לזה בדיוק התכוונתי.
5000 ש"ח זה מעט, יחסית.
.
זה סכום עצום, אבסולוטית, למי שעוד לא נדבק בטרפת הזו.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
לזה בדיוק התכוונתי.
5000 ש"ח זה מעט, יחסית.
.
זה סכום עצום, אבסולוטית, למי שעוד לא נדבק בטרפת הזו.
אתה ממש לא חייב אופני קצת. יש מספיק אופניים איכותיות מאוד סביב ה2500-2000
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
בשביל מה שאני עושה לאחרונה, כעשרים ק"מ ללילה, ארבעה לילות בשבוע, לא הייתי משלם גם 500 ש"ח על אופניים אחרים, ויהיו פצצות ככל שיהיו.
יתכן שזה ישתנה בהמשך, כשאראה שזה מתפתח למשהו רציני יותר.
ואפילו בהרבה פחות מזה....
זוג איכותי משומש עדיין עדיף עשרות מונים מאופני מדבקה סיניים חדשים. זה לא רק אמינות ושרידות של מכלולים אלא ביצועים, קלות והנאה מהרכיבה.
למונח החמקמק "הנאה מפעילות גופנית" יש משמעות עצומה באופניים.
אם זה לא כיף לך, אתה לא תתמיד.
אתה מוכרח להינות מכל רגע שאתה רוכב ולחכות בקוצר רוח לכל רכיבה, ולכן חשוב שתרכב על אופנים טובים. גם אם לא הכי חדשים/חדישים.
הטרפת תגיע אחר כך.
כן. או שזה ישמש כאוסף עלים, כמו הרבה זוגות אופניים מסכנים.
השקעת בפנסים טובים ודווקא שם תוכל לחסוך המון. קניתי נצנצ סיני חזק בטרוף (כבר קיבלתי תלונות מנהגים שהוא מסנוור) ב15 שח. אם תרצה אשלח אח"כ מהמחשב קישור
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
מאוחר מדי לזה.
אז, כרגע אני רואה שתי אופציות:
1. החלפה לציר איכותי יותר.
2. שדרוג לציר ולטבור לסוג טוב יותר ולמותג חזק יותר.
לגבי 2, יש המלצות על מותג ו/או תובנה על היתכנות מבחינת התאמה לשלדה ולחישוק?
שדרוג כל הטבור זה בעצם לבנות את הגלגל האחורי מחדש. אולי גלגל אחורי קומפלט.
זה יכול לעלות סכום תלת ספרתי עבור משהו באיכות סבירה. אתה בטוח ששווה לך להשקיע ככה באופניים האלה?
באופניים הפשוטים שלי, שמשמשים כקומיוטר עירוני ומקסימום לרכיבות עם הילדים לפארק, לא טרחתי בכלל להשקיע.
פעם בתקופה (שנתיים-שלוש) מחליף רק צירים ומיסבים פשוטים. וגם זה רק אם וכאשר מתחיל חופש בגלגל (ואני כבד ממך. 100 ק"ג פלוס-מינוס)
עוד מעט אשקיע קצת באופניים יד-שנייה קצת יותר טובים, כדי שהרכיבה תהיה גם מהנה ואז נחזור לרכב בשביל כושר וכיף, לא רק לסידורים.
אני חייב לציין שגם באופני זבלה שהתעללנו בהן די קשה, לא נתקלתי בציר אחורי עקום.
והתעללות אני מתכוון לקפיצות ממדרגות עם אופני כביש.
מה שקרס היה הג׳אנט.
יש מצב שמה שהתעקם זה התושבת בשילדה?
עוד אפשרות שמתאימה לתיאור של גלגל נצמד לצד אחד הוא שהציר השתחרר בצד אחד, ומתח השרשרת גרם לתזוזה הצידית, הגלגל נגע בשילדה בצד הנגדי לשרשרת?
שלילי. בפעם הקודמת הציר היה מחולק לשני חלקים, ובפעם הנוכחית הוא עקום.
זה לא משהו שניתן לטעות בו.
עזוב את הטבור לנפשו.
