מה הקשר בין ביר-הדאג׳ ובין נחל צאלים/צפירה?
(אין קשר.,)
וסתם בשביל הפרופורציה, נכנסת פעם לשם או הכל משמועות?
Printable View
מעדכן אתכם חברים:
יצאנו היום (גאלופר קצר, ויטארה וטאטא סומו) בסביבות 10:30 מדרך הפסלים (ליד קיבוץ חצרים), והמשכנו לאורך נחל באר שבע עד המפגש שלו עם הבשור, סיימנו בכביש בצמוד לחווה חקלאית ממש ליד צומת צאלים.
מומלץ!
וואלה נער הייתי וגם בגרתי, השארתי כבר ג'יפים נעולים ללא שומר בעין עקב, בירכת צפירה, עין אום צאלח, נחל ערוגות עליון, באר עדה, גבי חווה, פרסת נקרות, הדראג'ה, הר מסור, ועוד ועוד ועוד ויותר מפעם פעמיים - אף פעם לא פרצו לי ולא ולשותפיי לטיול.
אז אין ביטוח, ובטיול הבא בטח זה יקרה (אחרי שפתחתי פה כזאת עיין..) - הכל עניין של ניהול סיכונים ואיזון בין הסיכון ('הסיכוי שייקרה' כפול 'המשמעות אם יקרה') להשקעה הנדרשת במניעתו.
במקרה שלי אני לא משאיר שום שומר ושום בטיח. באתי לטייל, על הסיכונים הכרוכים בכך.
תהנה בטיולים, ותמשיך להשאיר את הרכב שלך איך שבא לך, זה הכסף שלך מותר לך לזרוק אותו איפה שבא לך, יום טוב.
נמרוד
זה לא עניין של צודק או לא, מעט מאוד מטיילים מוכנים לספוג גנבה של רכב תוך כדי טיול, או גנבה ממנו, רק לפני פחות מחודש נגנב מליד בירכת צפירה גלופר , האיום קיים כל אחד וגישת החיים שלו.
נמרוד
מה שאתה מחפש נמצא בנחל הבשור ATTACH=CONFIG]110889[/ATTACH]
+1
לפעמים משאירים עם שומר, לפעמים בלי. תלוי איך, איפה, האם יש מתנדב שישאר לשתות בירה מתחת לרשת צל בשקט, בלב מדבר... :rolleyes:
בטיולי קניונים בנחלי מדבר יהודה הרבה פעמים השארנו פריבטים, בהם משמעות הנזק פחותה מאשר רכב השטח המשופר שהוא בעל ערך מעבר לסכום הביטוח.
גם אני לא נתקלתי באופן ישיר בפריצה.
נפוליאון אמר שהוא מעדיף קצינים עם מזל על קצינים מוכשרים.
אז היה לך הרבה מזל.
גם אני השארתי רכב בכל אותם מקומות לפני אי-אלו שנים, כולל בזמנים בהם היינו מעשית כמעט כל שבוע בעין-עקב.
כולל בימים שהילדים של העזזאזמה היו יורדים מלמעלה ושוברים חלונות רק כדי לגנוב קסטות.. אז היינו משאירים את הרכב פתוח כדי שלא ישברו חלון.
ואיכשהו, דווקא כשהרכב היה פתוח, לא נגעו בו.
זה לא מנע ממני לראות אחרים עם פחות מזל שגנבו להם את כל הרכב/ציוד צילום/שקיות זבל (כי לא ידעו שזה זבל..)/ג'אנטים והשאירו את הרכב על הרצפה.
ובבירכת צפירה, אליה אני מזדמן פעם בכמה שנים, יצא לי פעמיים לראות מעשית פריצה של רכב.
אז להגיד "זה לא קרה לי", זה יפה, אבל אי אפשר להעלים את התופעה שקיימת, לדעתי בעצימות פחותה משמעותית ממה שמתארים רואי שחורות.
אבל בבירכת צפירה, אין מצב שאני משאיר רכב בלי שומר.
ולא בגבי חווה, ותלוי מועד ספציפי, גם לא בעין-עקב או באום-צ'אלח, שאיכשהו בסוף העולם גם לשם מגיעים חולארות- כמו הזבובים שאתה תוהה מה עשו באמצע המדבר עד שהגעת וישר קפצו עליך..
הייתי עושה הפרדה בין ברכת צפירה לעין עקב, ( ואני מבקר בכל אחד מהמקומות 4-5 פעמים בשנה )
ברכת צפירה נמצאת קרוב למגורי בדואים וממש על הדרך "עוקפת מחסום מצוקי דרגות" ,
לא צריך לנסוע רחוק או לפעמים רק עוברים בדרך ופורצים לרכב ומקווים שימצאו משהוא ,
לעין עקב צריך לנסוע במיוחד כדי לפרוץ מכוניות , הרבה יותר פשוט וקל לעשות את זה מקומות אחרים כמו דימונה וכ"ו
שבירת חלון רכב משאירה רסיסי זכוכית גם שנה אחרי , בעין עקב בקושי יש אם בכלל בברכת צפירה אכן יש כמה