קשה לי לשכוח את ההצהרות של הצרפתים ההם על כמה ק"מ של חיווט זה חסך (ואיך החיווט הוא "כבד, תופס מקום, מועד לתקלות ולקצרים וכו'"), וכמה המולטיפלקס יותר פשוט ואמין. כן, בטח.
Printable View
קשה לי לשכוח את ההצהרות של הצרפתים ההם על כמה ק"מ של חיווט זה חסך (ואיך החיווט הוא "כבד, תופס מקום, מועד לתקלות ולקצרים וכו'"), וכמה המולטיפלקס יותר פשוט ואמין. כן, בטח.
מולטיפלקס בסיטרואן היה קוי תקשורת מנחושת. ורשת מקומית.
והיום כבר כל העולם עובד בתקשורת בכלי רכב ובמכונות. זה כבר חדשות של שלשום.
אסף.
הצרפתים תמיד היו חזקים בהצהרות ופחות בביצועים.
אחרי שג'ורג' ("תן לבנזונה שממול למות בעד ארצו") פאטון זבח עשרות אלפים כדי לשחרר אותם שיוכלו לנפוש שוב בריביירה, הנפוח דה גול נכנס במלוא קומתו הפלצנית לפאריס כדי להכריז ש"גירשנו את הגרמנים"... אנחנו...
כיום גם האנדרטאות המעטות בחופי נורמנדי הן לא באנגלית, חלילה.
עזבו צרפתים, מה קורה אצל כובשיהם-לשעבר במזרח הפרוסי? קיד שומע, עבור?
אני חייב לציין, כקונטרה לדרור, כמי שחונך כבר יום-יומיים מאבחנים עם ה"ביצים המרובעות" שנקרות בדרכם, שנושא קוי התקשורת, באחוזים מסה"כ התקלות, הוא באמת זניח.
גם כשכבר יש בו תקלה, היא בד"כ קלה לאבחון.
מצד שני, צרפתים. אולי גם כאן הם הצליחו להתעלות על עצמם.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
לזה בדיוק התכוונתי חנן. לצרפתים.
עם המכוניות שלהם אני עוד יכול להסתדר. הן נוחות ומתנהגות נהדר אז זה מפצה במשהו.
מצד שני, אני מקווה שלגיתאי יהיה כוח לכתבה נוספת - על השינוי שעשה בלוח המחוונים של הסופה, כשזרק לאשפה את המעגל המודפס המקולל ובמקומו בנה חיווט ישן וטוב כמו פעם.
תהיה כתבה על לוח המחוונים של הסופה, חלק ד' בסדרה...
לאחרונה התפגר לי שעון טמפרטורה שנשאר המקורי היחיד בשורת השעונים הקטנים העליונה. שירת בנאמנות 12 שנה אצלי ועוד כהנה וכהנה לפניי.
יוחלף בקרוב.
לזכות הצרפתים וספציפית סטרואן, יאמר (לפחות בתחום הרכב) הם תמיד היו חדשנים .
תמיד חשבו לפתח טכנולוגיה חדשה, ותמיד הרכבים שלהם היו פורצי דרך.
אם ב 2001 הם אכן היו הראשונים להשתמש ברשת זה בהחלט לזכותם ולא לרעתם
חדשנות זה נחמד לכתבים שמסקרים גאדג'טים.
אבל לרוב האנשים לא אכפת מה זה מולטיפלקס, מתלים הידרופניאומטיים או גיר חכם. להם חשוב יותר שהאוטו תמיד יניע בבוקר, שהמזגן תמיד יקרר חזק, שהאוטו לא יתפגר תו"כ נסיעה ושאחרי כמה שנים, שיישאר מהערך שלו משהו שיאפשר להם לשלם את המקדמה על אוטו חדש.
וזה למה, לצערנו, הצרפתיות שאני כל כך אוהב, שוות מה שהן שוות.
מצטער שלא פירטתי מספיק.
אנחנו צריכים להבדיל בין מתח חשמלי (מקור כוח לעבודה) לבין אות חשמלי (מידע שמועבר ע״י שינוי ערכי מתח [אנלוגי] או מצב של יש מתח/אין מתח [דיגיטלי]).
הסיב בא לבצע את העבודה של מעבר אות חשמלי רק באמצעות אור/לייזר, הסיב לא יכול להעביר אנרגיה לחלק.
בסופו של דבר אם כל המערכת חיווט שלך תהיה רק אופטית אז יקרו שני דברים:
1. כל מכשירי יקבל חיבור חשמלי לצורך ״כוח״ לעבודה ובמקביל תהיה מערכת סיבים אופטיים שתחבר בין המכשירים להעברת מידע.
2. לא תוכל לחבר על גבי סיב עוד מכשירים, כל מכשיר והסיב שלו.
מה שאמרו מעלי זו שיטת העבודה של הסיבים, מיני בקרים שמתחברים למספר רכיבים והבקרים מחוברים למחשב הרכב שמנצח על כל התזמורת.
סחתיין עליך גתאי ,
מילים בסלע !
ראיד .