ובסוף עוד נותנים קרדיט לאמינות הגרמנית.
תגיד הגומל שאין לך קירור מים
Printable View
ובסוף עוד נותנים קרדיט לאמינות הגרמנית.
תגיד הגומל שאין לך קירור מים
שמע.. חייבים לומר שכל מה שמקורי עובד מצויין במשך לא מעט זמן.
אם מתקנים למצב המקורי ובחלקים מקוריים... זה ימשיך לעבוד.
אבל זה לא פשוט - כי לא תמיד אפשר. אני מנסה אבל יותר מדי פעמים מוצא שההנדסה המצויינת לא סלחנית לטיפולים ותיקונים מזרח תיכוניים...
ויש גם דברים - כמו הסולנואיד סטרטר המוזכר כמה תגובות למעלה - שמראש לא היה בנוי משהו. או נזילות שמן שמאז ה T1 ועד ה T5... לא הצליחו להבין בפולקסווגן איך לעשות מכוניות שלא מטפטפות שמן. וקירור מים? ישמרנו האל. טרנספורטרים T3 מקוררי מים ידועים בזה שהמנועים שלהם נרקבים, ממש ככה, מנוזל הקירור ולא משנה אם הוא מקורי של פולקסווגן או מי ברז. האלומיניום פשוט לא אוהב להיות רטוב. מזל באמת שאני עם קירור אויר.
אסף.
טפו טפו טפו חומוס שום שמיר ....
אבל הכל נכון, בכל העולם בעלי T3 מחליפים למנועי סובארו.
אנחנו מתכננים כמו שאולי הזכרתי, טיול סובב ישראל של שבועיים סביב פסח.
לשם כך התחלתי הכנה של הקמפר. בין השאר ראיתי שהמתלה האחורי לא מאוזן כבר מאז שעשיתי את ההגבהה, אז פתחתי כדי לגלות שבאמת טעיתי בחישוב ההגבהה של צד ימין והיה צריך להוריד כמה מעלות מהמוט פיתול. הפעם עבדתי נקי ומסודר בלי לדלג על שלבים בפירוק ובאמת הלך ממש קל. זו אחת העבודות המסובכות באוטו הזה אז כבר הרגשתי טוב עם עצמי. הבעיה התחילה בשלב ההידוק הסופי של פלטת המכסה של המוט פיתול. מי שיחזור כמה דפים אחורה יראה במה מדובר.
שמתי לב שבגלל שהבושינג כבר לא קונצנטרי המכסה מתיישב עקום והברגים לא מתאימים. אחד מהארבעה נכנס לא ישר ובגלל שזה סוג של ברגים קודחים הוא התחיל להרוס את ההברגה הפיייית בשלדה. שיט.
פירקתי את המכסה ומהצד האחורי ניקיתי אתה הברגות עם מברז.
שלב הבא לקחתי ברגים ארוכים והתחלתי להדק ממש מרחוק, עם הרבה טלק לסיכוך הבושינג.
לאט לאט הכל התיישר ונכנס למקום. ואז בהידוק הסופי אני מרגיש פלדה נכנעת... עצרתי ואז שמעתי ״פק״ של הברגה שנתלשה. שיט. פעם שניה.
אין ברירה ועכשיו הידקתי מהצד האחורי עם אום.
בקיצור... לא כיף אבל זה בטוח יחזיק. מפה לשם לא פתחתי את צד שמאל ולמרות שאני קצת מפקפק בזה שהוא כן מכוון נכון, אולי גם שם טעיתי בחישוב.
כל זה בכלל בגלל שהקדימה נמוך. ולפני שאני פותח את הקפיצים הקדמיים בפעם השניה, המתלה האחורי חייב להיות מפולס.
בכל מקרה כרגע במקום שהאף יהיה קצת גבוה מהזנב, בלי נהג, המצב הפוך. אבל בנוסף צד נהג נמוך באיזה 2-3 ס״מ מצד נוסע. רק מקדימה. לכן אני חושש ששוב יש לי שם קפיץ שבור.
אבל אני לא רוצה הרפתקאות ונראה לי שנטפל בזה רק אחרי הטיול...
