תגובה: זהירות ..... השטאזי הישראלי מגייס אזרחים
1+ נמרוד
תרגיל ביחצנות לא יותר מזה.
יתנו לכ 100 איש (אולי) מצלמות.
מתוכן יצפו אולי ב 10% מהחומר.
מתוך זה 2% יגיעו לפרקליטות.
בטל בששים...
ולגבי הבריונות בכבישים, לא יודע אולי זה כי אני ונמרוד מסתובבים בצפון ולא במרכז (הפרוע)
אבל המצב באמת לא כל כך רע ואפילו די טוב.
יש בריונות פה ושם, אבל זה באמת שולי.
עברות כמו שצולמו, נדיר מאוד מאוד שראיתי כאלו במו עיני.
זהירות ..... השטאזי הישראלי מגייס אזרחים
נמרוד נוסע 3 קמ לכיוון ביום ולא מגיע ל 100 קמש בכלל...
אני מזמין אותו לביקור בכביש שהזכרתי באחד מימי העבודה בשבוע ובשעות שיוצאים או חוזרים מהעבודה.
לצערי אני נוטה להסכים איתו שתועלת גדולה מהפרוייקט כנראה לא תצמח אבל אם יהיה להם שכל הם במשאבים קטנים יחסית יכולים לתת הרתעה מצויינת.
מספיק שיפרסמו כמה מקרים ושאנשים יפחדו...
נמרוד,
אני לא מכיר מאיזה איזור אתה, אבל בתור אחד שמתנייד באזור המרכז, כשמעל חצי מהזמן על אופנוע, הריני לבשר לך שמדי יום אני מגיע למצבים שבהם אם לא הייתי צופה מראש את הטמטום של הנהג התורן הייתי מככב במדורי האבל.
פעם עוד הייתי מתרגש מזה, היום (וזה רק מראה כמה המצב גרוע) אני לא מבזבז עליהם אפילו צפצוף ומבט זועם.
בעיני יוזמה מבורכת.
אחת הסיבות שחזרתי לנהוג בקופסה ביום יום.
Sent from um melabes
נמרוד, אני מניח שהתכוונת אלי כשכתבת את זה:
"ואני לא מרגיש חוסר בטחון, ובטח שלא רולטה רוסית (סיכוי של 1:6 לההרג בכל נסיעה... אז איך אתה עדיין כותב בג'יפולוג??)."
כתבתי מדם ליבי לאחר מוות מיותר של בן משפחה וזאת לאחר שמשאית סטתה מנתיב נסיעתה ומחצה את הרכב בו נהג מבלי להשאיר שום סיכוי.
השימוש במונח רולטה רוסית היה כמשל ולא כהסתברות סטטיסטית,בכל מקרה אף אחד לא היה רוצה להיות 1:6 או 1:1600
אגב כרוכב אופנוע אני מרגיש הרבה יותר גרוע מאשר ברולטה רוסית.
מקווה ומאחל לכולנו שנמשיך עוד לכתוב שנים ארוכות בג'יפולוג.....
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mati65
השימוש במונח רולטה רוסית היה כמשל ולא כהסתברות סטטיסטית,בכל מקרה אף אחד לא היה רוצה להיות 1:6 או 1:1600
אז זה משל גרוע מאד. הסיכוי האמיתי שלנו לההרג הוא 5.4 ל1,000,000,000 קילומטר נסועה (נכון ל2014 במדינת ישראל). אם אתה נוסע, נניח, 50 קילומטר כל יום, אז הסיכוי שלך למות היום הוא משהו כמו 1:20,000,000. כן, זה הסדר גודל של הסיכוי. לא 1:1600. פי אלף יותר קטן מהתחושה שלך, ורחוק מאד-מאד מתחושת הרולטה הרוסית. מה מקור התחושה? ובכן, אני לא יודע, אני חושב שפשוט... תחושה. וזו הסיבה שאני ומוני מרגישים ככה ודרור ואחרים מרגישים אחרת. אנחנו בני אדם.
