בועז תזרום
גם אני וויתרתי על הזכייה הזו מזמן
אי אפשר לכתוב פה מבלי שאתה או דורון תקפצו
מדהים
Printable View
בועז תזרום
גם אני וויתרתי על הזכייה הזו מזמן
אי אפשר לכתוב פה מבלי שאתה או דורון תקפצו
מדהים
אני מצטרף לקבוצה של דורון ובועז... ובטח הקבוצה תתרחב בעזרתך, בזה אתה מאוד דומה לחיים שמארגן רשימות שחורות בעצמו
בוא תסתום את הפה לכולם
אתה מחשיב את עצמך כבוגר יותר, אז במקום הטפות מוסר והתנשאות תנסה להתעלם.
האמת היא שבאופן מוזר ובלתי צפוי
אני מתחיל להבין את חיים
בואו נסיים את מה שהתחלנו וכול אחד יחזור לעיסוקיו
שנה טובה לכולנו
יש הייבר לעגלה?
אולי אפשר להעמיס את השירשור הזה על כל הגיגיו המגעילים, יחד עם האגו המנופח של כולנו- ולהשליך למזבל'ה...
אפשר לסיים בכך שכל אחד יסכים שכרטיס סיגניה הוא הוא הכי טוב לכל מסע והוא האולטיימטיבי??
חלאס טחנתם תתחת של האתר על כלום ועל אגו ועל סיפורי פוגי וקידום מכירות,
אחרי יותר מדי תגובות, וערב רווי בירה (מצויינת!! אלירן, יישר כח) אחד, שבו התייצבו שני המתחרים הבודדים, אני חייב לומר שאני בבעיה.
קודם כל כי קצת הלבישו עלי תיק וממש לא כיף להיות "שופט" בכזו תחרות.
שנית, יש רק שני מתחרים, שניהם עם אוריינטציה מסחרית, ושניהם מכרים ותיקים.
ושלישית כי אני לא יודע מה להחליט.
אז נעבור לסקירה.
מבוא
מדובר בשני כלי רכב מזוודים לטיולים ארוכים בכביש ובשטח, שנבנו עם המון פרטים אבל כל אחד מהם שונה בתכלית ממשנהו. שניהם משמשים אותה תכלית אבל הראש של מי שבנה אותם שונה, כמעט הפוך. כל אחד מהם מצטיין, לא פחות, במילוי המשימה לפי התפיסה של בעליו - אבל כפי שהבעלים שונים זה מזה בצורה קיצונית, כך גם כלי הרכב שונים זה מזה. אבל בעצם, הם נורא דומים. וגם בעליהם.
מה שעניין אותי במיוחד היא העובדה ששני כלי הרכב הם למעשה רכבי מסעות מאולתרים, בעוד אני הגעתי ברכב מסעות מייוצר מהמפעל - לא אילתור של בעליו. הכל מקורי "מהחנות" ועונה על הצורך של לקוח ממוצע כלשהו. המשמעות של הדבר היא בכך שבסופו של יום כל אחד מתהליכי המחנה - הכנה ללינה, הכנה לבישול, קיפול ודילוג - הכל קורה הרבה יותר בקלות ובמהירות.
קונספט
הטויוטה של רכס היא מיטה על גלגלים, חדר שינה אם תרצו. הלינה היא בתוך הרכב ולכן החלל חייב להיות פנוי. האחסון כולו הוא מתחת למיטה, במגירות שכששולפים אותן נדמה שמדובר באחד מהקסמים האלה של הקוסם ששולף מטפחות, בדפנות, בתוך החללים המקוריים של הכלי שבין הדיפון הפנימי לפח החיצוני, ובפגושים שגם הם נבנו כחללי איחסון. בכל החללים האלו, בארונות ובמגירות, מאוחסן כל הציוד נגיש. הלנדקרוזר הוא יצירה חד פעמית ובלתי ניתנת לשיחזור. לא תוכלו לדגם כלי כמוהו על פלטפורמה אחרת, מדובר בהתאמה ספציפית מאוד של הדיגום הרכב והאיש.
