תגובה: יחסי העברה וציריות בהיילקס 99 למטרת נעילה קדמית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tisan4us
אין ספק שעדיף נשלטת, והמחיר בהתאם.
אתה מתכוון שלך אין ספק.
אחרים, אני ביניהם, עם 18 שנות ותק על רכב עם נעילה קדמית אוטומטית, לא רק שמטילים בזה ספק, אלא גם מעדיפים את האוטומטיות, בשקלול מגוון החסרונות והיתרונות שלהן. ראה את דברי נמרוד.
זה לא רק עניין של מחיר. לא הייתי מחליף לנשלטת גם לו היתה מגיעה אליי פיית נעילות ומציעה לי החלפה חינמית של הלוקרייט בנעילה נשלטת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tisan4us
קיימת נעילה חשמלית להיילקס שנקראת Eaton, עולה חצי מחיר מהנעילות הנשלטות, נשמע מעניין..
http://www.drivetrainshop.com/Detroi...at-911a445.htm
יש 31 של cooper stt, מרוצה מהם מאוד בניגוד למקסיס 764 עם הדופן החלש.
לגבי הנעילה הקדמית, על אוטומטית לא מעט אנשים לא המליצו בגלל היגוי קשה וחוסר יכולות תמרון במקומות מסוימים, אין ספק שעדיף נשלטת, והמחיר בהתאם.
באוסטרליה מוכרים נעילה בדיוק לרכבים שלנו:
https://www.harrop.com.au/shop/4x4-p...it=100&make=34
אני לא יודע באמת יודע לבחור מבין האופציות שיש שם ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה מתכוון שלך אין ספק.
אחרים, אני ביניהם, עם 18 שנות ותק על רכב עם נעילה קדמית אוטומטית, לא רק שמטילים בזה ספק, אלא גם מעדיפים את האוטומטיות, בשקלול מגוון החסרונות והיתרונות שלהן. ראה את דברי נמרוד.
זה לא רק עניין של מחיר. לא הייתי מחליף לנשלטת גם לו היתה מגיעה אליי פיית נעילות ומציעה לי החלפה חינמית של הלוקרייט בנעילה נשלטת.
גם בנעילה חשמלית שלא כמו ARB הסובלת מדליפות?
גם.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גם.
אפשר קצת הרחבה?
מקריאה בנושא - נעילה אוטומטית גורמת לקושי בהיגוי - מה שמחייב ניתוק הלוקרים - לא נחמד לצאת להיכנס כל הזמן באמצע נסיעה.
בהנחה שהנעילה החשמלית הזו אמינה כמו המקורית של טויוטה, מדוע לא להעדיף אותה (פרט כמובן לפערי מחיר)?
לא קראת מספיק, או לא קראת את החומר הנכון :rolleyes:
לא צריך לגעת בלוקרים, ולא חייבים שלרכב יהיו לוקרים. כשהנעה קדמית לא משולבת - הנעילה האוטומטית כמעט לא מורגשת (אני כותב "כמעט" כדי לא להתווכח עם פיינשמעקערים). ברכב עם ניתוק ציריות - בוודאי שלא תהיה מורגשת.
תגובה לא פוליטית: הנושא טחון, והשחיקה עושה את שלה, לגביי.
צריך פשוט לחפש. יש כאן טונות של חומר על זה, בחלקו הגדול עם דעתי הפעילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא קראת מספיק, או לא קראת את החומר הנכון :rolleyes:
לא צריך לגעת בלוקרים, ולא חייבים שלרכב יהיו לוקרים. כשהנעה קדמית לא משולבת - הנעילה האוטומטית כמעט לא מורגשת (אני כותב "כמעט" כדי לא להתווכח עם פיינשמעקערים). ברכב עם ניתוק ציריות - בוודאי שלא תהיה מורגשת.
+1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אפשר קצת הרחבה?
מקריאה בנושא - נעילה אוטומטית גורמת לקושי בהיגוי - מה שמחייב ניתוק הלוקרים - לא נחמד לצאת להיכנס כל הזמן באמצע נסיעה.
בהנחה שהנעילה החשמלית הזו אמינה כמו המקורית של טויוטה, מדוע לא להעדיף אותה (פרט כמובן לפערי מחיר)?
כאשר אתה לא משולב לא מועבר כוח מגל ההינע ךסרן הקידמי ולא תרגיש את הנעילה, לכן ברוב הדרכים אתה תימנע מלשלב כדי שיהיה היגוי יותר קל.
לא חייב לוקרים אבל מומלץ, תקלה ב 4x4 כמו אי יציאה משילוב וכדומה תאלץ אותך לנסוע משולב ונעול, עם לוקרים אפשר לנטרל את העברת הכוח לגלגלים, עדיין תישאר משולב ונעול אבל עם אפשרות תנועה חופשית.
ברכבים עם שילוב חשמלי/ואקום זה הופך ליותר "בעייתי" כשיש תקלות, לפעמים מופיעות באופן אקראי והלוקרים הם אמצעי בטחון נוסף שבטעות לא תהיה נעול על כביש.
עם לוקרים אפשר גם "לשחק" ולסגור לוקר אחד ואז אתה בעצם נוסע 3x4.
ואז חוזרים לחסרון העיקרי שהחוסר נעימות בהגה בהיילקס ספציפית גורם לאנשים לנסוע בשטח במצב 2x4..
אז מה באמת החסרונות המורגשים בנעילה אוטומטית
גם כשארצה לנסוע 4*4 בשבילי עפר מהירים, יש סיכון?/ הסיכון גבוהה ?