאים כל הזמן במגע כמעט רצוף עם הקרקע גם כשמפילים אותם לחריצים הקשים ביותר שם. המרכב נשאר מאוזן ורק המתלים נפתחים ונסגרים והם פשוט זוחלים עד למעלה. אין דרמות, התמונה הרבה פחות מרשימה. לא עוצרת נשימה, לא מעניינת, לא שווה וידאו עבור קהל שלא מבין שטח.
כמו שגיא ציין - את העליה הזו דאסטרים סטנדרטיים מהחנות מנשנשים בלי מאמץ ובלי להרגיש. חד משמעית.
גם ג'יפ רנגייד, הפיאט המחופשת הזו (אפילו לא טרייילהוק. סתם לימיטד AWD הבסיסי המעפן, כן, זה עם הפגוש הקדמי הנמוך) זחל עד למעלה עם גלגלים מתנפנפים באויר בלי לעצור ובלי לגרד כלום. הנהג היה אולי מנוסה מאוד, אבל המכוונת שלו, אללה יסתור, היתה קצת היסטרית.... ועבר בקלות. הכל מתועד.
כמובן סובארואים על כל מגבלותיהם הידועות (גיר רציף, פגושים בולטים, צמיגי חתך נמוך בקוטר לא מרשים) - וכאן מדובר כבר במאות רבות של XV , פורסטר ואאוטבק שירדו ועלו שם ללא נזקים, בהדרכות בשש השנים האחרונות לפחות אצלי. יש ים של תמונות.
לא, זה לא קל להם כמו לדיפנדר הזה כי מרווח הגחון שלהם קטן יותר, קוטר הגלגלים שלהם קטן יותר בחמישה-שישה אינצ'ים שלמים מהדיפנדר הזה, בקרת המשיכה שלהם יעילה פחות, אין להם הילוך כוח.... מצד אחד אסור להם לנסוע מהר מדי כי הם ייחבטו ויתנפצו ומצד שני קשה להם לזחול כי אין להם LOW (הדאסטר גם ידני והראשון שלו אולי קצר אבל לא מספיק קצר וצריך להחליק את הקלאץ' וזה יותר קשה לנהג), ומצד שלישי אסור להם לעצור את המומנטום כי יהיה להם קשה יותר לצאת שוב מהמקום!... והכי חשוב - הנהגים. הם בודאות פחות מקצוענים מג'וי!....
כל התנאים לרעתם - אבל כל זה רק מעצים את ההישג שלהם. עם הכוונה מבחוץ, קבוצות שלמות שלהם עולות שם כמעט בכך יום שישי. זו עובדה מוגמרת. יש תמונות ויש סרטונים.
המערכות בדיפנדר עובדות לא פחות ממדהים.
1. נעילות: אממה, זה המחשב מחליט איזו "נעילה" "לנעול" ומתי. הוא זה ש"נועל ומשחרר". כן, לעתים לפרקי זמן של שניות או חלקי שניות. כל עוד הוא מרגיש שיש מספיק אחיזה ומשיכה והרכב מתקדם ולדעתו אין צורך ב"נעילה", הוא לא "נועל"! או משחרר "נעילה שננעלה" רק לפני חצי שניה.
2. מצלמות: בדיפנדר החדש, לכאורה גם כיוונים מבחוץ נחוצים פחות, כי הרכב מצויד במערכת מצלמות מרשימה שמציגות את כל מה שקורה מתחת לגחון הקדמי שלו. תיאורטית, הנהג יכול לראות בעצמו היכן להניח גלגל קדמי בדייקנות. "תיאורטית" מפני שהמסך לא מול עיני הנהג אלא במרכז הפאנל הקדמי וצריך להסיט לשם מבט. יש מין הסתם עיוות קל בזוית הראייה (בדומה למראה פנורמית) ואלה דברים שצריך להתרגל אליהם. ככל שהנהג ותיק ומנוסה יותר ו"אולד-סקול" עם עשרות שנות נסיון על כלים של פעם מברזל ללא כל מיני גאדג'טים כאלה, כמו חלק גדול מאיתנו, (כמובן כמוני וכמו ג'וי), כך קשה יותר להתרגל....
וכמובן עדשות המצלמות שבאופן טבעי ומתבקש מתלכלכות מדי פעם באבק ובוץ וצריך לזכור לנגב אותן.... (על אמינות המערכות אני לא מרחיב כרגע. זה לנדרובר עם כל מה שמשתמע, תבינו לבד... גם באירוע ההשקה במסלול הסטרילי בוינגייט הן שבתו מדי פעם ודרשו ריסטארט...)
כדינוזאור שטח שחי אי שם במאה הקודמת, אישית אני תמיד אהיה נגד אלקטרוניקה ברכב שטח בפרט ונגד טכנולוגיה חכמה בכלל, ואישאר בעד נעילות אמיתיות מברזל (אוטומטיות או נשלטות) וכמובן בעד כיוונים מבחוץ.... וכאן מי המכוון של ג'וי בסרטון?... קורפל! שכאמור איננו איש שטח מנוסה ואני מהמר שכיוון את ג'וי (כנראה שלא בכוונה) לאותו מצב קצת לא נוח בתוך החריץ שמי שמכיר את החריץ הזה יודע שאין לדיפנדר בעיה אמיתית להמשיך קדימה ולהיחלץ ממנו, אבל כן שם יש סכנה של התגלצ'ות הצידה על דופן המרכב ונזק פח לדלתות ולכנפיים וזה כבר יהיה חבל. במקרה של סופה ישנה עם צמיגים שבולטים החוצה מהבודי? למי אכפת. לא קרה כלום.... אבל במקרה של רכב הדגמה של יבואן שעולה 600,000 שקל? בעיה. לא לעניין.
צמיגים - הקוטר קובע! ולא תאמינו באיזה מכשולים העברתי רק לפני שלושה ימים.... שברולט טראוורס AWD!!!
זו היתה הדרכת נהיגה לקבוצה של בעלי רכב כזה שרוצים לטייל איתו בשטח. לכאורה רכב לא מתאים, בעיקר בעיית זויות מרכב. בפועל, ככל שהגלגל יותר גדול (גם בטראוורס חישוק 20 וצמיג בקוטר 32') כך המכשולים יותר קטנים והוא "פוסע" עליהם יותר בקלות. עם אלקטרוניקה יעילה והקפדה של המכוון (אני) לא לנגוף פגושים וגחון, הטראוורס על צמיגי הענק שלו טיפס בקלות במקומות שכלים שלכאורה קצת יותר מתאימים ממנו אבל עם גלגלים קטנים יותר, פרפרו והתקשו יותר, ואפילו אני הייתי סקפטי ביותר אם בכלל יצליח לזוז ממקומו. אב להוא פשוט נסע. עובדה. גלגל גדול מקטין מכשול. תשננו את זה כמו תוכים. זה ה-א'-ב' של ג'-ד'.
קוטר הצמיגים בדיפנדר הוא 32' וזה מספיק גדול לכל צורך שפוי וגם קצת מעבר ברכב טיולים. אבל החתך הנמוך של הצמיגים הוא בעיה כי אנחנו חוששים להוציא אויר, כדי לא לגרום נזק לצמיג, ואז פחות גומי אוחז בקרקע. מצד אחד - יותר משקל על כל ס"מ רבוע של גומי, "נועץ" את הצמיג אל הקרקע חזק יותר. מצד שני, בפועל, פחות גומי מקיים מגע עם הקרקע. פחות קוביות ננעצות ומקיימות מגע, אחיזה ומשיכה בקרקע. ועל סלעי הגיר מכוסי הפודרה הדקיקה והחלקלקה של הר חורשן הוא עלול להחליק. מה שלא יקרה בצמיג בלחץ נמוך יותר שיותר קוביות גומי שלו מקיימות מגע עם הקרקע. אלה עובדות שהוכחו מה שנקרא, תכל'ס בשטח. צמיג על גבי סלע. וזו הבעיה של צמיגי חתך 60 ברכב כמו הדיפנדר שהם טעות קשה. ברמת מחדל של היצרן. של הרבה יצרנים. של כל היצרנים בתכל'ס. כאילו, אפשר להוציא אויר - אבל אז הצמיגים יתפנצ'רו. הבטחה שלי.
