-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
לבחור צעיר אתה מאד סגור ומקובע, סוג של אישיות זקנה ואפשר לקרוא את זה בכתיבה שלך.
עצה שלי אליך, פתח ראש ואל תנסה לשפוט, קבל דברים כמו שהם ונסה לזרום איתם. רק כך תקבל פרוספקטיה מדוייקת.
שגיאה נפוצה. מקובע זה מישהו שלא יכול לשנות תפיסה, אני פשוט לא רוצה. לא תאמין כמה פתוח יכול להיות הראש שלי בהינתן המוטיבציה הנכונה (בד"כ כלכלית), פשוט ביומיום אני איש של הרגלים ואני אוהב לשמור עליהם בלי קשר לאיפה אני נמצא.
מצחיק, בדיוק דיברנו אתמול עם בן על זה שיש בעולם אנשים "זורמים" ואנשים "כבדים" כמוני. באופן אירוני, דווקא התכונה הזאת אפשרה לי להתקדם בחיים ובקריירה, כי גם כשזורקים אותי באיזה חור נידח באסיה אני עדיין מצליח לנחות על הרגליים ולהרגיש שם כמו בבית תוך כמה שעות ברגע שיש לי כמה דברים בסיסיים בהישג יד. זה נותן תחושת יציבות ומאפשר להתרכז במשימה. (הסבר על רגל אחת, יש גם סימוכין מהאקדמיה אם תרצה.)
אני כבר לא זוכר מי אמר את זה, אבל "אנשים הם לא חיות רציונליות, הם חיות שעושות רציונליזציה". כשאתה נמצא במצב נתון ואנשים אחרים תלויים בך (למשל בן/בת זוג או ילדים), או כשאתה יודע שלחזור למקום הקודם זו לא אופציה כי היה לך ממש רע שם (עוני/מלחמה/רדיפה פוליטית) - המוח האנושי מסוגל להמציא סיפורים והסברים מדהימים ולשכנע אותך שטוב לך.
זה בכלל לא שאלה של לשפוט, אלא עניין של איך החברה מצפה ממך להתנהג. באירופה קל יותר למצוא את הנישה שלך, כי יש פחות ציפיה ליישור קו, לחיוכים מזוייפים ולנימוס שטחי, ובאופן כללי לאנשים הרבה פחות אכפת מהאדם הפרטי. בארה"ב אני מקבל באופן עקבי תחושה אחרת, המגובה בעדויות של חברים וקולגות שגרים שם וגם במה שאתם כותבים פה. כמובן שיחסית לישראל המצב שם טוב בהרבה, אבל עדיין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
חייב לחלוק פה,
לברנרד יש ראש חצי פתוח והוא מסוגל להבין ולקבל למרות שזה זר ומוזר לו, עליך אי אפשר להגיד אותו הדבר ואתה ממש לא לבד.
לבחור צעיר אתה מאד סגור ומקובע, סוג של אישיות זקנה ואפשר לקרוא את זה בכתיבה שלך.
עצה שלי אליך, פתח ראש ואל תנסה לשפוט, קבל דברים כמו שהם ונסה לזרום איתם. רק כך תקבל פרוספקטיה מדוייקת.
תן לי שנייה, לנסות להבין אם קבלתי מחמאה או שקיבלתי בראש...
אני דווקא טיפוס מאוד פתוח ולבבי וגמיש וחביב - לוקח לי בדיוק שנייה וחצי לסווג וברגע ששמתי על מישהו X... אני תמיד פתוח לאפשרות שטעיתי... עוד לא קרה אבל אני פתוח (מלא, לא חצי) לאפשרות הזו - אני בטוח שכשזה יקרה, אני אדע מיד לזהות ולהתיישר לפי זה.:rolleyes:
דריש.
אתה בחור חביב, באמת.. אתה פשוט צריך שאיזה מישהי תמצא אותך ותגלה אותך ושתתאהב בה וש... תיישר אותך:)
שתסביר לך מה חשוב..
לעניין.
אני לא חופר בכל דבר ולא מנסה להבין איך העולם עובד, לפרטי פרטים.. אתה בכלל לא בכיוון.
אתה גם לא כ"כ פוגע פכל מה שקשור להבנה של... אמריקה.
פה, כל אחד יכול למצוא מה שמתאים לו - כל אחד.
אתה פשוט מתעקש למצוא את זה במקום הלא נכון - בצורה דווקנית, על מנת להבהיר נקודה.. את הנקודה שלך.
בארץ שבה כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה ו"אתה יכול למות ברחוב, בלי שאף אחד "יפריע" לך".. אתה מתלונן שבארה"ב "נכנסים לך לנשמה" ובאירופה "הרבה פחות אכפת מהאדם הפרטי."... מוזר מאוד..
אולי באירופה (אנגליה?) פחות איכפת להם ממך, משום שאתה זר. לא מצפים ממך "ליישר קו" משום שאתה בכלל לא מור להיות על הקו..
חבר שלי חי הרבה שנים בצרפת (ההוררים שלו "דרום צרפתים" ומדבר צרפתית שוטפת עוד מהבית.. ברמלה) וביקרתי אותו הרבה פעמים. הוא התחתן שם ויש לו שתי בנות שנולדו שם והיה לו תפקיד מצויין (מנהל מחלקת הוידאו-אודיו של יורו-דיסני) ואחרי איזה 15 שנים, חזר לארץ.
תמיד הוא אמר לי שגם אם תדבר צרפתית מושלמת ויהיה לך תפקיד בכיר ותהיה "מעורב בקהילה", מיד ירגישו שאתה לא "צרפתי" ולעולם לא יתייחסו אליך כאל צרפתי..
גם ממנו לא ציפו שיישר קו...
אז אתה לומד באוניברסיטה או משהו כזה וחי בין "ערב רב של עמים" שבאו ללמוד ונוח לך עם חוסר השייכות והמרחב שמשאירים לך, לחיות כמו שאתה רוצה...
לי נראה שזה פשוט שאתה "זר" וחי עם "זרים".. אתה לא חלק מהחיים שם.
בערך כמוני אבל אחרת..בראייה.
ג'ו פעם נזף בי, שאני לא מעיר ליהודים פה על העברית הקלוקלת שלהם. אמרתי לו שאני אורח פה בארה"ב ולא מוצא לנכון להעיר ל"מארחים" ולא לתקן אותם.. אני על תקן "צופה מהצד" - ג'ו אמר שהוא לא אורח ושזה מאוד מעצבן אותו, היהודונים המתנשאים פה..
אני לא מנסה למצוא רצינוליזציה לדברים אבל אני גם לא מנסה לאלץ את הדברים ל"עולם שלי" - אתה כן..מתעקש.
אני רואה פה את הדברים השונים וכן, גם את הטימטום שאין לו הסבר אחר מלבד "טימטום", כמו שאמרתי לך על הנהגים (ודווקא אתה ניסית לתת סיבה לתופעה... יענו מרובעות.. לא חביבי - סתם טימטום).
אני צופה ונהנה (לא מתוך התנשאות חלילה - יש הרבה דברים שיש לנו מה ללמוד מאדומי הצוואר ויש הרבה דברים מגוחכים) ומוצא לעצמי מה שנוח לי... ומאוד נוח פה, בדיוק מהסיבה הזו - לא צריכים ליישר קו (משום שיש פה כ"כ הרבה קוים - מדינה של מהגרים (חוקיים ולא) וממש מגדל בבל או קיבוץ גלויות, אם תרצה) ולא צריכים "להסתגל" - כל אחד יכול למצוא את "המקום שלו".
אתה מתעקש ללכת למקום שבפרוש לא נוח לך בו, מתעקש לשבת בוא ו... להתלונן שלא נוח לך.. וכך גם במקום הבא..וזה שאחריו..
אוכל אורגני אכן עולה פה פי כמה מאוכל "אחר" - אבל גם ה"פי כמה הזה" הוא זול מאוד.. גם יחסית לאירופה, עד כמה שאני זוכר (פעם אחרונה הייתי באירופה לפני 3-4 שנים... כוס קפה עלתה המון..).
אתה מתעקש "לראות" ולשמוע את כל הפרסומות, בשעה שלעיני הן שקופות... עד שמגיעה פרסומת "שמדברת אלי" ומושכת את תשומת ליבי.
יש גם תחנות רדיו בלי פרסומות בכלל (מכל הסוגים והגוונים) וגם תחנות טלוויזיה כאלה (כבלים) אבל אתה מתעקש על תחנה מסויימת שאתה "אוהב" ומתלונן שדוחפים לך וכו'...
החיים פה קלים מאוד, למי שיש כסף (ולא בהכרח הרבה) משום שהכסף מאפשר לך לבחור איך ואיפה תחייה.
לך יש את האפשרות לבחור (כך אני מבין) אבל אתה מתעקש לבחור מה שלא נוח ולהתלונן עליו..
אני בכלל חושב שאתה לא רוסי - אתה פולני.
