נמרוד בתור שופט אסור לך ע"פ התקנון (שאני כתבתי ) להחליט על משקל נמוך/ פירוק מהיר /פאנל וכו' ;)
מה גם שזה בדיוק מה שאני אוהב :)
עידו
Printable View
תודה לכל מי שחיפש ומצא תמונות של דש בורדים מגניבים :wink: ,,,אבל !!! את זה גם אני יודע לעשות 8-)
מה שאני לא יודע לעשות זה לתכנן בתיב"מ. אז התחרות :roll: היא לא בין מי שחזק יותר בחיפוש תמונות ב גוגל אלא בין מי שיביא את התכנית , קרי , שירטוטים, תיב"מ וכ"ו ויחבר אותם לתמונות הקוקפיט של הבאגי שהעלתי ואני יודע שיש כאן בפורום חברה שיודעים לעשות זאת ברמה גבוהה מאד.
אז , גל ו הסנדק ...אם ממש ממש תרצו נשים את השם שלכם במדבקה ממש ממש קטנה על הדש בורד ..................מאחורה :p:p:p.
וכל מילה מיותרת...:D:D:D
מישהו נסע לשופינג... חנן, יש לך במקרה קצת מקום במזוודה?:mrgreen:
קובי
אתה בכוונה מוציא לנו את העניים?????:D
אני מקווה שלא חזרת בידיים ריקות...:rolleyes:
ארי.
קבלו עוד קצת...
וכשאחזור תקבלו את כל הסיפר של חנן בממלכת הצעצועים...
גמר חתימה טובה לכולם...
שיפור רציני מאוד יחסית למצב של השיפורים בארץ השאלה איך 2 התוספות נכנסו בארגז למטוס
הן בהחלט נראות "משופרות"...
יש רכישות מעניינות?
קובי
חנן,
יש התקדמות עם העניין של לוח השעונים?
בהמשך לשרשור הזה: http://www.jeepolog.com/forums/showt...358#post268358
אם אתה רוצה עזרה בשרטוט/הכנה ללייזר אז תגיד.
איל
אני חייב עדכון לנמרוד , אסף ועידו לוריא...כשהם היו אצלי ביוני, "מועצת החכמים" זוכרים ?
הראתי להם בעיה שהעסיקה אותי אז, המיסב הראשי שמחזיק את הזרוע האחורית לא היה מוברג מספיק לתוך הזרוע. עליתי על זה כשכוונתי את הזרוע. החברה הציעו מספר פתרונות לבעיה ולבסוף היום ואתמול ! עשיתי משהו אחר, קדחתי חורים חדשים אחוריים יותר, בתושבת של המיסב ובעצם הזזתי אותו אחורה מה "שחייב" אותי ואפשר לי להבריג את המיסב עמוק יותר לתוך הזרוע. אז חברים תודה. בתמונות אפשר לראות את השינוי במיקום , את החורים הישנים סתומים ואת החיזוקים שעשיתי לתושבת המיסב.
שאלה למומחים, איך אני קובע את המרחק של ה "באמפ סטופ" מהזרוע האחורית ?
עידו תודה, אחרי התיעצות גם עם ברוך אני מתחיל לעבוד על זה,מה דעתך על חיבור הבית של הבאמפ סטופ עם ברגים לשלדה ? ראיתי שאצל עידו כהן זה כך וזה נראה לי דרך יותר קלה מבחינה טכנית.
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...4X4_tt_053.jpg
אפשרי אבל למה, ועם כן אז שלושה ברגים שיוצרים משולש בריתום לשלדה ולא שנים כמו בתמונה . אני הייתי בונה את המכלול בריתוך .
עידו
צודק בהחלט.
מיותר לגמרי ענין הברגים.
גם אם עושים כזה דבר, לפחות שלושה ברגים ולא על אותו מישור.
עידו, ברוך , תודה.
במשך יומיים תכננתי , מדדתי ולבסוף ריתכתי תושבת אחת של במפסטופ למקומה ובערב של היום השני לקחתי את הדיסק חתכתי את הכל וזרקתי לפח. לאחר התייעצות עם עידו החלטתי לחכות עם הבמפסטופים לכשיגיעו הבולמים הראשיים.