הלנדרובר של סמואל בנוי כחלל איחסון, כולו. הלינה היא באוהל גג או באוהל צד ליד הרכב. מכך נגזר שחלל הרכב לא צריך להיות פנוי. בתוך הרכב ועל גבי הגגון נמצאים מארזים ממארזים שונים, אשר נשלפים בקלות ממקומם ומתוכם נפרס הציוד בצמוד לרכב או במקום מרוחק ממנו. הרעיון הוא מודולריות ושינוי בהרכב המארזים בהתאם למשימה. האוניברסליות של הציוד והמודולריות משמעותן שהדיגום אינו מותאם באופן אופטימלי לרכב, מה שמתבטא למשל במשקל מבוזבז או במקום מבוזבז, אם כי במאמץ לא גדול יהיה אפשר לדגם הכל, מחדש, על רכב אחד - אפילו טנדר.
שימושיות
בטויוטה, כאמור, הכל נגיש בעמידה או ישיבה ליד הרכב. שלוש מגירות הענק בחלק האחורי, ציוד הנהיגה בקבינה, ציוד המחנה בפגוש האחורי וציוד חילוץ בפגוש הקדמי. ושאר הציוד שפחות שימוש שנמצא בתוך הדפנות, נגיש מתוך הרכב. מצאנו שכדי להכין את הרכב לשהיה או לקפל אותו, נדרש זמן לא קצר כי עדיין למרות שהכל נגיש, יש מספר מארזים שמועמסים על הרכב מהדלת האחורית, מונחים על המיטה ולמעשה פוגמים בקונספט הבסיסי. מצאנו גם ששקית האשפה נתלית על סתם זיז ולא על מקבע ייעודי, וההערה הזו מיועדת לברנרד שדאג.
במחנה, או בעצירה קצרה, המטבח הופך מבצעי תוך דקות ספורות, עם פתיחת הדלת האחורית ופתיחת ברזי גז ומים. כל ציוד המטבח הקל - כירת בישול, מגירות כלים וחומרי גלם - הכל שימושי בלי להזיז דברים נוספים.
תהליך הכנה ללינה הוא ארוך יותר, כיוון שנדרשת פריקה של ציוד לא מועט מתוך הרכב וכאן יורד מעט הניקוד.
תהליך הקיפול לדילוג ארך זמן רב מתצורת פריסה מקסימלית, אך יצויין כי רוב התהליך כלל קיפול רשתות צל ומחצלות, שאינן נפרסות לשהיה קצרה.
בלנדרובר כל פעולה דורשת הוצאת המארז מהרכב ופריסתו היתרון השימושי ברור - לא חייבים להיות צמודים לרכב כדי לבצע כל פעולה שהיא. אני יכול לדמיין פריסה במקום שבו הבישול הוא במיקום מרכזי של כמה מטיילים, או חילוץ של רכב תקוע במרחק 50 מטר. כל המארזים נשלפים בקלות ובמהירות, פרט למארזי שעל הגג, שהם גם הפחות נדרשים. כל המארזים נפתחים / נפרסים בצורה מאוד שימושית אם כי לצורך שימוש "נקי" בסביבה לא נקיה (למשל בבוץ) תידרש פעולה מקדימה של פריסת מצע או כל דבר אחר שיבטיח שהציוד שחוזר לרכב לא ילכלך אותו, וזה מה שמוריד מעט מהניקוד על השימושיות.
הכנה ללינה באוהל הגג היא כמעט מיידית (דקות ספורות) ואפשרית גם ללא הזזה של ציוד אחר, יתרון כאשר רוצים לחטוף תנומה או כאשר רוצים לישון כאשר הרכב מועמס בבטן ספינה.
הכנה לבישלו היא קצרה מאוד אך דורשת, כאמור, הוצאה של אחת מהגזיות/ כירות מהמארז, פריסת מארז המטבח ובנדולרת הכלים, והוצאת חומרי הגלם. לטובה תצויין העובדה שהמצבח מגובה במקרר שלא קיים בטויוטה - פריט שאינו חובה אך מהווה יתרון לרוב המשתמשים.