אני מכיר את זה -יש לי אמא כזו:rolleyes:.
היא בת להורים פולנים שנולדה ברוסיה (המפגרים עברו לרוסיה משום שהעריצו את לנין - סטלין טיפל בהם... טיפל בהם טוב:().
השילוב הגרוע ביותר רוסיה קשוחה עם אופי של פולניה - תשב לבד בחושך כמו פולניה מסכנה ותירה בכל מי שינסה להדליק את האור, כמו רוסיה מסיביר..
דורון.
סיפור שלך כ"כ מאפיין ומגדיר את ... הכל פה.
הקוקיות האלה הולכים עם חליפות הסוואה ואחד הגיבורים הגדולים פה (טוב זה לא אחד - זו אחת.. משפחה) זה איזה דיוק, שההפך לאימפריה מעסק משפחתי של רד נקס, לייצור פתיונות לצייד.
יש אופנה שלמה של בגדי הסוואה והמון "אביזרים נלווים" לצייד, לכל מיני כאלה שבחיים לא צדו - כולל תוספות צבע לכלי רכב וכו'...
בכלל - אצלם, פה, כל הדברים האלה של הציד=שטח.
כמו שאמרת, לא עשו צבא אז...
יש לי חבר טוב מאוד, שהיה איתי בממר"מ, שהיה יוצא לטיולים רגליים בשטח - טיולים של כמה ימים, כשלפני היה יוצא ל"חלוץ" ומטמין מים ואוכל בנקודות מפתח/חנייה.
מי פעם היה שואל אותי אם אני בא - השתגע לגמרי..
אמרתי לו שזה רק בגלל שלא עשה "קרבי". אם היה עושה כמה מסעות "היה עובר לו"... אח"כ הוא יצא לקורס קצינים ובאיזשהו שלב הפסיק עם הטיולים האלה... אל יודע אם יש קשר למסעות הניווט בקורס... אולי זה עשה לו "מספיק".
בכל מקרה, כמוני-כמוך... הספיק לי בצבא ובעבודה אח"כ כל עניין הקרביות הזו.
אצלם זה אחרת.
אצלם זה לא קשור לקרביות ולא לצייד ולא לשטח - זה קשור רק לזה ש.."זו זכותם".
אתה יכול לראות את זה גם פה, במה שג'ו כתב על עניין הנשק - זה לא עניין של מה צריך הצעיר תמ"ק. זה עניין שזו זכותו שיהיה לו, אם הוא רוצה.
הם יכולים להתלבש איך שהם רוצים..והם יעשו את זה בדיוק מהסיבה הזו - וכולם מכבדים את זה.
יש לך פה פקידי בנק, עם תסרוקות וקעקועי פנים ש...פחד אלוהים...
זכותם.
מקבל אותך מנהל מחלקה עם חליפה (יש קוד לבוש) ופירסינג ענק באוזן ובאף וקעקוע... אתה יושב מולו והתחת מתכווץ לך..
זכותו ואיך שהוא בוחר לממש אותה (הם קוראים לזה practice his rights) לא פגע לו בקידום וזה טבעי לגמרי.
זו הסיבה שההוא ענה כמו שענה - זו התשובה שלהם להכל.. זכותם.
למה צריך את זה בכלל - זו לא השאלה ואין על זה תשובה... ולא צריכהלהיות תשובה, מבחינתם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אולי באירופה (אנגליה?) פחות איכפת להם ממך, משום שאתה זר. לא מצפים ממך "ליישר קו" משום שאתה בכלל לא אמור להיות על הקו..
לא אכנס כרגע להסבר המלא, אבל זו לא הסיבה. האבחנה שלי בנושא הזה מבוססת על כמה שנים בספרד, על התקופה האחרונה באנגליה ועל הרבה שיחות עם קולגות וחברים "מקומיים" הפזורים בכל רחבי היבשת. זה לא רק התחושה האישית שלי לגבי המצב הנוכחי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אתה לומד באוניברסיטה או משהו כזה וחי בין "ערב רב של עמים" שבאו ללמוד ונוח לך עם חוסר השייכות והמרחב שמשאירים לך, לחיות כמו שאתה רוצה... לי נראה שזה פשוט שאתה "זר" וחי עם "זרים".. אתה לא חלק מהחיים שם.
