אני התקוע במשמר איילון.
חולצתי ע"י מטייל שפגשתי בדרך.
רוצה להודות לכל אלו שהתקשר שלחו הודעות
ודאגו.
יש על מי לסמוך.
Printable View
אני התקוע במשמר איילון.
חולצתי ע"י מטייל שפגשתי בדרך.
רוצה להודות לכל אלו שהתקשר שלחו הודעות
ודאגו.
יש על מי לסמוך.
איזה באסה. לא מאמין.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
גם אני הסתובבתי לאורך הקישון היום, האמת לא ראיתי הרבה תנועה. אם הייתי יודע הייתי קופץ.
יונתן, אולי באמת צריך להצטרף לקבוצה, אפילו שהיא מוכנה לקבל אנשים כמונו...
יאללה נמרוד, תצטרף.
אם יש חילוץ שיכול להיות רלוונטי לי תודיע.
אני אמשיך להשתדל לא להיתקע...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
פניה היפים של קבוצת החילוצים בשטח של ג'יפולוג הופגנו היום בשני חילוצים מורכבים.
זו זכות גדולה להיות חלק מהקהילה הזו שמוכיחה שוב ושוב ש"חברים" זה לא רק בפייסבוק. כבוד גדול לכל האנשים הטובים שנחלצו היום לעזרה בלי חשבון לזמן, לדלק ולנזקים.
אלה כמובן לא היו המקרים היחידים ביום שכזה, בו כל החכמולוגים יוצאים להתמודדות חסרת סיכוי מול איתני הטבע. מצבת רכבי השטח בישראל הצטמצמה בעוד כמה וכמה כלים שטבעו עד הגג וכנראה נמחקו מהסד"כ כי בניגוד לאותו סמוראי אומלל שהוא רכב מאוד פשוט שיחסית קל לפרק ולחדש, הם כבר לא יעברו שיקום....
עכשיו באמת לא הזמן והמקום לדסקס במשמעויות "חטא היוהרה" - ואני מתכוון להקשר של לקיחת סיכונים מיותרים ביום שכזה, בזמן שרבים וטובים כאן מלקקים פצעים - מריפודים ושטיחים ספוגי מים ובוץ דרך אבדן מנוע ועד לטוטאלוס/שיקום מלא של רכב.... אבל לטעמי יש הרבה תובנות מהיום הזה. הרבה מאוד. תובנות שמוטב לכולם להפנים אחת ולתמיד כי זה סיפור שחוזר על עצמו מדי שנה בשנה. מתישהו לא יזיק לפתוח על זה דיון.
איזה תובנות ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
להלן התובנות:
1) לא לאכול מרק צח עם מזלג.
2) לא לצאת לשטח אחרי יומיים שבהם ירד גשם כלכך משמעותי וחריג.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
צאו לשטח, אבל אל תחשבו שיש לכם רכב אמפיבי.
נסעתי עם הבת שלי לנחל כסלון ונחל זנוח, את רוב כסלון אפשר לעשות פריווט, אפילו בגשם, הדרך יציבה והזרימה מספיק רחוקה ממנה.
לצאת לשבילי שדות ולנסות לחצות אגמים.... נו זה כבר סיכון קצת יותר רציני.
כמו כל יציאה לשטח צריך להפעיל את הראש ולבחור מסלול בהתאם לרכב ולהכרות עם שטח.
ואגב, ויתרתי על קטעון קצר בסוף נחל זנוח רק בגלל שהוא חצה בקעונת מוצפת שבמקרה הרע הייתה נגמרת בשקיעה.
דרור,
דבר ראשון אני מסכים אייתך שזו זכות גדולה להיות חלק מהקבוצה הזו, אנשים כאן מדהימים עם רצון עז לעזור בכל מחיר.
בתור אחד שנזקק אתמול לחילוץ לאחר שאני יצאתי לחלץ חבר שהחליט שהוא לבד יכול להתמודד עם איתני הטבע דבר שגרר חילוץ מאוד מורכב של כמות גדולה של כלים שניסו להגיע לאזור ללא הצלחה אני מוכרח להסכים שבשורה התחתונה אדם בעל ניסיון סביר וטיפה שכל ישר לא היה נכנס לאזור כזה ( מקום השקיעה היה סביר אבל המעבירים לפני אזור זה היום מורכבים וחלקם כללו מעברי מים עמוקים).
