אני חושב שאתה טועה, גם פראדו, לנדקרוזר, פגרו ועוד מניעים בשניה וחצי.
Printable View
אני חושב שאתה טועה, גם פראדו, לנדקרוזר, פגרו ועוד מניעים בשניה וחצי.
הדיזל הטיפש שלי מניע בנגיעה עם מצבר בריא.
חברי לטיולים עם רכבי מסילה משותפת (לנדקרוזר וגם לנדרובר רחמנא לצלן..) נותנים 3-4 סיבובים לפני הנעה.
תבדוק שוב, אצלנו 2 לנדקרוזרים, דיסקו3 , פראדו, ויגו, קינג, דימקס דנדש, מניעים כמו שכתבתי.
הסבירי לי שהסיבובים האלו נועדו לבנות לחץ שמן למע הזרקה המשותפת שפועלת בלחץ גבוה מאד.
לבדוק מה?
גם ויגו וגם דימקס מניעים ארוך יותר מאשר מנוע אטמוספרי.
ארוך זה מאד יחסי, ועדיין זה לא קרוב בכלל להנעה עם מצבר חלש.
חוץ מהטרופר, שאותו אני לא מכיר בכלל, לא ברמה הטכנית ולא ברמת משתמש, לכל מערכות המסילה המשותפת שיצא לי לעבוד עליהן, אין שום קשר ללחץ שמן, והמנוע מניע מייד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
דורון- הטרופר דיזל הוא המנוע היחיד ברכב נוסעים שמערכת ההזרקה היא הידראולית, המסילה שמתכוונים אליה היא שמן, כל השאר כשאומרים מסילה משותפת הכוונה למסילת הזרקת לחץ סולר ולא שמן.
ארוך זה יחסי, לכן תיזמנתי את השאר שמניעים בשניה וחצי, אצלך חצי נגיעה ומניע.
עכשיו על כל זה שצריך לבנות לחץ שמן שזה יותר קשה מלחץ סולר, תוסיף מצבר/ים חלשים ואני מבטיח לך שהמשימה לא תהיה קלה בהנעת מנוע כזה, מניסיון.
לאור הכתוב כאן, נראה שנכון להפריד בין:
1. הנושא של הטרופר,שעקב מבנהו צריך את האמפראז' המקסימלי ששני מצברים יכולים לתת, ולכן יש צורך ששני המצברים יהיו בכושר שיא.
נשמע לי הגיוני.
2. האמירה העקרונית (ללא קשר ליישום) ששני מצברים מקבילים חובה שיהיו באותו גיל ואותו קיבול. זה לא נכון, לדעתי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
תודה
על פניו זה נראה הסבר הגיוני, כי אכן בדר"כ אנו לא "מרוקנים" את מצברי המכונית באותו קצב כמו ברכבים חשמליים.
בקשר להתנעת טרופר , אודה שהרבה פעמים אני "מקנא" ברכבים אחרים שמניעים בצ'יק-צ'אק.
הסוד שלי , שקבלתי מבעלי ניסיוןבהתנעת טרופרים, זה סטרטר ראשוןבן כ 3 שניות, המתנה של כ 5 שניות "לבניית לחץ השמן"(זה המון זמן למי שיושב בכיסא הנהג) ואז שוב סטרטר קצר והופ המנוע מניע טפו טפו טפו...
לחץ השמן ניבנה תוך כדי עבודת הסטרטר ולא אחרת, אין מה להמתין 5 שניות.
בחורף כשקר יותר קשה להניע טרופר, לכן משתמשים בשיטה של פעמיים סטרטר בהפסקה של שניה או שתיים, אם אתה ממתין 5 שניות או יותר השמן יורד חזרה לאגן השמן.
3 שניות סטרטר בקיץ זה סביר וטוב, קח בחשבון שאם הוא מניע מהר מידי זה מצביע על תקלה כלשהי בין היתר חיישן מסילה שנותן קריאה מוקדמת מידי למחשב ש"פותח" את המזרקים, השמן עולה מהאגן למסילת המזרקים והוא עושה דרך יחסית ארוכה, המסילה צריכה להיתמלא בשמן(תראו תמונה שלה ותבינומשהיא לא קטנה) ו"ללחוץ" על ה"סוייץ׳" של חיישן מסילה שהלחץ מתאים.
לאחר הנעה ראשונה ברור שהזמן מתקצר לחצי או יותר כי המערכת מלאה.
מה לעשות , יש לי כבר מעל 3 שנים את הטרופר.
מהניסיון שצברתי + תשאול בעלי טרופרים הן באתרים יעודיים והן במפגשים אקרעיים,זאת צורת ההנעה הכי אופטימלוית.
נכון,צריך להתרגל להמתנה-אבל מאז שאימצתי שיטה זאת.טפו טפו טפו,הכל הולך חלק !
אילו מצברים נרכשו בסוף?
בדיוק הטרופר שלי רמז לי שצריך להתעניין במחירי המצברים (לאחר שנתיים וחצי עם וורטא כחול)
גם אני עם וורטא כחולים, הם בדיוק בני שנתיים, אחד על הקצה השני קצת מתחת, זה מסתדר טוב עם השנתיים וחצי שלך.
עדיין לא קניתי, כרגע מתלבט בין עוד סיבוב על וורטא או אולי מוטלו (MUTLU, יש לי הצעה למצבר 80AH שמתאים פיזית ומחיר סביר).
שוקל לשדרג את המצבר הימני ל 100AH בהזדמנות הזו.