תהליך הקיפול מתצורת פריסה מלאה גם כאן לא מיידי, אך כשם שקיפול אוהלי הצד והגג הוא קצר מאוד ויעיל, כך קיפול המטבח אורך זמן. בסך הכל הכנה לדילוג בשני הכלים תארך זמן דומה.
אנרגיה ואספקות
הלנדקרוזר מתבסס על מערכת חשמל סטנדרטית, וכיוון שאין צרכנים רבים או זוללי אנרגיה, זה מספק בהחלט. מערכת הגז עם שני בלוני גז בכמות גדולה מספיקה לכל צורך הגיוני וגם להרבה צרכים לא הגיוניים ללא מילוי חוזר לאורך זמן. מערכת המים כולל חימום על גבי כירה עם ברז המחזיר מים חמים מיותרים למיכל גם היא מספיקה לכל צורך אך מסורבלת משהו. מערכת הדלק כוללת מיכל נוסף גדול ונותנת טווח נסיעה מוגדל לעומת המקורי.
הלנדרובר משתמש במערכת חשמל מבוססת שני מצברים, וטעינה סולרית, כך שניתן לחיות לצד הרכב ללא התנעה ימים ארוכים במזג אויר טוב. מערכת הגז אמנם עם כמות גז קטנה יותר אך מספקת בהחלט ומערכת המים עם מיכל גדול ומחמם מסחרי פשוטה ויעילה. מערכת הבנזין מגובה על ידי ג'ריקן, ללא מיכל מובנה נוסף, הג'ריקן ממוקם על הגג, לא מקום אידאלי מבחינת מרכז כובד. מערכת האויר כוללת מיכל גדול, שני מדחסים (אחד לנעילות והשני לכריות האויר ולצרכנים).
ניווט ותקשורת
סמואל משתמש בכל גאדג'ט שקיים טאבלטים, מכשיר תקשורת לוויני, ועניינים משוכללים שאני לא מבין. רכס משתמש במפות נייר, ג'יפיאס ידני ומקסטראק. אני לא יודע איך להתייחס להבדל התהומי בין השניים, כי אני עדיין בעידן של מפות נייר ומצפן ביום טוב.
חילוץ וגרירה
שני הכלים מוכנים היטב מבחינת נקודות הרמה וחילוץ בכל הפינות. הלנדרובר שוקל משמעותית יותר, וזה חיסרון. הוא גם עמוס עם מרכז כובד גבוה יותר, וזה עוד חיסרון. מצד שני יש לו כננת. ומי שיוצא למסע בדד בשטח בלי כננת ועוגנים תקניים או מאולתרים, וכבל או חבל הארכה - הוא לא באמת עצמאי אם תשאלו אותי (והפעם, שאלו אותי לשם שינוי).
בלנדקרוזר מאוחסן לנדקרוזר נוסף מפורק לחלקי חילוף, מן הסתם החלקים שכבר הוחלפו ולכן לא יהיה צריך שוב (כי זה לא לנדרובר שבו מה שנכשל ייכשל שוב ולכן השוק מלא בחלקים משופרים... בלנדקרוזר אם החלפת חלק לחדש, כנראה שהוא יחזיק עו חצי מליון קילומטרים). בלנדרובר פחות חלקי חילוף אבל הוא כבר עם כל החלקים המחוזקים שבאמת צריך.
איכות הביצוע
רכס מאבד כמה נקודות על זה שבתוך המגירות, הציוד ובדגש על ציוד מתכתי - מסתובב חופשי בלי הפרדה ובלי ריסון. זה גם רועש וגם גורם נזק לציוד. פרט לזה איכות הביצוע טובה מאוד, ההקפדה העיקרית היא על חומרים טובים ועל התאמה מירבית למתאר הרכב. מערכות הגז והמים שמורכבות מאוד, דווקא הן לא יושבות מובנות בכלי אלא מתבססות על צנרת גמישה מסוגים שונים במיקומים אקראיים.
סמואל שמתשמש במארזים במימדים תקניים מאבד נקודות בודדות על כך שהם לא מותאמים אופטימלית למתאר הרכב בהיותם אוניברסליים. אני מוצא דווקא את מערכת החשמל הכפולה והמאוד מושקעת, קצת מאולתרת מבחינת הביצוע והאביזרים ההיקפיים, כולל חסרון מורגש בתאורה קבועה בחלל הפנימי.
עד כאן, אם לא שמתם לב, ומרגע שהוטל פרס אמיתי לזירה אני מתייחס לזה מאוד ברצינות אפילו שבהתחלה לקחתי את כל העסק כשעשוע - אז עד כאן הקרב מאוד צמוד. מדובר בשני כלי שונים מאוד, עם תכלית דומה, אבל שניהם מצטיינים. ההכרעה קשה. לכל אחד יהיה פייבוריט אחר כי הקונספט אחר.
ושוב אני חייב לומר שהקמפר שלי, שהוא לא מאולתר אלא בא מהחנות מוכן, מכיל כמות ציוד דומה, מכיל מערכות דומות, ואפילו שמהקרר משמש כארון, ואפילו שאין לי כננת ואפילו לא הנעה לכל הגלגלים - לי, אישית, הוא נוח יותר כרכב מסעות משני המתחרים שלנו. אני מכין אותו ללינה בדקה, מקפל אותו לדילוג בשתיים, המטבח כולל הכיור מוכן לפעולה גם תוך כדי נסיעה, הארונות עם מגירות ומדפים מסודרים ומכילים הכל.... אבל הוא עדיין לא נבחן אצלי במסע אמיתי, עוד עושים גיחות קצרות כדי לשפר עוד ועוד פרטים קטנים. אז אם הייתי משתף גם את עצמי בתחרות (ואני לא) הייתי נותן לעצמי את הפרס.
אני אעבור לספירת כמות הציוד, כי זה הקריטריון שהוכרז בהתחלה, ואז נראה מה יוחלט על ידי ועדת השיפוט העליונה (שזה אני, רק עם תואר ארוך ומרשים (מישהו בטוח מתרשם מזה)).
אסף.
תפתח משאל פתוח לגולשים..
רגע רגע..
מהשוואת הרשימות עולה שהרשימה של רכס אכן ארוכה יותר כפי שניתן לראות בהשוואה הכמותית הבאה:
קובץ מצורף 101594
הטכניקה בה השתמשתי להשוואה - הקטנתי את הכתוב לגודל כל כך קטן שאי אפשר לקרוא מה כתוב כדי לא להימנע מהשפעה של איכות הרשימה באופן שיסיח את דעתי מהכמות של הפריטים כפי שנכתב בהתחלה:
כאשר לא נקבע קריטריון איכותי אלא כמותי בלבד.ציטוט:
עם שידרוג ואיבזור רבים יותר מהרשימה שתצורף כאן על כל מרכיביה
מה שאומר שצריך בכל תחרות קודם כל לקרוא את התקנון, ואז סמואל היה צריך במקרה הזה להרכיב רשימה של אותו ציוד שנמצא על הרכב אך באופן שתהיה מפורטת יותר כדי שתהיה ארוכה יותר משל המתחרה. זה תהליך חשוב של BENCHMARK שמקובל לעשות בכל תחרות עסקית. אבל כאן התחרות היא אמוציונלית ולכן המתחרים לא התכוננו אליה באופן רציונלי.
מצד שני נקבע כי:
אז נותן הפרס העניק לי שיקול דעת כזה או אחר כן להתייחס למרכיבים אחרים כפי שפרטתי קודם. ואולי לא רק לכמות אלא גם לאיכות.ציטוט:
על פי שיפוטו של אסף
דורון, רעיון מצויין, אבל השאלה היא האם לפתוח את ההצבעה רק לקומץ המובחר שהיה בערב והתרשם ממקור ראשון משני כלי הרכב. גם לשאלה הזו אני אאלץ לענות לעצמי, בעצמי. לא קל לי עם העניין, כבר אמרתי?
אסף.
מי, הכין, פופקורן, ראשון ?!
אני רק אנקדוטה קטנה:
הייתי במפגש. נהניתי. אבל...
דרכתי על חרא. גדול. מסריח. חום...
בעודי מתייסר ומתייאש מנסיונותי הכושלים להיפטר מהצרה ע"י שפשופים אין ספור של הסנדל בקרקע, נזכרתי פתאום במהות האירוע שבו אני נמצא וביכולת שלי להפוך אותו ליתרון למצבי העגום.
ניגשתי אל סמואל וביקשתי בנימוס להשתמש בברז מים הקיים ברכב המרשים. סמואל הפנה אותי לברז קטן הנמצא על הדלת האחורית. המיצג החום שעל הסנדל שלי לא התרגש, וכששאלתי האם קיים ברכב צינור עם לחץ נעניתי בשלילה (ובבקשה מנומסת לא לגמור את המים ברכב...).
התייאשתי. מה זה אומר? שעכשיו אני אסריח ללוריה את הסובארו בדרך הביתה?? לא נעים...
מדוכא מהמחשבה חזרתי לחברים ששתו קפה והתכבדו בפופקורן חם היישר מה"קיוסק" של חיים.
ואז, חיים ניגש לסדר משהו ברכב ובזווית העין אני קולט אותו מגלגל צינור גומי ארוך שבקצהו האחד אקדח מים של גינה וקצהו השני נעלם אי שם בתוך הרכב.
שאלתי את חיים אם זה גם מוציא מים בלחץ וחיים ענה בחיוב ובחיוך, ופתח שוב את הצינור לכל אורכו על מנת לאפשר לי לתפוש מרחק לא קטן מהזולה...
כמה שפריצים חזקים של מי מיכל טריים, סנדל נקי, ועידו לוריה אחד שלא ידע מה נחסך ממנו באותו רגע...
מבחינתי- תוספת נקודות משמעותית לרכב של חיים :)
.....יונתן... אם אחד מרכבי המסעות היה מצוייד בתאורת מחנה נורמלית שמאירה את השטח (כמו בסמוראי שלי (::: ) לא היית דורך על הגוש מלכתחילה .... (;
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אני לא חושב שאפשר לפתוח את התחרות להצבעה של כלל החברים או רק אלה שנכחו. כי א. זה יהפוך לתחרות פופולריות ב. בסופו של דבר רק אסף ואני נשארנו עד סוף ההסבר של סמואל. כל אחד הסביר על הרכב שלו רק רבע שעה כשכולנו יודעים שהם יכלו להסביר עליו שעות ולספר עליו ימים.
דעתי- ואני מרשה לעצמי לתת אותה רק אחרי ששמעתי את ההסבר משני החברים וגם זכיתי לשאול שאלות.
רכס חיים צריך לדאוג רק לרכס חיים ואולי לעוד אחד. סמואל מחוייב לדאוג לקבוצה ויש לזה משמעויות גדולות ברמת/סוג/כמות האבזור.
אסף התייחס לרוב הדברים שברכבים אז אני רק אשלים את מה שלא הוזכר. רכס בחר להתקין את מה שהוא מכנה - צינור נטישה, מדובר בצינור מתכת של כ 4 צול אם אני מזהה נכון והוא מולבש על תושבות היישר מתחת לפגוש האחורי ובכך מקטין לא מעט את זווית הנטישה, רכס טוען שעצם זה שהצינור בעל יכול סיבוב עוזר לו במצבי נטישה בעייתים.
לא לגמרי הבנתי את צינורות הגג והייעוד שלהם או למה הם כל כך מאסיביים.
זבל- אסף נגע בנושא קצת, הזבל נאסף בשקיות פשוטות ומוכנס לשקיות אטומות יותר אבל בזמן נסיעה מוכנס לקבינה, חייב להיות פיתרון טוב יותר.
רכס הוא כישרוני ויצירתי וזה ניכר בכל הרכב (בגלל זה החוסר בפיתרון יצירתי לזבל הוא מפתיע)
החל מתא האמבטיה החיצוני שמכיל כל מה שצריך לשירותים ומקלחת, דרך תא הפגוש הקידמי ותא הפגוש האחורי, טבעות השחלה לצילייה מתוצרת עצמית וכו וכו, יש הרבה שכל ונסיון מאחורי אלה.
ברמת הרכב בלי למצמץ הייתי בוחר בלנדקרוזר ולא בדיסקבר כרכב מסעות.
מי שהזכיר תאורה, גם לרכס וגם לסמואל יש כמות מספקת של תאורת מחנה חלק פרסו הכל וחלק זה עדיין היה בתאים.
עד כמה ששמתי לב לרכס אין תאורת נהיגה נוספת מלבס הפנסים המקוריים.
מערכת החשמל של סמואל היא מורכבת בהרבה מזו של רכס, כולל הפרדה מצברית מנוהלת בין מערכות הרכב והתוספות השונות אבל צורת החיבור למצבר האביזרים חייבת לעבור שינוי, כל טרמינל מכיל כמות סופיות מוגזמת וזה מריח מאולתר.
בסופו של יום אם הייתי צריך לבחור רכב אחד שיוביל אותי 10 ימים בשטח כשאני הנווט הייתי בוחר בסמואל והוא גם המנצח של התחרות. זה לא היה נוקאוט ב15 שניות, יש הרבה דברים שאני לא מתחבר אליהם ברכב של סמואל אבל הוא פשוט ערוך יותר לכל תרחיש אפשרי בשטח.
אלירן, למיטב הבנתי פספסת קצת.
כרכב מסעות, לרכס יש עדיפות מהותית במיים ודלק, מה שמקנה לו טווח עדיף בהרבה.
תומך הנטישה הזה הוא מוצר בניסוי עבור הנגררים שלו ולא לטובת הרכב. הוא מורכב זמנות.
לא מבין לאיזה צינורות מסיביים אתה מתכוון בגג.
אולי הקונסטרוקציה לרשת הצל?
היא אולי הראית מסיבית אבל שוקלת כלום.
כשאתה אומר אכב מסעות אתה לטעמי מדמיין רכב שיוכל לשרת מספר מצומצם של אנשים בנוחיות ולזמן נסיעה ארוך יותר.
לא רביצה עם הטענה עצמית אלא נסיעת שטח ללא צוויליזציה.
לטעמי הרכב של רכס פחות מגניב אבל הרבה יותר מתאים להגדרה של איך שאני הייתי בונה לעצמי וכמובן שאין רכב מושלם.
כך או אחרת, יש פה בהחלט שני רכבים נחשקים
[QUOTE=boaz avrahami;656164]אלירן, למיטב הבנתי פספסת קצת.
כרכב מסעות, לרכס יש עדיפות מהותית במיים ודלק, מה שמקנה לו טווח עדיף בהרבה.
תומך הנטישה הזה הוא מוצר בניסוי עבור הנגררים שלו ולא לטובת הרכב. הוא מורכב זמנות.
לא מבין לאיזה צינורות מסיביים אתה מתכוון בגג.
אולי הקונסטרוקציה לרשת הצל?
היא אולי הראית מסיבית אבל שוקלת כלום.
כשאתה אומר אכב מסעות אתה לטעמי מדמיין רכב שיוכל לשרת מספר מצומצם של אנשים בנוחיות ולזמן נסיעה ארוך יותר.
לא רביצה עם הטענה עצמית אלא נסיעת שטח ללא צוויליזציה.
לטעמי הרכב של רכס פחות מגניב אבל הרבה יותר מתאים להגדרה של איך שאני הייתי בונה לעצמי וכמובן שאין רכב מושלם.
כך או אחרת, יש פה בהחלט שני רכבים נחשקים[/QUOT
הארה קטנה, ה LC שותה ליטר סולר כל 4-5 ק"מ בעוד הדיסקו מסתפק ב 8-10 ק"מ לליטר...יתרון משמעותי לרכב מסעות.
אני רוצה להוסיף קצת לתקן ולהאיר על כמה נקודות
אך ראשית תודה לאסף הדו"ח מקיף ונכון ויש בו ללא ספק כמה נקודות למחשבה הלאה
אני גם מודה למי שהגיע הקשיב ומביע גם כאן את דעתו.
קצת לגבי דברים שנכתבו
אני מודה שטעיתי שלא פרסתי יכולות והשארתי חלק מהותי של פריטים במארזים שלהם
חשבתי לתומי (ופה הטעות) שהתמונות שכבר העלתי שזכו ללא מעט הערות / הארות נתנו פרספקטיבת יכולות
כאמור הייתי צריך לפרוס מלא או אז התמונה הייתה ברורה יותר.
אני רוצה גם להתייחס לכמה שורות שנכתבו פה.
לגבי תאורת המחנה היא קיימת למי שנשאר עד סוף ההסבר תיארתי 3 חצובות שמקבלות תאורת שטח מפזרת
כולל שני פנסי לד בחזית שגם הם כשמסובבים אותם מאירים יחד עם הלד האחורי כמעט את כול סביבת הרכב.
לגבי משאבת לחץ כיוון שבמקרה אני ורכס משתמשים עם אותה משאבה הלחץ זהה הממה אצלי זה עובר דרך מסנן ראשוני קוקוס פחם
אזי הלחץ יורד יש ניתוק מהיר והיה אפשר להצמיד ברז גינה ללחץ משמעותי זה נעשה מדי פעם כשאני צריך לשטוף בלחץ לא הפעם סורי.
לגבי הזבל יש לי אשפתון קבוע על הגלגל הרזרבי לא צוין בהסבר קיים בתמונות.
ההתייחסות שלי לגבי אשפה מעבר למטבח מקבלת מימד חדש כי אני גם סוחב שירותים כימיים וחומרים לנטרול שינוי מצב צבירה לנוזלים
ואחסנה באשפתון יעודי לא משאיר כלום בשטח ולא מכניס אשפה לרכב.
לגבי תצורת הנווט שלי בארץ ובירדן אני מנווט בעיקר מינסיון כיוון שאני יוצא לא מעט למסעות בחו"ל וכיוון שאני לא רוצה להיסחב עם מפות נייר
וכיוון שאיני רוצה להיכנס לחשובי מצפן מגנטי מצפן גיאוגרפי חישובי סטיות ועוד כול מיני מעכבי מסע אני משתמש במפות דיגיטליות נייר סרוקות של
כול העולם ג'י פי אס לכול מכשיר רובם פסיביים חוץ מאחד מוביל לנקודה. כיוון שלא פעם אני מוצא עצמי במקומות שהייתי רוצה שמישהו ינתר את מסלולי
אזי הוספתי מכשיר לוויני שיודע גם להעביר תשדורות וכאמור מיקום גלובלי מדוייק.
לגבי לינה והייתי מוסיף גם אירוח אני כאמור יישן באוהל הגג אוהל הצד שזה בעצם ציליית צד עם כילה מלאה וסגירת חפ"ק זהו בעצם חדר מנוחה
או תוספת חדר שינה עם שתי מיטות שדה מזרונים מתנפחים כריות מתנפחות שקש"ים ושולחן אלומיניום מתקפל ביניהם אחלה סידור חבל שלא פתחתי כבר נכתב.
אוהל מקלחת / שירותים וצינור מקלחת גם לא נפתח מי שיחזור לשרשור יראה בבירור את התמונות.
לגבי הסופיות במצבר אלירן וגם אסף צודקים הנושא כבר בטיפול זה היה שלב ביניים לא ראוי הביקורת נכונה ומכאן בונה.