מוכרח לציין שלא עזבנו את האזור לפני שווידאנו שכל מי ששקע בניסיון לחלץ אותנו חולץ על ידנו , כולל אורי הגיבור שנזקק לגרר לשוב הביתה וכולי מקווה שהנזק שלו לא משמעותי.
אין דבר יותר לא נעים לגרום לאדם אחר נזק בידיעה שהוא ניסה לעזור לך.
מודה לכל מי שניסה התעניין שלח הודעה עזר הכל באמת באמת מוערך, יש כאן אנשים מדהימים !!!
לגבי "חטא היוהרה" מסכים שזה דיון שצריך לעלות.
מקווה לפגוש כאן אנשים רק באירועים משמחים.
תודה,
אוהד
אוהד,
אני מקווה שזה רק הפרומו לסיפור החילוץ והתמונות...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
התמודדות עם תנאי שטח קשים ומוגבלים נקראת אקסטרים. יש כאלו שלוקחים את זה במסלולי שלג לא מסומנים, יש כאלו שגולשים גלים בים מטורף, יש קופצי צוקים ויש מפגרים עם ג'יפים שהולכים לחפש אקסטרים בבוץ מוגזם או זרימת נחלים. זה חלק מהכיף שלנו ואם לי היה רכב מתאים, כבר הייתם מוצאים אותי מזמן שם בבוץ העמוק.
החכמה, כמו כל דבר בחיים, הוא איזונים.
אז תחסכו את ההרצאות על "מי יוצא ביום כזה?" או "זה חוסר אחריות!". אדם שיוצא ביום כזה מחפש אקסטרים בבוץ ויותר חסר אחריות זה להושיב ילד מול אינטרנט, הרבה יותר נפגעים מזה.
והכי חשוב, כל מי שיצא לחלץ עשה את זה בחפץ לב ובעיקר בהתלהבות גדולה.
מסכים, ראה העצה המרתיחה של דני רופ ודומיו לא לצאת מהבית בשניה שיורד גשם.
עדיין גם לעשות שטויות צריך לדעת.
נהגים נוטים להערכת חסר של עוצמת הסחיפה שמפעילים המים בחציית ערוץ. שלא להזכיר חציית ערוץ בלי ידיעה ברורה מה עומק המים.
גם לצאת לטיול בדד בשבילי שדות חומים מייד אחרי גשם מסיבי זה סוג של אופטימיות קוסמית.
הכל נכון.
אוטו זה רק ברזלים ואנחנו רוצים להינות וחלקנו מוכנים לשלם את המחיר.
אבל זה לא טיול שהשתבש, תקלה/שבירה פתאומית וכו' וגם לא טעויות בתום לב שהסתיימו רע.
זה לצאת במודע להתמודדות חסרת סיכוי עם בוץ טובעני ומים עמוקים, בידיעה שכלי הרכב של רובנו כאן אינם מפלצות למירוצי אקסטרים ולא מסוגלים לנצח בהתמודדות כזו (חלק מההלוקיישנים המדוברים יכריעו גם מפלצות עבירות ייעודיות).
קחו בחשבון את ההשלכות של כניסה למקומות מועדים לפורענות בסופ"ש סחוף גשמים כזה ובעיקר את העובדה שאתם עושים מה שעושים מנקודת הנחה שיהיו מי שיעזבו הכל ויבואו לעזרתכם, ושאלה שנחלצים לעזרתכם עושים את זה עם הרבה רצון טוב אבל גם עם סיכוי לא קטן להינזק קשות בעצמם.
אז נכון שכל מי שיצא לחלץ לא יכול להכחיש שגם הוא חיפש קצת אקשן ועשה את זה בהתלהבות גדולה ועל אחריותו. אבל בכל זאת, האמפטיה צריכה להיות נתונה למחלצים שבאו לעזור ויצאו בשן ועין ולא לאהבלים (תסלחו לי, אבל זו דעתי) שקפצו ראש עם הרכב לתוך המדמנה הזו.
מבלי לחטוא בפולניות יתר ובהיסטריה סטייל דני רופ, תזכרו טוב טוב את התוצאות של "יהיה בסדר", את הזילזול, את חטא היוהרה. כל טביעה כזו של רכב יכולה להסתיים גם בטביעה של אנשים.
רק אני זוכר מהחורף שעבר את הסבא עם שני הנכדים שמצאו את עצמם על הגג של לנדקרוזר טבוע באמצע של שביל שדות שהפך לאגם?... ואת מבצע החילוץ המורכב שלו שכלל גם טנדר משטרתי שטבע?... כשהוא לקח את הנכדים לסיבוב ונכנס דווקא לשדות המוצפים, הוא לא תיאר לעצמו שזה מה שיהיה?.... זה לא אקסטרים, זה טימטום וזה חוסר אחריות פרופר.
מה שדרור אמר.
כי אפילו שיש לי דאסטר !!! לא העזתי לצאת לשדות בשבת ;)
האהבלים שאתה מתכוון אליהם הם מחפשי ההרפתקאות שאני מדבר עליהם. כל אחד מהזווית שלו.
אגב, כל מה שנכתב לא רלוונטי לנסיעה על שדות חרושים או שמורות טבע. מבחינתי זה פשע ושום תירוץ לא יכפר עליו.
"נסעתי דרך השדה כי פחדתי לשקוע" לא תופס.
לא מתכוון להטיף מוסר לאף אחד שיצא לטייל ביום כזה אבל חוסר אחריות כזה לצאת בלי בגד ים ממש לא מקובל...
(כן, פה במים חבוי סמוראי).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...77ca8660ce.jpg
ובכל זאת טיפ ברצינות לימים כאלו.
אם כבר נוסעים כמה גיפים ונכנסים למעבר מים חשוד, כדאי להיקשר מראש לרכב הצלה.
במקרה הצורך הוא היה מושך אחורה וכל עוגמת הנפש הייתה נחסכת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דרור, גם מה שאתה כתבת נכון, אבל אני מניח שבכל זאת מדובר באוכלוסיה שונה שנמצאת פה לבין הסבא עם הנכדים, גם הסמוראי שטבע וגם הדיפנדר שיצא לחילוץ ושקע בעצמו "קצת מכירים את השטח" אני מניח, אחד יצא לטייל באיזור שהוא די מכיר אותו וניסחף במעבר מים עמוק שלא העריך אותו נכון כנראה, קורה, ויכול להיות שלא היה צריך לנסות, את הפרשנות וההסברים אני משאיר לו, גם ככה הוא כבר "שקוע" בתוך הבלאגן שעשה לעצמו ומניח שהבין כבר מזמן את גודל הטעות, בטוח שזה לא נעשה בקלות ראש או בכוונת תחילה.
אני בעצמי גירדתי בידיים וברגליים, והייתי מת לצאת אליו, ואני מכיר את האיזור, אבל מה לעשות ולא היסתדר עם התוכניות של אישתי שאיימה שאם לא אחזור עד שעה x .....
ומי כמונו יודע שלשטח(במיוחד בזמן כזה) אתה יודע איך תיכנס אבל אתה לא יודע מתי תצא ואיך תצא...
מי שיוצא לטייל בזמן כזה כנראה שאוהב את זה, הוא לא מתכנן או קם בבוקר ואומר לעצמו בראש "היום אני הולך לטבוע".
ד"א מישהו יודע מה עם הטריילבלייזר? היתעניינתם אם צריך עזרה במשהו? (אורי קוראים לו?)
- - - Updated - - -
זה בל יעבור.
וחוץ מיזה שנסיעה על חריש יותר גרועה מהשביל.
- - - Updated - - -
זהו סיימת עם כל המעלות ועברת לבוץ? :cool:
- - - Updated - - -
זהו סיימת עם כל המעלות ועברת לבוץ? :cool:
לא רוצה לחמם אבל אם יש סוג שטח אחד שבו לדאסטר יש יתרונות - זה בוץ. וכאן נסיים...?
אסף.
למרות שתאורטית הבוץ זה השטח שעבורו נבנתה הדאסטר.
אני לא מעז.
יותר קל לי נפשית לנסות עליה ולהכשל שם וללכת סביב בוש וניכלם ( תו׳כ שאני מאשים את הדאסטר. את המצמד האחורי. את המחשב שלו. את הדיסקיות החלקה שם. את הרומנים. את הצמיגים. את מהלכי המתלה. את האין הילוך כוח. אתכם ששכנעתם אותי ואת נימרוד שהקים את האתר הזה )
מאשר לנסות לטייל בבוץ.
דווקא בוץ (לא מים) יחסית לא מסוכן, מקסימום מושכים אחורה.
יש לי אמונה שזה משמיד את כל מיכלולי האוטו ..
גומיות מחז׳שים .. וכו
מסכים לגמרי
אני לא מחובבי הבוץ, אבל מבין ומקבל את אלו שכן, ואפילו את אלו שיוצאים במכוון להיאבקות בוץ.
א-מה-מה ?
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע. בעיני זה צורם להיעזר בקבוצות סיוע במצב כזה.
אתן דוגמא ממצב אחר אבל מקביל בעיני: אני אוהב לטייל (בין היתר) ברכב בודד. הרכב שלי נבנה בהתאם, כולל חלקי חילוף/כלים/ידע טכני, וכולל מכשיר קשר איכותי שנבדק בתכיפות גבוהה, ובכל זאת בכל פעם שאני יוצא לבד יש מישהו (ג׳יפאי, לרוב גם חבר האתר) שיודע איפה אני ומתי אני אמור לחזור להיות בקשר. אני לא בונה על קבוצות ואלילת המזל, כשיוצאים למסלול עם סיכון מוגבר, מכינים גיבוי זמין בבית. ואם קורה משהו, מפעילים את החברים הקרובים ולא אנשים טובים זרים.
בעיני צורם, מאוד צורם שחברים שאישרו את תנאי הקבוצה וביום מן הימים מפרסמים חילוצים שאינם בהתאם לכללים המוסכמים.
מכעיס להתקשר למישהו כזה ולשמוע ממנו ״אז מה אם אלו הכללים, לא אכפת לי...״
חריגות כאלה מבחינתי יכניסו את החבר לרשימה שחורה של כאלו שלא יוחזרו לקבוצה.
לתשומת לבכם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בעקרון אתה צודק, אבל לא כולם מאורגנים, ולא לכל אחד שמטייל יש קבוצה או חבר קרוב עם רכב שטח, ולפעמים גם זה תלוי בסוג החילוץ, אם מדובר ברכב גדול או חילוץ מורכב יש צורך ברכב חזק או מישהו שמנוסה בתחום ומבין מה צריך לעשות ואיך, כדי לא לגרום למחולץ ליותר נזק.
ככה אני מתנהל כבר שנים, ובמשך זמן שהקבוצת חילוץ קיימת ניתקעתי גם כמה פעמים, שנה שעברה בשלג בגולן שבעקבותיו הדיסקו קיבל נעילה קידמית:cool:, נעזרתי בחברים קרובים קודם כל.
בסוכות למשל ניתקעתי בדרום עם כרית(קפיץ אוויר) מפונצ׳רת וגם הספייר חדשה שהיתה לי כשלה, הדבר האחרון שעשיתי זה לפנות לקבוצת חילוץ ורק אם בתנאי שיש מישהו באיזור או מהאיזור וקרוב אלי שאולי במקרה יש לו כרית ספייר, וגם אז אחד החברים היה יוצא לכיוונו, ולמרות שהיו חברים מהקבוצה שהיו מוכנים להגיע עד אלי מהמרכז וכל הכבוד להם על הנכונות לעזור ולהשקיע וזה לא מובן מאליו בכלל, לא הטרחתי אותם, היסתדרתי(הפרטים פה איפשהו) וקיצרנו את הטיול ביום.
אם היה מדובר בטיול רגיל, מסכים לגמרי. אבל לצאת ביודעין לפעילות בסיכון גבוה (כמו היאבקות בוץ יזומה) זה משהו אחר. למה שאני אצא לחלץ מישהו שחפצה נפשו בשעשועי בוץ ובונה על הקבוצה שיושיעו אותו ? (תיאורטית, אין לי ווטסאפ לכן אני לא בקבוצה בכלל)
אם אין לך גיבוי - אל תצא להיאבקות בוץ יזומה. זה לא כמו לצאת לטיול ובזה אני לגמרי עם דרור.
אם היה גיבוי וגם הוא כשל, זה משהו אחר, ויכול לקרות לכולנו. אבל מראש להתבסס על הקבוצה - נראה לי חזירות.