-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
רבותי, היה ברור לחלוטין שזה רק שלב בתהליך.
הרי ברור שמכונית אוטונומית צריכה להיות אוטונומית...
בועז לגבי הסוציליזם והקפטליזם, אלו מושגים מיושנים שאבדה משמעותם.
סין היא מעצמה קפיטליסטית תחת שלטון בולשווקי סוצילי !?
דבר והפוכו, לא אם תשאל את הסינים.
חזון המכונית השיטופית ישאר בגדר חזון, לעניות דעתי.
למשתמש היום אין בעיה להשתתף בדברים (כולל מכוניות) בתנאי שהוא לא ירגיש זאת.
להכנס למכונית ולהריח את הקיא של משהו אחר זה לא בדיוק לא להרגיש..
כנ"ל לחכות למכונית שתגיע לקחת אותך הביתה.
שרות מוניות אוטונומי, בהחלט כן, לא מכוניות שטופיות.
הרוב המכריע עדין יסע במכונית הליסינג האוטונומית שלו לעבודה.
לפחות בעתיד הנראה לעין (דור קדימה, 20 שנים?)
לעניות דעתי רוב הדור הבא כבר לא יסע לעבודה, אלא יעבוד במשרדים וורטואלים.
כבר היום אפשר לעשות זאת, הבעיה בפסכולוגיה האנושית ולא בטכנולוגיה.
אבל זה עשוי (וצריך) להשתנות בדור הבא (קרי הדור שנולד בזה הרגע)
-
כתבת על הפן הפסיכולוגי.
הסטודנטים של היום כבר חצי אוטיסטים. האחים הקטנים שלהם שמשתייכים ל ״דור הi ״ כבר ממש לא יודעים איך נראית או מרגישה תקשורת אנושית. אני מדבר על ילדים שלא פוגשים חברים, לא מדברים עם בני המשפחה, ומתקשרים רק דרך אפליקציות. הם לא מבינים מחוות גופניות ושפת גוף. הם לא מסתכלים בעיניים. להכין עבודה קבוצתית בבית ספר אומר להיפגש בוואטסאפ ולכתוב יחד בדרייב.
להם לא תהיה שום בעיה לא לצאת מהבית. או לא לצאת מהחדר. זה גם יפתור את בעיית הדיור כי חדר אחד זה כל מה שצריך. והכביש ישמש רק לרובוטי שליחויות ולזקנים כמונו.
אסף.
-
עצוב אבל נכון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אסף על זה בדיוק אני מדבר.
הבעיה הפסיכולוגית היא שלנו ! לא שלהם.
הדור שלנו חושב (עדין) במונחים של לנסוע כל יום לעבודה ולפגוש (פיסית) את העמיתים לעבודה.
הדור ה - I כמו שאתה קורא להם, ועוד יותר הדור שעכשיו נולד, להם לא תהיה הבעיה הטיפשית הזו.
זה העתיד, ולעניות דעתי זה לטובה ולא לרעה.
נכון אנחנו לא גדלנו וחונכנו כך, פעם הכל היה מפגש ישיר לחיצת יד חזקה, ותפיחה על השכם..
אבל זה גם גורם לפקקי תנועה אין סופיים ובסופו של דבר הרס כדור הארץ (כפי שאנחנו מכרים ואוהבים אותו)
אז מה עדיף?
כל פעם שאני מגיע לאזור תל אביב ומסתכל על פקקי התנועה האין סופים, או על המסות האדירות של אנשים ברכבת, אני נדהם מחדש.
לאן כולם רצים ובשביל מה ?!
הרי רוב האנשים מגיעים למשרדים כותבים מיילים, משתתפים בפגישות אין סופיות..
כל זה ניתן לעשות במשרד וורטואלי כבר היום, עכשיו !
תשתיות המחשוב, כל המערכות כבר מוכנות לכך, אז מדוע זה לא קורא ?!
לנסוע יום יום מאיזה חור 80 או יותר קילומטר מתל אביב, ולהתנקז לתוך 10 קילומטרים רבועים של תל אביב ??!!
זה לא נשמע לך מטומטם.
אלו הבעיות הפסיכולוגיות של הדור שלנו, הדור הבא יהיה פטור מהבעיות הללו (וכמובן שיהיו לו בעיות משלו שיהיה צריך לפתור)
-
אשתי עובדת מחיפה. מהבית .. במדינה אחרת כבר כמה שנים ...