אסף.
ההתעסקות מאוד מזכירה התעסקות עם רכב מרוץ -כל הזמן צריך לפתוח את העיניים ולחפש מאיפה תבוא המכה הבאה,עם שלך לפחות אפשר לסוע ...
אם אתה מוותר על הוספת קויילאוברים קדימה במקום הבולם,ומאחר ואתה שוקל יותר מהמקור ומטייל בעיקר בשטח ,אין בשוק עלים מחוזקים לפרונט ?
אין. חשבתי שאם באמת נשבר לי שוב עלה - ואז יישבר גם הסט האחרון שיש לי במלאי.. לקנות חומר גלם בעובי קטן יותר ולהכין לבד חבילת עלים שתהיה בדיוק מה שצריך.
שורה תחתונה בגלל שהקוטר נתון נשאר לי רק לשחק עם מספר ועובי העלים - וזה לא משנה את קבוע הקפיץ (שהוא טוב) אבל בהחלט מוסיף לאמינות.
וגם... אם הייתי מתעסק פחות היה פחות במה להתעסק. עובדה ששלוש או ארבע שנים לא היה כלום חוץ מטיפולים שוטפים.
אסף.
המסע הגדול מאחורינו. הקמפר תיפקד בצורה נהדרת, ממש בכל מובן. מאוד קל לראות שזה בדיוק מה שהוא נועד לעשות. יום אחרי יום לילה אחרי לילה, נוסעים מטיילים חונים הולכים לישון וחוזר חלילה.
הוא לא הכזיב בעליות בירידות בכביש ובאמצע המדבר.
1750 קמ, 245 ליטר דלק, 12 יום בדרכים ובשבילים, 10 לילות בשטח.
היה ממש כיף ועכשיו מגיע לו טיפול מפנק.
אבל קודם, כמו שהוא עם הבוץ מהמדבר והאבק מרמת הגולן (ולא, זו לא טעות) ניסע ביום שישי למפגש. הארצי. השנתי. של פולקסווגן קירור אויר (הופכים נהגים למכונאים כבר 80 שנה) בישראל.
הפעם נפגשים ביקום, מהבוקר עד אחהצ.
אסף.
דווקא בזום מקרוב נראה בסדר. חוץ מהבחור בחולצה הצהובה שנראה מגזים במשחק.
קובץ מצורף 115627
ויש כאלו שרק מלטפים אותםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e579b63c0e.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4736ecc585.jpg
צולם ב:
http://remise.de/Classic-Remise-Berl...sh-summary.php
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
יצאתי היום בשבע בבוקר ושמתי פעמי לבאר שבע. לחדש את הביטוח חובה. שם יש את הסניף היחיד של הפול שבו מוכנים לעזור.
את הסוכנת שעזרה לי בפעם הקודמת פגשתי גם היום ולצידה עוד אחת גם כן יעילה ושירותית.
וכרגיל זה היה ביקור מרתק בפריפריה כל מי שנכנס בזמן שהייתי שם הוא התחלה של סצנה קומית. למשל הבחור הצעיר שנכנס ושאל אם כאן עושים ביטוח. כן היא ענתה לו. אבל קודם תצלם רשיון ותעודת זהות. אתה לא רואה שכתוב בשלט? לא למדתי עברית הוא עונה וניגש למכונת צילום. אתה צריך שקל לצלם. לא יצלם בלי שקל. אין לי שקל הוא עונה לה אולי תיתני לי שקל? לא אין לי. נכנס עוד ברנש נראה שהם מכירים. הוא מבקש וההוא נותן לו שקל. מצלם. לא יודע למלא את הטופס והיא מתרצה ומסכימה לעזור.
אחרי דקה של תיקתוקי מקלדת היא מסתכלת עליו במבט עקום. ״אין לה רשיון איך אתה רוצה לעשות ביטוח?״ בהתחלה הוא לא מפנים. היא מסבירה. ואז שואלת מי זאת? אישה. הוא עונה. אבל אין לה רשיון בכלל היא אומרת. צריך רשיון נהיגה כדי לעשות ביטוח. הוא יוצא וגם אני. למטה הוא מסתכל עלי ואומר ״מה היא רוצה רשיון? מאיפה אני אביא רשיון? אני מ2011 אין לי רישיון״ אני מושך בכתפיים. באמת מוגזם בנאדם בא להיות אזרח טוב ולעשות ביטוח ולא נותנים לו בגלל שטויות. הוא נכנס לאוטו מניע ונוסע.
