תגובה: קארוואן - מוטור הום מאירופה לסין ב 5 שנים - בקשה לסיוע מבעלי נסיון בענין ביטוח צד ג
מבחינת תנאי המחייה בטיול אני לגמרי איתכם.
גם אני התפנקתי עם השנים וכיום אפילו הג׳יפ שלי בארץ שמשמש לכל היותר לטיול של יומיים שלושה בדרום מצוייד במיטה כפולה ונוחה בתוכו, מקלחת עם מים חמים וזורמים ואפילו יש כיסא שירותים.....
באוטוקרוואן רב מינוע שבחלומותיי לא תהיה בעיה מבחינת תנאי המחייה.
הקושי הוא הרעיון/ התפיסה של טיול עם בית ממונע בעולם למשך תקופה ממושכת ורציפה - עם זה היא נכון להיום היא לא משלימה, כמו שאמרתי יש לי עוד מספיק זמן לטחון לה בשכל ולשכנע אותה.
חוץ מזה מבחינת עלות תועלת - תמיד ניתן לרכוש רכב כזה ובסופה של ההרפתקאה גם למכור אותו- זה איך שהוא מצמצם את הנזק הכספי.
מחפש איש קשר באסטוניה לחניית הקראוון לשנה
מתחיל לתכנן את המשך המסע.
הקראוון חונה עכשיו באסם נידח אצל חסיד אומות הקראוונים בפולין.
המשימה עכשיו למצוא את אותו איכר תעשיין או חובב ציון אחר שיסכים לאחסן את הקראוון מאוסט 18 ועד יולי 19
אשמח לכל קישור רלוונטי יותר או פחות שאוכל לכתוב לו והוא יפיץ את השמועה שתביא את המארח הרצוי.
תודה
מוטור הום מאירופה לסין ב 5 שנים -המסע ממשיך - צריך עזרה במידע על רוסיה וגאורגיה
ראיתי שהעדכון האחרון היה באסם בפולין.
הקראוון חיכה מונע מחוץ לאסם והכל עבד מצוין במהלך החודש הנוסף של הנסיעה למעט אובדן ברקסים ביציאה מאחד מחניוני הלילה.
מסתבר שהמלח המפוזר על השלג בערי ארופה עושה שמות בצנרת הנחושת של הברקסים.
( נסעתי על בלם היד ואחרי יום איתרתי מוסך חצר שהסכים לעשות את העבודה כשאנו ישנים בחצר המוסך עד שהתפנה לו זמן בניגוד לכל המוסכים הרציני שהינו צריכים להזמין תור לעוד שבוע.....)
מאז הספקנו לנסוע בארצות הבלטיות להפליג לפינלנד וגם שם הצלחתי בעזרת חברים בדרך למצוא חקלאי בדימוס שהסכים לארח את הקראוון באסם פיני.
הבחור נחמד מאוד לא מדבר מילה אנגלית ובעזרת תרגום קלוקול הסביר לנו שהתוכנית שלנו לשוב שוב בחורף לראות את הזוהר הצפוני עם הקראוון בלתי אפשרית לאור גילו מצבו וצמיגו.
אז הגענו בחורף בכל זאת שכרנו רכב והצלחנו להגשים את חלום חייה של אורנה לראות את הזוהר הצפוני בכל הדרו ( האמת שבתמונות שצילם נדב הוא נראה הרבה הרבה יותר מרשים ממה שאני ראיתי 2 מטר ממנו)
ועכשיו לענין שלשמו אני זקוק לעזרת הפורום
תיכננו השנה לחצות את רוסיה. הבעיה שאי אפשר להשאיר את הרכב ברוסיה.
מיילים לשגרירות קזחסטן לא נענו ( מדובר בנסיעה של 5000 קמ).
אז הלכתי לשגרירות - קפיצה קטנה לחו"ל ותזכורת למה שמחכה לנו - זה לא הועיל
קיבלתי מייל של המכס הקזחי שכמובן לא נענה.
אנו משנים כיוון - כנראה ניסע לגאורגיה - כתבתי כבר בפוסט הראשון שהמטרה היא לא להגיע הכי מהר לסין אלא הדרך - ואכן זו פתלתלה ומאתגרת.
אני זקוק למידע
1. על הדרך ברוסיה מסנט פטרסבורג ( עליה יש לי כבר מספיק מידע ) ועד למעבר הגבול עם גאורגיה - בבקשה דברים קונקרטים
2. על מעבר הגבול אם למישהו יש נסיון או קישור לפורום עדכי
3. מקום / חבר בגאורגיה בו אפשר יהיה להשאיר את הקראוון באוגוסט 2020 למשך כמעט שנה.