-
דרוד,
בגדול מסכים אתך, ג'וי חיפש את התמונה ולא לעבור חלק, והמערכות עבדו יפה.
אני ניסיתי לשאול לגבי מה שאתה מסכם במשפט -"אממה, זה המחשב מחליט איזו נעילה לנעול ומתי. הוא זה שנועל ומשחרר. כן, לעתים לפרקי זמן של שניות או חלקי שניות. "
בגדול, ברור לכולנו שזה גורם לבלאי על מערכות שמעורבות בחיבור ובניתוק, למה האינטנסיביות הזו?
או במילים אחרות, האם העובדה שהם מנתקים נעילה באמצע עליה נותנת להם איזה יתרון?
מבחינתי, מישהו בא עם אסטרטגיה חדשה (איך להתמודד עם מכשולים), שאני לא מבין את "הנקודה" למה? מה הם מרוויחים?
-
מרויחים רכב שלא דורש מהנהג מיומנות של 35 שנות נסיון.
רכב שתפעול המערכות שלו קל ושקוף ובעיקר בטיחותי למשתמש. כל משתמש. גם אם זו הבת הבכורה שלי שקיבלה רשיון לפני שבועיים ועדיין קצת חוששת ובצדק (אני חושש הרבה יותר...) - ושלמשל בדיפנדר ישן נעול כפול או הסופה הנעולה כפול, (שחד משמעית, מין הסתם עבירים יותר בסדרי גודל מהדבר הזה, אבל - וזה אבל גדול! - אך ורק בידיים שלי או של ג'וי או שלך או של כל ג'יפאי ותיק אחר שמכיר את הרכב שלו ומנגן עליו סימפוניות, כי - אנחנו סוחבים רזומה של הרבה יותר מ-30 שנות נהיגת שטח, במסגרות צבאיות ואזרחיות, כמטיילים וחלקנו גם כמדריכים - אנחנו מודעים למה שקורה ואיך דברים עובדים, ואנחנו יודעים לבחור קו נכון וטקטיקה מתאימה בכל מכשול לגופו, בהתייחס למרקם ותכסית הקרקע, בהתייחס לכל רכב לגופו ולנתוניו הספציפיים באותו רגע נתון ויש המון נתונים ומשתנים, גם בין שני ג'יפים זהים מאותו דגם, שבנויים קצת שונה. אפילו ברמת דגם צמיג שונה. אותה מידה אבל צמיג שונה. האם לנעול?... האם לשחרר?.... מתי ולאן אפשר להפיל גלגל ולאן לא?.... מתי לפוצץ את הגז בלי חשבון ומתי להיות עדין כמו מנתח מוח, וגם, מאוד חשוב - לדעת לשים גבול לאגו ואם לא הצליח, מתי להודות בכשלון ולוותר. לפני שיקרה משהו רע. היא לא יודעת, אנחנו יודעים. ולא כי אנחנו סופרמנים, אלא כי למדנו. אמנות נהיגת השטח היא לא מתת-האל, היא משהו שנרכש ונלמד ולנסיון יש משקל עצום.
לילדה שלי, היפה והיקרה והמוצלחת והמוכשרת, שעברה טסט בהצלחה ויש לה רשיון נהיגה ומותר לה לנהוג בכל מכונית רגילה כולל בג'יפים האלה, אבל שעדיין לא בדיוק מבינה דינמיקה של מכוניות בכלל וג'יפים במצבי עבירות בפרט, ולעוד הרבה אנשים עם פחות נסיון ואולי ללא נסיון כלל, הרבה יותר קשה ומפחיד להתמודד בסיטואציה כזו ברכב השטח של פעם עם הנעילות המכניות. כי רכב השטח הישן, המסוקס, העביר, רב היכולות, גם אינו סלחן לטעויות..... עד שהיא תלמד ו"תנגן" על האוטו, היא תעשה טעויות שיגרמו לרכב נזקים וגם עלולות להכניס אותה למצבים מסוכנים.
ברכב השטח המודרני מהדור החדש, שהכל בו מבוקר מחשב, זה הרבה יותר קל והרבה יותר בטוח. האלקטרוניקה הזו עושה חיים קלים ובטוחים לנהג הפחות מיומן. אנחנו לא אוהבים את זה מין הסתם.
וכן - זה גם זול יותר ליצרן. מחשבים וחיישנים זולים לייצור. ברזלים כמו נעילות זה משהו שיקר לייצור ולכן יהיה יקר שבעתיים למשתמש. (ועזוב רגע שהלקוח משלם על הגאדג'טים האלה הרבה יותר מאשר על ברזל.... כאן היצרן עושה רווח עצום)
ללקוח זה גם מאוד אלגנטי בלי כל הידיות והמנופים וטרטורי הקומפרסורים ותיקתוקים של לוקרייט ודטרויט ובלי שינון סדר הפעולות להפעלת/ניתוק נעילה. ומעבר לזה, "טכנולוגיה מתקדמת" ועדו כזו שמומחשת על מסך צבעוני גדול ומרשים עם גרפיקה מרצדת מושקעת, זה משהו שמאוד מרשים את הלקוחות ומשכנע אותם להוציא את פנקס הצ'קים - עניין שיווקי שאסור לזלזל בו.
-
ושכחתם משהו קטן ...
"שטח" זה דבר שונה לרוב .. בין ישראל ושאר העולם.
האוטו הזה לא מיועד לנסוע לכמריר או למשלט 21 ... זה בכלל לא דרך לרכב גלגלי לדעתם של היצרן / מתכנן / .... ואפילו אם אתם רוצים שכן.
-
אני שומע אמירה שחוזרת על עצמה, נראה שתופסת מומנטום משל עצמה, ובסוף אפילו תיחשב כנכונה: הדיפנדר מאפשר לנהגים לא מנוסים לעבור מכשולים שברכב ברזל טיפש נצטרך נהג מנוסה כדי לעבור.
ממה שראינו עד כה, זה נראה ממש הפוך. הנהגים הבינוניים ואפילו חלק מהנהגים הותיקים נזקקו למאמץ גדול מאוד כדי לאפשר לרכב לעבור מכשולים שרכב ברזל עתיק יעשה בלי להרגיש שהיה מכשול בכלל, נהוג ע"י תינוק בוגר בימבות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מקריאה באתר של לנדרובר אני אכן מתחיל לתהות האם באמת מה שמתואר כנעילה היא אכן נעילה כפי שאנו מבינים אותה.
זה תיאור המערכת:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL
This system offers the additional benefit of more traction on corners and more grip off-road. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle.
זה אינו הETC שמתואר בצורה נפרדת.
מצאתי עוד קטע עם עוד כמה משפטים:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIALOn or off-road. In ice, rain or snow. The optional Electronic Active Differential ensures the greatestlevel of traction. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle,helping to deliver effortless capability. Not only that, it’s far more effective than brakes when tractionis lost, reacting much faster and with a smoother response.
אז זה לא TC אבל כנראה לא בדיוק נעילה מלאה. ניחוש שלי סוג של LSD מבוקר מחשב.
יהיה מעניין עם עוד משהו יוכל לתאר בדיוק מה זאת המערכת הזו ואיך היא פועלת.
-
נראה שהרכב הזה אמור לעזור לנהג ההדיוט לא לדעת אפילו שהיה מכשול .. עד גבול עליון מסויים ..
כל הסירטונים האלו, ג'וי, האמריקאי ובטח המשלט .. הם נסיון להשוות את האוטו עם הדגם הקודם. זה לא השוואה נכונה .. ובגלל זה האוטו הזה נראה נבוך ושלא במקומו ..
נהג תותח יצליח כניראה בעזרת הנסיון שלו מתקופת הברזל ואינסטינקט או אינטואיציה .. לעבור איפה שנהג שהאוטו הזה מיועד לו, לא יעלה בדעתו להכנס ולא יבין אפילו שזאת דרך. ( והמילה "יצליח" מקפלת בתוכה, דרמה, דם יזע פגושים ותמרות אבק )
עוד הארה שהיתה לי .. כל הסירטונים הללו מנסים להעביר לנו, הצופים בבית ( שאינם מקומבנים היטב לקבל סיבוב או אפילו רק לקבל הזמנה לראות מקרוב ) את החוויה של האוטו ולכן הם מהונדסים / ערוכים / אורקסטרייטד ( ברחה לי המילה בעברית ) ואנחנו לא באמת רואים את מה שיכול או לא יכול האוטו כשיש לנהג שקט ושלווה לנתח את המצב ולנסות ב"קצב שלו" ..
מניח שזה יתחיל לזרום כשאנשים יקבלו את האוטו ויצאו לטייל איתו ... ( אולי )
ועוד מילה על בועז הצלם. למרות הסופרלטיבים של דרור .. אני לא מרגיש גאונות או משהו .. רק חמלה. צורת ההתבטאות שלו עלובה ( אולי המילה לא מוצלחת ואולי מישהו יפגע מזה , מבקש סליחה ומחילה כבר עכשיו .. אבל לא מוצא תחליף הולם .. רק מילים יותר קשות ... זה פשוט נורא בעיני ) .. צר לי.
* אם בועז קורא פה, אז הצופה גיא מתנצל ומבקש ממך לא לרדת נמוך .. זה לא מוסיף.
-
אני מסכים עם גיא על צורת ההגשה.
אני לא אמריקאי, ומי שיקנה את הרכב הזה בארץ כנראה יהיה סוג של סנוב. חסוך לנו את הדרמה.
לגבי צילומים, וואלה צילמתי קצת. מכיר את המונח קומפוזיציה. בחצי מהסרטון האובייקט לא בפריים בכלל. נכון, הוא כן יודע לצלם בצורה שממחישה את הזווית או הגובה, אבל זהו בערך. צילום שלא מתאים לכתבה של איש מקצוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני במקומם הייתי מדביק עליו תוית יגואר.
תחשבו כמה הוא היה נראה מרשים בשטח אם היו קוראים לו יגואר.
נגיד...
אסף.
בדיוק.
הרכב הזה מיועד לאלפיון או לפחות למאיון העליון וככזה מעניין אותי באופן אישי בדיוק כמו רכב דומה לכביש. ולכן זה בכלל לא מעניין אם הנעילה 100% או רק 50.
משעשע לראות שעצם זה שקוראים לו דיפנדר מוציא אמוציות מהחברה פה.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני שומע אמירה שחוזרת על עצמה, נראה שתופסת מומנטום משל עצמה, ובסוף אפילו תיחשב כנכונה: הדיפנדר מאפשר לנהגים לא מנוסים לעבור מכשולים שברכב ברזל טיפש נצטרך נהג מנוסה כדי לעבור.
ממה שראינו עד כה, זה נראה ממש הפוך. הנהגים הבינוניים ואפילו חלק מהנהגים הותיקים נזקקו למאמץ גדול מאוד כדי לאפשר לרכב לעבור מכשולים שרכב ברזל עתיק יעשה בלי להרגיש שהיה מכשול בכלל, נהוג ע"י תינוק בוגר בימבות.