משם המשכתי למשרד הרישוי בפתח תקווה להוציא רשיון זמני כדי לנסוע לעשות טסט. בצהריים נשארו עוד מאה מספרים לפני בתור אז התייאשתי והלכתי.
אבל אני לא מתעצבן. זה חלק מהעול של להיות בעל רכב בישראל.
אסף.
אסף, בפעם הבאה תשאל. יש מקומות בפריפריה, גם בדרך מב"ש לתל אביב, שזמן ההמתנה במשרד הרישוי מגיע בממוצע לפחות מדקה.
משרד הרישוי בפ"ת הוא באמת מזעזע.
אגב, טיפ: גם בבדיקות רפואיות, אם תתחקר את המוקדנית מספיק טוב, אתה עשוי לגלות שהשבועיים שהיא נתנה לך עד לטיפול בכאב האוזניים שהורג אותך, הופכים לחצי שעה, אם אתה גמיש במימד x,y.
הנה שאלתי. איפה?
אסף.
ראשון לציון למשל [emoji4]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
+1 על אריאל, רק לוודא מראש שעות קבלה...
זה קראוון מצחיק עם פקידה נחמדה אחת למיטב זכרוני ...
שסתום EEC. דבר מעניין.
כבר כמה זמן שהמנוע התקשה לשמור על סרק. כאילו אין דלק. בעלי הזיכרון המפורט יזכרו שעבדתי מאוד קשה למצוא את הבעיה ללא הצלחה. נגיעה בצנרת ואקום שהולכת מהמפלג למצערת סידרה את זה. הבנתי שהצנרת ישנה ובגלל זה הווסת לחץ דלק מאבד לחץ. החלפתי את הצינורות לחדשים מסיליקון אבל זה קרה שוב.
כבר כמה זמן יש ציפצוף כשהמנוע חם. חשדתי בדיסטריבוטור ושיפצתי אותו חשדתי בבריחת ואקום מהT של המגבר בלם והחלפתי אותו אבל זה המשיך.
מהמפלג הצינור ואקום מתפצל לשסתום שנמצא על הפילטר אויר ונועד למחזר אדי דלק. החרא העגול הזה, אם הדיאפרגמה שלו דולפת, מאבד ואקום מהמערכת וגם על הדרך מצפצף.
בין משרד הרישוי באריאל לטסט בפתח תקוה פשוט ביטלתי את הצינורית שהולכת אליו. וזהו. הכל טוב.
המנוע שקט וקריר, נשמע טוב ומגיב טוב. אני מרוצה.
אסף.
לקח לי שבועיים בערך אבל קראתי הכל.
ממש מרתק הסיפור שלך עם הקמפר.
מחכה לראות אותכם בכביש מתישהוא
תודה..
אסף.
מפה לשם עוברת עוד שנה ועובר עוד טסט...
קמפינג בפסח, בהרכב משפחתי מלא.
את המושב הבודד החלפתי במושב מתקפל, השלד שלו לקוח מL300 עבר התאמה במידות הגובה ועליו חיברתי את הריפוד המקורי.
עכשיו אפשר לסוע באמת חמישה באוטו.
חווית הנסיעה נהדרת. המנוע שקט ולא מתחמם בכלל, אני נהנה לקחת את הקמפר לעבודה פעם בשבוע שבועיים, סתם בשביל הכיף. הגעתי למצב שבאמת להניע ולנסוע כדבר שגרתי. זה כיף גדול.
הפרוייקט הבא יהיה לשקם את הגג המתרומם, עבודת נגרות וריפוד בעיקר. חשבתי בהתחלה לעשות מסגרת חדשה מאלומיניום, אבל עץ זה המקורי ויישאר עץ.
