תגובה: בגיפולוג יודעים הכל - הצטברות קרח בתחתית מקרר סמסונג מקפיא בחלק התחתון של המק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לפעמים אני נפעם מהיכולת של אנשים לעשות משימה פשוטה למסובכת.....
אסף!
תפתח את הפנל \ כיסוי בתחתית המקרר (אני אפילו לא יודע אם זה מלפנים או מאחור), ותחפש משהו שנראה כמו אמבטיה בגובה שני ס"מ בערך.
זה יכול להיות מעל או מתחת לכל הצנרת של הגז.
תחפש צינורית (פלסטיק לבן בסביבות 8מ"מ) שמגיעה מתוך הפריזר לתוך האמבטיה הזו.
כך חוט חשמל חצי גמיש, תכוף בפנים 2-3 פעמים ..... ונדבר.
אל תשכך לנתק חשמל לרבע שעה שזה יקח.
לא צריך לרוקן את המקרר, לא צריך צידינית, לא מקרר בג'יפ.....
נחזור לבעיה המקורית שלך, אם הצינור סתום, וההפשרה הקבועה של ה no frost " גלשה לתוך הפריזר וקפאה על רצפת המקפיא, תצטרך להסיר את זה בנפרד.
אני מגיב באיחור זיו, ושמח שאתה נפעם, אבל לאחר פירוק התחתית השיטה שתיארת לא הייתה מעשית לפחות בסמסונג 3 דלתות שאצלי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תגובה: בגיפולוג יודעים הכל - הצטברות קרח בתחתית מקרר סמסונג מקפיא בחלק התחתון של המקרר
תודה על ההדרכה.
למה נוצרת הסתימה בקרח?
תגובה: בגיפולוג יודעים הכל - הצטברות קרח בתחתית מקרר סמסונג מקפיא בחלק התחתון של המקרר
שיטת הנו פרוסט עובדת באופן הבא:
הצטברות הקרח שנוצר בתהליך טבעי על הסוללת החבויה מופשרת אחת לזמן מסויים לפי טיימר.
מי ההפשרה מתנקזים מהאמבטיה החבויה שבמקפיא וזורמים לצלחת שיושבת על או ליד מדחס המקרר. הם מתאדים משם לאוויר בזכות החום שהמדחס יוצר בפעולתו הטבעית.
לכלוך שמצטבר בתא ההקפאה עלול להיכנס דרך פתחי האוורור לאמבטיה וסותם את צינור הניקוז.
הסתימה לא מאפשרת למים להתנקז עד שנוצרת במקפיא אמבטיה קפואה שגורמת להםסקת הקירור וברוב המקרים תופסת את המאוורר שמפזר את הקור ושורפת אותו.
לעיתים הבעיה היא שטיימר ההפשרה מתקלקל או גוף החימום שיוצר את ההפשרה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ואם הקרח במקפיא מפוזר על פני התכולה במגירות, ולא בתחתית?
(הטמפרטורות בשני התאים תקינות לחלוטין.)
בגיפולוג יודעים הכל - הצטברות קרח בתחתית מקרר סמסונג מקפיא בחלק התחתון של המקרר
ההתעבות נוצרת בעיקרון על גוף הקירור ולא על המוצרים עצמם. אולי בזכות האוורור.
זה מה שרואים הלכה למעשה במקפיאי נו-פרוסט
אתה מתכוון למקפיא נון פרוסט?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הקרח במקפיא או במקרר?
אצלי אני מתרשם שקשור למילוי יתר של המקרר שמפריע לזרימת האוויר, ואז נכנסים ללופ של הצטברות קרח שלא מתפנה וסותם, ולכן הפשרה רצינית פעם בשנה מונעת הבעייה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הקרח במקפיא או במקרר?
אצלי אני מתרשם שקשור למילוי יתר של המקרר שמפריע לזרימת האוויר, ואז נכנסים ללופ של הצטברות קרח שלא מתפנה וסותם, ולכן הפשרה רצינית פעם בשנה מונעת הבעייה .
