אצלי יש battery isolator של PAC, נפתח רק אחרי הנעה, שמיועד בדיוק למטרה הזו, של הפרדת רשויות בטעינה ופריקה.
מוצר פשוט ויעיל.
אשמח לקבל יותר פרטיים על המוצר וההתקנה - ומה ההבדל בין המוצר הנ"ל לבין המערכת של ibs שהיא עולה פי 4
Printable View
אצלי יש battery isolator של PAC, נפתח רק אחרי הנעה, שמיועד בדיוק למטרה הזו, של הפרדת רשויות בטעינה ופריקה.
מוצר פשוט ויעיל.
אשמח לקבל יותר פרטיים על המוצר וההתקנה - ומה ההבדל בין המוצר הנ"ל לבין המערכת של ibs שהיא עולה פי 4
יש קישור למערכת הספציפית של IBS?
כי יש להם מגוון מוצרים.
הנה קישור לדיון הארוך לגבי מצברים וחיבור מצבר שני ברכב, כולל דיון על המוצר הספציפי.
בשביל לקצר לך חלק מהקריאה (מוזמן לדלות את העיקרים בעצמך..), בשורה התחתונה זה מוצר מוכח, שמיועד לניהול 2 מצברים ברכב, אחד לצרכנים ואחד להנעה.
מנתק בין המצברים בהדממה ומאפשר טעינה מבוקרת כשהמנוע עובד.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...פריקה-קטן-יותר
לגבי המערכת של IBIS, תן קישור, מניח שיש כאן מי שיוכלו להשוות בין המערכות.
לציין שבחיפוש אחרי הBATTARY ISOLATOR ראיתי לא מעט מוצרים בעלי תפקוד זהה, בהבדל מחירים עצום, שבחלקו לדעתי נובע רק ממיתוג ולא בגלל תכונות קסומות- צריך להתעמק במפרטים.
נורא פשוט, האלטרנטור הוא חיה טיפשה של מתח וזרם, הוא מזרים זרם עד שהמתח מגיע לרמה מסויימת ואז מתחיל להוריד את הזרם.
למצבר ישן לקראת סוף חייו יש התנגדות פנימית גבוה ולכן המתח עליו יעלה מהר מאוד ויוריד את זרם הטעינה ובכך יפריע למצבר השני להטען.
תשאל כל בעל טרופר מה קורה שמחליפים מצבר אחד מתוך השניים גם אם השני עוד לא מת לגמרי, זה בדיוק מה שקורה כאן.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אופסס, לא ראיתי :)
שני מצברים זה אחלה,אבל לטעמי החשש מריקון המצבר בשטח עכב ריבוי צרכנים קצת מוגזם.
השנה התחדשתי במקרר לרכב ואחרי לא מעט טיולים,חלקם בשיא הקיץ, אני יכול להעיד שהמצבר לא מתרגש בכלל.
כשאני בחניון לילה המצבר מפעיל תאורת לדים 27w,מערכת שמע, מקרר ומטעין מספר מכשירים ניידים.
המקרר דלוק במשך כל הלילה ללא שימוש במערכת ההגנה שמפסיקה את פעולת המקרר מתחת למתח מסויים.
בבוקר תמיד תמיד הרכב מניע בנגיעה!
לא מבין מה ההתעקשות.
אתה מתאר בדיוק את המערכת הנפוצה עם battary isolator, בלי לקרוא לילד בשמו.
אם אתה רוצה להחמיר, שים מתג הפעלה נפרד למפצל טעינה, וחבר את המצבר השני לטעינה רק אחרי ההנעה.
ככה גם המחמירים לא יכולים להגיד שבפתיחת סוויץ יש מפל בינהם.
ואגב זה,
חיברתי מצבר כמעט מלא לאחד מת עם כבלים, ולמרות תחזיות האימה, זה לא הזיז לו בצורה מורגשת במדידה גם אחרי 10 דקות של חיבור.
זאת המערכת הכי טובה לדעתי - כוללת את כל האופציות
http://www.ebay.com/itm/12-volt-Inte...IAAOSwXeJXfF1P
אשמח לחוות דעת נוספת על המוצר והשוואה או הבדלים מוצר הרליי בלבד שדובר אליו קודם
- - - Updated - - -
סליחה זה הקישור
http://www.ebay.com/itm/12-volt-Inte...IAAOSwXeJXfF1P
יאללה, בוא נתקדם.
מבחינת החיווט, כיוון שאני מחבר מצבר נוסף מאחורה, יש חשיבות האם המינוס מגיע ישירות מהמצב הראשי או שאפשר לקחת גם מגוף הרכב בחלק האחורי של הרכב?
שאלה שניה, איזה חוט לפלוס יעשה את העבודה? מדובר על 2 מצברים של 50 אמפר, אלטרנטור של 90 אמפר בטנדר משנת 84.
אתה יכול לקחת מינוס מהגוף.
אם נניח חלוקת זרם שווה של האלורנטור בין שני המצברים אז זרם הטעינה הוא 45 אמפר.
מה שמגביל את עובי המוליך הוא לא הזרם אלה מפל המתח עליו, לפי הטבלאות כדי לקבל מפל מתח של פחות מ 3% ב 12 וולט לזרם 50 אמפר ואורך מוליך של 5 מטר יש צורך במוליך של 6 awg.
אתה יכול להשתמש במוליך דק יותר אבל אז זמן הטעינה של המצבר האחורי יגדל ויתכן שהוא לא יטען עד הסוף, לא מאוד קריטי לרכב שמטייל יום שלם וצריך מצבר ללילה.
בכל מקרה תשים את הבקר ליד המצבר הראשי.
אם אתה רוצה שהמצבר מאחורה יהיה מסוגל להתניע את הרכב בשעת הצורך, אני מציע שתתקין אותו עם כבל שעוביו לא יפחת מהכבל של המצבר הקדמי, ועדיף קצת יותר, כי המרחק לסטרטר גדול יותר.
מאותה סיבה, אני גם לא הייתי מתחבר למרכב עם המינוס אלא לחלק המתכתי הקרוב ביותר שמשותף עם הסטרטר והאלטרנטור, כלומר, הטרנספר.
על מנת לפשט לך, וכדי שלא תצטרך למדוד את הקיים על הרכב: 35 ממ"ר. עדיף לטעות כלפי מעלה, אין בזה חסרון חוץ ממחיר הכבל הזניח.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
תודה!
בגדול, הנעת הרכב מהמצבר המשני היא בהגדרת מקרה חירום שלא צפוי לקרות בכל יום. ולכן אין לי בעיה כשזה קורה להחליף בין המצברים.
האמת שנראה לי שאפילו יותר נוח להחליף בין המצברים מאשר לשנות את כל החיווט (כי הרי יהיה מנתק למצבר השני כשהרכב לא מונע).
אני מניח שלא תוותר על כבלים ברכב.
מכסימום תשרשר אותם בטור ממצבר למצבר. אתה צריך רק +
יותר קל מלסחוב מצבר קדימה אחורה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אכן לא מתכוון לוותר על הכבלים העבים שנמצאים ברכב (וכמו שאמרתי, אני לא מתכוון להסתובב ביום יום עם 2 מצברים).
לשרשר אותם זה פתרון טוב.
סיימתי עם פרויקט המצבר המשני.
תמונות בשרשור הבנייה של הטנדר
http://www.jeepolog.com/forums/showt...p/84258/page20