אני נמצא באוניברסיטה 9 שעות בשבוע ובשאר הזמן גר בפרבר נידח יחסית שכולו אנגלים צפוניים אסלים. יש לי אפס אינטראקציה עם זרים אחרים, אבל nice try. כמו שאמרתי - רציונליזציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אתה מתעקש "לראות" ולשמוע את כל הפרסומות, בשעה שלעיני הן שקופות... עד שמגיעה פרסומת "שמדברת אלי" ומושכת את תשומת ליבי. יש גם תחנות רדיו בלי פרסומות בכלל (מכל הסוגים והגוונים) וגם תחנות טלוויזיה כאלה (כבלים) אבל אתה מתעקש על תחנה מסויימת שאתה "אוהב" ומתלונן שדוחפים לך וכו'...
מדינה מפותחת היא לא זו שבה אפילו לעניים יש מכוניות, אלא זו שבה גם העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית. בנסיעותיי אני מאזין לעשרות תחנות רדיו (מסחריות ו-NPR), עובר ועוצר בשכונות הטובות והגרועות, מסתובב ורואה איך אנשים חיים. יש הרבה מסקנות שאי אפשר להסיק ממעוף הציפור, אבל יש גם לא מעט שכן.
כשגרתי בספרד גם מבחינתי הרבה מהתופעות המעצבנות היו שקופות, הרגלתי את עצמי להתעלם מהן ולהתמקד במה שטוב לי ומצא חן בעיני. זה הטבע האנושי. אבל במקומות שבהם באמת רציתי לגור והרגשתי בנח מהרגע הראשון לא הייתה לי בעיה כזאת גם במבט "שטחי". באנגליה למשל הנסיון מוכיח שההתרשמות השטחית הייתה נכונה ועמוקה דיה, ואני מאד מרוצה מההחלטה לעבור לשם. הסיבה העיקרית שאני מחפש כיום את היעד הבא היא המדיניות של הממשלה שנוטה להעיף את הזרים הביתה בגמר הלימודים. אני יכול להבין את זה.
בלי קשר לכל האמור לעיל... תגיד, האם אתה באמת לא רואה עד כמה האומה האמריקנית מונחית ומתוכנתת מינקות ועד בגרות ע"י המערכת? האם אתה לא מרגיש שיש "רועה" המכוון את ה"עדר"? לא נראה לך מוזר שכ"כ הרבה אנשים הולכים באותו מסלול בדיוק באמונה דתית כמעט (לא סתם נסחפים עם הזרם כמו בארץ)? הרי זה כ"כ מורגש בכל שיחה עם הילידים, ולא משנה באיזה גיל. הפעמים הבודדות שנתקלתי באמריקנים שלא שידרו את זה או היו מסוגלים לחשיבה עצמאית, מדובר היה באנשים שיצא להם לנסוע ולראות עולם, לפעמים לגור בחו"ל, וכתוצאה הם נהיו מאד ביקורתיים כלפי המערכת.
-
דריש....
ווחיאת דריש... get a life, באימש'ך.
לא טוב לך בארץ, חבל.
טוב לך באנגליה, אחלה.
טוב לך בספרד, עוד יותר טוב.
מה אתה מבלבל?
-
[QUOTE=Derish;618498]
מדינה מפותחת היא לא זו שבה אפילו לעניים יש מכוניות, אלא זו שבה גם העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית. /QUOTE]
הנה התחלנו לדקלם את מרקס-לנין-מאו (מחק את המיותר)
אבל רגע, מיהו עשיר? מה הרעף?
אני יכול לספר לך מיהו עשיר בשבילי, שלדון אדלסון הוא עשיר, ביל גייטס הוא עשיר ויש עוד הרבה עשירים באותה ליגה.
מה ההגדרה שלך של עשיר?
העשיר לא צריך תחבורה ציבורית ולא ישתמש בתחבורה ציבורית ולא בכול מדינה בעולם, מפותחת מוצלחת או לא. ה"אוטופיה" שאתה מתאר לא קיימת.
-
עם טיעונים כמו get a life קשה להתווכח.
עשיר, לצורך העניין, זה מישהו שיכול להרשות לעצמו להתנייד ברכב פרטי אבל בוחר בתח"צ משיקולים פרקטיים. אבל עזוב, זה דיון נפרד.
הלכתי להשיג חיים, תכף אשוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
עם טיעונים כמו get a life קשה להתווכח.
עשיר, לצורך העניין, זה מישהו שיכול להרשות לעצמו להתנייד ברכב פרטי אבל בוחר בתח"צ משיקולים פרקטיים. אבל עזוב, זה דיון נפרד.
תראה, עם משפטים כמו "עשיר זה אחד שיכול אבל נוסע בתחבורה ציבורית" ושמדינה מודרנית היא עם הרבה תחבורה ציבורית ובאותה נשימה אתה נותן את ספרד כדוגמא... ששם עוד חולביפ פרות ביד ונלחמים בבסקים במעדר וקילשון... מה אתה נעלב?
אתה נותן את "האני מאמין" שלך, בלי שום קשר למציאות.
תחבורה ציבורית יש בניו יורק ובפילדלפיה ובבוסטון - שם גם העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית.
בלוס אנג'לס יש... פחות תחבורה ציבורית ואצלי אפילו פחות - פה גם העניים לא נוסעים בתחבורה ציבורית... לא שווה להפעיל תחבורה ציבורית.
מי שעובד רחוק, נוסע ברכב ל.. תחבורה הציבורית. שם הוא עולה על רכבת ונוסע למקום שבו כולם נוסעים בתחבורה הציבורית.
כמו שאמרתי, אתה מתעקש להתעלם מה"מסביב" ורק מתלונן ש"האני מאמין שלך" לא קורה שם... במקום שהוא בכלל לא מתאים.
אתה נכנס לוולמארט - הלואו-אנד של הופרמרקטים ונועד ל"פשוטי העם" ומתלונן שאין מספיק היי-אנד של מוצרים, כמו אורגני וטבעי..
מתלהב מלשבת באיזה בית קפה הזויי עם דרום אמריקאי חביב שעובד כעובד נקיון ומחלטר כדי-ג'י ומסתפק בבירה זולה בערב אבל מחפש תיחכום של אותו טיפוס מיוחד מהסרטים של המפרי בוגארט...
כמו שרמזתי - יושב לבד בחושך ומתלונן שחשוך אבל לא מדליק את האור... יותר מידי מסנוור.
תדליק את האור, חכה שנייה שהעיניים יתרגלו ואולי, חס וחלילה, עם קצת רצון טוב, זה אפילו ימצא חן בעיניך.. מה שתראה.
או..
או שתמשיך לעבור את כל ארצות אירופה בחיפושים או שתקפוץ ישר לפנסיה - באוסטריה אמרת?
לא אמרתי פעם משהו כמו שאתה לא יודע מה אתה מחפש אבל זה לא.. זה... ולא זה ולא זה... סתם מבזבז את הזמן של עצמך בלהוכיח שזה לא ...זה.
או שבעצם לא אמרתי... נדמה לי שאמרתי שזה לא המקום... וזה באמת לא..
-
-------אזהרת ספויילר- למי שלא ראה עדיין את American sniper----------------
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
האמת, סרט חביב.
עצוב.
איך גיבור שכזה, בלי מרכאות, נרצח סתם כך על ידי איזה קוקיה..
סוף שבוע נעים לכולנו..
התכוונתי ללכת לקולנוע מחר. הרסת. לא שמעו שם אצלכם בסברבריה על Spoiler alert?? ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
מספיק עם ההעלבויות, הצד שלך של התמונה חשוב פה לשרשור. תמשיך....
הסיפור שלך מזכיר לי את האגדה\הגדה שהחלה במאה ה-13 על היהודי הנודד...
טוב לא בדיוק אגדה, אנשים עשו דוקטורטים על התופעה.
http://www.jewishencyclopedia.com/articles/14773-wandering-jew
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
-------אזהרת ספויילר- למי שלא ראה עדיין את American sniper----------------
התכוונתי ללכת לקולנוע מחר. הרסת. לא שמעו שם אצלכם בסברבריה על Spoiler alert?? ;)
...
.:confused::confused:
מה ספויילר? שו ספויילר?
כריס קייל מת בסוף הסרט.. זה לא ספויילר:(.
זה כמו שתגיד שאם סיפרתי ששינדלר נעלם ברוסיה, זה ספויילר של רשימות שינדלר... או הסרט על איירטון סנה... או הבחירות בישראל...:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
עשיר, לצורך העניין, זה מישהו שיכול להרשות לעצמו להתנייד ברכב פרטי אבל בוחר בתח"צ משיקולים פרקטיים.
לא יודע מאיפה אתה מוציא את השטויות האלה, אני מנחש שעברתה איזה מחנה-חינוך-מחדש
זה מזכיר לי משהו
לפני כשנה פגשתי בחור רוסי-ישראלי-בוכרי צעיר שהתלהב מאיזה אתר על עיר עתידית בלי רכבים ודיור חינם, משהו כמו קיבוץ,
הסברתי לו שזה קומוניזם וזה לא יעבוד, הוא טען שזה לא קומוניזם אז שלחתי לו קישורים נוספים והראתי לו שמה שכתוב באתר הועתק מ Communist Manifesto
של קרל מרקס, מאז לא שמעתי ממנו.
אגב ברנרד קורא אותך כמו ספר, כמו שאומרים אצלינו, תתלונן גם עם יתלו אותך עם חבל חדש.
[C
-
ברנרד, מאיפה לעזאזל הבאת את כל הסיכום הזה, ומה הקשר בינו לבין מה שכתבתי? :D
מגיע שלב בחייו של כל דיון שבו הוא מפסיק להיות פרודוקטיבי, וזו הנקודה בה מישהו צריך לקום ולחתוך. אני בחופשה, אתה בפנסיה, אני מעדיף להמשיך לקרוא את הפוסטים שלך במקום לריב או לנסות להוכיח משהו. ובכלל, קליפורניה (כמו מקומות רבים אחרים בארה"ב) היא אזור נהדר לטייל בו, יש לי עוד כמה ימים להנות ממנו, חבל לבזבז את הזמן הזה על למשוך אחת לשניה בצמות.
רק בקשה אחת מהקהל, ברשותך: תוכל להסביר איך עובדת שיטת מספור הבתים פה? זה אותו דבר בכל ארה"ב או משתנה בין הסטייטים? איך זה שיש שני בתים צמודים - האחד מספרו 1432 והשני 1444? משגע הדבר הזה.
ושאלה לג'ו - במוזיאון מכוניות שביקרתי בו בסקרמנטו אמר לי אחד המדריכים שבנוואדה הולכים בקרוב להחליף את לוחיות הרישוי מאותיות ומספרים לברקוד. ידוע לך אם יש אמת בדבר?
-
פחחחח...
דיון פרודוקטיבי? אתה בשירשור הנכון?
באמת נאיבי, אתה ...
לרגע היה נדמה לי שנעלבת.
אין לי מושג לגבי המיספור... בטוח שיש איזו שיטה דבילית שמובנת רק להם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
רק בקשה אחת מהקהל, ברשותך: תוכל להסביר איך עובדת שיטת מספור הבתים פה? זה אותו דבר בכל ארה"ב או משתנה בין הסטייטים? איך זה שיש שני בתים צמודים - האחד מספרו 1432 והשני 1444? משגע הדבר הזה.
ושאלה לג'ו - במוזיאון מכוניות שביקרתי בו בסקרמנטו אמר לי אחד המדריכים שבנוואדה הולכים בקרוב להחליף את לוחיות הרישוי מאותיות ומספרים לברקוד. ידוע לך אם יש אמת בדבר?
שיטת מספור הבתים לא רק פשוטה אלא גם הגיונית מבחינת הנדסת אנוש
לכול בלוק (אורך הרחוב בין 2 רכובות חוצים) מקבל מס מאה משלו, המספרים מתחלקים לפי כמות הבתים בבלוק. בצד אחד של הרחוב המספרים זוגיים ובצד השני אי זוגיים בכול רחוב מעל ומתחת המספרים יתחילו באותה קידומת.
ניצא בהנחה שיש בבלוק 50 בתים או 25 בכול צד, אז בתים צמודים אחד לשני יהיו בהפרש של 2,
סתם לדוגמה 9667 ולידו 9669, מעבר לרחוב זה 9666 ו9668. בצד השני של הרחוב מעבר לכביש החוצה הכתובות יתחילו ב9701 ויסתימו ב979X.
בהרבה ערים כמו בLV המספרים מתחילים מנקודה מסויימת, בדרך כלל הדאון טאון ומקבלים קידומת N,S,W.E
מערבית לדאון טאון הכתובות יראו כמו
1234 West Sahara blv
צפונית
1234
N.Las Vegas blv
וכן הלאה
נא נגיד שאני מקבל כתובת 9880 S. Las Vegas blv
אני בלי לדעת בדיוק איפה זה יודע שזה מאד דרומית לדאון טאון ושהכתובת בצד המערבי של הרחוב ואני צריך להגיע מהצד הדרומי של הכתובת כי אין לעשות פרסה. BLV=שדרה
ברגע שמבינים איך זה עובד ויוניברסלי מאד קל למצוא ולתמרן.
בקשר ללוחיות זיהוי, נשמע כשטות גמורה.
-
אגב, גם בישראל יש שיטה רק שלא מקפידים ליישם אותה במאה אחוז.