- - - Updated - - -
הקרח, הרך, מופיע רק במקפיא
אני אנסה לעשות סדר, בפיזיקה ובמבנה של המקרר.
שמסחררים אוויר בסביבה עם טמפ' שונות, המאייד ( "הראדיאטור" שמקרר) הוא הנקודה הקרה ביותר, ולכן רוב הלחות "תתפס" עליו בצורת קרח.
אם לא מפנים את הקרח הזה, המאייד מתמלא בקרח, וקורים שני הדברים שאסף דיווח-
1- הסחרור של האוויר הקר נעצר, ולכן המקפיא לא מגיע לטמפ' הנכונה.
2- בגלל הקרח שסותם את המאייד, אין שם תנועת אוויר, והמאייד לא מצליח להעביר את הקור שלו לסביבה. לכן, חוזר גז נוזלי, קר, לעבר המדחס ומקפיא את הצינור.
זה בדיוק כמו מנוע ברכב שחסמו לו את הרדיאטור, והמנוע מתחמם (רק הפוך , כי יש לנו מקור קור ולא מקור חום).
ע'מ שהמעבה לא יסתם בקרח, כמו שבועז אמר, למקררים האלו יש גוף חימום (שמחובר על המאייד) וטיימר (למקררים, אין אפשרות לדעת כמה קרח הצטבר, יש כיוון קבוע, של זמן הפשרה).
מספיק שפעם אחת שוכחים דלת קצת פתוחה, או שביום , יום, משטר השימוש, הדלת פתוחה יותר מהמתוכנן, ואז מצטבר קרח על המאייד , והוא נסתם.
בקיצור, גם אם אין סתימה בניקוז, עדיין המאייד יכול להיסתם.
עודף תכולה ( ושקיות נילון), יקטינו את הסיחרור אוויר, והתוצאה אכן אוכל שלא מתקרר מספיק, אבל... בגלל שאין סיחרור אוויר ( ובגלל, שהמקפיא מלא, יש מעט אוויר), במקרה כזה, לא יווצר קרח על המאייד.
עוד הערה קטנה - במקרה כזה, ועמ להאיץ את ההפשרה, פותחים את הדלת של המקפיא ומכוונים את הפן חימום ( או אפילו מייבש שיער) לתוך הפתחי יניקה בתחתית המקפיא.
זה גומר הפשרה בשעתיים שלוש.
מי שמתורגל ומכיר את המקרר שלו, יכול להשאיר את האוכל במקרר, ולפנות רק את המקפיא.
הקרח מצטבר במקום חבוי מתחת או מאחורי תא ההקפאה. זה לא משהו שרואים אם לא מפרקים את הפלסטיקים של המקפיא.
ולא מפרקים אם לא מזהים שהמקפיא או המקרר לא עובדים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הקרח מצטבר במקום חבוי מתחת או מאחורי תא ההקפאה. זה לא משהו שרואים אם לא מפרקים את הפלסטיקים של המקפיא.
ולא מפרקים אם לא מזהים שהמקפיא או המקרר לא עובדים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בד"כ, ע"מ לעשות איבחון, לא צריך לפרק כלום.
פותחים את הדלת של המקפיא, ומחזיקים את המתג של הדלת לחוץ , המאוורר הפנימי יתחיל לעבוד.
בודקים אם יש רוח ביציאות אוויר קר בחלק העליון של המקפיא.
אם לא יוצא, מחפשים את הפתח יניקה למטה ומכניסים אוויר חם (ממיבש שער).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elihar
ואם הקרח במקפיא מפוזר על פני התכולה במגירות, ולא בתחתית?
(הטמפרטורות בשני התאים תקינות לחלוטין.)
אז המקפיא לא אטום בדגש על אטימת הדלת (שקית ניילון שמפריעה לו / אטם בלוי / דלת לא סגורה טוב כי הצירים לא מכוונים וכו')
(אני מתנצל מראש על הגישה הפרקטית במקרה הזה, של סימפטום פשוט - בעיה פשוטה - פתרון פשוט)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk