תגובה: התייעצות בנוגע לליברטי KJ - האם כדאי?
120 בירידה....
ואני חשבתי שאת תקופת מכוניות הספורט ודו"חות המהירות סיימת כשהעפת את ה-306GTI...
אני רוצה להבין, קבוצת הטיולים הזאת יורדת דרומה על 140-150?.....
ולמה נראה לך שהכלים האלה מיועדים ומתאימים לנסוע כל כך מהר? בטח אחרי הגבהות וצמיגי שטח?...
רודאו עם ק"מ נמוך עד סביר - אין דבר כזה "אין בנמצא". אל תשכח שזה SUV בנזין זללן ואלה בד"כ לא נסעו הרבה. יחסית. תחפש באורך רוח, בסוף תמצא. ואולי אפילו תמצא אחד מהכלים הנכונים יותר בגימור הפשוט יותר, עם מינשא גלגל על הדלת ולא מתחת לפגוש ובלי הג'נטים המוזהבים המגוחכים וריפודי העור המזוייף המעצבנים.
אני לא רואה עדיפות לרודאו על הליברטי.
אם מחפשים במשפחה הזאת של SUV קומפקטיים עם מתלה קדמי נפרד, אז שוק השיפורים של הג'יפ הוא השיקול הקובע.
את דעתי כבר שמעת. הג׳יפ הוא פלטפורמה מצויינת לשיפורים - פשוט כי כתוב עליו השם המפורש.
אני מנסה לחשוב איך זה יראה לגברת - הג׳יפ חמוד כזה. נראה כמו אוטו. מרגיש כמו אוטו. כי הוא זה בדיוק, אוטו משפחתי. הרודיאו, מה שלא תעשה, יהיה ירגיש ויישאר טנדר עם סגירה. שוק השיפורים שלו מוגבל וצר, הנסיון מועט, ובסופו של יום תמיד מעבר לשניים וחצי הקיטים הבסיסיים, אתה תהיה חלוץ, ונדמה לי שאת שלב החלוציות עברת.
נחזור לליברטי. נכון, הוא בדיוק כמו הקיה רק חדש יותר ועם שוק שיפורים משמעותי. מעבר לזה אין שום התקדמות. וזה בדיוק מה שחיפשת, לא?
אסף.
הפוראנר לא מרגיש כמו היילקס. הפאג'רו ספורט לא מרגיש כמו מגנום. אז למה הרודאו ירגיש כמו טנדר?
כי החלק הקדמי שלו דומה לשל האיפון?
הרי המתלים האחוריים שלו הם מוטות רדיוס ארוכים + סלילים. בתפיסה ובמבנה הוא הרבה יותר קרוב לטרופר מאשר לאיפון.
ואם כבר - יש לו שילדת סולם. עבורנו זה יתרון מוחץ, לעומת היוניבודי של הליברטי.
כסטנדרטי המתלים שלו על הפנים, גם ובעיקר בכביש. רכרוכי מדי. אבל תומר אוהב לשפר ולשנות.
וחוצמזה ניתן להשיג את השיפורים ההכרחיים לרודאו. הגבהה שפויה, נעילות. הוא גם יסתדר טוב מאוד עם צמיגי 31 וכל יתר הקוסמטיקות - פגושים, גגונים זרקורים, כנפונים, שנורקלים ושאר שטויות, יש כמה שרוצים. מה עוד צריך?
לליברטי באמת יש יותר אפשרויות שיפורים. והוא באמת זקוק להן.
טיילתי עם רכב כזה המון(היה של בן דוד שלי), יחד עם שגיא שציין לך למעלה.
מוגבהה 2" אולדמן, מיגוני מנוע,גחון, ומיכל דלק.
מידות צמיגים מקוריות לרכב הן 225.70.16 או 235.70.16 ( שקול ל29")
הרכב הספציפי נעל צמיגי BF AT.
הרכב מגיע עם מערכת TC\ESP שעוזרת בדרדרת והצלבות, וכמו שאני מכיר אותך ואתה יודע,
היא טובה עד גבול מסויים שלא משתווה לנעילה רוחבית.
ניתן להרכיב לו גם מיגוני סף שהם הכרח לדעתי.
כדי לשפר זויות גישה ונטישה, ניתן לחתוך פגושי הפלסטיק או כמובן להחליף לפגוש מתכת מסיבי.
כאמור יש לרכב נעילות ARB בשוק שישפרו את עבירות הרכב מעבר למערכת הTC.
איתגרנו את הרכב הזה (KJ) בהרבה מעלות וטיולים בדרום במרכז ובמזרח בצפון:
מסלול הר חמרן והאמבטיה,עשוש,משלט 21,מעלה אדם,ואדי אל חשנה,מעלה רמון, ורבים וטובים אחרים.
המעלות הנ"ל כדוגמה הן גבול היכולת של הרכב בתצורה המקורית שלו ועם הגבהה 2" ולא מעבר לכך.
גם אותם עשינו בזהירות מירבית - יותר מזה יבואו נזקים והרבה.
הרכב שבר פעמיים סרן קידמי פעם אחת בהחלקת גלגל קידמי ונחיתה על הקרקע ופעם נוספת בעומס מומנט פיתול של המנוע.
לא קורה ברוב המקרים והרבה פחות רגיש מגרנד ויטארה אבל בהחלט צריך לתת את הדעת על זה.
מבנה וגודל הסרן הקידמי - מקביל לdana30 אך כמו שאמרתי, האוזינג מאלומיניום כמו רוב רכבי הIFS.
בשוק האפטרמרקט קיים סרן ברזל קידמי לטיפול בכך.
מבנה המרכב מוגדר בסגמנט Compact SUV - אותו סגמנט כמו הקיה שלך, או גרנד ויטארה פחות או יותר.
בפועל הבדלי המקום ביניהם לא שונים בהרבה.
בהשוואה בין הרכב הזה לבין רודיאו שגם עם כזה טיילתי לא מעט -
הרודיאו רכב מרווח וגדול יותר.
רודיאו בעל סרן קידמי חזק יותר(בהשוואת מדד ההתעללות ברכב ללא ריסוקים הרודיאו לוקח)
סרן אחורי של KJ ליברטי - Dana35
סרן אחורי של רודיאו - Dana44 יתרון ברור לרודיאו.
לרודיאו זוית בטן נמוכה יותר וזוית נטישה פחות טובות בהשוואה לליברטי - מובן גם ממבנה המרכב הארוך יותר ברודיאו.
צריכת הדלק של הKJ משולבת סביב ה6 קילומטר לליטר.
בנסיעה בינעירונית אתה יכול לראות גם 1:9.
הרודיאו בזבזן טיפה יותר בדלק אך לא רחוק מה KJ.
שילדת הKJ כמו שציינו היא שילדה אחודה - לא מוצא חיסרון בחיי היומיום או בשטח ברמות העבירות האלה,
או בגיחה פעם בחודש למסלול בנגב עם מעלה פה ושם.
שני הרכבים בעלי מנועים בריאים וחזקים, בטח יותר מהקיה
בתכלס, שניהם פחות או יותר עבירים בצורה זהה אך הרודיאו מסיבי יותר וישרוד יותר התעללות.
שני הרכבים מפנקים בנסיעה בכביש מבחינת נוחות.
בליברטי נסעתי וגם נהגתי -
סלון עור,מזגן חזק, מנוע 3.7 ליטר כייפי מאיץ חזק ויפה הנסיעה שקטה ויכול בקלות לשייט ב120-130 וכמובן יותר מזה.
גיר 4 הילוכים פלנטרי אוטומטי סטנדרטי - ב120 קמ"ש המנוע סביב ה2000- 2200.
תומר. רגע לפני שאתה רץ...
מציע שתשקול שוב דווקא את הגרנד.