חישובי משקלים יחס בין משקל על הגג לבין משקל על ריצפת הרכב העובדה שאני מצוייד עם קפיצי אוויר ובכלל במתלה במאפשר לי לשנות / לתקן
גם זוויות רכב (שפצ"ים) גם שליטה בארטיקולציית מתלה הקשחה או לחילופין ריכוך והכול דרך הקוקפיט מאפשרת לי תמרונים ולקיחת "סיכונים"
שרכב "רגיל" לא יכול כך שהעלאת מרכז הכובד אצלי נלקח בחשבון בפועל השפעתו מינימלית .
לגבי רביצה / נסיעה ארוכה מחוץ לגבולות הציבילזצייה הייתי אומר שרכב עם אנרגייה עצמאית גם תוך כדי התקדמות מקל על ספקים משמעותית
כול שכן בחנייה ארוכה פריקה ב "טעות" של מצבר או שניים אינה אישו אצלי בכדי למלא מצברים צריך מנוע אצלי ממש לא מנוע לא עובד אין חשמל
אצלי ממש לא צידנית עם קרח לכמה ימים מספיקה מקרר בצריכה נמוכה עם תא סולרי אין סוף, כננת לחילוץ עצמי חובה בעיקר כשאתה לבד סוג של העזה
חישובי כדאי לא כדאי להיכנס בוץ מעברי מים מעלות או דיונה בקיצור לא נכנס לוויכוח האין סופי לנדקרוזר או לנדרובר כול אחד יבחר על פי כיסו או כול פרמטר
שיבחר .
לגבי איבזור רכב למסעות זו לא גחמה שלי או של רכס מספיק להיכנס לפורומים בחו"ל קצת לקרוא בכדי להבין מה צריך ומה לא הכול כתוב ביצוע אצלך איכות הרכבה יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא כול אחד ע"פ יכולותיו.
לגבי זה שאני מהתחום אני מוכר לג'יפאים ורכס לא תמים משהו לא ?!
חברים באמת לא משנה מי ינצח למדנו האחד מהשני דיינו שתינו אחלה בירה דיינו תודה אלירן
העיקר שנצא למסעות כמה שיותר כול אחד ע"פ דרכו.
דיסקברי בנזין 8-10 קמ לליטר?
תודה לכולם על המחמאות.
בועז אני מקבל את הדברים שאתה אומר לגבי התומך והגגון צלייה ועדיין סמואל הרבה מקדימה לדעתי.
תעשו לי טובה. התומך הזה הוא מהדברים הדביליים שראיתי. בלי פירוט אבל יש בו כל כך הרבה שגיאות.
וחוץ מזה גלגל כזה הוא כל כך מלחמת העולם השניה...
אסף.
תן כבר פסיקה חשין...
הרכב לא נעול נכון?
נעול בחנייה [emoji12]
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
איי שם בתחילת השירשור כבר כתבתי. אין ולא יכול להיות רכב מסעות אולטימטיבי בלי כננת.
לדעתי גם מקרר הוא הכרח ברכב מסעות אבל עוד איך שהוא ניתן להסתדר בלעדיו.
בלי כננת לא הייתי יוצא לבד גם ל״מסע״ של 5 דקות מחוץ לכביש- כזה אני פחדן שחושש להיתקע.
בסדר העדיפויות שלי הייתי שם נעילה לפני כננת לרכב מסעות.
אבל זה מה שיפה/מסובך בסיפור, כל אחד מגדיר לעצמו מה זה רכב מסעות.
אני מציע לתרום אותו ליונתן ומחלקת הנוער (או מה שזה לא יהיה) בה הוא עובד בעמק.
ורגע. אולי בכלל, רק אולי, המתמודדים יסכימו להפוך את הנגרר לתרומה בכל מקרה, מה שיקל מאוד על אסף בהחלטה, ויהפוך את תחרות זריקת הרפש הזו למשהו קצת יותר ראוי לפלטפורמה בה היא מתנהלת?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לא קראת את כל השרשור נכון? הנגרר נתרם.