סליחה , זמזם רברסציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
http://www.autoam.com/info.asp?id=466
Printable View
סליחה , זמזם רברסציטוט:
http://www.autoam.com/info.asp?id=466
רואים בזה אחלה גם בלילה אבל קשה עד בלתי אפשרי
לסמוך על זה .
חשבתי על זה בשנית ואם אתה חייב לבחור אחד מהם תבחר במצלמה ,
החיישנים יסתמו אחרי כניסה אחת לבוץ וכבר לא יהיו שווים כלום .
את המצלמה כמו שאמרו פה אתה יכול למקם למעלה עם תאורה חזקה .
לדעתי מצלמה לא תתן כלום, התמונה דו מימדית ושטוחה ולא ניתן לראות עומק וכמה קרובים באמת לדברים.
גם אני שמתורגל בנסיעה ברוורס עם עגלה ועם כלים גדולים בהרבה מההיילקס מוצא שצריך לפעמים להתחיל כניסה לחנייה,לרדת מהרכב ולבחון כמה מרחק יש באמת עד לפוטנציאל הנזק הקרוב.
בגלל זה זמזם התראה לפי מרחק לדעתי יתן הכי הרבה בהכי פחות השקעה.
יתלכלך החיישן?
מנקים וזהו, כל הפרוצדורה של להתקין מסך ולהסוות\להטמיע אותו ככה שלא יקרוץ לגנבים (וזה דבר שמאד קורץ לכל ערס) מצוי יגרום לך ללא מעט ניג'וס כל פעם כשצריך לשלוף את המסך,בסוף מתעצלים לא להכניס בחזרה והחלון שבור והדשבורד קרוע כי הערסון תלש עם הברגים.
מדובר על מסך שהוא בעצם מראה שמתלבשת על המראה
הקיימת ברכב , זה לא בולט ולא רואים את זה וגם אין מה לפרק את זה
כשיוצאים מהרכב אף אחד לא ישים לב לזה.
לגבי מה שאמרת על הנסיעה לאחור ולא לחוש את המרחק האמיתי
זה נכון ופשוט קשה עד בלתי אפשרי .
חיישנים לא יהיו יעילים לאחר טבילה אחת בבוץ , יש חריץ עגול מסביב לחיישן
וברגע שבוץ יחדור לשם לא ניתן יהיה לנקות את זה במאה אחוז ואז זה מצפצף סתם .
אני מאמין שאפשר יהיה למקם אותם בטמבון ברזל אבל יהיה קשה מאוד וצריך מקדח מאוד מדויק בכל אופן עד היום לא יצא לי לעשות התקנה כזו על ברזל .
ברוך בדיפנדר יש שני חורים לגק מקורי
לא צריך לקדוח. האם לא תהיה בעיה שהם מוקפים ברזל ?
כעיקרון לא אמורה להיות בעיה , על החיישן עצמו יש קרוולי פלסטיק מתכווצים והם מוכנסים לחור ואז ננעלים בעצם בתוכו ככה שזה אפשרי אבל , צריך לראות מה הגובה הנכון להתקין את זה כי יתכן שבגלל הגובה החיישנים לא יהיו אמינים ,
תחשוב שאתה חוזר רוורס ומאחורייך עומד רכב פרטי והחיישנים קולטים את אמצע המכסה מנוע שלו מה יקרה? חצי מכסה שלו מתחת לשלך .
את זה אפשר לכוון.......... לא? מכסה מנוע +15 סמ
ממילא אצלי יפגע הגלגל ספייר לפני הפגוש
מורידים חגורה,
פותחים דלת נהג,
מוציאים את הראש ומסתכלים אחורה...
ולמי שזה לא מספיק- לי בדיפנדר מותקנת מערכת שמעבירה את קרני האור מתחתית הרכב מאחור לעיני הנהג. קוראים לזה מראה של דלת תא מטען.
גילוי נאות: קניתי מצלמה קטנה למטרה הזו, אבל כשראיתי את מחירי המסכים... אני אמשיך לסובב את הראש.
