סליחה? אתה לא צריך הכשרה כדי להיות קבלן? זה לא נכון. אולי קבלן שיפוצים אבל אחד שבונה בתים צריך הכשרה ולימודים וגם נסיון מעשי על מנת לקבל תעודת קבלן
Printable View
סליחה? אתה לא צריך הכשרה כדי להיות קבלן? זה לא נכון. אולי קבלן שיפוצים אבל אחד שבונה בתים צריך הכשרה ולימודים וגם נסיון מעשי על מנת לקבל תעודת קבלן
יודע לומר בוודאות שבקנדה אתה יכול להתחיל לבנות בית בבוקר בהיר אחד, בלי שום תעודה או לימודים.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
במקום שאתה בונה יש בנוסף אליך בניה חדשה הכוונה בניה של כמה בתים (שכונה חדשה)שאני בניתי הייתי הקבלן של עצמי, התייעצתי אם השכנים שכבר סיימו והיו מרוצים מבעלי המקצוע.
חלק מבעלי המקצוע בנו אצלנו מספר לא מבוטל של בתים וידעו שאם יהיו מרוצים מהם תהיה להם עוד עבודה .
אני הייתי בעברי קבלן בניה ושיפוצים ,בגלל יושר ואמינות שלי לא יכולתי להמשיך במקצוע ,לרדוף אחרי פועלים וקבלני משנה שיגיעו לעבודה ,כל אחד והסיפורים שלו ,ולכן למדתי מפקח בניה בטכניון עם מרצים מהדרג הראשון בסכום לא מבוטל כדי לקבל יותר נסיון בנושא הבניה .
אי אפשר להכליל את כל המקחים שהם אנשים בעלי אינטרסים לקבלן כדי לקבל שוחד ,הרי זו פרנסתו אם הוא לא יבצע את העבודה בצורה טובה ,בטוח שהוא לא יקבל המלצות להמשך.
תחשבו על זה שאדם לא לוקח מפקח בניה ,הוא יצתרך להיות יותר באתר הבניה מאשר להיות במקום העבודה שלו (תלוי עד כמה הבוס שלו סבלני).
אז חברים קצת אמינות ופירגון למפקחים לא יזיק בחיים ,כמו שאנחנו סומכים על המכונאי שלנו .
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...2e435142b02c2a
DANI 1
נראה מרשים.
מה זה הכוכבית בסוגריים?
סימן סודי ( עכשו כולם יודעים) שהתעודה אמיתית ולא נקנתה בשוחד.
DANI 1
דני, לא האדום אלא זה-
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2f156892be.jpg
אם מטרת השאלה היא לקבל החלטה האם לבנות בכלל, אז המספר הוא מליון וחצי שקל. זה סוג של גבול עליון, עבור בית בגודל שציינת, ברמת גימור סבירה, כולל הכל, כולל צרות. אם סכום כזה מסכן אותך כלכלית - אל תיכנס לזה.
עכשיו, אם אתה כבר הולך לבנות, יש לך את השטח, ואתה רוצה להעריך באמת למה אתה נכנס - תתחיל בתהליך התכנון. הרבה מאד דברים הם תלויי מיקום בארץ, ועדת בנייה וכולי, ודברים אחרים משתנים בקיצוניות. כל מספר בין 1000 ל2000 דולר למטר יכול להיות נכון. קח אדריכל טוב, מקומי, שכבר בהתחלה יענה לך על הרבה מהשאלות, יתחיל לתכנן בית, על סמך התכנון תוכל להעריך תקציב, במידת הצורך לקצץ ולתכנן מחדש.
אל תחסוך שקל בשני דברים - קודם כל בתכנון, קריא אדריכל. קח אדריכל מצויין, שלם לו והוסף ושלם גם אם צריך להפוך את התכנית הראשונה על הראש כי מתגלה שהיא יקרה מדי.
דבר שני, כמו שציינו כאן - מפקח בנייה, או מנהל פרויקט כמו שאני מעדיף לקרוא לו. בוודאי שיש נוכלים וחסרי הכשרה, אבל ברור שיש גם מצויינים שיבנו לך את הבית במקצועיות ועם הרבה שקט נפשי.
רמז ברור לאיזו קבוצה משתייך מפקח מסויים - כמובן, השכר... חישוב פשוט - מפקח בנייה יכול לפקח בו זמנית על לא יותר מחמישה אתרים (וילות). אם השכר שהוא לוקח נמוך מדי, בחשבון פשוט אתה יכול להבין שאו שהוא מפקח על המון אתרים במקביל - פוגע באיכות הפיקוח - או גובה ממך בעקיפין השלמת הכנסה דרך בעלי המקצוע.