לאף אחד מהם לא היית נותן לעלות להגה של ההיילקס שלך.
ויש שם כמה חבר'ה ש"כותבים על שטח" אבל יסתבכו היטב גם בעליונת עם ההצלבות התמימות מחורשן היכן שצילמו את ג'וי מביים דרמות. ובאחריות חנן - סובארו XV עולות שם בלי לעצור כמעט בכל שבוע.
- - - Updated - - -
גיא - בועז קורפל אינו צלם ולא מתעסק במצלמות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קורפל אולי לא ג'יפאי, אבל הוא כן עיתונאי שיודע לעשות וידאו. זה מקצועו.
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?.... כן. הוא איש מבריק, שנון וקורע מצחוק, שעובר מסך כפי שאף אחד מאיתנו לא יודע או יכול. והוא יודע להעביר כל נושא, ולו המשעמם והיבש ביותר, ולהפוך אותו למעניין וכיפי! בזה הוא מנוסה ומקצוען לחלוטין. זה מקצועו. באותה רמה כפי שג'וי מקצוען בשטח.
תעשה לי טובה, האיש הזה מתיש ומעצבן ברמות שגורמות אפילו לי להקפיץ קדימה ווידאו של דיפנדר חדש בחורשן.
והצילום איום ונורא.
האוטו והנהג דווקא מרשימים לגמרי, עם שליטה מופתית בקצב ההתקדמות למרות ההצלבות החריפות שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?....
"מביך", יהיה תיאור יותר הולם.
וחזרה לגופו של עניין - הנסיון בדקה 27 להוציא את הרכב מהחריץ ממחיש שוב את החשיבות של אחיזה ומהלך מתלה.
לא תעזור בזה אלקטרוניקה, טובה ככל שתהייה, וגם לא נעילה אמיתית. צריך להצמיד את הגלגלים לקרקע, צריך שיהיו צמיגים מתאימים ובעלי אחיזה, ושאפשר להוריד בהם אוויר ללא חשש מוחשי מויידי לפיצוץ דופן.
המגבלה הזו לא ייחודית לטוען לשם "דיפנדר", היא נכונה כמעט לכל רכבי ה"שטח" החדשים. הנסיון להציג כאילו כאן יש קסם כלשהו שמתגבר על המגבלה ומאפשר שטח אמיתי, הוא פשוט פתטי.
אם וכאשר יציעו אותו עם ג'אנטים קטנים יותר וצמיגים גבוהים יותר, זה ישנה את המאזן במידה מסויימת (כי מהלך המתלה הוא עדיין בדיחה עצובה, ראו את צילומי המסך שצרפתי מוקדם יותר), ויהפוך כבר יותר לשאלה של אומץ לקחת רכב כל-כך יקר לשטח ...
-
אחד המאפיינים של מערכות בקרת אחיזה. הוא שחייבים לסובסב גלגלים כדי שהמערכת תבין שהיא צריכה להתערב.
המשמעות היא שג׳וי היה צריך לתת גז עוד כמה שניות. ואז האוטו היה מתחיל להתקדם.
בשיטה שהוא מנסה. זאת השיטה של רכב עם נעילה מכנית. שם האוטו יתקדם מיד כשאחד הגלגלים יתחיל להסתובב ( שניהם יחד ).
לפחות ככה זה נראה בסירטון.
זה מאפיין שלי היה קשה ( ועדיין ) להתרגל אליו
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אני התכוונתי לנסיון לצאת מהחריץ ימינה כאשר הפרונט חוזר ומחליק שמאלה (דקה 27) - נטו אחיזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
"מביך", יהיה תיאור יותר הולם.
וחזרה לגופו של עניין - הנסיון בדקה 27 להוציא את הרכב מהחריץ ממחיש שוב את החשיבות של אחיזה ומהלך מתלה.
לא תעזור בזה אלקטרוניקה, טובה ככל שתהייה, וגם לא נעילה אמיתית. צריך להצמיד את הגלגלים לקרקע, צריך שיהיו צמיגים מתאימים ובעלי אחיזה, ושאפשר להוריד בהם אוויר ללא חשש מוחשי מויידי לפיצוץ דופן.
המגבלה הזו לא ייחודית לטוען לשם "דיפנדר", היא נכונה כמעט לכל רכבי ה"שטח" החדשים. הנסיון להציג כאילו כאן יש קסם כלשהו שמתגבר על המגבלה ומאפשר שטח אמיתי, הוא פשוט פתטי.
אם וכאשר יציעו אותו עם ג'אנטים קטנים יותר וצמיגים גבוהים יותר, זה ישנה את המאזן במידה מסויימת (כי מהלך המתלה הוא עדיין בדיחה עצובה, ראו את צילומי המסך שצרפתי מוקדם יותר), ויהפוך כבר יותר לשאלה של אומץ לקחת רכב כל-כך יקר לשטח ...
נדב,
עזוב רגע את שאלת המחיר (בסופו של יום, בכל מדינת ישראל, יהיו 2-3 איש בשנה שיקנו רכב כזה חדש ובאמת ירדו איתו לשטח).
האם אתה חושב ש 4 מתלים נפרדים ואלקטרוניקה הכי טובה בעולם, יכולים לגבור על סרן (לפחות אחורי) חי?
היו פה הצהרות על ה SUV שטח הטוב ביותר, אם אני הייתי צריך לשים את הכסף שלי, אני מתערב שהל.ק סהרה מנצח.
אין לי ספק מה אני הייתי קונה, ואין לי ספק עוד 5-10 שנים, שהכלים האלו יתחילו לרדת אלינו, איזה כלי יהיה יותר אמין ויותר יקר.
-
לדעתי הכניסה של ג'וי לחריצים וההצלבות המכוונות שלו באו לבחון ולהדגים את היכולת של הרכב להתקדם גם אם רק גלגל אחד מייצר שביב אחיזה.
בשיפוע צד שהוא נכנס לא הייתי מעיז.
פעם קראתי שבלנדרובר , במתלי האויר , יש פונקציה שמאזנת במעט את הרכב כדי להפחית שפ"צים - כלומר בצד הנמוך מתלי האויר יפתחו יותר ובצד הגבוה פחות. יש לכך סימוכין?
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
-
זה היכולות של ג׳וי בעיקר.
הוא נלחם עם הבקרת משיכה די הרבה בשביל שהיא לא תכניס אותו למצבים מסוכנים.
כולנו יודעים שאחד הטעויות זה כשלא שומרים על מהירות התקדמות קבועה ומה שמודגם מאוד יפה בסרט זה המכות כח שהרכב מקבל כל הזמן
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
כל סרטון כזה שעולה, מוריד לי עוד קצת מהיגואר הזה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אחד המאפיינים של מערכות בקרת אחיזה. הוא שחייבים לסובסב גלגלים כדי שהמערכת תבין שהיא צריכה להתערב.
המשמעות היא שג׳וי היה צריך לתת גז עוד כמה שניות. ואז האוטו היה מתחיל להתקדם.
בשיטה שהוא מנסה. זאת השיטה של רכב עם נעילה מכנית. שם האוטו יתקדם מיד כשאחד הגלגלים יתחיל להסתובב ( שניהם יחד ).
לפחות ככה זה נראה בסירטון.
זה מאפיין שלי היה קשה ( ועדיין ) להתרגל אליו
Sent from my iPhone using Tapatalk
מערכת בקרת משיכה היא יחסית שקופה למשתמש למעט העובדה שצריך להקפיד על תנועה במהירות קבועה ולא מהירה מדי ואז המערכת עובדת במיטבה, כך לפחות ב LR.