המספור מתחיל מדרום או ממערב כשהזוגיים בימין שלך בכיוון העולה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אגב, גם בישראל יש שיטה רק שלא מקפידים ליישם אותה במאה אחוז.
המספור מתחיל מדרום או ממערב כשהזוגיים בימין שלך בכיוון העולה
:rolleyes:;)
בישראל יש שיטה זה נכון והיא מאוד פשוטה : אין שיטה לא במספרים ולא בשילוט .
עידו
-
לטובת הסופה,,, מזל שיש טאפטוק..
בקיצור, זה סיפור גדול פה.
נזכיר שאני ב-VOORHEES NJ. חפשו במפות של גוגל. 20 דקות בערך מפילי ושעה וחצי ממנהטן..
צילום של החצר ממש עכשיו, להשוואה במשך היום.
נראה אם יהיה יותר מעניין ממהוריקן...
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...ebbbb93076.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...2d142d9946.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...1c47d2247b.jpg
-
כמעט כמו ויניפיג בקנדה בתחילת החורף
תגיד ,עוד לא בנית איגלו?
וברצינות--שמור על עצמך ועל בני ביתך
-
יוסף.
קח את זה בקלות.
תקרא שוב את מה שכתבתי בהתחלה, על סנדי (ההוריקן) - הם אוהבים לעשות פה "סיפורים".. מתלהבים מהפניקה של עצמם.
בנתיים יש שלג קל מאוד - הסופה אמורה להגיע אחה"צ בערך - כל התחנות עוקבים אחריה (באותו רדאר ואותם תוכנות חיזויי) ואתה יודע בדיוק של כמה מאות מטרים, איפה היא "תפגע"/"פגעה".. הכל פה מאוד מסודר.
איך אמר דריש על הפרסומות - דוחפים לך את זה לפרצוף, את הסופה הזו.
נכון -יש מקומות שניפגעו/יפגעו (לוקח להם ימבה זמן לתקן חשמל פה... לפעמים שבועות.. בארץ זה בחיים לא היה קורה.. וחשמל זה.. חימום - מזל שאצלי יש אח עצים) ובטח יהיו כמה מפגרים שלא שמעו חדשות (אמרתי, פינת מזג האויר פה זה לא קוריוז של דני רופ - צריך לשים לב) ויתקעו בכבישים ויגמר להם הדלק או סתם יכנסו לפניקה והם יקפאו למוות...
ויהיו כמה תאונות - בטח לא משהו חריג, בגלל שכולם באמת מאזינים לאזהרות ושמים לב ויהיו עצים שנפלו ו..
אבל בגדול, לפי מה שהם בעצמם מתארים (עם כל הסטטיסטיקות והדרמה וכו'), זה נשמע כמו עוד "יום או יומיים של שלג"...
נראה לי סתם חארטה..
נקווה שירד שלג ביוטה, לא רק פה.
אבל....
הילדים גומרים היום מוקדם את ביה"ס וצריך להעסיק אותם (שזה הכי מעצבן, בכל הסופות האלה) ואני צריך לצאת לקנות כמה דברים במייסיס (קרמים ל-SHMBO) וב"מכולת"...
למרות שיש לנו שני כלי רכב גיבורים ושלג וקרח לא ממש מפריעים להם (לפעמים זה אפילו יתרון, במיוחד הפורד הענק והגבוה.. אני אעלה תמונה משנה שעברה), יש דבילים שמתעקשים "לתת גז" עם סיוויק או קורולה ונתקעים ועושים תאונות ופה לוקח המון זמן עד ש"משחררים" את הכביש..
-
-
והמסכן הזה, בפילי, כנראה היה צריך לחכות להפשרת השלגים, לשחרר את הגלגל האחורי מתחת לקרח...
פה השלג לא היה הבעייה. הוא כנראה חנה בתוך שלולית ו.. זהו.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...9ed2bdbd97.jpg
-
אמתין בשקט ואחכה לעידכונים מאיש המלקי שלנו
אני פשוט לא אוהב סערות ובטח לא שלג
מה לעשות שגדלתי פה וקצת ב"חורף"האנגלי
ושאנתי כל רגע את החורפים בקנדה וצפונה
-
הנה זה מתחיל... השלג התחיל לרדת (קצת מערבה מהחוף, באלבני בירת ניו יורק),
אעדכן בתמונות על הערמות השלג ההיסטרית וההיסטורית שמבטיחים בכל ערוצי החדשות בעולם.
קובץ מצורף 95581\
קובץ מצורף 95582
קובץ מצורף 95583
-
פה התחיל והפסיק והתחיל והפסיק ו.. ככה כל היום.