פרוייקט קיץ....
ויש גם פחחות דחופה. שלוש נקודות חלודה שהפכו לחורים וזה הזמן לתפוס אותם. נראה לי שגם זה לקיץ.
בכל מקרה עכשיו מכינים הכל למפגש השנתי הארצי של מועדון החיפושיות ומקוררי האוויר ב11.5 בנמל יפו (קל״ב).
אסף.
יש מחר 21.4 מפגש גדול של מועדון החמש ביחד עם מועדון מקוררי האוויר, בביג פאשן באשדוד בשעה 10:00
יש דברים שלא קורים במכוניות עם בלמי דיסק...
בוקר טוב מניע משחרר בלם חניה, מכניס להילוך נותן גז משחרר מצמד והקמפר לא זז.
יוצא לראות אולי מישהו שם לי אבן לפני הגלגל או אולי העירייה חזרה לסנדלי דנוור. אבל לא. מתכופף מתחת לאוטו, הכל כרגיל.
חוזר לקביעה מנסה לזוז קדימה אחורה. כלום.
הבנתי.
מוציא ג'ק, גלגל אחורי ימני באוויר. מפרק את הגלגל פותח שני ברגי מיקום על הדראם. פטיש קילו וחצי. במכה השניה השתחררו הרפידות הדבוקות.
גם צד שני דבוק, אבל אני יודע שמספיק לשחרר אחד. חוץ מזה אני בדרך לעבודה, לבוש יפה וכל זה, ולא בא לי להזיע. עוד לא.
נכנס חסרה לקביעה, קצת אחורה קצת קדימה ואז פול גז. בום!
השתחרר והקמפר נורה מהמקום קדימה, טוב שחזיתי את זה וההגה כבר מסובב. אחרת הייתי משכיב תמרור.
אז כן, רפידות נדבקות זו תופעה מוכרת. הרפידה עשויה מחומר רך ומחומר חיכוך. חומר החיכוך הוא ברזל. וגם התוף ברזל. וכשמשלבים בלם חניה במזג אויר לח מאוד ועוזבים לכמה ימים יש סיכוי שהבלמים יידבקו.
זה לא קורה במכוניות חדשות כי הרפידות כבר בלי ברזל...
אסף.
הנה, לא צריך מכשיר איתור...
אין גנב בעולם שיצא ממצב כזה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אצלי בסמוראי זה קורה לי מדי פעם. לפעמים אני מחנה מיד אחרי נסיעה בשדות שכוללת גם מעברים אירים. משחרר בלם יד אבל האוטו לא זז. בד"כ קצת יותר גז וזה משתחרר. ואם לא אז low כן. מניח שגם עייפות הקפיצים במערכת תורמת.
פעם אחת, אחרי נסיעת בוץ ומים רטובה במיוחד זה קרה לי בקלאץ... בבוקר אחרי כמה ימים הוא נדבק ולא השתחרר ולא הצלחתי להניע בלי שהאוטו ירצה לזוז.
אז הנעתי ברוורס low ונתתי מכת ברקס תוך כדי לחיצה על הקלאץ.
אם הוא לא היה מתשחרר הייתי מעלה הודעה חדשה בשרשור האדיוטים ומספר איך הורדתי את הדירה של השכן...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
היינו אתמול במפגש השנתי. היה מהמם - מאות חיפושיות וטרנספורטרים ושאר קרובי משפחה, ריח של דלק לא שרוף ושמן כן שרוף עומד באויר, תענוג.
השינוי שעבר על המועדון הזה בשנים האחרונות מדהים. זה המפגש הראשון שנראה שהיו בו יותר טרנספורטרים מחיפושיות.... לפני עשור היינו 5 אולי 6 טרנספורטרים. את כל מי שהחזיק טרנספורטר אספנות הכרתי. ועכשיו... קבוצת הטרנספורטרים בוואטסאפ מונה בערך 200 חברים, ולא כולם חברים בה (אני הייתי וכבר לא, וכמוני יש עוד).
נהדר...
אסף.
כמה תמונות משם
http://www.jeepolog.com/forums/showt...94%D7%99%D7%94