תחליף רק את הציר לאחד מעט יותר איכותי ותעקוב אחרי זה.
מעבר לזה - מאז שאני מורח פעם בכמה חודשים קצת גריז במיסבי הגלגלים הם הפסיקו להתבלות. ממש כך.
שלושה עמודים!!! שלושה עמודים על פתרון לציר עקום מאופני מדבקה משנת 2000?
כל פתרון של מעבר לכמה עשרות שקלים לא ישתלם פה. זרוק את הנבלה וקנה אפילו אופני מדבקה אחרים תקינים!
על שאר הפתרונות ומחירי אופני כניסה נוחים הרחיבו כאן לפני.
גילוי נאות - אני משתייך "אליהם" :cool:
קובץ מצורף 110111
ידידי, באמת ללא שמץ של כעס, ובאמת שאני מבין לחלוטין את נקודת המבט שלך, אבל לשאלה הנוכחית, כנראה שאין לך יכולת להבין את השאלה, ומכאן גם מגיע אופי תגובתך.
לדיון הנוכחי, דעתך לא קשורה ולא רלוונטית.
אם פעם אפתח דיון אחר, על רכיבה מקצועית ועל אופניים כנ"ל אשמח מאוד לשמוע את דעתך. מקווה שאתמיד ואגיע לשם.
יצא לך קצת מתנשא [בטוח שלא התכוונת]. אם החלטת ללכת "ראש בראש" עם הבעייה ולא משנה מה זה ידרוש - זכותך. אבל אני חושב שציון עלות מול תועלת במקרה כזה, הוא מאוד רלוונטי לעניין. לא לקחתי את הדיון לכיוון של "רכיבה מקצועית" כהגדרתך ואף הצעתי לך לקנות אופני מדבקה אחרים.
בהצלחה בכל פתרון שתבחר
מתנצל אם השתמע כך.
צודק בהחלט. כבעל חנות אופניים מקצועית לשעבר ראיתי את זה קורה הרבה, אפילו כשהמלצתי על אופני כניסה בסכום נורמלי הקונה התעקש על שיכוך מלא עם כל הבא ליד, בסוף אחרי חודשיים הפכו למתלה לכביסה במקרה הטוב או שחזרו אליי למכירה כמשומש בחצי מחיר.
קודם תראה שאתה מתמיד וניכנס לזה, לשדרג תמיד אפשר, זה נכון שעם אופני מדבקה קצת מבעאס לרכוב אבל אם תתמיד עם כאלה אז כשתשדרג בטוח תמשיך עם זה.
אני לא חושב שהבעיה בנאבה, אם היא לא שחוקה בחלק הפנימי היכן שנמצאים המייסבים אין איתה בעיה, הבעיה בציר עצמו, אם הוא פשוט שעלה כמה שקלים הוא כנראה חלש מידי, יש צירים איכותיים יותר דוגמת מותג "שימנו" שמתאימים לכל הנאבות.
לציר יש שימסים וטבעות מרווח משני הצדדים, אתה צריך להרכיב אותו ולראות שהגלגל לא נוגע גם בדופן השילדה וגם במשולש העליון איפה שהברקס אם אלה ברקסים מסוג v, אם כן אז צריך לשחק עם השימסים ולהעביר מצד אחד לשני וכך גם להזיז את הציר ימינה או שמאלה.
מקווה שהייתי ברור, קשה להסביר דרך מקלדת...
תודה.
הציר עם הקונוסים והאומים עלה 45 ש"ח במצמן את מרוץ, וכשהרכבתי אותו הוא עבד תקין ולא נגע במשהו.
ציר כזה בחנות שהיא לא חלק מרשת היה עולה לך כנראה פחות, איזור ה 30 ₪, אבל זה לא משנה, העיניין הוא שזה ציר פשוט מאוד.
ציר דוגמת שימנו יעלה באיזור ה 100 ₪ +/- , לדעתי יותר חזק ואיכותי.
מחירי שימנו אחידים בכל החנויות, אם זה עדיין נישאר כך, עברו כמה שנים מההתעסקות האחרונה שלי בזה בכל זאת...