עכשיו עשרים לשמונה בערב... הפסיק השלג לגמרי...
ואביעד.. לא רואים את התמונות שהעלת..:(
-
אז אני יכול לחזור לישון בשקט
-
1 קבצים מצורפים
אולי כדאי שאעבור להשתמש ב- TAPTALK? :)
אין לי אפשרות עריכה אז ננסה שוב:
(דרך אגב, הסיבה שהרמתי את המגבים- זה כי כולם הרימו. ברנרד אתה מוכן להסביר? גם ככה הטמפרטורה לא תעלה מנקודת הקפאון בימים הקרובים).
https://lh5.googleusercontent.com/-D...126_191639.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-f...126_191626.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-H...126_191714.jpg
-
בטח שאני יכול להסביר.
מים קופאים על המגב ומקשים אותו ואז הוא נדבק לזכוכית ו/או לא מנגב..
די מיותר בטמפ' פה אבל לפעמים קורה - היום בערב, אחרי שכתבתי שהפסיק השלג, קפצתי לסופר לשנייה ומגב אחד "קפא" וסתם נגרר על הזכוכית, בלי לנקות.
בד"כ כמה שפריצים של נוזל המתזים שלא קופא, משחרר ומפשיר את המים... הפעם לא. הייתי צריך לצאת מהאוטו, במינוס חמש וחצי מעלות, ולנקות את הקרח שקפא משני צידי הגומי של המגב...
עצלנות.
- - - Updated - - -
והטאפטוק הזה... חביב למדי.
אני רשום עליו כבר המון המון זמן ואף פעם לא הפעלתי את האפליקציה... דביל..
דרך אגב.
יש אפשרות ל"סמן" כמה תמונות ואח"כ להעלות או שהדרך היחידה היא רק אחת-אחת?
פשוט, יש לי יותר מאלף חמש מאות תמונות וכל פעם "לרוץ" עליהן ולבחור אחת וחוזר חלילה... מעיק.
גם לפעמים, תוך כדי הדיפדוף, זה "בוחר" לי תמונה לא נכונה ומיד מעלה... יו, איזה מעצבן..:mad: לקח לי 6-7 פעמים להעלות את התמונה האחרונה של האופנוע...
-
בתמונות ראיתי ג'יפ צ'רוקי ופורד אקספדישן*, לא ראיתי שום סופה. :confused:
וברצינות, עוד כמה ימים אמור להיות לי קונקשן בפילדלפיה, יש סיבה לדאגה?
לגבי טאפאטוק - כל שני וחמישי המפתחים משנים לו את הממשק והאופציות, אז קשה לעקוב.
* אקספדישן XL אם אני מזהה נכון, מחליפו של ה-Excursion ז"ל. לא יודע למה, אבל יש לי משיכה עזה לדגם הזה.
-
איזה סופה?
את הסופה החלפתי, לפני שנים רבות בריינג' רובר 1996, שנפח את נשמתו בדריפת תא המנוע, על כביש 1, ליד נתב"ג, והוחלף בריינג' רובר 2001...
למה אתה חושב שמתייחסים אלי כ"כ בסלחנות פה - מהבחירות שלי, ברור לכולם שלא כל הברגים קיימים/מחוזקים...
לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה...
אצלינו, נכון לעשר ועשרים בלילה, אין שלג בכלל.
אז נכון שממש עכשיו אמורה להתרחש החמרה אבל זה די מעמיד בספק את כל התחזיות, לאיזור שלי - כבר אמרתי... בועה.
אקספדישן eddie bauer ארוך=EL.
אחלה אוטו..
וכן, החליף את האקסקורז'ן ב-2005.
דווקא מאוד רציתי את ה- EXCURSION אבל 2005 היה ישן לי מידי, בלי רמי לעזור ולהגיד לי מה לעשות...
-
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
- - - Updated - - -
והטאפטוק הזה... חביב למדי.
אני רשום עליו כבר המון המון זמן ואף פעם לא הפעלתי את האפליקציה... דביל. אגב
...
בוקר טוב אליהו
אני חושש שבהמשך תגלה גם שהאייפון הוא לא מה שחשבת...
טוב, ברור שלא- אתה לא מאלו שמודים ששגו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
אמתין בשקט ואחכה לעידכונים מאיש המלקי שלנו
יוסל לברנרד אין מילקי וגם לא יהיה, הוא גר באפגניסטן.
לברנרד, נראה שהגיע הזמן לעמוד מול מקרר פתומ כדי להתחמם.