הי גיא.
תודה על השרשור ועל שיתוף המידע. בהחלט עוזר למתלבטים.
האם הרכב שלך מוגבה? אם לא, האם צריך אותה?
אגב, שמעתי שיש נעילה אחורית אוטומטית. אני מנחש שההשפעה שלה במצב הנעה קדמית תהיה אפסית, אם בכלל.
שבת שלום :)
Printable View
הי גיא.
תודה על השרשור ועל שיתוף המידע. בהחלט עוזר למתלבטים.
האם הרכב שלך מוגבה? אם לא, האם צריך אותה?
אגב, שמעתי שיש נעילה אחורית אוטומטית. אני מנחש שההשפעה שלה במצב הנעה קדמית תהיה אפסית, אם בכלל.
שבת שלום :)
בכיף ;) בשביל זה באנו ..
האוטו שלי עדיין לא מוגבה אבל זה בהחלט יקרה בקרוב כלשהו ..
הגבהה כלשהי היא משהו שמאד צריך פה.
אינטש או שניים חסרים פה כמו אויר לנשימה.
יש נעילות .. נכון. קצת יקרות .. 700 יורו לפני משלוח וכו׳
אבל לא חושב באופן אישי שזה חשוב פה באוטו. בקרת האחיזה עושה עבודה טובה מאד ולמרות זה לא נעילות .. באמת .. זה לא מה שעוצר את האוטו.
ל 4*4 של הדאסטר יש שלושה מצבים נשלטים באמצאות כפתור עגול שנחבא אי שם מאחורי כוס הקפה של הנהג. לידו מסתתר גם כפתור שמבטל את ה abs או איך שלא קוראים לזה היום. אותה מערכת שגורמת לאי יכולת עצירה בירידה דרדרתית .....
המצבים האפשריים הם הנעה קדמית בלבד. שני גלגלים קדמיים שמחוברים ישירות על יחידת הגיר מנוע ..
לפי מה שהבנתי, הדיפרנציאל המרכזי נמצא שם גם. ומתחבר באופן אלקטרו מגנטי. אולי ויסקוזי. לא מצאתי מידע בשפה שאני או גוגל יכולים להבין. ומכיוון שאין לוקרים מאחורה.. המכניקה האחורית מסתובבת כל הזמן. מכיוון שהנעה קד׳ בלבד לא חוסכת שום דבר ..התחלתי לנסוע במצב השני ׳אוטומט׳. זה בעצם הנעה קדמית כל הזמן עד למקרה שמחשב הרכב מזהה החלקה ו/או הפרשי מהירויות גדולים מעל קבוע מסויים בין הסרנים הקדמי והאחורי ו/או סיבסוב של אחד הגלגלים הקדמיים יותר מ איקס שניות.
במצב הזה המחשב מחבר את הדיפ׳ המרכזי ויש לנו 4 על 4.
המצב השלישי הוא 4*4 קבוע .. עם כל מה שנובע מזה.
ממשחקים ונסיונות שלי .. המחשב מחבר את הגלגלים האחוריים ואת בקרת האחיזה כשנראה לו שצריך גם בלי מצב ׳אוטומט׳
העסק פועל לא רע בכלל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז עוד שאלה, ברשותך.
האם מערכת בקרת האחיזה תפעל גם אם התחלת לנסוע במצב של הצלבה, או רק אם נכנסת אליו בנסיעה?
ימים יגידו...לתחושתי ,דאסטר דיזל,הגבהה של ״2,צמיגי שטח ראויים, טיפל׳ה יותר גבוהים מהמקור בכדי לא להאריך את ההילוך הראשון הקצרצר,נעילה אחורית אוטומטית,מיגון תחתון, וזה מתכון מנצח לרכב הכי כביש שטח, הכי מהנה וחסכוני שאני הספקתי להכיר.
אגב,הנעילה המרכזית,לתחושתי, באמת מדמה נעילה מכאנית.