בינתיים התקדמתי קצת בשני נושאים, דבר ראשון מיקמתי וכיוונתי סופית לאחר דיבאגינג מתיש את הזרועות האחוריות .נוספו חיזוקים לתושבת המיסב הראשי והזרועות קיבלו ברגי פלדה חדשים ואומים מיוחדים בעלי נעילה עצמית (לא ניילוק).
דבר שני מיקמתי מצבר אחד מתוך שניים מתוכננים.
חנן,
תתחיל להשתמש בברגי אלן במקום ברגי הפלדה 3 קוים 8/8.
יותר חזק(כל האלן הם 12/9), למרות שבקטרים האלה גם ברגי 8/8 הם בסדר, וגם יותר זול אם אני לא טועה.
מה שלא יהיה, תודא שברגי החצי צול של הבולמים יהיו אך ורק אלן ולא שום דבר אחר, ותשתדל לקנות ברגים ארוכים שיגרמו לכך שהעין של הבולם תשב על קטע חלק ולא על ההברגה, ואת העודף של ההברגה תחתוך, כלומר תקנה ברגים יותר ארוכים ותקצר אותם.
לפי הקצב של ההתקדמות, אני מבין שאתה מתכונן במרץ רב לעונת 2015, ......:twisted: :mrgreen:
ברוך תודה.
אני שונא ברגי אלן, הם הראשונים להדפק. הבורג הזה של הזרוע, קוטרו 17 מ"מ והוא חתיכת בהמה.
בקשר לברגים לבולמים , בהחלט אקח לתשומת ליבי את ההארה שלך.
בקשר לקצב...נמרוד יקירנו (הנעלם...) כתב כבר מזמן שלבונים העצמאיים שעובדים לבד יהיה הכי קשה ויקח הכי הרבה זמן והוא כמובן צדק.
2015 ? במקרה הטוב :shock:
אלן? ברכב? ממש לא, ברוך.
לברגי אלן המון חסרונות, והשימוש היחיד בהם, שלי, כמתכנן, הוא במקומות בהם נדרש מומנט הידוק נמוך, ו/או בורג שאף פעם לא צריך לפתוח.
אלן קשה לסגור במומנט גדול - באופן מעשי אפשר לסגור בורג אלן בחצי המומנט שאפשר לסגור בורג ראש משושה או טורקס באותו הקוטר. כנ"ל בפתיחה, ואז אם סגרת חזק, אתה עלול לטחון את הראש בפתיחה.
אסף.
אסף, מאיפה המצאת את ה... הזאת??
מה מענין מומנט הידוק בכלל? אתה חושב שהבעיה היא פתיחה של האומים?!?
יש לזה אינספור פתרונות, כולל ספרינג שייבות, אומי ניילוק ועוד ועוד.
אני לא טחנתי מעולם בורג אלן בפתיחה או בסגירה, ולידיעתך יש אלנים עם כל מיני הברגות, כולל צפופות מאד.
זה ממש לא ה - ISSUE והענין האמיתי הוא חוזק הגזירה והכיפוף של הברגים.
ברגי אלן חזקים כמעט ב 50% מבורג 8/8 ואין ספק שבקטרים היותר קטנים, חיוני להשתמש בהם או בבורג 6 קוים שגם הוא 12/9 (והרבה הרבה יותר יקר) או בבורג טורקס שגם הוא בד"כ 12/9.
זה נכון שבקטרים הגדולים כבר לא חשוב אם הבורג יגזר ב50 טון או 37 טון, אבל בקטנים יש חשיבות עצומה לחוזק הבורג, בעיקר כאשר מדובר בבולמים ובולמי קפיץ שכל משקל הרכב יושב עליהם, והם - בכל הבולמים - ברגי "1/2.
כמה פעמים שהתכופפו לי ברגי בולמים 8/8 שיהיו לך דולרים. לא, בעצם זה לא מציאה גדולה.....
תבקש מהר סליחה או שאני שולח לך אנשים.....:cool: