הורדתי בזמנו את המפות.
לא יודע איך להשתמש בנייד.
Printable View
הורדתי בזמנו את המפות.
לא יודע איך להשתמש בנייד.
יש לך קישור ישיר להורדה? איך ראית על המחשב בתוכנת ניווט או כקובץ תמונה?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
תחפש ברשת לפי מפות ירדן ברקלי.
אין לי את הקישור לאתר.
מניח שתכנות כמו אוזיקספלורר מאפשרות טעינת רסטרים כאלו, ואולי בקידוד מתאים אפילו בולים לנוויגייד.
אני מתחיל דווקא מהסוף, נייד אני מניח שאתה מתכוון לסלולר - תצטרך תוכנת ניווט שיודעת לקבל מפות ראסטר, כמו שדורון ציין (ולא - עם נאביגייד זה לא יעבוד). כלומר לא עמוד ענן, לא אורוקסמפס.
יש גרסה של אוזי-אקספלורר לאנדרואיד ויש אפשרות להתאים לtwonav (ידרוש מאמץ וזמן) ויש גם תוכנות נוספות אבל בכל מקרה אלו לא יהיו תוכנות שאתה כנראה מכיר.
אם עד כאן אין בעיה, כלומר אתה מוכן לנסות לעבוד עם תוכנות אחרות כנראה ממה שאתה רגיל (שיתכן שגם עולות סכום מסויים, חד פעמי), אפשר להתקדם, בהנחה שנמצא קישור להורדת המפות (כבר לא נמצא בקישורים הישנים אבל אני זוכר שהצלחתי למצוא פעם, כלומר יש טעם לנסות ולחפש)... האם מדובר באנדרואיד או אייפון?
** עריכה **
כנראה ניתן להוריד את המפות המכסות את אזורנו כאן - http://maps.vlasenko.net/soviet-mili...ap/map50k.html כל ריבוע אדום מייצג מפה ...
** עריכה 2 **
אולי מכאן יהיה נח יותר - http://m.loadmap.net/en
תודה על התגובה.
יש לי גם טונאב במכשיר. אנדרואיד.
אני חדש בכל מה שקשור בניווט מכשירים (רגיל למפת נייר), אבל חושב שקולט בסדר.
בינתיים הסתדרתי עם ההסבר שלך על אורקס מאפ ויש לי גם את המפות הרוסיות בטו נאב ועליהן שכבה מעודכנת של כבישי אסיה שכוללת גם דרכי עפר (מבוסס OSM אני מניח).
אני חושב שזה יספיק להפעם.
בכל מקרה אני לא אספיק ללמוד וליישם הכל עד הנסיעה.
תודה על הקישורים, בטח גם יעזרו לעוד אנשים בעתיד.
במידה ואלו המפות שדורון דיבר עליהן, אז למיטב הבנתי מדובר במפות הרוסיות הישנות.
כאמור, אותן כבר יש לי בטונאב.
למען הדורות הבאים- ניתן להוריד אותן מכאן: http://hebrew.israelbiketrails.com/t...9/Default.aspx
אי שם בתחתית העמוד.
אתה צודק - באמת אני חיפשתי והבאתי קישורים למפות הטופוגרפיות הישנות של צבא רוסיה (מ-1981 נדמה לי), דורון כנראה מדבר על מפות אחרות.
המפות שאני התייחסתי אליהן יוצרו ע״י שירות המיפוי הירדני (תראה את הלוגו על המפה שהעלתי), חדשות יותר ונראות מפורטות יותר מהמפות הרוסיות.
קודם כל - תודה על השאלה ועל התיקון... זה גרם לי לחפור ולחפש קצת.
נזכרתי שבעבר רשמתי הסבר כיצד להפיק את המפות, עבור OziExplorer (אבל זה פחות חשוב), מתוך המפות הסרוקות של ירדן (וגם של ישראל) שהיו באתר ארכיאולוגיה שניהל חוקר מערבי בעת שהותו הארוכה במחקר ארכיאולוגי בירדן ובאזור.
כל הקישורים שמצאתי היו שבורים, האתר עצמו כבר לא קיים אבל גוגל לא ויתר, חרק שיניים ומצא עבורי - מוסף כאן את הקישור לטובת חיפושי הבאים:
https://daahl.ucsd.edu/gaialab/#
ובקצרה - בקישור שלעיל מופיעה מפת-אינדקס ובה ריבועים. כל ריבוע מייצג מפה טופוגרפית, לחיצה על ריבוע כזה תגרום להורדת קובץ zip (ששמו מעיד על הקורדינטות הגאוגרפיות של תא השטח ומיקומו של הריבוע בתוך תא השטח) אשר בו ניתן למצוא:
1. קובץ GIF ובו תמונת המפה הסרוקה (גיליון המפה, בדומה לתמונה של דורון למעלה אבל בגודל מלא).
2. קובץ JPG ובו תמונת המפה "נטו" (ללא שולי הנייר), קובץ קטן משמעותית כנראה כדי שיתאים לשבת עם כל חבריו כמפות על מכשיר ניווט.
3. קובץ JGW הכולל את גבולות המפה לצרכי עיגון (בתוכנות ניווט העושות שימוש במפות ראסטר, תמונה, תמיד מופיע מידע לטובת עיגון התמונה).
4. קובץ נוסף שלא חקרתי, כנראה קשור לתוכנות בהן השתמש אותו ארכיאולוג (** זהו קובץ RRD המשמש לתוכנת ArcGIS)
- - - Updated - - -
עוד קצת תיעוד לטובת ההיסטוריה, מצאתי את ההודעה המקורית שרשמתי בפורום jeeptrip לפני שנים, מעתיק את רובה כאן:
באתר תמצאו מטריצה צבעונית. כל תא הינו קישור לקובץ ZIP.
התאים האדומים מכילים קישור לקבצי המפות הרוסיות המכסות את שטח ישראל
והתאים הירוקים - מכילים כל אחד קישור ל- ZIP הכולל 4 קבצים וביניהם קובץ GIF שהוא מפה סרוקה (בערבית) וקובץ JPG המכיל 'נטו' את תמונת המפה (ללא השוליים וכו') בצורה מיושרת. ניתן בקלות לשרשר קבצי JPG אלו ל'שטיח' רציף.
חלוקת התאים נעשתה כך שתהליך ההתמצאות, או יותר חשוב מבחינתנו, תהליך העיגון (כיול) יהיה פשוט, להלן הפירוט:
טיפים למכיילים:
הכיול יתאים ל- UTM, WGS84 עבודה עם מעלות ודקות.
מפות ירדן:
כל מעלה חולקה ל-4, כך ש-16 ריבועים (4 X 4, לא רכב שטח אלא 4 ריבועים לאורך על 4 ריבועים לרוחב :D ) מכסים בדיוק מעלה אחת (בריבוע) ולכן הקורדינטות בכל מפה כזו בקצוותיה יהיו תמיד עם ערך דקות של 00, 15, 30 או 45.
הכיתוב (והספרות) במפות אלו הוא בערבית. לאלו שאינם קוראים ספרות ערביות - אפשר להעזר בטבלה
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
שמות קבצי המפה מכילים את ערך המעלות השלם עם סיומת של אות אחת המייצגת את מיקום התא במטריצה של 16 תאים המכסה את כל השטח הריבועי של אותה מעלה.
האותיות הן ע'פ הסדר הבא:
M N O P
I J K L
E F G H
A B C D
לדוגמא בקובץ 35e30n_A.JPG הקורדינטות של הנקודה השמאלית התחתונה (דרום מערב) תהיה
צפון - 30-00
מזרח - 35-00
והנקודה הימנית עליונה (צפון מזרח) :
צפון - 35-15
מזרח - 35-15
אחרי שמבינים את הלוגיקה הנ"ל, קל לעבור על כל הקבצים ולעגן אותם. הבעיה היחידה שנתקלתי בה עד כה - לא כל הקבצים זהים במדויק בגודלם ולכן זה קצת יקשה על כתיבת תוכנית שתייצר קבצי כיול אוטומטית.
מפות ישראל
(אני מודה שלא גמרתי עדיין לחקור מפות אלו, אבל אביא תוצאות ביניים)
אלו הן המפות הרוסיות המפורסמות...
גם כאן נחתכן המפות בדיוק ע"פ קווי האורך והרוחב של מעלות ודקות.
'רוחב' כל קובץ הוא 15 דקות אבל 'גובהו' הוא 10 דקות.
ארז גור
יונתן
יש לי את כל המפות הרוסית מודפסות בפלוטר של תכניות בנין אתה כאמור מוזמן.
ארז
חזרתי מחול ואחכ צלילה בעבודה ועכשיו לפני ירדן מנסה לסדר שובה בעיית המפה הקטנה.
אני לא במפות און ליין.
זו לא בעיה של זום.
החלפתי גרידים.
הקטנת את אפשרויות התצוגה ולא מצאתי את הסיבה עדין.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cd28bb54dd.jpg
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
צור, תשובה של דרג א'- תסיר את האפליקציה ותתקין מחדש. השיטה המתוארת לעיל עובדת אצל לפחות 2 חברים...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
האם התחדש משהו בנושא ויש מפות OFFLINE שקל להתקין על אורוקס ?
האם ניסית לפעול לפי ההסבר של סטיד בתגובה #6, או לחילופין לפי מה שכתבתי בתגובה #10?
בדקתי כעת והקישורים עדיין פעילים.