הגלגלים צריכים להסתסב קצת לפני שהמחשב מחליט שיש צורך להתחיל להתערב ככה שבכל מקרה זה לא משנה אם היית בתנועה או לא.
בנסיעה אם היית במספיק מהירות תדע רק כי המנורה הבהבה או כי האוטו ׳קפץ׳ טיפה כשנהייתה לו אחיזת פלא פתאום ...
בעצידה ... קצת אבק ודרמה .. וגלגלים מסתחררים באויר .. ופתאום בום. האוטו נוסע. אני אחפש סרטון שמדגים את זה. מהעליה הקטנה בנחל אילות נדמה לי.
https://youtu.be/fcodrS2nMvU
אחלה כיתוב ואחלה שרשור, אבל למה לנסוע ב אין שביל ? .
חסרים שבילים בארץ הזאת .
אחלה חבילת תוספות.
הג׳נטים הם לא של ניבה? :)
אין לי מושג.
למעשה קראסו יביאו לאדה בשנה הבאה .. אבל הם לא יהיו בנויים על רנו או ניסן. יש להם דגמים מקוריים. כרגע ישנה בעיה עם השם של ניבה. נמכר לשברולט בעבר והם מנסים לקנות אותו בחזרה.
לדאסטר או לדציה בכלל יש המון מוצרי קוסמטיקה גם בארץ כולל כל מיני דברים שלא מעניינים את חובב השטח המצוי. חלק גדול מהדאסטרים הם בכלל רק הנעה קדמית ..
אחד ממוצרי הקוסמטיקה הכי מצליחים זה הג׳אנטים הסקסיים מאלומיניום.
אתה לא מתבלבל עם "נובה"?
כללית, מהפוזיציה שלי קשה לי להתרשם מביצועי השטח של הדאסטר. ההשוואה הטבעית שלי היא לרכב שטח ראוי לשמו ולא לפרייבט ומכאן הקושי. מצד שני, 99% אחוז מהזמן וכנראה יותר מזה בקילומטרים, אני לא מדגדג את יכולות השטח של כלי הרכב שלי.
האם דאסטר תעמוד באתגרים שיעמידו לה טיולי שטח משפחתיים? על פניו נראה שכן. ובמטרים הבודדים שלא, תמיד יש מישהו עם גלגל 31, נעילה אחורית, ומנוע כפול מהדאסטר, שייתן משיכה קלה. חייבים תמיד להיות הכי גיבורים?
בבקשה תשאיר את השרשור הזה לדאסטר.
פה בדיוק העניין לדעתי.
99.99999% מהזמן ממילא אני בכביש. אני לא יכול להרשות לעצמי רכב שלישי בבית ואני בכל מקרה נהנה מהפוזה של רכב ׳שטח׳. .. אז זה מספיק בנתיים.
כשהיו רכבי שטח גיבורים בקושי ניצלתי אותם. ולא .. לא חייבים הכי גיבור. לפעמים אפשר להנות מהמכשול גם אם הוא שבילון של 20 מטר עם הצלבות ...
אגב מנוע ונעילות לא חסר פה. הגלגל 31״ הוא החוסר.
אני יודע שהאוטו הזה קצת בעייתי בקטע שהוא לא רכב שטח בכלל. ולא קורץ לרוב באי האתר.
זה בסדר.
הוא גם לא מתאים לכל מי שחייב או רוצה גיר אוטומטי.
;)
אפשר לינק לנעילה אוטומטית?
LSD
http://www.ebay.com/itm/RENAULT-DUST...-/111887598706
היתה גם אחת בסיגנון לוק רייט אני אמצא את זה יותר מאוחר
עריכה:
מצאתי את זה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A1%D7%98%D7%A8
http://mudster.ro/en/duster-off-road...locker4duster/
יש מי שיכול לספר על הגירסא האוטומטית של הדאסטר ?