זה אחלה סידור.
-
אני חושב שיש מחזוריות.
כל פעם ממצים טרנד ועוברים לבא עד שגם הוא ממוצה וחוזרים למקורות.
אנשים שואפים להתקרב למקורות אחרי כמה גלגולים שהתרחקו מהם.
בגדול זה נוגד את הטבע האנושי לא להיות באינטרקציה.
האדם הוא חיית עדר קהילתית.
בשלב מסויים זה ימוצה וימציאו את הגלגל מחדש.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
-
כמות הרכבים שעולים על הכביש זה נתון נחמד ומפוצץ.. השאלה האמיתית והרלוונטית היא כמות הנהגים שמתניידים בפועל.
-
לפי הזמן שלי על הפקק ... רובם
-
Uber plans to buy 24,000 autonomous Volvo SUVs in race
for driverless future
כמה קרוב? 2019.
https://www.google.co.il/amp/s/amp.t...ing-lyft-waymo
-
1 קבצים מצורפים
-
היה נהג ברכב, מה הוא עשה באותו הזמן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
היה נהג ברכב, מה הוא עשה באותו הזמן?
שיחק בטלפון, קרא עיתון, "גירד ברגל", השלים שעות שינה... בדיוק אותם דברים שהנהג הממוצע עושה גם היום בזמן נהיגה (אני מצטט את דרור ברלי). אז עדיף שהמכונה תנהג :rolleyes:
-
זה לא חבר של הנהג הזה?
"ישנתי אדוני השוטר, אבל המכונית הייתה על אוטונומי"
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...073665,00.html
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הרכב נראה טוב מדי להתנגשות ב105 קמ"ש.
אז כנראה שהמחשב כן עשה משהו..
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
הכבאית הייתה על 100 והוא נכנס בה מאחור
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
כתוב "כבאית חונה" וגם מצוין בכתבה שטסלה מודים שיש להם בעיה בזיהוי מכוניות חונות בצידי הדרך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
כתוב "כבאית חונה" וגם מצוין בכתבה שטסלה מודים שיש להם בעיה בזיהוי מכוניות חונות בצידי הדרך
כבאיות חונות.. משאיות חוצות.. עגלות בצבע בז׳.. קונוסים להצרת נתיב בגלל בעיה בדרך..
מסתבר שאם זה לא כביש ישר ונקי יש להן בעיה לזהות בכלל.
-
בהרצאה (שהועלתה כפודקאסט בסיינטיפיק אמריקאן) של האחראי על פיתוח המכוניות האוטונומיות של פורד, הבחור סיפר שלפני כמה שנים הם הבינו שאם הם ימשיכו לשדרג מערכות עזר לנהג כגון בלימה אוטונומית, בקרת נתיב, וזיהוי שטח מת, הם לא יגיעו למכונית אוטונומית.
בשלב הזה הם החליטו להפוך את שולחן השרטוט ולהנדס מההתחלה את הרכב האוטונומי מלמעלה למטה. לתכנן אותו מלכתחילה עם כל מה שנדרש, ובהתאם לשלב את החיישנים, המחשבים והמפעילים ברכב, כמכלול שלם, בבת אחת.
מי שינסה להשתמש במערכות העזר לנהג כברכב אוטונומי יסכן ויסתכן. הן לא מיועדות לזה.
-
נאמר כבר מאה פעם, אבל בכל זאת:
השאלה היא לא אם מערכת אוטונומית היא 100% בטוחה, אלא כמה היא מעלה את הבטיחות ביחס לממוצע.
לצורך הדיון, אם הסטטיסטיקה תראה שהפעלת המערכת האוטונומית מורידה את הסיכוי לתאונה פי חמש מנהיגה רגילה, זה כנראה מספיק טוב בשביל ההתחלה - הכל כמובן בהינתן סטטיסטיקה גדולה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
נאמר כבר מאה פעם, אבל בכל זאת:
השאלה היא לא אם מערכת אוטונומית היא 100% בטוחה, אלא כמה היא מעלה את הבטיחות ביחס לממוצע.
לצורך הדיון, אם הסטטיסטיקה תראה שהפעלת המערכת האוטונומית מורידה את הסיכוי לתאונה פי חמש מנהיגה רגילה, זה כנראה מספיק טוב בשביל ההתחלה - הכל כמובן בהינתן סטטיסטיקה גדולה.
לדעתי זה ממש לא נכון.
זה אולי נכון על פי מודלים של כלכלה קלאסית, אבל יש הרבה גורמים התנהגותיים שישפיעו על קבלת ההחלטות בנושא, או כמו שדן אריאלי קורא לזה, לא רציונאלי ולא במקרה...
-
A motorcyclist is suing GM after crashing into its self-driving car
https://www.popsci.com/self-driving-...hes-blame-game
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מי שינסה להשתמש במערכות העזר לנהג כברכב אוטונומי יסכן ויסתכן. הן לא מיועדות לזה.
+1
החזרתי היום מכונית מבחן שמצויידת בכל מערכות העזר המודרניות. לא משנה מאיזה עדה...
זה עובד. אבל אוי למי שיסמוך על זה, כי זה פשוט לא אפוי עד הסוף. בואו ונאמר שלטעמי בקרת השיוט האדפטיבית עם יכולת בלימה מלאה היא החלק היותר טוב בכל העסק. אבל ה''נהג האוטומטי'' - זה ששומר את האוטו באמצע הנתיב ומאפשר לכאורה להוריד ידיים מההגה, מאבד כיוון מהר מאוד. מי שיסמוך על השטות הזו יגמור רע מאוד.
-
המירוץ למכונית האוטונומית יהיה לדעתי בועה שתתפוצץ - ברעם גדול או בקול דממה דקה - בפנים של ההיבריס האנושי, הסבור שאין גבול ליכולתו של האדם עלי אדמות כביכול.
אז יש גבול.
והגבול הזה מורכב מלא מעט פקטורים עדינים של מגבלות טכנולוגיות, מוסריות, ביטוחיות, משפטיות, פסיכולוגיות, פוליטיות, ומה לא.
המכונית האוטונומית היחידה תהיה רכבת על פסים, ואפילו אלה עדיין לא אוטונומיות כולן.
נמרוד - אתה לא רציני, אני מקווה, בהשוואה שלך בין נהג שמפשפש בענייניו תוך כדי נהיגה ברכב רגיל לבין אותו נהג באוטונומי. כי באוטונומי, אפילו נהג שקול ודרוך - לא יעזור בשיט ברגע האמת.
- - - Updated - - -
ואגב - בלי להתייחס למשמעות של מה שחנן אמר על תכנון האוטונומי מאפס או רק שדרוג מערכות העזר, אני יודע שאם במיצובישי לנסר דנדשה מהניילונים לא עובד חיישן גשם (החוכמולוג שאמור לקבוע 'אוטונומית' את תדירות המגבים) - ולא משנה מה ניסו לעשות איתו במוסך המרכזי - אז תודיעו לי כשיהיה רכב אוטונומי באמת. וכמובן שיהיה מצוייד במגבים אוטונומיים שעובדים, תודה.
-
אני רציני לחלוטין - או כמעט לחלוטין - בדיון הזה.
לא בועה, ולא בטיח. רכבים אוטנומים מלאים, על הכביש תוך שלוש שנים, כבר לא גימיק עוד חמש שנים, ברורים מאליהם בעוד עשר שנים, רוב על הכביש בעוד עשרים. ובשנת 2050? מי בכלל ירצה לנהוג, חוץ מחובבי נוסטלגיה?
ואתה יודע למה גיתאי? כי עם כל המגבלות והחסרונות, המכונה תנהג יותר טוב ממך.
-
- "The horse is here to stay but the automobile is only a novelty - a fad." - The president of the Michigan Savings Bank advising Henry Ford's lawyer, Horace Rackham, not to invest in the Ford Motor Co., 1903
-
יש הבדל מהותי בין הקפיצה מהסוס-לרכב לבין הקפיצה מהרכב-לאוטונומי.
אתה לא אוהב אנאלוגיות בדרך כלל, חנן, אני זוכר. והאנאלוגיה שהבאת מחטיאה לדעתי.
ההבדל הוא,
הרכב פשוט המיר את המנוע משרירי הבהמה לבעירה פנימית;
האוטונומי לעומת זאת, מתיימר להמיר את מוח האדם במוח ממוחשב.
זה אפשרי בתחומים רבים בחיינו, לפעמים המוח הממוחשב עולה על המוח של יוצריו בתחומים מסויימים, ובכל זאת - פה לא מדובר בהתקדמות טכנולוגית שניתן להמר עליה אם תהפוך לשלאגר או תגווע; פה מדובר בקפיצה מהותית בכמה היבטים יסודיים.
אני בשלי, בוא ניפגש בשרשור הזה עוד 3 שנים, מסקרן מי ייקח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
הרכב פשוט המיר את המנוע משרירי הבהמה לבעירה פנימית;
האוטונומי לעומת זאת, מתיימר להמיר את מוח האדם במוח ממוחשב.
זה אפשרי בתחומים רבים בחיינו, לפעמים המוח הממוחשב עולה על המוח של יוצריו בתחומים מסויימים...
ונהיגת כביש היא בדיוק אחד מהתחומים האלו שבהם המוח הממוחשב עולה על המוח האנושי. זה כל העניין. נהיגה ברכב מודרני, בכביש מודרני, היא לא אתגר אינטלקטואלי. איך אני יודע? כי אפילו אני, לא אינטלקטואל גדול, משתעמם. עובד על אוטומט. המוח כמעט לא עובד, רק מחפש תעסוקה אחרת - ברדיו, בטלפון, בשערות הרגליים ובנחיריים. ו99% מהזמן זה עובד מצויין. המחשב יעלה את זה בכמה דרגות, כי הפעילות הזאת שהפכה לטכנית לחלוטין, תפורה עליו, היא קטנה על המוח האנושי.
לעומת נהיגת הכביש היומיומית, נהיגה בשטח, שאינו מסודר, משולט, לא חלק, שדורש ממני לנווט גם בגדול וגם בקטן וגם במיקרו של קובית צמיג, זה בהחלט אתגר, שמחזיק אותי על הקצה, ובו אני לא משתעמם ולא רואה מוח ממוחשב נוהג כל כך בקרוב.
ציטוט:
אני בשלי, בוא ניפגש בשרשור הזה עוד 3 שנים, מסקרן מי ייקח.
אם נגמרו לך הטיעונים וכל מה שנשאר זה "בוא נראה" אז תגדיר לפחות קריטריונים, וכמובן אוביקט להתערבות (בקבוק של מה?)
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
נמרוד,
זה אולי יעבוד בסביבה בינעירונית כשכל הרכבים מסביב כאלו.
לא רואה איך זה קרוב ליישום אפילו לא ראשוני בסביבה אורבנית ו/או פקקים בהם אוסף המשתנים שצריך להכניס למערכת הוא כמעט אינסופי.
זה מחייב שינוי תפיסה ויכולת כלכלית שרוב העולם לא בנוי לה- הצורך להחליף ולהוריד מהכביש כמות לא נתפסת של רכבים.
לא מצליחים להגיע להסכמה על תקני זיהום אויר כי מבינים שזה יכול למוטט שכבה כלכלית שלמה שנשענת על רכבים לא חדשים, אז לעבור לאוטונומי?
מי ישלם, בנון ישלם?
אני מסכים שזה הכיוון, זה כנראה גם יגיע, אבל בשלבים ובאזורים ועוד הרבה מאד זמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נמרוד,
זה אולי יעבוד בסביבה בינעירונית כשכל הרכבים מסביב כאלו.
לא רואה איך זה קרוב ליישום אפילו לא ראשוני בסביבה אורבנית ו/או פקקים בהם אוסף המשתנים שצריך להכניס למערכת הוא כמעט אינסופי.
אתה לא רואה?? תפקח את העיניים. זה עובדה גמורה. השרשור הזה התחיל לפני שנה וחצי, לרגל ההרוג הראשון, כשכבר היו כמה מליוני מיילים מתועדים של נהיגה אוטונומית. מאז נצברו עוד עשרות מליונים, בכל סוגי הכבישים, בעיר ומחוצה לה, בכל תנאי מזג האויר, בסביבה שרובה ככולה נהגים אנושיים, ממש לא בתנאי מעבדה. הסטטיסטיקה המתגבשת מובהקת - מכוניות אוטונומיות בטוחות יותר, כבר היום. זה מה שמניע את כל התעשייה הזאת.
האנלוגיה של חנן לעולם הסוסים היא לא טכנולוגית, היא פסיכולוגית. החוואי בטקסס בשנת 1910, שלא הבין כלום במכוניות אבל הבין הכל בסוסים, גם "לא ראה איך זה קרוב ליישום אפילו לא ראשוני בסביבה שלי...".