מצב תאונות הדרכים בישראל סביר לגמרי, כאמור בליגה העליונה של מדינות מערב ארופה, הולך ומשתפר עם השנים (בזכות שיפור בתשתיות הכבישים ובטכנולוגית הרכב) - זו עובדה (ואני לא הולך לריב על סטטיסטיקה אלא אם מי שיביא נתונים אחרים ולא תחושות בטן מגובה המשקף האישי שלו):
קובץ מצורף 110012
איפה בכל זאת אפשר וצריך לשפר? יש אוכלוסיות בישראל שנוטות להיות מעורבות הרבה יותר בתאונות וגם למות בהן:
קובץ מצורף 110013
אז שמישהו ישלח כבר את אבואב הבייתה. הוא מלחיץ אותי
לכל המתרגשים מהכותרת : כשהמדינה מקימה מערך של אזרחים "מלשינים" מרגלים שידווחו על אזרחים אחרים על מנת לאכוף צשהו . אז בהתחלה זה עבירות תנועה .. ובועז מסכים עם ומאשר את זה ואז... המדינה תקים מערך של אזרחים שירגלו אחר אזרחים אחרים שמעלימים מיסים ואני אסכים עם זה ....ואז המדינה תקים מערך אזרחים שירגל אחר אזרחים שמקיימים יחסי מין מחוץ לנישואין ומישהו אחר יסכים וזה הבסיס לה שהשטאזי עשו שם . שהמדינה תשקיע במשטרת התנועה ותפסיק לנצל אזרחים כמתנדבים או כמרגלים . אנחנו משלמים מיסים והמון . ומשום מה הם לו מושקעים בנו חזרה. אם המשטרה מכבה מצלמות מהירות בשעות היום כדי שהתנועה תזרום ובלילה מפעילה חזרה . ואם תאונות ממהירות הן כ- 7 אחוז מכלל התאונות ומשקיעים סכומים מטורפים על מצלמות מהירות ולא באכיפת אור אדום לדוגמא זה אבסורד .. אבואב צריך להיתלות בכיר העיר והעמותה שלו להיסגר. כבר היה כאן דיון עליהם . ו... לפני שבוע אבי נוסבאום עשה קטע טוב על כל העניין אצל שי בשידור . כדאי לכם לצפות . עצוב אבל קורע מצחוק
נמרוד, תודה על תשובה מושקעת ומלומדת,וכן אתה צודק,מדובר על תחושת בטן אישית נוכח המראות היום-יומיות בזמן נהיגה/רכיבה.
אתה נצמד למספרים ומייחס להם את החשיבות -אני לא. שום גרף לא ישנה את תחושת הבטן שלי או ירגיע אותי כשאני עולה על שדה הקרב שנקרא כביש.
״מצב תאונות הדרכים בישראל סביר לגמרי?״ קצת קשה לי עם המשפט הזה,סורי.
הדבר העצוב ביותר בכל הענין הזה של תאונות הדרכים הוא עצם קיומו של המוסד הזוי הזה שנקרא אור ירוק, שמקבל תקציבי עתק, עושה המון פעולות במשךעשור ויותר, ולא מזיז בכלום את מצב הת"ד ומאשים בכישלון את "כולם" , כאשר "כולם" עושים את מה שהם עושים בהוראת אדון אבוהב ושליחיו.
כאן כביכול משתתפת עמותה אחרת, אבל זה אותו עקרון של עשית אוויר חם והעשרת קופת המדינה.
לגבי המגזר -בשנתיים האחרונות יש שם ירידה משמעותית, וזאת בעקבות הסברה וחינוך ולא אכיפה.
מוטי היקר - עם תחושות לא הולכים למכולת, עם מספרים כן. אם המטרה שלך היא לעשות רוח - אז תעשה את זה לפי תחושת בטן. אם המטרה שלך היא להועיל - תעשה את זה לפי מספרים ומידע אמיתי ומוצק. אתה יכול לנסות לברר אצל תושבי עוטף עזה כמה זמן לקח להם מהדרישה לחוש בטחון עד הדרישה להיות בטוחים באמת .
האם אתה יכול להביא מידע מוצק שאכיפת יתר גורמת לירידה בת"ד ובהרוגים?
הדבר הזה שנקרא תחושה מקבל יותר מדי חשיבות בתהליך קבלת ההחלטות של כוווווווולם החל מהאזרח הקטן מוטי וכלה באזרח מספר אחת.
כמובן שכל הדיון פה הוא בסך הכל הוצאת קיטור, אין לנו השפעה על מה שהוחלט ע"י שרלטני האכיפה. וחבל מאד שאנשים ידפקו מהדבר הזה וחלקם יאבדו את מקור פרנסתם, והכל בגלל פופוליזם זול .
" מוטי היקר - עם תחושות לא הולכים למכולת, עם מספרים כן. אם המטרה שלך היא לעשות רוח - אז תעשה את זה לפי תחושת בטן. אם המטרה שלך היא להועיל - תעשה את זה לפי מספרים ומידע אמיתי ומוצק. אתה יכול לנסות לברר אצל תושבי עוטף עזה כמה זמן לקח להם מהדרישה לחוש בטחון עד הדרישה להיות בטוחים באמת ."
מסכים איתך בהחלט ידידי,רק שלפעמים נמאס לראות עבירות כל כך גסות ומסכנות חיים שפשוט כבר נדמה שהשימוש במספרים,ניתוחם,הקמת ועדות וכו'...
יגזלו הרבה זמן יקר מאשר צילום וסילוק מהיר של עבריין זה או אחר מהכביש.(שוב,הכוונה לעבירות מסכנות חיים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mati65
נמרוד, תודה על תשובה מושקעת ומלומדת,וכן אתה צודק,מדובר על תחושת בטן אישית נוכח המראות היום-יומיות בזמן נהיגה/רכיבה.
אתה נצמד למספרים ומייחס להם את החשיבות -אני לא. שום גרף לא ישנה את תחושת הבטן שלי או ירגיע אותי כשאני עולה על שדה הקרב שנקרא כביש.
״מצב תאונות הדרכים בישראל סביר לגמרי?״ קצת קשה לי עם המשפט הזה,סורי.
מטי אתה מייצג חלקים מהציבור, שנותן לתחושות ולפחדים לשלוט במחשבות ובמעשים שלהם. אתה יכול לצאת מהדפוס הזה אם אתה מחליט.
אני פוסל לחלוטין את השימוש במונח "שדה קרב" ו"מלחמה בדרכים" - זה פרופגנדה ופופליזם שהשתרש בציבור, משרת גופים ציבוריים, פוליטיקאים ואת התקשורת שאוהבת רייטינג מרגש של אנשים מתים.
עובדה - מצב הבטיחות בדרכים בישראל סביר ויותר מכך. חשוב מאד להכיר במספרים. המשמעות שלהם ברורה - אין לצפות לשום שיפור דרסטי במצב תאונות הדרכים. אנחנו מספיק קרובים למה שאפשר לעשות בטכנולוגיות הנוכחיות - מספיק קרובים למה שהמדינות הכי מתקדמות הצליחו להגיע אליו - שוודיה, דנמרק, שוויץ, הולנד, אנגליה. והשיפור הנוסף שיגיע, יגיע, אלינו ואליהם, לאט, ובזכות המשך השיפורים בטכנולוגיה ובתשתיות.
נמרוד, אני לא מסכים איתך בדבר אחד.
נכון שאנחנו בצמרת, אבל כל הרוג שיכול הימנע הוא חשוב.
ואם ניתן לשפר עוד קצת, אפילו בהרוג אחד בשנה זה שווה הרבה הרבה מאמץ.
אם היו לנו הנתונים ממה אנשים נהרגים בארץ, יכולנו להמשיך את הדיון על האכיפה.
לדוגמה לאלו שנדרסים ברוורס בחניה הביתית, אכיפה לא תעזור רק הדרכה.
לאלו שנהרגים בגלל אי חגירת חגורה, אכיפה והסברה יעזרו.
לאלו שנהרגים בגלל בריונות בכביש, רק אכיפה תעזור.
לדעתי הרוב המוחלט של העברות המסוכנות מתבצעות מטיפשות/חוסר תשומת לב/חוסר מודעות ולזה אכיפה לא תעזור.
אבל אם האכיפה תתמקד בעברות מסוכנות מכוונות (נהיגה בשכרות למשל) אז תוכל למנוע כמה הרוגים בשנה.
אני מאמין שהמצגת שממנה הבאת את הגרפים הקודמים עוד פתוחה אצלך, יש שם פילוג לפי הגורם לתאונה?
יוצא לי לנהוג לא מעט ב(עיקר) בגרמניה אבל גם במדינות נוספות.
על פי הנתונים של נמרוד, שם יש יותר הרוגים יחסית לאוכלוסיה.
איך זה? לא ברור.
מה שמאוד מורגש שם, זה האדיבות, התחשבות, שקט ועוד.
כמעט ולא נתקלים ב"ביריונות" כבישים.
וכן, גם אני מעת לעת מת להיות שוטר סמוי שיתקע את ה%$@*# שהרגע חתך, עקף, פנה, עבר באדום ועוד ועוד ועוד.
אבל נכון, בלי לומר זאת במפורש, מודה מדינת ישראל בפשיטת הרגל בכל הקשור לבטחון הפרט.
ככה זה בכביש,
ככה זה בטיפול בגנבים (ואני מאמין שכולנו כאן חרדים לעתידו של הבחור מבית אלעזרי)
ועוד ועוד ועוד...
במקום לחפש פושעים מיועדים שממהרים ב XX קמ"ש מעל המותר, תעמדו בצמתים, באזורי פס לבן, תמרורי עצור ועוד ועוד ועוד...
ומה יעשו עם כל הצילומים?
כמה כוח אדם הקצו לבחון ולטפל בהם?
ברור שלמעט מתי מעט, הרוב לא יטופל...
ואדון אבואב, שהתחיל לפני שנים ביוזמה מבורכת, מזמן איבד את הדרך. הפך, לדעתי, חובב פרסום ותקשורת ללא קשר לתוצאות. ותעיד ההמלצה והדחיפה שלו לפרוייקט המצלמות המיותר שכבר ברור שהביא לעלייה בתאונות ולנפגעים (דרור יגיד - גם האדון הנכבד הוא חלק מזרוע הגבייה של מדינת ישראל).
ולסיום - אתמול פורסם שהמפכ"ל והשר הורו לדוברות לא לפרסם נתוני פשיעה אלא רק הצלחות.....
והמבין יבין...
עוד נתון שנראה לי שווה להכניס לדיון, הוא כמות ההרוגים במכוניות.
שיתקן אותי מי שיודע שאני טועה, אבל מדובר על כ50 הרוגים בשנה שבה שמעתי את הנתון. לא מתחייב על המספר המדויק, אבל זה הכיוון בערך.
הרוגים מנזקי עישון והשמנה- הרבה עשרות אלפים בשנה.
פרופורציות.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
יוצא לי לנהוג לא מעט ב(עיקר) בגרמניה אבל גם במדינות נוספות.
על פי הנתונים של נמרוד, שם יש יותר הרוגים יחסית לאוכלוסיה.
איך זה? לא ברור.
מה שמאוד מורגש שם, זה האדיבות, התחשבות, שקט ועוד.
כמעט ולא נתקלים ב"ביריונות" כבישים.
לפי מרכז המחקר של הכנסת (מחקר ישן 2012 נתונים 1990-2009) הגורם האנושי מעורב בכ-%91%-95 מהתאונות.
https://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03054.pdf
נתונים שפורסמו בעבר מלמדים כי "הגורם האנושי" הוא זה האחראי על מרבית תאונות הדרכים הקשות. ממחקר שנערך ע"י
הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, עולה כי לא תשתיות לקויות ולא מצבן הבטיחותי של המכוניות היוו סיכון מרכזי, אלא עבירות נהיגה – כ-88% מכלל התאונות ו-79% מהתאונות הקטלניות.
http://cars.walla.co.il/item/2803213
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני מאמין שהמצגת שממנה הבאת את הגרפים הקודמים עוד פתוחה אצלך, יש שם פילוג לפי הגורם לתאונה?
בבקשה:
http://www.rsa.gov.il/chadartikshore...%AA%202014.pdf
מתוך האתר של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.
http://www.rsa.gov.il/meidamechkar/m...s/megamot.aspx
יש המון מידע, המון נתונים, אנחנו מתעצלים לקרוא ומעדיפים לדבר באויר או על סמך כתבות קצרצרות ושטחיות בעיתונות היומית שנכתבו על ידי כתבים לחוצים בזמן.
קראו, השכילו, התמונה לא שחורה ולא ורודה אלא מורכבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הרוגים מנזקי עישון והשמנה- הרבה עשרות אלפים בשנה.
פרופורציות.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ראיתי תוכנית של אברי גלעד על הרפואה בארץ ,איך שעל ידי השקעה של כמה עשרות מיליונים בגילוי מוקדם של מחלות קשות באוכלוסיה ,ניתן לחסוך עשרות מיליארדים בשני העשורים הקרובים בטיפול יקר בחולים.- הכל מתחיל וניגמר בכסף כאן ועכשיו ללא ראיה ותכנון לטווח ארוך, בדיוק כמו הבחירה בהענשה ותשלום מידי של "העבריין" מבלי לתת את רוב כובד המשקל על חינוך ארוך טווח מהגיל הרך, כנראה שהרבה יותר קל לשסות אותנו אחד בשני מאשר לחנך אותנו לקבל ולכבד אחד את השני, ואת עצמנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
התמונה מורכבת המחקר של הכנסת ממש לא שיטחי ומתאר את המצב המורכב וכול אחד יכול להציג את המצב לפי מה שהוא רוצה לחזק, יחד את זה אני חושב שהגרף הבא יחד אם הגרפים שאתה סיפקתה יתן תמונה לא רעה למצב באמיתי שלנו:
קובץ מצורף 110017
נהיגה בריונית שלא מסתיימת בתאונה עם נפגעים (כי הייתם מספיק ערניים ובלמתם בזמן, או שבצדק גמור סתם ויתרתם ונתתם לבריון להידחף/לעקוף/לעשות מה בראש שלו. לא משנה למה) לא נכנסת לסטטיסטיקה.