עכשיו קפץ לי רעיון לסטרטאפ:
מראה תחתונה. עושים חלון זכוכית בריצפה שלרגלי הנהג, שמים מתחת לזה מראה, ויש אחלה ראות לאחור.
:wink: :wink: :wink:
איך לא חשבו על זה קודם?
LANDY , אין לי חלון בדלת האחורית של הארגז, אלא פח במקום חלון, וגם אם היה שם חלון, הייתי צריך לראות דרך שלוש שמשות, שלצד של שתיים מהן אי אפשר בכלל להגיע לנקות.
יותר פשוט סנרופ עם מראה :Dציטוט:
המראה הזו טובה לשחר, אבל מצד שני עם הגיר האוטומטי אולי קשה לסובב את הראש :wink:ציטוט:
חנן,
מה לגבי מראה קטנה על קצה הארגז ?
כזו שרואים מהמראות הצדדיות, ונותנת מבט של 90 מעלות לרוחב החלק האחורי ?
כמו שיש באוטובוסים, כדי שהנהג יראה את תחתית הפינה הקדמית הרחוקה לו.
אני בהחלט מתכוון לנסות את זה, זאביק, לאור ההפחדות על פריצת רכב שיש לו מסך, ולאור החששות מתפקוד לא מוצלח של החיישנים לאחר שיחשפו לתנאי שטח. מה גם שזה זול יותר.
חנן ,אשתי נוהגת בדרך כלל בהיילקס. הרבה יותר קל לה להיכנס לחניה ולצאת מאשר לי .זה נראה לי רק ענין של הרגל .סע קצת באוטו ואז גם תגלה שהדושה הימנית למעשה וירטואלית , יש יפני קטן שיוצא ודוחף את האוטו ,בגלל זה גם לא מתקלקל שום דבר:lol:
יש לי מראה לדלת האחורית
אבל מכיוון שיש לי מתקן יעודי לגלגל האחורי היא לא ממש אפקטיבית. צריך זקוע ממש ארוכה
חנן אם תרצה להשתעשע עם אחת כזו אתה מוזמן לנסות
חנן, מה נסגר עם הסיפור הזה בסוף?
התקנת חיישנים? מצלמה?
אני נמצא באותה הדילמה עכשיו.
עדיין לא נסגר. זה מטופש ואין לי תירוץ טוב, אבל יש לנו נטייה להשאיר את הנושאים הבטיחותיים לסוף. כמו נייר טואלט: עד שהוא לא נגמר לא מרגישים בחשיבותו...
בדיוק היום בבוקר דיברתי עם טלי על קניית חיישני רוורס והיא פסקה ש"קודם תקנה חולצות נורמליות" ... ;-)
או. קיי. ואיך זה מסתדר עם פגושי מתכת?
עובד?
במידה ויש אפשרות להתקין חיישנים על פגושי מתכת, אולי נראה אם יש עוד מתעניינים ונארגן רכישה קבוצתית, כרגע אנחנו כבר שניים.
התכתבתי אתמול בערב עם נדב:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=12322
והוא טען שאין בעייה עם פגוש המתכת אצלי, והוא יקדח בו, ויתקין את החיישנים.
550 ש"ח למערכת כולל התקנה. הוא עדיין לא ענה לי אם החיישנים עמידים בטבילה בנחלים וכו' , ומהו זמן האחריות.
הפיתרון שלי זה לשים כדור טניס על הוו ולנסוע לאט לאט אחורה עד שהאוטו לא רוצה לנסוע יותר ...
:-)
יש לאלי שובל ( ג'ימני כחול פה ביקנעם ) חיישני אחורה על הפגושי פלסטיק של הג'ימני. בנסיעת שטח כשפני הדרך לא חלקים וישרים הדבר הזה כל הזמן מצפצף.
נסעתי איתו 10 דקות וכמעט שרפתי לו את האוטו ...
בעיה לדעתי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא