תקוע.
- - - Updated - - -
בדקתי גם מפורק, הוא לא נכנס לא חלק ולא מדורג, הוא תקוע, גם לא יוצא
קובץ מצורף 111057קובץ מצורף 111056
מנוע 258? צריך עוד תמונות כאי לדעת תגידו תמונות של מה
Printable View
תקוע.
- - - Updated - - -
בדקתי גם מפורק, הוא לא נכנס לא חלק ולא מדורג, הוא תקוע, גם לא יוצא
קובץ מצורף 111057קובץ מצורף 111056
מנוע 258? צריך עוד תמונות כאי לדעת תגידו תמונות של מה
הקרבורטור לא מקורי. לא ברור של מה.
לגבי המנוע - צ לם את צד שמאל של המנוע, מתחת לסעפות.
כן, קשה. אני יודע.
הקרבורטור הוא של חברת קרטר (Carter) דגם YF
היה בשימוש במנועי 4 ו 6 צילינדרים בשנים 1966-1982 ברכבים של AMC, Jeep, Ford , Mercury.
הדגם הזה (YF) מיועד לרכבי שטח, הוא אטום מבחינת חדירת מים ומיועד לעבודה גם בזוויות קשות בלי להציף.
סה"כ קרבורטור מאוד פשוט, לפי ההתרשמות שלי מרמת השיפוץ אין שום צורך להחליף אותו - ניקוי קל ולהחזיר למנוע.
לפי התמונות שלך זה מנוע 232 (3800 סמ"ק)
לגביי הקרבורטור כאמור זה קרטר חד לועי מקורי ויש ועוד איך צורך להעיף אותו מהרכב - הוא נותן למנוע הזה בקושי 50% מכמות האויר והדלק שהוא אמור לקבל.
בתור התחלה תחפש לך סעפת יניקה של CJ משנתון מעל 80 (סעפת 2 לועות), וקרבורטור מקורי (2 לועות BBD) אך ורק אם זה במחיר זול (נניח 500 ש"ח לקרבורטור משומש תקין + סעפת).
במידה ואתה לא מוצא קרבורטור משומש תקין או כזה במחיר נורמלי, ואתה עדין רוצה ללכת על קרבורטור ולא על הזרקה- לך אך ורק על מוטורקראפט 2100. אם אתה רוכש ממוכר באיביי שמוכר קיטים מוכנים (המחירים עלו מאוד, היום קיט כולל משלוח ומיסים יכול להגיע ל2000 ש"ח ואפילו לעבור אותו מעט) - ציין לו שמדובר במנוע 232 ואתה צריך דיזות מתאימות לנפח הספציפי.
סעפת יניקה 2 לועות אתה אמור למצוא דיי בקלות בלוחות הג'יפים או בכל פירוקיה בסיסית שמתעסקת עם ג'יפים בארץ. מחיר - לא יותר מ150 ש"ח.
ההשקעה בסעפת נורמלית (2 לועות) וקרבורטור ראוי (מוטורקראפט) היא משהו שבהחלט יצדיק את ההוצאה עליו מהרגע הראשון ולאורך זמן.
אם תצטרך עזרה נוספת כתוב כאן.
בהצלחה בשיפוץ הסוסון של החווה.
יכול להיות שיש לי סעפת מפורקת כזו למכירה. יש לי 2 קרבורטורים לא משופצים למכירה אם אתה רוצה. תקבל את שניהם ב500.
+1
תצטרך להיכנס לסרט אם תרצה להחליף את הקרבורטור למשהו יותר חי.
אבל עצתי היא לא לעשות כלום כרגע. הייתי מנקה את הקרבורטור, מנקה את המנוע מבפנים ומחליף שמן ופילטר, מפלג GM כבר יש לך -
תחליף סט חוטים ותבדוק/תחליף את הפלאגים. אם המנוע נשמע טוב, לא שורף שמן, קומפרסיה טובה ושווה להישאר איתו תוכל לשקול בעתיד לשדרג סעפת וקרבורטור.
אני מכיר את הרכב הזה גם בגרסה הזו וגם בגרסת 258, סה״כ ההבדל לא מורגש. זה לא סיקס והוא לא יעוף על דיונות, הוא כבד מאד, בנוי לעבודה ולא למהירות.
מכלול הגיר כבד מאד, יש לו הילוך ראשון קצר מאד לא מסונכרן, צריך לזהות את דגם הגיר המדוייק ולוודא יחס העברה, אם יש לך מזל זה הגרסה של t18a עם היחס הנמוך יותר, אפשר יהיה לזחול איתו יופי על סלעים ואפילו עדיף הקרבורטור הקיים שלא מציף בשיפועים כמו ה BBD.
תבדוק שההאוזינג ( הפעמון שמחבר את הגיר למנוע) לא סדוק או שבור- זאת המחלה שלהם. אם יש עם מה לעבוד יופי. אם לא אז אולי בכלל כדאי ללכת לכוון של רכבת כוח (מנוע+גיר וטטרנספר) שלמה של סיקס או סופה .
הסרנים זה דנה 60 צף מאחור ודנה 44 קדמי עם בלמי דיסק, צריך לבדוק גם בהם יחסי העברה.
אבל יש פורום FSJ בגיפולוג
אם אתה מעוניין, יש לי בשבילך סעפת עם קרבורטור BBD מורכב עליה. הקרבורטור משופץ ומכוון למשעי וירד מהרכב לטובת סעפת וקרבורטור משופרים, לפני כשמונה חודשים.
מוזמן ליצור איתי קשר ב - 052-8699642
איציק